درمان خارش بینی و نکات مهم در مورد آن

  دوشنبه، 16 آبان 1401   زمان مطالعه 5 دقیقه
درمان خارش بینی و نکات مهم در مورد آن
خارش بینی بسیار شایع است و در ۳۸ درصد موارد ،در کمتر از یک روز درمان می شود . شایعترین دلایل خارش بینی طبیعی ، خشک شدن پوست بینی می باشد . دلیل آن می تواند شستشوی زیاد صورت با صابون و کم شدن میزان چربی طبیعی پوست باشد .یائسگی ، به علت تغییرات هورمونی پوست را خشک می کند .

خارش بینی یک وضعیت نسبتا شایع است که معمولا خود به خود برطرف می شود. با این حال برخی اوقات این وضعیت تداوم یافته و همراه با خارش در نواحی دیگر صورت سبب آزار فرد شده و وضعیت عذاب آوری را پدید می آورد. علت های خارش بینی وسیع و متفاوت بوده و از آلرژی تا نیش حشرات متغیر است.

در افرادی که علاوه بر خارش بینی، چربی و براق شدن سطح بینی گزارش می شود، تراکم بالای انگل های دمودکس می تواند علت خارش بینی باشد. در این افراد غدد چربی پوست بینی با ترشح بیش از حد چربی، محیط مناسب و مساعدی را برای تخم ریزی و تکثیر انگل های دمودکس و افزایش تراکم این انگل ها فراهم می آورد. لذا نقش پررنگ دمودکس را در خارش بینی نباید دست کم گرفت. اولین قدم برای درمان خارش بینی، پیدا کردن علت خارش و شروع درمان بر این اساس است.

خارش بینی

دلایل خارش بینی

خارش بینی بسیار شایع است و در ۳۸ درصد موارد ،در کمتر از یک روز درمان می شود .

  1. وجود شی خارجی درون بینی : این خطر بیشتر در کودکان وجود دارد .بچه ها به طور طبیعی کنجکاو هستند و اغلب تعجب می کنند که اجسام چطور کار می کنند. معمولا این پرسش را با سوال کردن یا کشف جهان اطراف خود نشان می دهند . یکی از خطراتی که ممکن است در اثر این کنجکاوی اتفاق بیفتد این است که کودک شما ممکن است اشیاء خارجی را به دهان، بینی یا گوش هایش فرو کند.
    اگر جسمی بسیار کوچک وارد بینی شده باشد علائم اولیه خارش است .یک شیء گیر کرده می تواند صدای سوت را به هنگام تنفس ایجاد کند .
  2. رینیت : رینیت التهاب حفره بینی است. دلیل آن می تواند آلرژی یا غیر آلرژی باشد . همچنین می تواند عفونی باشد .
    رینیت آلرژیک زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن شما یک آلرژن را تشخیص می دهد و سپس یک واکنش آلرژیک ایجاد می کند.
    تشخیص رینیت غیر آلرژی نیاز به تحقیق بیشتری دارد . این مشکل توسط آلرژن ها ایجاد نمی شود و گاهی اوقات ناشی از مشکلات ساختاری در حفره بینی، مانند تومور یا باریک بودن مجاری بینی است . علائم این بیماری، خارش بینی، گرفتگی بینی، آبریزش بینی و ترشحات بعد از آن است .
  3. فیبروم پوست بینی : یک برآمدگی پوستی رایج از علل ناشناخته است که اغلب در زنان رخ می دهد . خارش و حساسیت به لمس برای این مشکل وجود دارد .

  4. نیش پشه : این اتفاق باعث خارش پوست می شود . اگر بد اقبال باشید و پشه بینی شما را نیش زده باشد ،این ناحیه دچار حساسیت و سوزش می شود .
    گزینه های درمان عبارتند از شستن جای نیش و استفاده از کمپرس یخ یا داروهای موضعی برای از بین بردن حساسیت .
  5. خارش معمولی پوست بینی : تعدادی علل طبیعی برای حساسیت وجود دارد، به این معنی که علت مرتبط با بیماری نیست و به طور جدی پوست آسیب ندیده است.

شایعترین دلایل خارش بینی طبیعی ، خشک شدن پوست بینی می باشد . دلیل آن می تواند شستشوی زیاد صورت با صابون و کم شدن میزان چربی طبیعی پوست باشد .یائسگی ، به علت تغییرات هورمونی پوست را خشک می کند .درمان شامل حمام کردن تنها با صابون ملایم و ضد حساسیت و استفاده از مرطوب کننده می باشد .

خارش بینی

درمان خارش بینی

به بیماران عزیز توصیه می شود برای درمان صحیح این عارضه حتماً به جراح و متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمائید تا پزشک متخصص با تشخیص درست و ارائه روش درمانی صحیح و مناسب شما را در رفع عارضه و رسیدن به سلامتی و آرامش یاری نماید. پزشک متخصص در ابتدا جهت تشخیص علت، برای بیمار تست آلرژی تجویز می کند، سپس بهترین و مناسب ترین روش درمانی را برای او به کار می برد.کارهایی که بیمار طبق دستور پزشک در طی مراحل درمان باید انجام دهد:

  • شستشوی بینی : تا زمان رفع کامل عارضه، روزانه یک مرتبه شستشوی بینی انجام شود. در صورتی که عامل خارش بینی، عفونت سینوس ها یا خشکی بینی باشد، شستشوی بینی می تواند خارش بینی را کاملاً از بین ببرد.
  • اسپری بینی :استفاده از اسپری بینی سبب تمیز و مرطوب شدن مجاری بینی می شود و به این ترتیب خشکی بینی کاهش یافته و حتی در مواردی به طور کامل از بین می رود.
  • مصرف مایعات: در مواردی که عامل خشکی بینی، عفونت سینوس ها یا سرماخوردگی باشد، با نوشیدن مایعات و هیدراته کردن بدن می توان از خشک شدن بینی پیشگیری به عمل آورد. میزان مصرف مایعات در هر فرد، به سن و سال و جنسیت او بستگی دارد، اما به طور کلی مصرف 8 لیوان آب در طول شبانه روز برای بزرگسالان کافی و مناسب می باشد.
  • تحریک نکردن بینی:گاهی اوقات افراد سعی می کنند با دمیدن در بینی بیمار به رفع خارش آن کمک کنند، اگرچه این کار بی تأثیر نیست اما امکان دارد بینی را بیشتر تحریک کرده و سبب تشدید خارش شود. بنابراین توصیه می شود افراد از تحریک بینی خود به هر شکلی اجتناب کنند.
  • دوری کردن از محرک ها : همانطور که اشاره شد از جمله عوامل حساسیت زا، تغییرات فصول و نگهداری حیوانات خانگی می باشند. طبعاً در این موارد با دوری کردن از این عوامل آلرژی زا (گرد و خاک، گرده گیاهان و موی حیوانات) و همچنین استفاده کردن از تهویه مطبوع در منزل می توان از بروز این عارضه جلوگیری کرد.
  • استفاده از داروهای ضد آلرژی: در بعضی موارد شدید خارش بینی که انجام و رعایت هیچ یک از روش های ذکر شده کمکی به درمان نکند، پزشک متخصص برای بیمار داروهای ضد آلرژی تجویز می نماید. البته باید توجه داشت که استفاده از این داروها به صورت موقت مشکل را بهبود می بخشد و لازم است که سعی شود تا عامل ایجاد عارضه از ریشه درمان و برطرف شود.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها