این گیاه به دلیل خواص ضد میکروبی، برای کاهش برونشیت مزمن و سرفه مفید و دارای خواص ضدبارداری می باشد که در طب سنتی به عنوان دارویی برای جلوگیری از بارداری استفاده شده است. گیاه آنغوزه محافظ خوبی در برابر تری گلسیرید و کلسترول حاصل از خوردن غذاهای چرب است، ماده ای به نام کومارین در این گیاه، سبب رقیق شدن خون می شود. این گیاه همچنین دارای کربوهیدرات، پروتئین و موادمعدنی مانند کلسیم و فسفر به دلیل خواص ضدفیبروزی و ضدالتهابی که دارد، برای مقابله با اثرات طولانی مدت استفاده الکل شامل، آسیب های کبدی و التهابی موثر است.
آنغوزه حاوی تعدادی ترپن و مواد محلول در چربی که هنوز به طور کامل شناسایی نشده اند، همچنین حاوی ۲۰ درصد اسانس، ۶۵ درصد رزین و حدود ۲۵ درصد صمغ است.
رزین آنغوزه به عنوان خلط آور، ضدنفخ، ضد اسپاسم روده ای و به صورت شیاف برای بهبود قولنج و همچنین سوسپانسیون آن برای فراری دادن سگ، گربه و دیگر حیوانات وحشی مورد توجه بوده است.
این گیاه با طعمی قوی تر از پیاز یا سیر به شکل گم رزین یا محلول همچنان در دسترس است و در داروخانه ها و فروشگاه های مواد غذایی سالم و محلی نیز به عنوان نگهدارنده یا ادویه به فروش می رسد.
کشورهای تولید کننده اصلی:افغانستان، ایران، ترکستان. آنغوزه عمدتا از ایران و افغانستان وارد هند می شود. بخشی از آنغوزه وارداتی پس از مقداری پردازش و ارزش افزوده دوباره به کشورهای مختلف صادر می شود.
معرفی گیاه دارویی آنغوزه
آنغوزه نام گیاهی با نام علمی Ferula assa-foetida L است که از گیاهان دارویی مهم خانواده چتریان به شمار می رود و در نواحی استپی و بیابانی ایران مانند خراسان، بلوچستان و مناطق مختلف رویش دارد.
گیاه چند ساله، ساقه به ارتفاع ۱۰۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر در قاعده به قطر حدود ۳۰ تا ۵۰ میلیمتر زرد شونده، شیاردار، بدون کرک است.
پانیکول کم و بیش انبوه بخش هایی از گل آذین و چتر مرکزی میوه دار با دمگل آذین کوتاه و با ۴ چتر نر دمگل آذین دار بلند چترهای میوه دار با ۲۰ تا ۵۰ شعاع، حدودا تا ۵ سانتی متری بدون کرک و چترک ها با حدود ۱۷ تا ۲۰ گل است و برگک ها کوچک زبانکی یا وجود ندارد.
این گیاه دارویی در استان های جنوب ایران مانند هرمزگان، کرمان، دشت مرغاب، آباده، نائین رشد می کند و همچنین در زمین های بایر و خشک و آهکی مناطق گرم آسیا دیده شده است.
بومی استپ های ایران و افغانستان در آنغوزه شیره گیاهی موجود است، که از تیغ زدن ریشه یا پایین ساقه و یا قطع ساقه گیاهان مولد آنغوزه از ناحیه یقه گیاه بیرون می آید و در طول تابستان حاصل می شود که به دو صورت در بازار ارائه میکنند.
میوه آنغوزه حاوی دو تخم به رنگ قهوه ایی تیره و سیاه، بیضی کمی پهن و بسیار بدبو هستند که یک نوع آن خوشبو و نوعی دیگر بد بو که نوع بدبوی آن در ایران پرورش می دهند و دارای استفاده درمانی است.
خواص دارویی گیاه آنغوزه
آنغوزه از دیرباز به عنوان طعم دار کردن و گیاهان دارویی استفاده می شده است این گیاه هنوز هم گاهی در گیاه درمانی های مدرن مورد استفاده قرار می گیرد که به ویژه در درمان هیستری، برخی شرایط عصبی، برونشیت، آسم و سیاه سرفه بسیار ارزشمند است.
صمغ ضد انقباض، داروی ضد نفخ، اخلاط اور، ملین، آرام بخش است. روغن موجود در صمغ برای درمان آسم بسیار عالی است. آن به عنوان یک عامل طعم دار به کار می رود و مخلوطی از ترکیبات ادویه را تشکیل می دهد. آنغوزه در درمان اختلالات تنفسی مانند سیاه سرفه، آسم و برونشیت مفید است.
این گیاه به عنوان دارویی مشهور است که ضد نفخ است و هر گونه اختلالات انقباضی را از بین می برد. هم چنین یک محرک عصب ، عامل گوارشی و یک مسکن است.
کمک به کاهش نفخ و دیگر مشکلات شکم با گیاه انغوزه:
آنغوزه داروی قدیمی برای درمان مشکلات معده از جمله گاز، نفخ، سندروم روده تحریک پذیر (IBS)، کرم روده و نفخ شکم است و به خاطر خواص ضد التهابی و ضد اسپاسمی به کاهش چنین بیماری هایی کمک می کند. به طور روزانه با اضافه کردن آن به غذا از خواص آنغوزه بهره ببرید.
کمک به تسکین آسم با گیاه انغوزه:
آنغوزه به تسکین اختلالات تنفسی مانند آسم، برونشیت، سرفه های خشک به دلیل اثرات ضد ویروسی و ضد التهابی وآنتی بیوتیکی آن کمک می کند هم چنین در تسکین گرفتگی سینه و بیرون آمدن خلط موثر است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که خمیری را با استفاده از آب و آنغوزه آماده کنید و روی سینه بمالید هم چنین می توانید آنغوزه و پودر زنجبیل خشک را همراه مقداری عسل مخلوط کنید. استفاده از این مخلوط در تسکین مشکلات تنفسی مفید است.
پایین آورن فشارخون با گیاه انغوزه:
آنغوزه در رقیق کردن خون موثر و ممکن است به کاهش سطح فشار خون کمک کند. آن حاوی کومارین ، ترکیبی است که به بهبود جریان خون کمک و در نتیجه از تشکیل لخته خون جلوگیری می کند.
تسکین درد های قاعدگی با گیاه انغوزه:
قاعدگی برای اغلب زنان دردناک است با این حال، ممکن است آنغوزه با تسکین درد و گرفتگی عضلات شکم ، کمر به شما کمک کند. رقیق کننده خون طبیعی است، به جریان خون بدون آسیب زدن به بخشی از بدن شما کمک می کند. همچنین ترشح را افزایش و جریان خون را بهبود می دهد و در نتیجه باعث تسکین درد می شود. مقدار کمی نمک، پودر شنبلیله و کمی نمک را در یک فنجان ابدوغ مخلوط کرده و آن را در طول دوره های مختلف مصرف کنید.
استفاده از آنغوزه بلافاصله پس از زایمان به زنان کمک می کند تا از ابتلا به هر گونه عفونت در امان بمانند. از دیگر خواص آنغوزه برای زنان این است که موجب تنظیم سیکل قاعدگی شده و ترشحات ادراری را درمان می کند.
خواص آنغوزه برای رحم به این صورت است که گیاه آنغوزه محرک رحم است و می تواند موجب رفع اسپاسم شود. برای درمان ترشحات بیش از حد رحم آنغوز را با فلفل مخلوط کنید و ترکیب حاصل از این دو را میل کنید.
تسکین سردرد با گیاه انغوزه:
آنغوزه خواص ضد التهابی دارد که التهاب رگ های خونی را در سر کاهش می دهد و باعث تسکین سردرد می شود. تنها کاری که باید انجام دهید این است که کمی از آنغوزه را با آب حرارت دهید. این محلول را چند بار در روز بنوشید تا نتایج موثر را ببینید.
درمان گزیدگی و نیش حشرات با گیاه انغوزه:
آنغوزه به عنوان یک پادزهر طبیعی برای جای گزش و نیش حشرات عمل می کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که سیر را با آنغوزه مخلوط کرده و در موضع آسیب دیده بزنید.
درمان آکنه با گیاه انغوزه:
خواص ضد التهاب آنغوزه تولید آکنه را کاهش می دهد در حالی که خواص ضد باکتری آن، مانع رشد جوش ها و آکنه می شود همه کاری که باید انجام دهید این است که آنغوزه را به گلاب اضافه کنید و روی موضع آسیب دیده اعمال کنید.
کمک به درخشان کردن پوست با گیاه انغوزه:
آنغوزه با افزایش رساندن اکسیژن به بافت های صورت کمک می کند تا پوست درخشنده شود. با مخلوط کردن آنغوزه با آب و گلاب خمیری بدست می آید می توانید مقداری پودر چوب صندل نیز به آن اضافه کنید این را به طور مرتب بر روی صورت خود بمالید تا به نتایج موثر برسید.
نرم کننده طبیعی مو با گیاه انغوزه:
آنغوزه دارای خاصیت مرطوب کنندگی است و از طریق داشتن این خاصیت می تواند برای مو های خشک و مجعد مفید باشد. آنغوزه، روغن بادام و ماست را باهم ترکیب کنید و یک ماسک برلی مو به دست بیاورید. این ماسک مو را روی مو های خود بمالید و بگذارید برای مدت زمان یک ساعت روی سر شما بماند. پس از گذشت یک ساعت مو های خود را با آب ولرم بشویید و آب کشی کنید. همچنین آنغوزه موجب تقویت فولیکول مو و در نتیجه جلوگیری از ریزش مو و همچنین احیا مو ها می شود. آنغوزه شوره سر را نیز کنترل می کند. آنغوزه سطح پوست سر و PH پوست سر را حفظ می کند و با توجه به اینکه پوست سر موجب افزایش فولیکول های مو شده و از ریزش جلوگیری می کند. آنغوزه علاوه بر حفظ PH پوست سر، آن را از چربی، عرق و آکنه نیز حفظ می کند. پس با وجود تمام این ویژگی ها آنغوزه موجب تقویت کلی مو، بافت و کیفیت آن می شود. آنغوزه می تواند برای موهای مجعد و خشک به دلیل خواص مرطوب کنندگی آن شگفتی ایجاد کند. ماسک مو با ماست، روغن بادام وآنغوزه درست کنید و روی موهای خود بمالید و یک ساعت بعد با آب ولرم، آن را بشویید.
خاصیت ضد سرطانی گیاه انغوزه:
آنغوزه پتانسیل عمل به عنوان یک عامل ضد سرطانی را دارد. و دارای اثرات ضد توموری در مورد سرطان پستان است.
خاصیت ضد درد گیاه انغوزه:
اگر چه مکانیزم دقیق تسکین درد هنوز کمی مرموز است، اما به عنوان یک مسکن ایمن برای طیف وسیعی از سطوح درد ، از درد مزمن ناشی از آسیب و یا جراحی تا درد قولنج در کودکان توصیه شده است.
بالابردن باروری با گیاه انغوزه:
یکی از کاربردهای باستانی آنغوزه استفاده از آن به عنوان محرک جنسی است و نشانه های ناتوانی یا ناباروری زنان و مردان را از بین می برد. با تحریک فعالیت هورمونی و افزایش انرژی ، جریان خون را تسهیل می کند و به راحتی در دسترس است و هیچ عارضه جانبی ندارد.
بهبود هضم و گوارش با گیاه انغوزه:
همان طور که قبلا گفته شد، آنغوزه اغلب برای افرادی که دچار گاز، کرم روده، IBS و سوهاضمه هستند تجویز می شود و اساسا هر اختلالی که بر دستگاه گوارش تاثیر می گذارد. می تواند شامل کاهش درد، نفخ، یبوست، اسهال، زخم، و نفخ شکم اضافی همانند مسمومیت غذایی و مشکلات شکم جدی تر، مانند سرطان روده بزرگ باشد.
بالا بردن ایمنی با گیاه انغوزه:
به عنوان یک ضد ویروس، آنتی بیوتیک، ضد التهاب و خلط اور، عمل می کند و برای درمان بیماری های تنفسی ایده آل است. این کار می تواند به از بین بردن خلط اضافی از سیستم کمک کند، در حالی که خنثی کردن و باکتری ها یا پاتوژن که ممکن است در مناطق تنفسی وجود داشته باشند، به طور موثر سیستم ایمنی را بهبود داده و به شما اجازه می دهد که راحت نفس بکشید، حتی اگر بیماری هایی مثل آسم داشته باشید.
کاهش اختلالات عصبی با گیاه انغوزه:
به نظر می رسد که لیست فواید آنغوزه ادامه دار است شما می توانید از این گیاه برای تسکین بدن و ذهن استفاده کنید و آن را یک درمان موثر برای تشنج، نوسانات روحی، اضطراب مزمن، افسردگی و استرس مورد استفاده قرار دهید. این یک مزیت بهداشتی بشمار می رود زیرا همه این اختلالات ممکن است سیستم کلی را تخریب کند اگر به درستی کنترل نشود.
بهبود بهداشت باروری با گیاه انغوزه:
پروژسترون یکی از مهم ترین عناصر برای بهداشت باروری زنان است و آنغوزه تولید این هورمون حیاتی را تحریک می کند. این امر می تواند به افزایش ایمنی مادران باردار از طریق جلوگیری از تولد زودرس، خونریزی بیش از حد، و نازایی نیز کمک کند در حالی که علائم برای زنان به طور کلی کاهش می یابد.
درمان گوش درد و دندان درد با گیاه انغوزه:
کاربرد سنتی دیگر آنغوزه درمان دندان درد و گوش درد است. می توانید دهان را با آب و آنغوزه بشویید و برای درمان گوش درد می توانید روغن نارگیل و ترکیب آنغوزه را داخل گوش بریزید. هر دوی این مزایا به خاطر اثرات ضد التهاب، ضد درد و ضد باکتری مفید و چند منظوره هستند.
جلوگیری از پیری با گیاه انغوزه:
این ادویه گیاهی باعث ایجاد یک عامل ضد پیری می شود. این روش خوبی برای کاهش چین و چروک، خطوط ظریف و لکه های سالخوردگی از روی صورت است .آنغوزه می تواند با گلاب و گل سرشوی ترکیب شود تا یک ماسک صورت ضد چین و چروک موثر ایجاد کند.
سفید کردن پوست باگیاه انغوزه:
آنغوزه می تواند به عنوان یک عامل سفید کننده به کار رود و درخشندگی پوست را بهبود و خال های تیره، آکنه و چربی پوست را کاهش می دهد. این کار به طور طبیعی تولید تیروزین در پوست را مختل می کند. تیروزین تولید ملانین در پوست انسان را افزایش می دهد که منجر به تیرگی پوست، پیری زودرس پوست می شود. آنغوزه تولید تیروزین را کنترل می کند در نتیجه، می توانید یک پوست بدون لکه و درخشان و جوان را با استفاده از ماسک های صورت انغوزه داشته باشید.
داروی گیاهی آنغوزه می تواند موجب افزایش و بهبود اکسیژن رسانی به پوست شود و از این طریق به شنا کمک می کند تا پوست درخشنده تری را داشته باشید . برای این امر آنغوزه را با آب و گلاب ترکیب کنید و خمیری به دست آورید، می توانید به این خمیر کمی پودر چوب صندل نیز اضافه کنید و خمیر حاصل شده را روی پوست خود به صورت مرتب بمالید تا شاهد تاثیر فوق العاده ی آن باشید. همجنین از دیگر خواص آنغوزه برای پوست کمک به درمان آکنه است. این گیاه دارویی دارای خاصیت ضد التهابی است و تولید آکنه را کاهش می دهد. آنغوزه همچنین خاصیت ضدباکتری داشته و از رشد جوش و آکنه جلوگیری می کند. برای این امر آنغوزه و گلاب را با هم ترکیب کنید و روی موضع مدنظر بمالید.
درمان گزیدگی و نیش حشرات از دیگر خواص آنغوزه است. گیاه آنغوزه برای گزش و نیش حشرات به عنوان یک پادزهر شناخته می شود. برای درمان نیش حشرات و گزیدگی به کمک آنغوزه، این داروی گیاهی را با سیب مخلوط کنید و ترکیب به دست آمده را بر روی موضع مدنظر بمالید. برای درمان آلرژی های پوستی و درمان میخچه هم می توان از آنغوزه به عنوان یک داروی گیاهی استفاده کرد.
خاصیت ضد خشکی گیاه انغوزه :
آلودگی و استرس باعث خشک شدن پوست و مو و آسیب دیده می شود. آنغوزه مثل یک عامل ترمیم خشکی عمل می کند که پوست صاف و مرطوب را ایجاد می کند. آن می تواند همه نشانه های قابل رویت از خشکی پوست مانند پوست مردگی، پوسته شدن، شکاف، کک و چروک، چین و چروک و تجمع رنگ دانه ها را درمان کند.
درمان و میخچه با گیاه انغوزه:
آنغوزه به غیر از اصلاح پوست از لک، همچنین برای درمان آلرژی های پوست و میخچه ها استفاده می کند. آلرژی های پوستی مختلف ناشی از تابش خورشید یا خشکی، می توانند با استفاده از آنغوزه در عرض چند هفته استفاده درمان شوند.
کنترل ریزش مو با گیاه انغوزه:
آنغوزه بافت مو را بهبود می بخشد همچنین از مو در برابر ریزش موی طبیعی محافظت می کند. بنابراین به عنوان راه حلی برای طاسی مغز مردان و موهای کم پشت در زنان مورد استفاده قرار می گیرد. شما باید به دنبال تقویت فولیکول مو و کنترل شوره سر در فواید آنغوزه باشید چون ریزش مو را کنترل و باعث ضخیم ترشدن مو می شود.
حفظ پوست سر با گیاه انغوزه:
پوست سر فولیکول های مو را افزایش می دهد زمانی که سلامت پوست سر از دست می رود، به طور مستقیم ریشه های مو ضعیف تر می شود. این منجر به ریزش و آسیب مو می شود. آنغوزه PH و سطح نرمال پوست سر را حفظ می کند. هم چنین پوست سر را از عرق، چربی و آکنه نگه می دارد. آن به طور طبیعی مشکلات پوست سر مثل آکنه، چربی، شوره سر و خشکی را از بین می برد. در نتیجه مقاومت کلی مو، بافت و کیفیت آن بهبود می یابد.
خواص ضد صرع گیاه انغوزه:
فواید شگفت انگیز سلامتی تنها محدود به روش های سنتی درمان سرفه و سرماخوردگی نیست. این ادویه دارویی قوی ضد صرع و یک روش طبیعی برای پیش گیری از بیماری ها است. با این حال، مراقب استفاده از آنغوزه به عنوان یک اقدام پیشگیرانه علیه صرع باشید. در مواردی که بیماری صرع تایید شد باید به دنبال توصیه پزشکی باشید.
خاصیت آرام بخش گیاه انغوزه:
آنغوزه به عنوان آرام بخش استفاده می شود. این گیاه سابقه درمان کردن عفونت های مثانه و مشکلات شکمی دیگر را دارد.
خاصیت ضد اسیدی گیاه انغوزه :
آنغوزه به عنوان یک عامل قلیای طبیعی عمل می کند که اسیدهای بیش از حد در معده را رقیق می کند. این گیاه مشکلات شکمی روده را نیز از بین می برد. بنابراین، این عامل ضد نفخ است که درد معده را تسکین می دهد.
جلوگیری از بارداری با گیاه انغوزه:
علم مدرن هنوز بر روی مزایای آنغوزه در جلوگیری از بارداری کار می کند. اما از نظر تاریخی این ادویه گیاهی به عنوان وسیله ای برای جلوگیری از بارداری ناخواسته به کار می رود. در نتیجه اگر باردار یا شیرده هستید مراقب استفاده از این ادویه باشید.
بهبود حال با گیاه انغوزه:
آنغوزه به بهبود حال کمک می کند. دارو نیست، بلکه فرمولی گیاهی است که تولید هورمون شادی را تحریک می کند و مانع تولید استرس می شود. این یک عامل کنترل استرس قدرتمند است که باید با احتیاط استفاده شود. اگر سابقه جنون دارید از آن استفاده نکنید.
خاصیت ضد افسردگی گیاه انغوزه:
آنغوزه از لحاظ تاریخی به عنوان داروی ضد افسردگی مورد استفاده قرار گرفته است. توانایی آن برای ایجاد شادی و کاهش افکار منفی باعث می شود که این فرد، آن را یک ضد افسردگی طبیعی قدرتمند کند.
خواص آنغوزه برای دندان:
یکی دیگر از خواص آنغوزه تسکین درد دندان ها است که به این منظور باید نصف یک قاشق چای خوری یا یک تکه کوچک آنغوزه را با یک فنجان آب مخلوط کرده و بجوشانید و در طول روز دو یا سه بار دهان خود را با آن بشویید. آنغوزه دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و موجب از بین رفتن بوی دهان می شود. در حفره ی موجود در دندان ملتهب یک تکه آنغوزه نرم شده با آب را قرار دهید و تا جایی که می.توانید نگه دارید و بعد دهان خود را با آب گرم بشویید. هم چنین قرار دادن تکه ای آنغوزه روی دندان موجب تسکین دندان درد حاصل از پوسیدگی دندان می شود.
گیاه انغوزه متابولیسم ها را افزایش می دهد:
این مزیت شگفت انگیز آنغوزه به چندین مساله بهداشتی کمک می کند. آنغوزه تا حد زیادی سوخت بدن را افزایش می دهد. این باعث بهبود هضم غذا می شود. در نتیجه آن متابولیسم چربی را نیز تحریک می کند. این مانع گردش LDL یعنی کلسترول بد)در خون انسان می شود. بنابراین، آنغوزه شما را از تمام مشکلات قلبی ناشی از تشکیل کلسترول و تجمع، ایمن نگه می دارد.
بهبود فیزیک بدن با گیاه انغوزه:
آنغوزه به افزایش و حفظ سلامت قلب کمک می کند. هم چنین این یک داروی تنفسی مفید در برابر سرفه و تنفس است. بنابراین روشن است که این ادویه گیاهی، خون رسانی را به همه بافت ها و سلول ها افزایش می دهد. این افزایش تضمین می کند که هر سلول مقدار اکسیژن مورد نیاز را دریافت می کند. در نتیجه، خستگی جسمی را با ارائه یک فرصت برای ترمیم بافت های فرسوده کاهش می دهد.
ضد ضعف جنسی با گیاه انغوزه :
از دیگر خواص آنغوزه تقویت توان جنسی است. برای بهره مندی از این خاصیت آنغوزه، به اندازه یک چهارم قاشق چای خوری از آنغوزه را با روغن حیوانی تفت دهید و نصف قاشق چای خوری از عصاره برگ انجیر را به این مخلوط اضافه کنید. ترکیب حاصل را روی یک عدد موز نارس ریخته و این موز را برای مدت سه روز صبح ها میل کنید. آنغوزه یک جز طبیعی قوی است که می تواند برای درمان چند مشکل مربوط به ضعف جنسی مورد استفاده قرار گیرد. این کار محرک جنسی را در زنان افزایش می دهد و به طور گسترده از مشکل انزال زودرس جلوگیری می کند. اثبات شده یک تنظیم کننده استرس است این امر به بهبود محرک جنسی مردان نیز کمک می کند.
