درمان التهاب مری با رژیم غذایی مناسب و اصولی

  شنبه، 01 شهریور 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
درمان التهاب مری با رژیم غذایی مناسب و اصولی
برگشت محتویات معده (اسید) به داخل مری، باعث التهاب مخاط مری می شود. یکی از علائم معمول این بیماری، ترش کردن یا سوزش در ناحیه سردل است. التهاب مری بر اثر مصرف یک عامل تحریک کننده، التهاب ویروسی یا قرار دادن لوله در مری (به طور مثال جهت استفاده در تغذیه با لوله) ایجاد می شود. التهاب مری یا ازوفاژیت را با رژیم غذایی مناسب و اصولی درمان کنید!

ترش کردن و یا سوزش سردل می تواند بسیار دردناک و ناراحت کننده باشد می خواهیم به بررسی عوامل آسیب رسان به معده بپردازیم چگونه قادر خواهیم بود با این عارضه مقابله و آن را درمان کنیم پیشنهادات و توصیه های مختلف متخصصین در این زمینه چیست رژیم درمانی تا چه حد به ما در درمان این عارضه کمک میکند؟

علل التهاب مری

عواملی مانند ابتلا به عفونت های باکتریایی و ویروسی، خوردن غذاهای محرک مثل انواع ادویه جات و قهوه و شکلات، اشعه درمانی (جهت درمان سرطان سینه) و تغذیه با لوله به مدت طولانی جزء علل حاد و عواملی چون فتق مری، افزایش فشار داخل شکمی، استفراغ های مکرر، کاهش فشار ناحیه LES و تاخیر در تخلیه معدی جزء علل مزمن این بیماری هستند. همچنین مصرف نابجای بعضی از داروها به خصوص داروهای خانواده آسپیرین، مصرف سیگار، بارداری، چاقی، افزایش وزن و بالاخره آسیب نخاع پشتی از جمله عوامل دیگری هستند که می توانند در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند.

رژیم غذایی این بیماران به صورت فردی بوده و بیمار حتما می بایست توسط پزشک متخصص مورد معاینه و مشاوره قرار گیرد.

به طور کلی توصیه های رفتاری و تغذیه ای زیر ارائه می گردد.

درمان التهاب مری با آب آلوئه ورا

آب آلوئه ورا یکی از معدود داروهای طبیعی است که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شده است.
آب آلوئه ورا حاوی گلیکوپروتئین هایی است که باعث کاهش تحریک و التهاب مری می شود. همچنین حاوی پلی ساکارید است که به ترمیم بافت دیواره مری کمک میکند.
آب آلوئه ورا را نیم ساعت قبل از غذا و با معده خالی بنوشید. آب آلوئه ورا خاصیت ملین هم دارد.

درمان التهاب مری با چای زنجبیل با عسل

نوشیدن چای زنجبیل با عسل باعث کاهش علایم ریفلاکس معده و التهاب مری می شود. زنجبیل یک ضد التهاب طبیعی است و عسل مری را از تحریک محافظت میکند.

آدامس بدون قند بجویید

آدامس بدون قند باعث افزایش تولید بزاق شده و به خنثی کردن اسید معده کمک کرده و به دفع اسید بیش از حد معده کمک خواهد کرد.

درمان التهاب مری با شیرین بیان

شیرین بیان صدها سال است که به خاطر خواص دارویی و در غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از شیرین بیان یکی دیگر از روش های طبیعی درمان التهاب مری است.
علاوه بر آن ریشه شیرین بیان را اگر به مدت نیم تا یک ساعت بجویید به تقویت دیواره معده کمک کرده و از ریفلاکس اسیدی پیشگیری می نماید.
شیرین بیان به بهبود جریان خون در دستگاه گوارش و ترشح موکوس بیشتر برای محافظت از دیواره معده کمک می کند.

توصیه های تغذیه ای مناسب جهت بیماران مبتلا به التهاب مری

اگر هدف از درمان بیماری، جلوگیری از درد و تحریک مخاط به علت التهاب مری در مرحله حاد بیماری باشد، بیمار نباید از غذاهای با PH بالا (غذاهای اسیدی) استفاده کند. همچنین خوردن غذاهای محرک و تند مثل فلفل های سیاه و قرمز و چای، به خصوص چای پررنگ، توصیه نمی شود.

اگر هدف از درمان بیماری، جلوگیری از برگشت مواد غذایی از معده و بعضا قسمت ابتدایی دوازدهه به داخل مری باشد، بهتر است بیمار تعداد وعده های غذایی خود را افزایش دهد و ترجیحا از شش وعده غذایی به جای سه وعده غذایی استفاده نماید.

اگر هدف از درمان، کاهش غلظت اسید معده و تخریب آن است، باید از مصرف هر گونه غذایی که در آن عمل تخمیر صورت گرفته است، خودداری شود. همچنین در این حالت استفاده از نوشیدنی های کافئین دار، نظیر قهوه نیز توصیه نمی گردد. این بیماران باید از خوردن نعناع، شیر پرچرب و مرکبات و آب آنها مثل گریپ فروت و پرتقال، آناناس و همچنین گوجه فرنگی نیز خودداری کنند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها