جدیدترین روش کاشت مو در ایران: Micro FIT
میکرو اف آی تی (Micro FIT) یا MFIT آخرین دستاورد تکنیکی در حوزه کاشت مو در ایران است. کلمه میکرو (Micro) به معنی «کوچک و ظریف» بوده و اف آی تی (FIT) نیز نام یکی از روش های مشهور کاشت مو است. پس نام روش Micro FIT به دو نکته اشاره دارد
میکرو: در این روش از دستگاه های دقیق و ظریف خاصی استفاده می شود
FIT: این روش بر پایه ی روش FIT انجام می شود. یعنی برداشت گرافت ها به صورت واحد فولیکولی (فولیکولار یونیت) است.
مراحل کاشت مو به روش Micro FIT
مراحل انجام کاشت مو در مورد تمام روش های بر پایه ی روش FIT تقریباً یکسان است. یعنی در روش های FIT، SUT، Micro FIT و BHT کاشت مو سه مرحله ی کلی دارد:
- برداشت واحدهای فولیکولی،
- آماده سازی آن ها
- کاشت گرافت ها.
وجه تفاوت این روش ها در چگونگی اجرای این مراحل و ابزارهای مورد استفاده است که در بین توضیحات و همچنین در بخش «مزایا و برتری های روش Micro FIT» در موردش صحبت کرده ایم.
هشدار : بسیاری از مردان جوان که به تازگی دچار ریزش مو شده اند در دام کلینیک های سودجو و غیرحرفه ای گرفتار شده و کاشت مویی انجام می دهند که به هیچ وجه پایدار نیست. آقایان زیر ۲۵ سال باید قبل از کاشت مو، روش های دیگر درمانی را امتحان کنند و تا زمان تثبیت شدن الگوی ریزش، صبور باشند. در غیر این صورت امکان ریزش موهای کاشته شده زیاد است.
مرحله اول: برداشت واحد های فولیکولی
کاشت مو با بی حسی موضعی انجام می شود. پس از بی حس کردن ناحیه ی بانک مو که معمولاً بخش هایی از پشت سر یا پشت گوش ها است، روند برداشت آغاز می شود. در روش Micro FIT از دستگاه «ایمپلنتر مینیاتوری» برای این کار استفاده می شود. این دستگاه سوراخ هایی با قطر ۰.۶ تا ۰.۹ میلی متر بر روی پوست ایجاد کرده و فولیکول را از بافت اطراف جدا می سازد. سوراخ های ایجاد شده بسیار ریز هستند برای همین خونریزی نداشته و نیازی هم به بخیه زدن ندارند. برخلاف روش FUT که با خونریزی همراه بوده و باید زخم ایجاد شده در بانک مو را بخیه زد. ابزار و دستگاه اختصاصی استفاده شده در روش Micro FIT چندین برتری نسبت به کاشت مو به روش FIT سنتی دارند: ایمپلنتر مینیاتوری می تواند سوراخ هایی با اندازه های مختلف ایجاد کند. برخلاف روش FIT که تنها از یک پانچ با قطر ثابت استفاده می شود. پانچ این دستگاه دارای قابلیت چرخش است و مانند یک مته مینیاتوری عمل می کند. این کار باعث می شود که پانچ به سادگی وارد پوست شود و سوراخ های مناسب تری ایجاد کند. در روش MFIT برای استخراج فولیکول ها نیازی به پنس (انبرک) یا ابزار جراحی نیست. دستگاه استفاده شده در این روش با استفاده از نیروی مکش فولیکول را استخراج می کند.
بعد از برداشت واحد فولیکولی (شامل ۱ تا ۴ تار مو) درون محلول ویژه ی نگهداری قرار می گیرد تا آسیبی نبیند. این کار هزاران بار باید تکرار شود. در روش FIT برای برداشت فولیکول از انبرک استفاده می شود که به باعث اتلاف وقت جراح می شود؛ ولی در روش Micro FIT بلافاصله بعد از ایجاد برش، عملیات برداشت با دستگاه مکنده (ساکشن) انجام می شود و این باعث افزایش سرعت کار می شود.
مرحله دوم: آماده سازی
فولیکول های استخراج شده در مرحله ی اول درون محلول ویژه ی نگهداری قرار گرفته اند و باید پیش از شروع عملیات کاشت بررسی شوند. این کار توسط کادر درمانی به شکل همزمان صورت می گیرد تا سرعت کار بالا برود. کادر درمان در زیر میکروسکوپ فولیکول ها را بررسی کرده و برای کاشت آماده می کنند. گاهی اوقات در مرحله ی آماده سازی باید تغییراتی در گرافت ایجاد کرد تا برای کاشت آماده شود. البته عمده فولیکول های استخراج شده در روش Micro FIT نیازی ترمیم و تشریح ندارند.
مرحله سوم: کاشت گرافت ها
مرحله ی کاشت در تمامی روش های مدرن پیوند مو از روش FUT گرفته تا جدیدترین روش کاشت مو در دنیا یعنی ربات ARTAS یکسان است. در این مرحله جراح با استفاده از ابزارهای دستی بر پوست ناحیه ی گیرنده (مطابق با طراحی خط رویش جدید) سوراخ هایی ایجاد کرده و فولیکول ها را درون آن قرار می دهد. قرار دادن فولیکول ها درون سوراخ های ایجاد شده می تواند توسط انبرک یا هولدر دستگاه انجام شود که بستگی به انتخاب پزشک شما دارد. اگر جراح مهارت کافی داشته باشد، هردوی این ابزارها به یک اندازه موثرند.
برتری ها و مزایای روش Micro FIT
۱. بدون جراحی، بدون خونریزی و بدون نیاز به بخیه
Micro FIT به عنوان جدیدترین روش کاشت مو کم تهاجمی ترین و ایمن ترین روش نیز محسوب می شود. اصطلاحاً گفته می شود که این روش بدون جراحی است. البته که تمامی روش های کاشت مو عمل جراحی هستند ولی روش MFIT به قدری کم خطر، کم عارضه و کم تهاجمی است که به روش بدون جراحی یا غیرجراحی معروف شده است.
همانطور که در مراحل کاشت مو به روش MFIT اشاره کردیم، برداشت و کاشت گرافت ها با ایجاد سوراخ های ریزی انجام می شود که قطری کمتر از ۱ میلی متر دارند. البته ابزارهای سوراخ کننده در روش Micro FIT (که ایمپلنتر نام دارند) بین ۰.۶ تا ۰.۹ میلی متر قطر دارند. یعنی حتی از ایمپلنترهای استفاده در ربات کاشت موی ARTAS هم ظریف تر هستند. در ربات ARTAS از پانچ های ۱ میلی متری استفاده می شود.
۲. کاهش خطر عوارض جانبی
همانطور که گفتیم روش MFIT بسیار کم تهاجمی و کم عارضه است. یعنی: کاشت مو بدون نیاز به بخیه و بدون استفاده از چاقوی جراحی انجام می شود. در حین و بعد از کاشت مو دردی نخواهید داشت. اگر هم دردی وجود داشته باشید به آسانی با مسکن های ساده مدیریت می شود. در این روش خبری از جای زخم، اسکار، خطوط زخم دائمی و مواردی از این قبیل نخواهد بود. نواحی بانک مو (دهنده) و نواحی گیرنده به سرعت ترمیم می شوند. دچون برشی روی پوست ایجاد نمی شود، خطر عفونت به حداقل ممکن رسیده است.
۳. دوره ی بهبودی کوتاه و آسان تر
دوره ی نقاهت یا بهبودی بعد از کاشت مو در روش Micro FIT ساده و سریع است. برخلاف روش FUT می توانید خیلی زود فعالیت ورزشی سنگین را از سر بگیرید. تقریباً همه ی بیماران دوره ی نقاهت را بدون مواجه با عوارض جانبی جدی طی می کنند و وقوع این موارد بسیار نادر است.
نکات مهم بعد از کاشت مو
بعد از انجام كاشت مو فقط در دو تا سه هفته اول از ورزشهای سنگین اجتناب کنند و شستشوی ناحیه كاشته شده فقط تا دوهفته اول باید بسیار آرام باشد. بعد از این مدت به طور کامل دیگر مو نیازی به مراقب خاصی ندارد و مو ها رشد پیدا می کند. به طوری که حتی بعد از رشد كاملاً قابل اصلاح نیز هستند، . در پایان برای متقضاضیان پیوند موی طبیعی چه پیشنهادی دارید؟ متقضایان پیوند مو حتما باید تحت نظر متخصص مربوطه این عمل را انجام دهند تا از هر گونه عوارض جلوگیری به عمل آید و باید به مراکزی مراجعه کنند که سابقه پیوند موفقیت آمیزی داشته اند .
با تکنیک SUT در یک جلسه چند تار مو میتوان پیوند زد؟
هر چه تراکم میزان موهای پشت سر شخص بیشتر باشد تعداد واحدهای فولیکول مو نیز بیشتر می شود. ممکن است مویی که از پشت سر برداشته می شود تک دانه و یا چند دانه ای باشد. به عنوان مثال اگر از یک فرد هزار مو برداریم هزار تار مو می توان کاشت ولی اگر موهای فرد چهارتایی باشد به ۴ هزار تار مو ارتقا می یابد که این حالت به نوع مو افراد بستگی دارد. به طور کلی با روش های رایج FIT وFUT در ۳ روز پشت سرهم بیشتر از ۶ تا ۷ هزار تارمو نمی توان برای افراد کاشت، كه دیگر مشكلات روش های سنتی میباشد، همچنین در این روش های رایج تكرار جلسات كاشت و خستگی بیمار و در نهایت تراكم كمه موهای كاشته شده را شاهد هستیم. اما با تكنیك "SUT "شخص كانید پیوند مو میتواند تجربه ای كاملاً بدون درد و خستگی و تراكمی بالا را تجربه كند.