هنگامی که ورزش به طور صحیح انجام شود ، باعث تقویت سیستم ایمنی و سلامت می شود. حتی انجام فقط چند دقیقه ورزش هر روز می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد ، اثرات پیری در قلب را معکوس کند و حتی می تواند باعث بهبود حافظه شما شود. ورزش همچنین می تواند برای سلامت روانی نیز مفید باشد. اما در میان همه گیری کروناویروس ، آیا استفاده از باشگاه ها واقعاً ایمن است؟ ورزشکاران و کارشناسان بهداشتی در سراسر دنیا نیز همین سوال را دارند. آنها در کنار هم ، ۹ قانون خوب را برای کار کردن، که اگر تصمیم دارید با وجود COVID-19ورزش کنید را ارائه می دهند ، که از شما محافظت می کند.
لامر هاسبروک ، یک کارشناس بهداشت عمومی و افسر ارشد پزشکی سابق در مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده، یادآور می شود که این مکانها، مکانهایی هستند که میکروب ها و باکتری ها از همه نوع در آن رشد می کنند. به گفته وی، دلیل این است که باشگاه ها یک طوفان کامل از رفتار انسان ها و محیط هستند. میکروب ها تمایل دارند که گرم باشند. نیاز به رطوبت زیاد دارند و وسایل در باشگاه ها روزانه توسط افراد زیادی لمس می شوند. خانواده کروناویروس می توانند ساعت ها بر روی سطح رشد کنند. در مورد خاص برای COVID-19 مشخص نیست، اما شواهد نشان می دهد که ممکن است در بعضی از سطوح تا ۳ روز زنده بماند. شواهد همچنین حاکی از آن است که ویروس می تواند از سطوح سخت و غالباً لمس شده ، مانند دستگیره ها یا دکمه آسانسور منتقل شود. بنابراین باشگاه یک محیط بالقوه محسوب می شود. ما می دانیم که تماس ، مدت زمان و تهویه ، سه عامل موثر در انتقال هستند.
فعالیت فیزیکی چیست؟
اهمیت ورزش در دوران کرونا
آداب ورزش کردن در زمان کرونا
- درست است که ورزش کردن برای شما خوب است، اما این روند می تواند برای شما خطرناک باشد. بهتر است از شرکت در کلاس های ورزشی که در محیط های کوچک و بدون تهویه پرهیز کنید. همچنین از شرکت در کلاس های پر جمعیت نیز دوری کنید.
- از لمس کردن صورت، بینی و چشم ها پرهیز کنید.
- در باشگاه های اجتماعی نباشید و سعی کنید از صحبت کردن و ارتباط نزدیک با اعضای باشگاه دوری کنید.
- دست ها را هر ۲۰ دقیقه در باشگاه به مدت ۲۰ ثانیه بشورید.
- از مواد ضد عفونی کننده استفاده کنید.
- یک حوله شخصی داشته باشید و آن را روی تشک و یا وسایلی که استفاده می کنید قرار دهید تا بدنتان مستقیم با تشک در تماس نباشد.
- اگر مریض هستید در خانه بمانید.
- لباس مناسب بپوشید و از استفاده طولانی مدت یک لباس پرهیز کنید. سعی کنید تمام سطح بدنتان توسط لباس پوشیده باشد.
- استفاده از دستکش علاوه بر جلوگیری از انتقال ویروس به شما می آموزد که صورت خود را لمس نکنید.
- سعی کنید در ساعت های شلوغ به باشگاه مراجعه نکنید و ترجیحاً از باشگاه هایی استفاده کنید که کلاس های آنها سانس بندی است. زیر این امر از شلوغی کلاس ها جلوگیری می کند و مسئولین می توانند بین سانس ها سالن را ضدعفونی کنند.
- قبل از شروع فعالیت خود حتماً با متخصص ورزش و دکتر خود مشورت کنید.
۵ راه برای پیشگیری از ابتلا به COVID-19 در باشگاه ها
با ادامه شیوع این بیماری، مراکز ورزشی در حال آغاز به فعالیت هستند و اقدامات امنیتی و بهداشتی را برای محافظت اعضای خود در برابر این ویروس را انجام می دهند.
- تمیز نگه داشتن وسایل: سالن های بدنسازی با برنامه ریزی نظافت کلیه امکانات و تجهیزات به کاربران اطمینان می دهند که: "باشگاه تمیز کردن کامل تمام تجهیزات، سطوح و مناطق باشگاه و سالن ورزشی را به صورت منظم با استفاده از وسایل تمیز و مواد ضد عفونی کننده انجام می دهند.
- افزایش دفعات تمیز کردن: با توجه به سانس های پر تردد و وسایلی که بیش از حد لمس می شوند. دفعات تمیز کردن را در سالن خود افزایش دهید. به همین منظور شما می توانید هر ۲ ساعت یکبار وسایل باشگاه را ضد عفونی کنید.
- تمیز کردن با مواد بهداشتی: شما برای تمیز کردن سطوح و وسایل باید از مواد ضد عفونی کننده مناسب استفاده کنید تا میزان از بین بردن ویروس را به حداکثر برسانید. همچنین برای ضد عفونی کردن دست ها از مواد مخصوص استفاده کنید تا آسیبی به پوست وارد نشود.
- تغییر شیفت های کلاسی: شیفت های کلاس ها را تغییر دهید و بین هر سانس را یک زمان برای ضد عفونی کردن وسایل در نظر بگیرید. به شرکت کنندگان این امکان را بدهید که بتوانند ساعت های کلاسی خود را انتخاب کنند.
