درمان جوش چانه به روشی ساده

  سه شنبه، 15 تیر 1400   زمان مطالعه 5 دقیقه
درمان جوش چانه به روشی ساده
یکی از رایج ترین مکان های آکنه، چانه است که به دلایل مختلف از قبیل ورزش، اصلاح صورت همچنین به دلیل هورمون های بلوغ، قاعدگی، استرس و ترشح تستوسترون اتفاق می افتد. اکثر ما با آکنه در منطقه T که پیشانی و بینی را شامل می شود آشنایی داریم که معمولا روغن بیشتری تولید می کند و بنابراین آکنه بیشتر است.

یکی از رایج ترین مکان های آکنه، چانه است که به دلایل مختلف از قبیل ورزش، اصلاح صورت همچنین به دلیل هورمون های بلوغ، قاعدگی، استرس و ترشح تستوسترون اتفاق می افتد. اکثر ما با آکنه در منطقه T که پیشانی و بینی را شامل می شود آشنایی داریم که معمولا روغن بیشتری تولید می کند و بنابراین آکنه بیشتر است. مکمل طبیعی منطقه T منطقه U است - منطقه که شامل گونه ها، فک و چانه است.بر خلاف منطقه T، این ناحیه سبب تولید بیش از حد سبوم (روغن پوست طبیعی) نمی شود، مگر اینکه نوع پوست چرب داشته باشید ؛ در افرادی که دارای پوست طبیعی، خشک یا ترکیبی هستند، منطقه U معمولا خشک می شود که می تواند منافذ را تنگ کند.شما احتمالا می دانید که روغن و چربی اضافی منجر به جوش می شود، اما آیا می دانستید که پوست خشک نیز می تواند آکنه ایجاد کند؟نباید منافذ پوست بیش از حد باز شود، زیرا باکتری و جرم به راحتی در آن تجمع میکنند، اما همچنین نباید منافذ کاملا بسته شود، زیرا موجب آکنه زیر سطح پوست میشود.

چنانچه در این بخش از سلامت پوست و مو خواهیم گفت جالب است بدانید بسیاری از ورزش ها و آلات موسیقی می توانند دلیل آکنه چانه باشند ؛ نوع خاصی از آکنه وجود دارد که می تواند در هر قسمت از بدن و صورت ظاهر شود به نام آکنه مکانیکا ، این آکنه خاص لزوما به علت روغن یا باکتری ایجاد نمی شود، گرچه آنها بخشی از علت را تشکیل می دهند در عوض، این آکنه ناشی از اصطکاک بیش از حد است.

درمان جوش چانه

راه کارهای مختلفی برای درمان آکنه وجود دارد که تمام آنها برای همه مؤثر نیستند، ولی بیشتر آکنه ها می توانند با اقدامات کوچکی از بین بروند. جوش های کوچک یا چرکی ضعیف به طور معمول با کرم های ضد آکنه درمان می شوند.

محصولاتی که دارای بنزوئیل پروکساید یا سالیسیلیک اسید هستند، جوش ها را ظرف چند روز یا چند هفته خشک می کنند.

  • شست و شو: صورت یا حداقل فک تان را با یک محلول شست وشوی ملایم بشویید.
  • یخ: برای درمان درد یا کاهش قرمزی، هر بار یخ را با پارچه ی تمیزی بپیچید و کمتر از پنج دقیقه به طور ملایم در اطراف محل فشار دهید.
  • پماد آکنه بزنید: بسیاری از مردم از مصرف پماد های معمولی که ۱۰ درصد بنزوئیل پروکساید دارند، راضی بودند.
  • جوش را نکنید: هرچه کمتر به پوست تان دست بزنید زودتر بهبود پیدا می کند.