روش های مصرف گیاه دارویی آنغوزه
آنغوزه را می توانید به صورت پودر، روغن و ادویه در غذاهای مختلف استفاده کنید و صمغ این گیاه را به صورت محلول در آب یا مخلوط با عسل، فلفل و روغن زیتون استفاده کنید.
اگر کمی صمغ را در روغن زیتون حرارت داده و حل کنید و آن را به صورت گرم بر محل نیش حشرات و جانوران بگذارید برای از بین بردن درد، زخم و ورم آن موثر است.
مصرف این گیاه دارویی با فلفل و سداب برای معالجه کزاز و در صورت مخلوط با سرکه یا عسل برای درمان بیماری اعصاب مفید است.
استفاده از این صمغ گیاهی به همراه سرکه برای بیرون کردن زالویی که در حلق گیر کرده مناسب و اگر با آب مخلوط کرده و استفاده شود، خشکی و خشونت حلق و صاف کردن صدا را از بین می برد.
غربی ها این صمغ را تصفیه و بوی آنرا از بین می برند اما این عمل مقداری از خواص آنرا زایل ساخته و اثر درمانی آنرا نقصان می دهد.
اگر مقداری از این گیاه دارویی را در آب محلول کنید، مایعی شیری رنگ به دست می آید که از داروهای ضد سم است و مقدار مناسب مصرف آن برای درمان بیماریهای روزانه ۰.۳ تا ۱ گرم در سه نوبت(جمعا ۰.۳ تا ۱ گرم در روز) است.
مقدار یک واحد انغوزه نیم کوب شده و ۵ واحد الکل۸۰ درجه را با یکدیگر در ظرف سربسته ای مخلوط کنید و برای مدت ۱۰ روز بگذارید خیس بخورد و کم کم آن را هم بزنید، سپس آن را با پارچه ای صاف کنید(مقدار مجاز مصرف آن ۱ تا ۱۰ گرم در روز است).
عوارض ناشی از مصرف زیاد گیاه دارویی آنغوزه
مصرف این گیاه برای بزرگسالان عوارضی ندارد ولی در کودکان سبب ایجاد مسمومیت می شود و در زمینه مصرف درمانی، برای آنغوزه تاکنون عوارضی مشاهده نشده است.
اما در بعضی افراد ممکن است مصرف زیاد آن موجب اسهال، نفخ، سوزش هنگام ادرار، سوزش معده، سردرد، گیجی و تشنج شود.
با توجه به این که آنغوزه دارای خاصیت قاعده آور است، مصرف زیاد آن می تواند موجب سقط جنین شود؛ بنابراین توصیه می شود در دوران بارداری و شیردهی مصرف نشود.
در بعضی از موارد باعث تحریک گلو، تورم لب ها، آروغ زدن، گاز معده و اسهال شود و علاوه بر این ها افرادی که دارای بیماریهای عصبی هستند.
مصرف این گیاه ممکن است اثرات تحریکی برای آن ها ایجاد کند، اگر مبتلا به صرع هستید، از این گیاه استفاه نکنید زیرا ممکن است مورد حملات صرع قرار بگیرید.
آنغوزه ممکن است باعث حساسیت های پوستی مثل قرمز، خارش و تحریک پوستی شود، در این حالت باید با پزشک خود مشورت کنید تا بدن تان واکنش های آلرژیک نشان ندهد.
مقدار مصرف بی رویه این گیاه موجب سرگیجه، سردرد و کاهش هوشیاری در هنگام کار خواهد شد و اگر مبتلا به بیماری فشارخون بالا یا پایین هستید از این گیاه استفاده نکنید.
در گزارشی آمده است، مصرف ۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم آنغوزه در افرادی که مشکل عصبی دارند، باعث تشنج می شود.