- برگزاری کلاس های آنلاین: تا حد امکان ورشکارانی که می توانند را به سمت کلاس های آنلاین سوق دهید.
فکر می کنم این اقدامات مثبت و کمک کننده هستند. اگر روزانه یک بار تمیز می کردید، ممکن است به روزی دو یا سه بار افزایش یابد. همچنین با داشتن دستمال مرطوب روی دست و شستن مرتب دست ها پس از لمس تجهیزات می تواند به خودتان کمک کند. اگرچه این روش ها ساده هستند، اما اینها مؤثرترین توصیه ها هستند.
ورزش در فضای باز و ماسک
کارشناسان بهداشت و درمان برای پیشگیری از ویروس کرونا توصیه می کنند در کنار رعایت مسائل بهداشتی، حتما ماسک هم بزنیم. بنابراین هنگام ورزش در فضای باز و جایی که افراد دیگر هم حضور دارند، مجبور به استفاده از ماسک هستیم. اما ورزش همراه با ماسک خطرناک است و بنابه گفته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت نباید هنگام انجام دادن فعالیت های فیزیکی ماسک به صورت داشت. هنگام ورزش، مقدار تنفس سریع تر و سخت از زمان استراحت رخ می دهد که این مساله می تواند خطر انتقال عوامل بیماری زا را افزایش دهد. از طرفی استفاده ازماسک، به ویژه ماسک های جراحی جلوی جریان هوا و رسیدن اکسیژن کافی به بدن را می گیرند. بنابراین وقتی ورزش می کنیم و در عین حال ماسک می زنیم، تنفس مان با مشکل مواجه خواهد شد. با وجود ماسک، یک ورزش ملایم و متعادل هم سخت و مشکل حس می شود. در ضمن هنگام ورزش، عضلات مان اسیدلاکتیک تولید می کنند. سپس این اسید به دی اکسیدکربن تبدیل شده و از بدن خارج می شود. اما وقتی دی اکسید کربن درون ماسک به دام می افتد، ما آن را دوباره استنشاق می کنیم و در نتیجه منجر به کاهش عملکرد شناختی و بالا رفتن سرعت تنفس می شود. علاوه بر مشکلات فوق، مساله تعریق هنگام ورزش هم وجود دارد. تعریق موجب مرطوب شدن ماسک می شود که در این حالت، نه تنها تنفس سخت تر می شود، بلکه رطوبت به رشد میکروارگانیسم های مضر کمک می کند. همچنین ماسک مرطوب نمی تواند جلوی عبور ویروس کرونا را بگیرد. بنابراین در این روزهای سخت کرونایی ایمن ترین مکان برای فعالیت های ورزشی، در منزل و فضاهای اختصاصی است. اما اگر مجبورید در فضای باز ورزش کنید، باید فاصله ۱ تا ۲ متری با دیگران را رعایت کنید.
ورزش در خانه
- اهمیت به برنامه ورزشی
- زمان مناسب
- تعیین مقدار زمان و نوع حرکات ورزشی
- بیان هدف تان به دوستان
- شست و شو و ضدعفونی کردن تجهیزات ورزشی قبل و پس از انجام ورزش
- دریافت مایعات کافی قبل و پس از انجام ورزش جهت جلوگیری از کم آابی بدن حین ورزش
- ورزش نکردن موقع خستگی
- ورزش نکردن در صورت داشتن علایم بیماری
- ورزش نکردن بیش از ۵ نوبت در هفته
- ورزش نکردن در محیط های بسته و بدون تهویه
- ورزش نکردن گروهی
- نیاشامیدن بیش از حد مایعات موقع ورزش.
چند راهنمایی هنگام ورزش
- پیش از انجام دادن فعالیت های ورزشی باید از سلامت جسم تان مطمئن باشید و با توجه به وضعیت جسمانی تان نوع ورزش تان را انتخاب کنید. اگر مشکلات قلبی، فشار خون، قند خون، تعادل یا درد مفاصل دارید باید در انتخاب ورزش تان دقت کنید و هر لحظه که هنگام ورزش احساس درد کردید، ورزش را متوقف کنید.
- برای اینکه از ورزش کردن در منزل یا تنها ورزش کردن خسته نشوید، ورزش را جذاب و دوست داشتنی کنید. مثلا می توانید هنگام ورزش موسیقی بگذارید یا از برنامه های ورزشی اینترنتی یا ویدیویی که قبلا به وسیله مربیان مجرب ضبط شده اند، استفاده کنید.
- می توانید در کلاس های مجازی آنلاین ورزشی، که در این روزهای کرونایی فعالیت شان بیشتر شده است، شرکت کنید و حرکات ورزشی جدیدی بیاموزید. بدین ترتیب هرگز از ورزش کردن خسته نمی شوید.
- یک روش دیگر که ورزش کردن را جذاب می کند، انجام دادن آن همراه با اعضاء خانواده یا کودکان در صورت امکان است. ورزش همراه کودکان خیلی دوست داشتنی و مفرح است. فقط مراقب باشید که فعالیت هایتان متناسب با وضعیت جسمانی تان باشد.
- با حفظ فعالیت های فیزیکی در حد متعادل، جسم و ذهن خود را سالم نگه دارید تا در برابر ویروس کرونا مقاوم باشید.