ورزش کردن در دوران بارداری از مزایای زیادی برخوردار است که به چند مورد آن در زیر اشاره شده است:
به شما انرژی بیشتری می بخشد
در دوران بارداری بدن شما انرژی زیادی از دست می دهد. اما تمرین های منظم ورزشی، مانند پیاده روی سریع، به شما کمک می کند که فعالیت های روزانه خود را انجام دهید. ورزش کردن ،باعث تقویت سیستم قلبی- عروقی شما می شود، در نتیجه به سادگی خسته نمی شوید. با داشتن عضلات قوی و کشیده، فعالیت های روزمره خود از قبیل خرید یا ملاقات های کاری را راحت تر انجام خواهید داد.
بدن شما را برای مرحله دشوار زایمان آماده می کند
زایمان مشابه با دویدن در دوی ماراتن می باشد؛ و به استقامت، اراده و توجه نیاز دارد. داشتن فعالیت فیزیکی در دوران حاملگی، بدن را برای مرحله سخت زایمان آماده می سازد. همچنین، برخی محققان عقیده دارند که خانم هایی که در دوران حاملگی ورزش می کرده اند،جنین آنها مراحل دشوار زایمان را بهتر از سایر خانم ها تحمل می کنند….
ناراحتی های حاملگی را کاهش می دهد
ورزش و تمرین باعث تقویت و کشیده شدن عضلات بدن می گردد، وبه خانم های باردار کمک می کند تا بهتر از عهده دردها و ناراحتیهای دوران حاملگی برآیند. حرکت های کششی دردهای پشت و کمر را کاهش می دهد، پیاده روی باعث بهبود گردش خون می گردد و شنا کردن باعث تقویت عضلات شکمی می گردد.
افسردگی های دوران حاملگی را از بین می برد
حاملگی را می توان یک تمرین ۹ ماهه برای یک واقعه بزرگ (زایمان و تولد کودک) دانست؛ پس از آنکه هیجان اولیه اطلاع دادن حاملگی به اطرافیان از بین برود، شما می مانید و انتظار! ماه های ششم یا هفتم، بارداری می تواند برای شما ملالت آور یا کسل کننده شود و افزایش وزن و خستگی (که فعالیت های اجتماعی شما را محدود می کند) ممکن است موجب بی حوصلگی مضاعف گردد. پیدا کردن یک فعالیت سازگار وضعیت بارداری، می تواند راه حلی برای این مشکلات باشد.
کمک می کند تا خواب بهتری داشته باشید
وقتی در تمامی روز وزنه ای را در جلوی شکم خود حمل می کنید، پیدا کردن وضعیت راحت و مناسبی که بتوانید در شب، راحت بخوابید، یک مشکل اساسی خواهد بود.با ورزش کردن می توانید تمام انرژی اضافی بدن خود را بسوزانید، و آنقدر شما را خسته می کند تا بتوانید به خواب آرام و راحت بروید.
باعث کاهش استرس و افزایش توان روحی شما می گردد
دوران بارداری و به دنیا آوردن یک کودک، واقعه بسیار مهمی است که زندگی شما را دچار تغییر خواهد داد و می تواند باعث هیجان و یا دستپاچگی شما گردد. تحقیقات نشان داده اند که هنگام ورزش میزان هورمون سرتونین در بدن افزایش می یابد. این هورمون، نوعی ماده شیمیایی است که در مغز ترشح می شود و در احساسات و اخلاق تاثیر زیادی می گذارد. بنابراین ورزش می تواند روح تازه ای به شما بدهد. زمانیکه احساس افسردگی می کنید، موسیقی مورد علاقه خود را بگذارید و یک رقص آرام را در اطاق نشیمن آغاز کنید یا در یک کلاس رقص آرام ثبت نام کنید. همچنان به تمرین های سبک آیروبیک ادامه دهید و به مربی خود اطلاع دهید که حامله هستید.
کمک به تناسب اندام سریع بعد از زایمان
اگر طوری برنامه ریزی کنید که ماهیچه های بدنتان در تمام دوران حاملگی، قدرت و کشیدگی مناسبی داشته باشند، بعد از زایمان، بدن شما راحت تر می تواند به وزن و حالت طبیعی خود باز گردد. از انجام ورزش هایی که با خشونت همراه است یا حتمال پرتاب شدن یا ضربه دیدن شخص باردار زیاد می باشد در دوران بارداری پرهیز شود. حتی اگر در این ورزش ها استاد باشید باید تا زمانی که فرزندتان به دنیا بیاید این ورزش را کنار بگذارید. انجام ورزش هایی از قبیل : اسکی، سوارکاری، مسابقات رالی، دو میدانی، ژیمیناستیک در دوران بارداری مضر است.
یبوست را بهبود می بخشد
مصرف مکمل های آهن و دیگر مکمل های مفید برای رشد جنین و سلامت مادران ، میتواند به ایجاد یبوست دامن بزند ! اما خانم هایی که ورزش می کنند و تحرک دارند ، کمتر از یبوست در بارداری رنج می برند . بدن فعال، روده ها را به فعالیت وادار می کند. فقط یک پیاده روی 30 دقیقه ای سریع روزانه ،می تواند فعالیت روده های شما را منظم کند. همینطور، ورزش های سبک می توانند به فرآیند هضم غذا کمک کرده و یبوست در بارداری را بهتر کنند.
علاوه بر ورزش، مصرف فیبر و آشامیدنی ها را در رژیم غذاییتان افزایش دهید.
دردهای کمر و لگن را کاهش می دهد
اغلب وقتی خانم ها وارد سه ماهه دوم و سوم بارداری خود می شوند ، کمردرد و لگن درد را تجربه می کنند؛ علت آن می تواند اضافه وزن، تغییر فرم بدن و ماهیچه های منقبض باشد.
برای آرام کردن درد لگن و کمر ، ورزش بهترین روش است. ورزش مداوم ماهیچه های شما را قوی کرده و به شما کمک می کند تا بهتر با درد و ناخوشی بارداری کنار بیایید.
تحقیقی در سال 2007 ،در مجله ی بین المللی تحقیقات پرستاری ، گزارش می دهد :« حفظ فرم مناسب بدن و انجام مرتب ورزش می تواند به عنوان روشی برای تسکین کمر درد در زنان باردار توصیه شود.»
تحقیق دیگری در سال 2012 ، در مجله بریتانیایی پرشکی -ورزشی حاکی از این است :« ورزش در اواسط بارداری می تواند منجر به کاهش شیوع درد در ناحیه پایینی کمر ، کمربند لگنی، و افسردگی در اواخر بارداری شود.»
مشابه بر این، مطالعه ای در سال 2016، در مجله« روان درمانی» گزارش می دهد :« ورزش بیشترین روش و موثرترین درمان برای کنترل درد در ناحیه پایینی کمر مربوط به بارداری است».
از ترک افتادن پوست جلوگیری می کند
ورزش به هنگام بارداری پوستی سالم و درخشان را تضمین می کند. ورزش با تقویت گردش خون شما ، به حفظ حالت کشسانی پوست کمک می کند.
از آنجایی که ورزش باعث عرق کردن می شود، سموم را نیز از بدن شما دفع می کند.
به علاوه، ورزش یکی از بهترین راه هایی است که مانع اضافه وزن سریع شده و می تواند ترک های پوست را کمتر کند.
ورزش کردن را به زودی آغاز کنید، غذاهای سالم بخورید و از پوستتان مراقبت کرده تا ترک های زشت روی شکم، باسن و ران هایتان به وجود نیاید.