حتما برای شما هم پیش آمده است که رو به روی آینه بایستید و وقتی دارید خودتان را نگاه می کنید، متوجه جای جوش ها یا زخم ها روی پوستتان شوید؛ یا شاید به خاطر جراحی و ایجاد زخم روی پوستتان یک قسمت ترمیم نشده باقی مانده باشد. واقعیت این است که هیچ کس را در دنیا پیدا نمی کنید که از این جای جوش و زخم لذت ببرد و بگوید: «به به چه چیز جالبی!!!». بنابراین همه ما در اولین برخورد با چنین پدیده ای دنبال راه چاره می گردیم. در بسیاری از مواقع راه چاره کرم ترمیم کننده پوست است.
در خراشیدگی ها، سوختگی های ملایم یا آفتاب سوختگی و زخم ها فقط لایه اپیدرم پوست یا قسمت میانی پوست یعنی دِرم آسیب می بیند. در چنین شرایطی هم زمان با اینکه شما از زخم ها مراقبت می کنید، باید از کرم ترمیم کننده هم استفاده کنید. این کار به شما کمک می کند تا بتوانید هم سرعت التیام را بیشتر کنید هم جای زخم ها را برای همیشه از بین ببرید. یادتان باشد اگر زخمی آن قدر عمیق باشد که دِرم، چربی های زیر پوست و عضلات را درگیر کند، حتما یک خط روی پوستتان تشکیل می دهد که به آن جوشگاه می گوییم. بسته به وسعت زخم و نحوه ایجاد آن، جوشگاه ها روش های درمانی متفاوتی دارند. یعنی اگر زخم و پارگی صاف و منظم باشد و بخیه بخورد، قطعا جای زخم محدودتر است. ولی اگر زخم را بدون بخیه رها کنیم، به خاطر فاصله ای که میان لبه های زخم ایجاد می شود، جوشگاه های ضخیم (همان گوشت اضافه یا کلوئید) روی پوست شکل می گیرد. در هر صورت عمق زخم شما هر چه قدر که باشد، کرم ترمیم کننده پوست می تواند تا حد زیادی کمکتان کند. گاهی اما نیازمند کارهای پزشکی دیگری هم می شوید. مثلا میکرونیدلینگ پوست یکی از راه هایی است که بعد از استفاده از کرم ترمیم کننده باید آن را پیگیری کنید.
کرم های ترمیم کننده پوست، اثرات ضد التهابی، مرطوب کنندگی و محافظت کنندگی بالایی دارند. در عین حال مهم ترین کاری که این نوع از کرم انجام می دهد، افزایش سرعت بازسازی پوست و فعال کردن مکانیزم های ترمیمی است. اثرات ضد التهابی و ضد دردی هم که این محصولات دارند، سوزش، درد و خارش محل زخم را کاهش می دهند و احساس ناراحتی را از شما دور می کنند. از طرفی مرطوب نگه داشتن سطح زخم مانع تبخیر آب از بافت های تازه شکل گرفته می شود و خشکی زخم را کنترل می کند. بسیاری از کرم های ترمیم کننده میزان مناسبی مواد ضد آفتاب هم در ساختار خودشان دارند. بنابراین پوست های تازه تشکیل شده که در برابر آثار زیان آور اشعه خورشید مقاومت کمی دارند هم حفظ می شوند. این کرم ها حتما خواص ضد باکتری و ضد قارچ دارند و از تجمع میکروارگانیسم ها در اطراف زخم جلوگیری می کنند. بنابراین در تمام روند ترمیم زخم ها از آنها محافظت می کنند.
کرم ترمیم کننده پوست چه کاری انجام می دهد؟
وقتی که بر روی پوست زخم و یا سوختگی به وجود می آید (ممکن است این سوختگی در اثر تابش اشعه خورشید باشد) باید برای سرعت بخشیدن به روند درمان پوست و مراقبت از آن از این کرم استفاده کنید.این کرم حاوی مواد م ضد التهابی و ضد قارچ است و با جلوگیری از ورود آلودگی به درون زخم سرعت ترمیم آن را افزایش می دهد و در صورت درد و تورم، آن را تسکین می بخشد.مسئله بسیار مهمی که سبب می شود جای زخم و یا سوختگی بر روی پوست باقی بماند خشکی پوست است. این کرم حاوی مواد مرطوب کننده برای تامین رطوبت پوست و آبرسانی به آن است.کلاژن نوعی بافت است که در ترمیم پوست اثر بسیار زیادی دارد. این کرم با تحریک کلاژن سازی در پوست سبب می شود که زخم ها به سرعت بهبود یابند و آثار آنها تقریبا از روی پوست از بین برود.
ذکر یک نکته در مورد کرم ترمیم کننده در اینجا حایز اهمیت است:
اگر دچار سوختگی شدید و یا زخمی بر روی پوست شما به وجود آمد بهتر است فورا به پزشک مراجعه کنید تا پزشک اقدامات لازم برای درمان شما را انجام دهد. هرگز سرخود بدون مشورت با پزشک و یا داروساز از کرمی برای بهبود زخم خود استفاده نکنید.
البته از این کرم تنها بلافاصله بعد از بروز سوختگی و یا زخم بر روی پوست صورت استفاده نمی شود. از این کرم می توان برای از بین بردن جای جوش و اسکار نیز استفاده کرد. البته همانطور که بدان اشاره کردیم درمان این موارد به عمق و شدت آسیب به پوست بستگی دارد.
اگر آسیب در حدی باشد که لایه بالایی و یا میانی پوست آسیب دیده باشد معمولا استفاده از این کرم موثر است. اما اگر لایه های عمیق و زیرین پوست آسیب دیده باشند ممکن است کرم ترمیم کننده نتواند به خوبی از عهده درمان برآید.برای انتخاب بهترین کرم بهتر است از یک پزشک و یا متخصص پوست مشاوره بگیرید.
مزایای استفاده از کرم ترمیم کننده
- کمک به ترمیم و بازسازی پوست آسیب دیده
- ضد عفونی کردن محل زخم
- رفع قرمزی زخم ها و لک ها
- رفع سوزش و خارش زخم ها
- تحریک کلاژن و الاستین در درمان جای زخم
- از بین بردن اثر افتاب سوختگی
- کمک به رفع کک و مک