برای شروع مدیتیشن مقدمات و امکانات خاصی مورد نیاز نیست و شما می توانید انجام دادن مراقبه را از خانه و یا حتی از محل کار خود نیز شروع کنید.
مدیتیشن چیست؟
مدیتیشن (Meditation)، درون پویی یا مراقبه یک تمرین رفتاری – ذهنی است که توجه و آگاهی کارآمد را آموزش می دهد. هدف مدیتیشن بیش تر مهار و کنترل ذهن با راهکارهای درون گرایانه است. این راهکارها اگر به درستی انجام شوند فرد را به آرامش و شادکامی عمیق و طولانی مدت می رساند. مراقبه روشی است که در آن فرد از یک تکنیک، مانند ذهن آگاهی (Mindfulness) یا تمرکز ذهن بر روی یک موضوع ویژه، فکر یا فعالیت، برای بهبود توجه و آگاهی استفاده می کند؛ تا به یک وضعیت ذهنی روشن و عاطفی آرام و پایدار برسد. مراقبه از دوران باستان تاکنون در مذاهب گوناگون، به عنوان بخشی از مسیر روشنگری و خودشناسی انجام می گرفته است.
فواید مدیتیشن چیست؟
درون پویی نه تنها باعث رشد و تعالی روحی و معنوی می شود؛ بلکه یکی از سودمندترین راهکارها برای دستیابی به سلامت جسمانی و روانی است. مدیتیشن می تواند فشارهای ناشی از اختلالات روانی را کاهش دهد. یافته های پژوهشگران نشان داده است که درون پویی می تواند به تنظیم فشار خون و هورمون ها نیز کمک کند. هم چنین مراقبه می تواند به کنترل کلسترول خون نیز کمک کند.
- رسیدن به بی ذهنی
- دستیابی به آرامش درونی
- زندگی کردن در لحظه حال
- تصمیم گیری بهتر در شرایط مختلف
- جلوگیری از اظطراب های بی مورد و کم کردن آن
- بهبود عملکرد سیستم عصبی
- باعث درمان آلرژی های خفیف می شود.
اگر هر روز صبح که از خواب بیدار می شوید احساس خستگی و کسالت می کنید و بی انگیزه هستید، احتمالا باید چیزی را تغییر دهید. تنظیم روزتان برای رسیدن به موفقیت بسته به کاری است که شما در آغاز روز انجام می دهید. با تمرین مدیتیشن در صبحگاه می توانید مطمئن شوید که روزتان را با قدرت و انرژی کامل ادامه خواهید داد. بسیاری از افراد به جای اینکه برای خودشان وقت بگذارند، زمان آزاد خود را با کافئین شروع می کنند و یا رسانه های اجتماعی یا ایمیل خود را چک می کنند. شما به جای اینکه روز خود را با خستگی و افسردگی آغاز کنید، می توانید با استفاده از تمرین های مدیتیشن صبحگاهی، ذهنتان را تغذیه کرده و روزتان را با طراوت و شادابی آغاز کنید.
کاهش استرس با مدیتیشن
مطالعه ای در سال ۲۰۱۷ با حضور ۷۰ بزرگسال مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر که کلاس های کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی را پشت سر گذاشته بودند، کاهش استرس و توانایی بهتر در مواجهه با موقعیت های استرس زا را نسبت به افرادی که تنها تکنیک های مدیریت استرس را فرا گرفته بودند، نشان داد. این افراد از طریق مدیتیشن ذهن آگاهی و حرکات سبک یوگا کاهش چشمگیر در سطوح هورمون استرس آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH) و سیتوکین های پیش التهابی را تجربه کردند. مدیتیشن صبحگاهی به شما کمک می کند در طول روز متمرکز بمانید. مدیتیشن به شما کمک می کند نه تنها در زمان انجام آن، بلکه پس از آن نیز تمرکز داشته باشید و این امکان را برای شما فراهم می آورد تا روی امور مهم متمرکز شوید. شروع روز با یک ذهن متمرکز بسیار مفید است. وقت بگذارید، در یک مکان آرام بنشینید و عمیقا تمرکز کنید. ذهنتان را از تمرکز بر روی لیست کارهایی که باید انجام دهید پاک کنید و برروی آنچه حقیقتا اهمیت دارد متمرکز شوید. یکی از نکات بسیار مهمی که در زندگی همیشه کارگشا بوده، کشیدن یک نفس عمیق است که باعث می شود ذهنتان آرام شود. هنگام مدیتیشن، نفس عمیق کشیدن، کلید پاکسازی و آرام کردن ذهن شماست. انجام این کار به شما کمک می کند در طول انجام مدیتیشن و بعد از آن تمرکز بیشتری داشته باشید.
کاهش فشار خون با مدیتیشن
کاهش استرس از طریق مدیتیشن می تواند گزینه ای مفید در پیشگیری از یا کاهش فشار خون بالا باشد. برخی مطالعات نشان داده اند که مدیتیشن چه به صورت مجزا و چه در ترکیب با دارو درمانی می تواند تاثیر چشمگیری در کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک داشته باشد.
بهبود خواب با مدیتیشن
مطالعات بالینی نشان داده اند که مدیتیشن ذهن آگاهی کیفیت خواب را بهبود می بخشد و همچنین به کاهش علائم بی خوابی، تداخل خستگی و شدت خستگی کمک می کند. اگر در به خواب رفتن، خواب باقی ماندن یا تجربه خواب با کیفیت بالا با دشواری مواجه هستید، مدیتیشن ممکن است آن چیزی باشد که برای مقابله با این شرایط نیاز دارید.
آگاهی خود را با مدیتیشن افزایش دهید
مدیتیشن به شما کمک می کند تا از وضعیت درون خود همانند جهان اطرافتان مطلع شوید. زمانی که با دنیای درونی خود هماهنگ می شوید ، می توانید راحت تر با دنیای بیرون ارتباط برقرار کنید. این مسئله حس جدیدی به شما می دهد و به شما کمک می کند تا در طول روز آگاهانه تر عمل کنید. داشتن حس بهتر نسبت به خود و دنیای اطراف، به شما این امکان را می دهد که نسبت به تصمیماتی که می گیرید هوشیارانه تر عمل کنید. هرچقدر اعمال شما آگاهانه تر باشد، می توانید کنترل بیشتری بر زندگی خود داشته باشید و بهترین تصمیمات را بگیرید و اتفاقات را با هوشیاری بیشتری کنترل کنید. پس پیشنهاد می شود از مدیتیشن صبحگاهی استفاده کنید تا شما را در سیدن به سطح آگاهی مورد نیازتان یاری دهد.
با مدیتیشن بهره ورتر می شوید
همه ما می خواهیم در طول روز کارهای بیشتری انجام دهیم. ابزارهای زیادی وجود دارد که بتواند در انجام این امر به شما کمک کند اما بی شک تأثیری که مدیتیشن می تواند بر بهره وری شما بگذارد قابل مقایسه با هیچ کدام از آن ابزارها نیست. شما می توانید مدیتیشن را نه تنها به عنوان راهی برای صلح با خود درونیتان بلکه راهی برای آرامش و نظم ذهنی در نظر بگیرید. مدیتیشن به شما کمک می کند تا تمام افکار منفی یا افکاری که به کارتان نمی آید را نظم ببخشید تا در مورد مسائل بزرگتر راحت تر تفکر کنید. در پی دستیابی به این آرامش و نظم ذهنی احتمالا متوجه می شوید که عملکردتان نتیجه بخش تر است.
با مدیتیشن شما برای هر کاری آماده هستید
مدیتیشن صبحگاهی به روش های مختلف شما را برای روزتان آماده می سازد. شما می توانید مدیتیشن خود را تمام کرده و با اطمینان به سراغ کارهای روزانه تان بروید و با هرچیزی که روزتان را خراب می کند مقابله کنید. اگرچه مدیتیشن یک ابرقدرت نیست اما می تواند باعث شود احساس خوبی داشته باشید و در نهایت مدیتیشن را با قدرت بالا، آرامش و احساسی عالی پایان دهید. انرژی، آرامش و تمرکزی که از یک تمرین مدیتیشن صبحگاهی حاصل می شود حقیقتا قابل توجه است. این امر به شما کمک می کند تا به خودتان ایمان بیاورید و از مدیتیشن برای موفقیت کمک بگیرید.
کند کردن زوال شناختی با مدیتیشن
مدیتیشن اغلب به عنوان یک ابزار تمرین دهنده مغز شناخته می شود زیرا می تواند به کارکرد بهتر این اندام برای مدت زمان طولانی تر کمک کند. در یک مطالعه شرایط ۵۰ شرکت کننده که در بلند مدت مدیتیشن انجام داده بودند با یک گروه کنترل ۵۰ نفره شامل افراد عادی مقایسه شد و پژوهشگران دریافتند افرادی که مدیتیشن انجام می دهند از آتروفی مغزی مرتبط با سن کمتری رنج می برند و حجم مغز بیشتری نسبت به فردی عادی دارند. افراد حاضر در این مطالعه در بازه سنی ۲۴ تا ۷۷ سال قرار داشتند.
کاهش التهاب با مدیتیشن
التهاب اغلب به واسطه استرس روانی شکل می گیرد، از این رو، منطقی به نظر می رسد که استفاده از مدیتیشن به عنوان ابزاری برای کاهش استرس می تواند به کاهش التهاب در بدن نیز کمک کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که مداخلات رفتاری طراحی شده برای کاهش فعالیت عاطفی ممکن است دارای فواید درمانی برای شرایط التهابی مزمن باشد.