برای درمان جوش هایی که ماندگاری بیشتری دارند باید به متخصص پوست مراجعه کرد. دکترتان با توجه به نوع و شدت جوش هایتان ممکن است یکی از راه های زیر را پیشنهاد کند:

  • درمان موضعی: ژل ها، کرم ها و پماد های موضعی باعث از بین رفتن باکتری های پوست می شوند و چربی پوست و منافذ باز پوست را کاهش می دهند. نسخه ای که دکتر تجویز می کند ممکن است شامل رتینوئید، بنزوئیل پروکساید یا انواع آنتی بیوتیک ها باشد.
  • آنتی بیوتیک ها: دکتر برای کاهش باکتری های پوست ممکن است برای شما یک دوره آنتی بیوتیک های خوراکی تجویز کند.
  • قرص ضد بارداری: پزشک تان ممکن است برای تنظیم هورمون های تحریک کننده ی جوش، قرص های ضد بارداری هورمونی تجویز کند.
  • ایزوترتینوین (آکوتان): این دارو برای آکنه های وخیمی است که به درمان های دیگر پاسخ ندادند.
  • لیزر درمانی: درمان های لیزری و نوری باکتری های پوستی را که باعث ایجاد جوش می شوند کاهش می دهند.
  • لایه برداری شیمیایی: لایه برداری شیمیایی در مطب دکتر باعث کاهش جوش ها و همین طور جوش های سرسیاه می شود.
  • جراحی: کیست ها یا جوش های کورکی می توانند با جراحی خالی شوند.

برای درمان مؤثر آکنه از انجام برخی کارها نیز باید اجتناب کرد. شیوه های بسیاری وجود دارند که ظاهرا خوب و کارآمد هستند اما در واقع آکنه ی شما را بدتر می کنند. برای مثال:

  • شست وشوی بیش از حد صورت: صورت تان را تنها دو بار در روز بشویید. شستن زیاد صورت باعث تحریک آکنه می شود.
  • استفاده از لیف ها، اسکراب ها و پاک کننده های خشن: لایه برداری زیاد پوست باعث بدتر شدن جوش می شود.
  • ترکاندن جوش های صورت : این کار باعث می شود التهاب جوش بیشتر شود و جای آن روی صورت تان بماند.
  • استفاده از پاک کننده های الکی: گرچه پوست چرب مشکل آفرین است اما پوست خشک هم مشکلات خودش را دارد. برای تمیز نگه داشتن پوست تان از محصولات حاوی الکل استفاده نکنید و از مرطوب کننده های طبیعی پوست استفاده کنید.
  • با آرایش خوابیدن: قبل از خواب حتما هرگونه آرایش را از پوست تان پاک کنید.
  • تغییر هفتگی درمان های آکنه: روش های درمانی تان را مرتبا تغییر ندهید و چند هفته صبر کنید تا داروهای آکنه و مراقبت های پوستی اثر کنند.

سالیسیلیک اسید

این ترکیب در درجه ی اول برای رفع انسداد منافذ به کار می رود. ممکن است پزشک برای آکنه های التهابی و شدید، مصرف یک دوره آنتی بیوتیک موضعی یا خوراکی را تجویز کند تا باکتری ها از بین بروند و التهاب ناشی از آن کاهش یابد.ایزوترتینوئین دارویی است که برای درمان آکنه ی شدید استفاده می شود. دوره ی مصرف این دارو بین ۴ تا ۵ ماه است، اگرچه طول دوره ی درمان آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است.به هرحال، ممکن است ایزوترتینوئین عوارض جانبی جدی داشته باشد. به همین دلیل، با نظر پزشک باید آن را مصرف کنید. ایزوترتینوئین معمولاً از داروهایی است که پزشکان برای درمان آکنه تجویز می کنند.گاهی، پزشکان پس از بررسی علت جوش صورت، برای درمان آکنه ی هورمونی مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی ترکیبی را تجویز می کنند. سازمان غذا و داروی آمریکا چندین مورد از این ترکیبات را تأیید کرده است.داروهای ضد بارداری هورمون هایی را که از طریق تولید سبوم باعث بروز آکنه می شوند، کاهش می دهند.پس از ۶ ماه مصرف، قرص ضدبارداری خوراکی ترکیبی ممکن است به اندازه ی آنتی بیوتیک خوراکی مؤثر باشد. قرص های ضد بارداری که فقط حاوی پروژسترون هستند، ممکن است آکنه را بدتر کند.اگر این روش ها مؤثر نبودند، می توانید داروهای آنتی آندروژنی نظیر اسپیرونولاکتون را برای از بین بردن جوش صورت استفاده کنید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها