همه ی ما پوست صاف و یکدست را می پسندیم و دوست نداریم پوستمان لک داشته باشد. برخی از انواع لکه های پوستی، ژنتیکی اند و برخی دیگر هورمونی؛ دسته ای از لک ها نیز به دلیل عوامل محیطی ایجاد می شوند. ممکن است بپرسید چرا گاهی، قسمت هایی از پوست مان لک می شود؟ آیا ایجاد لک یا تیرگی پوستی خطرناک است؟درمانی برای تیرگی پوست وجود دارد؟ در متن زیر به سؤال های شما پاسخ داده ایم. مهم تر اینکه شیوه های پیشگیری از تیرگی پوست (هیپرپیگمانتاسیون) را توضیح داده ایم. پس، با ما همراه شوید.
تیرگی پوست یا هیپرپیگمانتاسیون (لکه های پوستی)، لکه هایی است که رنگ آن نسبت به پوست اطرافش، تیره تر است. لکه های پوستی (هیپرپیگمانتاسیون) ممکن است تمام بدن را درگیر کند. این عارضه معمولاً خطرناک نیست، اما ممکن است نشانه ی یک بیماری دیگر باشد.تغییر رنگ پوست هنگامی رخ می دهد که بدن، ملانین بیش از حد می سازد. ملانین رنگدانه ای است که به طور معمول در پوست وجود دارد. تجمع ملانین در یک ناحیه، رنگ پوست را تیره می کند، این مسئله در تمام نژادها رخ می دهد. ملاسما(یکی از انواع هیپرپیگمانتاسیون) افزایش رنگدانه های پوستی است و بیشتر در افرادی ایجاد می شود که پوست تیره تری دارند. این عارضه بیشتر در سطوحی از پوست ایجاد می شود که در معرض آفتاب بوده اند.
روش های نامبرده شده زیر برای درمان این وضعیت به کار می رود:
- کرم موضعی: بسیاری افراد از درمان های موضعی جهت برطرف سازی هیپرپیگمانتاسیون استفاده می کنند. درمان موضعی شامل مواد تشکیل دهنده ای است که پوست را روشن می کند، از جمله موارد زیر:
اسید آبسیزیک
کورتیکواستروئیدها
هیدروکینون
اسید کوجیک
رتینوئید، مانند ترتینوئین
ویتامین C - روش های آرایشی و زیبایی: برخی از این روش ها می توانند لکه های پوستی را کاهش داده و موجب درمان این وضعیت گردند. این روش ها عبارتند از:
لیزر درمانی
جهش نور شدید
پوست انداختن های شیمیایی
پوست خراشی کوچک
درمان هیپرپیگمانتاسیون
راهکارهای درمانی مختلفی وجود دارند که عبارتند از:
لوازم آرایشی و بهداشتی و مراقبت از پوست
- استفاده از ضد آفتاب
- استفاده از هیدروکینون و کوجیک اسید
- محصولات ویتامین آ
- اسید های آلفا هیدروکسی
پمادهای شیمیایی
زمانی که دیگر روش های درمان موضعی برای هایپرپیگمنتیشن موثر نیستند، پمادهای پوستی برای درمان هیپرپیگمانتاسیون می توانند نتایج خوبی را به همراه داشته باشند و فرد از ظاهر پوست خود رضایت پیدا کند.پمادهای شیمیایی پوست حاوی مواد ضروری و طبیعی پوست نظیر اسید لاکتیک ، سالیسیلیک و گلیکولیک هستند که به سلول های پوست و بهبود سطح پوست افراد کمک شایانی می کنند.ممکن است از این پروسه درمانی به شکل همزمان با دیگر درمان های موضعی استفاده شود تا بهترین نتایج حاصل شوند. پماد های شیمیایی پوستی با قدرت و عمق متنوع در دسترس هستند تا بتوان به کمک آن ها به افراد با پوست های مختلف کمک کرد.
میکرونیدلینگ
در میکرونیدلینگ از یک دستگاه خاص استفاده می شود تا به آرامی بتوان پوست را ترمیم کرده و مشکل هیپرپیگمانتاسیون را بهبود بخشید.این روش درمانی با بهبود تحرک سلول های پوستی به کم شدن رنگدانه های روی پوست کمک می کند. همچنین در حین پروسه درمانی، آنتی اکسیدن های قوی و روشن کننده های پوست به بدن فرد وارد می شوند.