بررسی ها نشان داده است که ۲ تا ۶ بار ورزش در هفته، تاثیر زیادی در درمان افراد مبتلا به افسردگی دارد. با این حال افراد افسرده، انگیزه کافی برای ورزش کردن ندارند. محققان روش های زیر را پیشنهاد می دهند تا انگیزه ورزش کردن در این افراد افزایش یابد.
علائم افسردگی
- خلق فرد افسرده می شود، یعنی غمگینی طولانی مدت دارد.
- علاقه مندی وی نسبت به علایق گذشته اش از دست می رود و غالبا بی حوصله است.
- کم اشتهایی او را می آزارد و غذا نمی خورد ، البته در برخی انواع آن پرخوری شیوع دارد.
- خواب فرد مبتلا غالبا دچار مشکل می شود معمولا نیمه شب بیدار می شود و تا صبح نمی تواند بخوابد و کسل است در جوانان مبتلا، پر خوابی شیوع دارد .
- افسردگی معمولاً با اضطراب همراه و بی خوابی و بی قراری در فرد شیوع دارد
ورزش، دوای درد افسردگی
درمان مبتلایان به اختلالات روان شناسی همچون افسردگی و اضطراب، به مصرف دارو و انجام مشاوره های روان شناسی وابسته است، اما علاوه بر این درمان ها لازم است این بیماران فعالیت هایی را نیز در قالب تفریح و سرگرمی داشته باشند، آن هم در قالب هایی که به درمان شان کمک کند.
چگونه با ورزش کردن افسردگی را درمان کنید؟
افسرده که باشید، ورزش آخرین کاری ست که ممکن است دل تان بخواهد. با انرژی کمی که دارید، هر تصمیم تازه ای به چالش بزرگی تبدیل می شود. اما اگر اراده کنید و فعالیت بدنی را وارد برنامه های روزانه کنید، تفاوت بزرگی در زندگی تان رخ می دهد. تحقیقات زیادی انجام شده که نشان می دهند ورزش در درمان افسردگی نقش دارد. چرا شما امتحان نکنید؟
از طرف دیگر، ورزش ترشح آندروفین را تحریک می کند. آندروفین که به اسم هورمون حس خوب هم معروف است، شما را سرحال می کند. هر چه زمان و شدت فعالیت بدنی بیشتر باشد، ترشح آندروفین هم بیشتر خواهد بود. ببینیم چه مدت ورزش در درمان افسردگی موثر است؛ پزشکان می گویند ۱۵۰ دقیقه، یعنی ۶ نوبت ۲۵ دقیقه ای در هفته کافی ست. با این همه بهترین کار واقع بینی ست. اگر هیچ وقت ورزش نکرده اید، این مقدار فعالیت بدنی می تواند سخت باشد. پس با زمان کوتاه شروع کنید و اجازه دهید بدن تان کم کم عادت کند. به هر حال فعالیت بدنی کم از هیچی بهتر است. ۱۰ دقیقه پیاده روی سریع در روز به ریلکس شدن ذهن و بدن کمک می کند. ورزش روزانه و سبک راه خوبی برای پیشگیری از افسردگی یا درمان افسردگی های خفیف است. باید هدف های کوچک و دست یافتنی برای خودتان تعریف کنید. شاید یک پیاده روی کوتاه برای روز اول مناسب باشد. روز بعد کمی مسیر را طولانی تر کنید. نباید ورزش کردن به وظیفه تبدیل شود، وگرنه ممکن است راه به جایی نبرید. قرار است فعالیت بدنی یک برنامه در کنار جلسه های تراپی باشد، ابزاری که قرار است حس و حال بهتری به شما ببخشد. درمان افسردگی با ورزش غیرممکن نیست. هر بار که در ورزش پیشرفت می کنید و انعطاف بدن تان را می بینید، احساس موفقیت می کنید. هر چالش کوچکی را که پشت سر می گذارید، اعتماد به نفس بیشتری به دست می آورید. به مرور متوجه می شوید اندام متناسب تری پیدا کرده اید و سلامتی بیشتری دارید. همه ی این ها حس خوب ایجاد می کنند و در درمان افسردگی موثرند. پیشنهاد می کنیم فعالیت بدنی موردعلاقه تان را پیدا کنید، یوگا، والیبال، شنا، هر چه را دوست دارید. وقتی کاری را دوست داشته باشید، بیشتر برای آن وقت می گذارید. خودتان را محدود به باشگاه رفتن نکنید. شاید بخواهید با باغبانی سرگرم شوید، با دوچرخه برای خرید بروید یا همراه بچه ها تا مدرسه قدم بزنید. اگر همچنان سخت است از روی کاناپه بلند شوید، باید بررسی کنید مانع های ذهنی شما کدامند. از خانه بیرون رفتن سخت به نظر می رسد؟ جلوی پنجره نرمش کنید. ترجیح می دهید تنها نباشید؟ در نزدیک ترین باشگاه ثبت نام کنید یا با دوستان قرار پیاده روی در پارک بگذارید.
