نارگیل از راسته خرماسانان بوده و بیشتر در مناطق گرمسیر و استوایی رشد می کند. خاک های ماسه ای و نمکدار، بارندگی فراوان و منظم و نور خورشید زیاد از شرایط رویش درخت نخل نارگیل است. برخی از محققین خاستگاه این میوه را در جنوب شرق آسیا می دانند و برخی دیگر شمال شرقی آمریکای جنوبی را قبول دارند. اما از آنجاییکه نارگیل میوه سبکی بوده و به راحتی روی آب شناور می شود، توسط جریان های آبی دریاها به راحتی در مناطق مختلفی یافت شده است و منطقه دقیقی از رویش نارگیل برای اولین بار و کشف آن وجود ندارد. اما در حال حاضر اندونزی، فیلیپین و هند 3 کشور بزرگ در تولید بیشترین مقدار نارگیل به صورت سالیانه هستند. تقریباً نصف نارگیل را آب تشکیل می دهد و دارای مقدار بسیار زیادی کربوهیدرات، چربی، قند، پروتئین و فیبر است. این میوه تمامی ویتامین های گروه B را در خود جای داده است و منبع غنی ویتامین C، ویتامینK، ویتامین E، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی است.
ارزش غذایی نارگیل خشک
پیش از هر مطلبی باید بگوییم که نارگیل خشک به دو صورت پودر و چیپس میوه مورد استفاده قرار می گیرد و خواص این دو محصول هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. پیش از هر مطلبی باید بگوییم که نارگیل خشک به دو صورت پودر و چیپس میوه مورد استفاده قرار می گیرد و خواص این دو محصول هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. یکی از مهمترین فواید نارگیل خشک، ارزش غذایی بالای آن است. اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید، باید با دقت کافی و به اندازه آن را مصرف کنید. در حالی که این میوه حاوی چربی های سالم است، اما هنوز هم چربی های غیر اشباع دارد. بنابراین، هنگام اضافه کردن آن در برنامه غذایی روزانه خود، باید کالری خود را حساب کنید. برخلاف بسیاری از میوه خشک های دیگر که کربوهیدرات بالایی دارند، نارگیل چربی بدن را تأمین می کنند. به علاوه حاوی پروتئین و چندین ماده معدنی مهم بوده و مقادیر کمی ویتامین های گروه B را نیز دارند.
نارگیل حاوی منگنز بسیار زیادی است که برای سلامتی استخوان و متابولیسم کربوهیدرات ها، تامین پروتئین ها و کنترل کلسترول نقش اساسی ایفا می کند. به علاوه بافت آن غنی از مس و آهن است که به شکل گیری گلبول های قرمز و آنتی اکسیدان های مهم برای محافظت از سلول های بدن کمک می کند.
خواص نارگیل خشک برای اعصاب و تقویت مغز
تقویت و بهبود عملکرد مغز یکی از چندین خاصیت نارگیل خشک است که به دلیل تولید ترانسمیترهای عصبی این خاصیت را دارد. شاید مصرف نارگیل خشک باعث افزایش هوش نشود اما با پوشش چربی های موجود روی سلول های عصبی مغز و انتقال سیگنال های الکتریکی باعث افزایش درک می شود.
تاثیر نارگیل خشک بربدن
بحثی که نارگیل حاوی چربی اشباع نشده است در مورد نارگیل خشک اصلا صادق نیست زیرا چربی اشباع شده و کلسترول ندارد. خواص درمانی و خوشمزگی نارگیل خشک در بسیاری از نقاط جهان محبوبیت دارد.
نارگیل خشک حاوی مواد غذایی اساسی است که برای بدن خاصیت فراوانی دارد نارگیل بدن را هیدراته می کندکه به چند نمونه اشاره میکنیم.
1- قلب سالم
نارگیل خشک از نظر فیبر غنی است و به سلامتی قلب کمک می کند. مردان به ۳۸ گرم فیبر و زنان به ۲۵ گرم فیبر نیاز دارند. با خوردن نارگیل خشک تمامی فیبر مورد نیاز خود را تامین می کنید که باعث سلامتی قلب شما می شود. نارگیل از دو طریق به بهبود سلامت قلب کمک می کند: این میوه با داشتن مقدار زیاد، فیبر خوراکی به پایین آوردن کلسترول بد یا همان LDL در بدن کمک می کند. درنتیجه نقش محافظتی در برابر گرفتگی رگ ها ایفا می کند.
