اگر زخم ناشی از عفونت باکتریایی باشد، پزشک احتمال دارد یک دوره آنتی بیوتیک برای درمان بیماری زمینه ای تجویز کند.اگر زخم ناشی از اصطکاک مداوم در برابر دندان نامرتب یا تیز باشد، دندانپزشک لبه های دندانه دار را درمان می کند. در صورتی که علت زخم دهان پروتز و بریس باشند، پزشک می تواند آنها را برطرف کند.
پزشک احتمال دارد برخی از پماد ها، کرم ها یا سایر مواد را برای استفاده موضعی بر روی پوست زخم شده پیشنهاد دهد. این مواد شامل داروهای بیهوشی، کورتیکواستروئیدها و پوشش های محافظتی برای بهبود سریع و تسکین ناراحتی است. درمان موضعی همچنین احتمال دارد شامل سوزاندن زخم با لیزر یا مواد شیمیایی باشد که فقط تحت نظر پزشک انجام می شود.
1. ریشه شیرین بیان:
برای درمان ،ت و زخم دهان با شیرین بیان کافیت یک قاشق غذاخوری از ریشه شیرین بیان را له کنید و سپس آن را درون دو فنجان آب خیس کنید و اجازه دهید حدود دو یا سه ساعت در آن وضعیت بماند تا محلول درمانی شما آماده شود. حالا می توانید دهان خود را با این مایع چندین بار در روز شستشو دهید.هر روز آنرا استفاده کنید تا دهانتان بهتر شود. یکی دیگر از گزینه ها برای شما، در این مورد، استفاده روزانه از قرص های جوشان شیرین بیان است .
2. شیر نارگیل برای دمان آفت دهان :
یک قاشق غذاخوری شیر نارگیل را با کمی عسل مخلوط کنید و از این مخلوط برای ماساژ منطقه آسیب دیده خود استفاده کنید. این کار را سه یا چهار بار در روز انجام دهید. هر روز تکرار کنید تا وضعیت شما بهبود یابد. علاوه بر این، شما می توانید زخم های دهان را روزانه با شیر نارگیل شستشو دهید و ماساژ ناحیه زخم با روغن نارگیل نیز برای رفع این مشکل موثر است.
3. نمک دریایی با پراکسید هیدروژن :
دو قاشق غذاخوری نمک دریا، دو قاشق غذاخوری پتاس هیدروژن 3٪ و یک لیوان آب گرم آماده کنید ، سپس نمک دریایی و پراکسید هیدروژن را به لیوان آب اضافه کنید و با هم ترکیب کنید . در نهایت، از این مخلوط برای شستن دهان خود بدون آنکه اجازه دهید وارد گلویتان شود استفاده کنید. این فرایند را یک یا دو بار در روز تکرار کنید و هر روز ادامه دهید تا وضعیت شما بهتر شود.
4. دانه های گشنیز:
یک قاشق غذاخوری از دانه های گشنیز را به یک فنجان آب اضافه کنید و بجوشانید.سپس مایع را صاف کنید و اجازه دهید تا خنک شود. نسخه ی آماده یخود را در دهان قرقره کنید و این مراحل را ،سه تا چهار بار در روز تکرار کنید.
5. جوش شیرین
یک قاشق چای خوری جوش شیرین و مقداری آب آماده کنید و سپس آنها را با هم ترکیب کنید تا یک خمیر نازک ایجاد شود. مخلوط را روی ناحیه آسیب دیده، قرار دهید.این راه حل را چند بار در روز تکرار کنید تا آفت و زخم دهان به طور کامل رفع شوند .
6. عسل :
مقداری پنبه را به سادگی، در عسل فرو ببرید و آن را روی زخم دهان خود قرار دهید.این کار را هر روز انجام دهید وتا زمانی که نتیجه را مشاهده کنید، تکرار کنید.
7. آلوئه ورا :
یک برگ آلوئه ورا را بردارید و آن را با دقت بشویید،سپس ژل را از این برگ خارج کنید و این ژل را در محل مورد نظر یعنی روی آفت و زخم دهان اعمال کنید.این روند را چند بار در روز انجام دهید و تا زمانی که نتیجه کامل را شاهد باشید هر روز این کار را تکرار کنید.گاهی اوقات شما می توانید به جای استفاده از ژل آلوئه ورا از آب آلوئه ورا استفاده کنید.
8. کرفس :
برای رفع آفت و زخم دهان روزانه به طور مرتب ساقه کرفس تازه را بجوید ، برای به دست آوردن بهترین نتیجه، پالپ را 10 دقیقه در منطقه آسیب دیده خود نگه دارید .علاوه بر این، شما می توانید کرفس را به رژیم غذایی روزانه خود نیز اضافه کنید.
9. ریحان :
چهار تا پنج برگ ریحان را کاملا بشویید و میل کنید . برای نتیجه ی بهتر مدت زمان بیشتری برگها را در دهان خود نگه داشته و بیشتر بجوید ، سپس آب کمی بنوشید ، این کار را در صبح و عصر (دو بار در روز)تا زمانی که نتیجه مثبت را مشاهده نکردید، روزانه تکرار کنید.
مصرف دهانشویه کلروهگزیدین گلوکونات دو بار در روز آن و هر بار به میزان 15 سی سی به مدت 30 ثانیه باعث کاهش احتمال عفونت ثانویه می شود. پیش از مصرف بهتر است دندان ها مسواک زده شود تا از احتمال تغییر رنگ دندان ها جلوگیری شود.کورتیکواستروئیدهای موضعی (تریا مسینولون و هیدروکورتیزون) باعث کاهش التهاب و درد و زمان بهبود می شوند که به شکل های ژل و خمیر دهانی در داروخانه ها موجود هستند. بهترین زمان استفاده از کورتیکواستروئیدهای موضعی همزمان با شروع آفت است که روزانه 3 تا 4 بار به صورت موضعی باید استفاده شود. این فرآورده های دارویی در عود دوباره آفت تأثیری ندارند و با مصرف به موقع می توانند دوره آفت را کاهش دهند.دهانشویه بنزیدامین به عنوان یک ضد درد کوتاه اثر در آفت های شدید دهانی توصیه می شود که سه بار در روز و هربار 15 سی سی به صورت دهانشویه مصرف شود. استفاده از این دهانشویه برای کودکان زیر 12 سال توصیه نمی شود.بی حس کننده موضعی (لیدوکائین و بنزوکائین) به صورت ژل و محلول در داروخانه ها موجود هستند و به دلیل ماندگاری کمی که در موضع دارند بر اساس نیاز می توانند استفاده شوند.