تحقیقات علمی نشان داده علائم افسردگی و اضطراب در افرادی که فعالیت بدنی دارند، کمتر است. در بعضی افراد ورزش مانند دارو عمل می کند و نشانه های افسردگی را کاهش می دهد. به یاد داشته باشید روزهایی که دل تان نمی خواهد از زیر پتو بیرون بیایید، ورزش از همیشه مهم تر است. کافی ست اراده کنید و اولین حرکت را انجام بدهید، نتیجه از روزهای دیگر هم بهتر خواهد بود.
-
با ورزش های ساده شروع کنید
اگر انرژی کمی دارید بهتر است برنامه ورزشی ساده ای را در پیش بگیرید. برای مثال تنها ۲۰ دقیقه ورزش هوازی انجام دهید.
-
در خانه ورزش کنید
اگر برای شما سخت است که لباس بپوشید و ازخانه خارج شوید، بهتر است در خانه ورزش کنید. از اپلیکیشن های ورزشی کمک بگیرید.
-
با دوستان تان ورزش کنید
ورزش کردن با دوستان به شما انگیزه می دهد و شما را خوشحال تر می کند.
-
برنامه ریزی کنید
اگر افسردگی باعث خستگی شما شده است، برنامه ریزی و خود را آماده تمرین کنید.
-
ورزش های جدید را انتخاب کنید
زمانی که انگیزه زیادی ندارید انجام ورزش هایی که برایتان جذابیت ندارد، سخت است. ورزش های جدید را انتخاب کنید. ورزش نباید شبیه تنبیه باشد.
-
با یک متخصص ورزش کنید
همراه یک مربی و متخصص، ورزش کنید. بیشتر باشگاه ها مربی ورزش در اختیار شما قرار می دهند.
-
یوگا برای درمان افسردگی
بررسی های انجام شده در سال 2007 نشان داده است که انجام ورزش یوگا عصبانیت، اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد. بنابراین یوگا برای بیماران مبتلا به افسردگی تجویز می شود.
یکی از ویژگی های خوب یوگا، این است که این ورزش بر پایه حرکات کششی و قدرتی است و بر تنفس تمرکز دارد بنابراین باعث آرامش فرد می شود.
-
دویدن برای درمان افسردگی
دویدن برای سلامت بسیار مفید است. این ورزش کالری سوزی بالایی دارد و احتمال بیماری های قلبی را کاهش می دهد. تنها 5 دقیقه دویدن در روز، طول عمر را افزایش می دهد. دویدن بر روحیه نیز تاثیر مثبت دارد.دویدن تغییراتی در انتقال دهنده های عصبی همچون سروتونین ایجاد می کند که باعث احساس خوب می شود. به نظر می رسد دویدن تاثیر زیادی بر آرامش ذهن دارد.
-
پیاده روی در جنگل و طبیعت برای درمان افسردگی
سعی کنید در جنگل و طبیعت پیاده روی کنید. طبیعت تاثیر زیادی بر آرامش ذهن دارد. گذراندن زمان در طبیعت، باعث کاهش اضطراب می شود و ترشح هورمون آرامش بخش را در بدن افزایش می دهد. ضمنا این کار حافظه را نیز بهبود می بخشد.