هم چنین وجود مقدار زیاد پتاسیم که مثل رگ گشا عمل می کند، باعث کاهش فشارخون در بدن می شود. درنتیجه احتمال به وجود آمدن بیماری های قلبی عروقی، حمله قلبی و سکته قلبی به حداقل می رسد.
۲- بهبود عملکرد مغز
اگر خواهان مغزی تیزهوش هستید نارگیل خشک را در برنامه غذایی خود وارد کنید. تحقیقات بسیاری نشان می دهد نارگیل خشک عملکرد مغز را تقویت می کند. نارگیل خشک می تواند جلوی پیشروی بیماریهای مغزی مانند الزایمر را بگیرد.
۳- سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
با ۵.۲ میلیگرم سیلیسیم، نارگیل خشک سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. با خوردن نارگیل خشک خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها کاهش می یابد.یکی از خواص نارگیل که اهمیت قابل توجه ی نیز دارد تقویت سیستم ایمنی بدن است. نارگیل یک ماده ضد ویرس، ضد انگل، ضد قارچ و ضد باکتری است و با مصرف این میوه پر خاصیت سیستم ایمنی بدن به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند. روغن نارگیل بیشتر از پودر یا چیپس میوه خواص آنتی باکتریال دارد و باعث پیشگیری از عوارض بیماری های متعدد می شود.با خوردن نارگیل تازه به بهبود برخی از بیماری ها مانند عفونت برونشیت، عفونت گلو، ادراری و کبد یا بیماری هایی که ناشی از باکتری های مختلف است کمک قابل توجهی می کند.
۴- جلوگیری از ناباروری مردان
نارگیل خشک با مواد معدنی اش واقعا جلوی ناباروری مردان را می گیرد. علم پزشکی در آزمایش های مختلف این موضوع را به اثبات رسانده است. با مصرف نارگیل خشک بدن سلنیوم تولید می کند که مانع ناباروری مردان می شود.
۵- کاهش کم خونی
افراد بسیاری در جهان خصوصا خانم ها و کودکان در سراسر جهان با بیماری کم خونی دست به گریبان هستند. متاسفانه کم خونی از بیماری هایی است که درمان قطعی برای آن وجود ندارد و فقط با خوردن مکمل های دارویی و برخی مواد غذایی طبیعی مانند نارگیل خشک ارگانیک کمک به بهبود و پیشگیری از حملاتی مانند سرگیجه و سردرد می شود. زنان به ویژه در بعضی از سنین دچار کم خونی می شوندبرای پیشگیری از مشکلاتی مانند فقر آهن که ناشی از کم خونی بوده پیشنهاد پزشکان و متخصصان این است که باید در رژیم غذایی از خوراکی هایی استفاده شود که میزان آهن مورد نیاز روزانه را تامین کنند.خوشبختانه نارگیل خشک به میزان قابل توجهی آهن دارد و در کنار انواع مکمل ها و مواد غذایی دیگر آهن مورد نیاز روزانه را تامین می کند. از همین امروز نارگیل خشک را در رژیم غذایی تان قرار دهید و برای همیشه از عوارض کم خونی مانند سرگیجه های شدید و سردردهای آزار دهنده خلاص شوید.
۶- کاهش خطر سرطان
بسیاری از مواد غذایی موجود در نارگیل خشک می توانند با سلول های سرطانی مبارزه کنند. با نارگیل خشک به ویژه جلوی سرطان روده و پرستات را بگیرید.
7-کمک به درمان یبوست
نارگیل منبع خوبی از فیبر است، این ماده به مدفوع حجم داده و عمل هضم را آسان تر کرده و یبوست را کنترل می کند. فیبر موجود در این میوه با کند کردن فرایند هضم، به جذب بهتر مواد مغذی موجود در غذا کمک می کند. علاوه بر این پتاسیم موجود در نارگیل، به عادی کردن انقباض روده ها و دفع هرچه آسان تر کمک می کند.نارگیل خشک بسیاری از مشکلات گوارشی مانند یبوست، زخم اثنی عشر و هموروید را برطرف می کند. نارگیل خشک عوارض جانبی ندارد و در هر سنی که باشید می توانید آن را مصرف کنید.
۸- جلوگیری از آرتروز
با خوردن روزانه نارگیل خشک از مشکلاتی مانند آرتروز (درد مفاصل) و پوکی استخوان جلوگیری کنید. نارگیل خشک مواد معدنی بسیاری دارد که به تقویت مفاصل شما کمک می کند و بدن شما را سالم نگه می دارد.
9-بهبود سرماخوردگی
مواد مغذی موجود در این میوه ی استوایی برای سیستم ایمنی بدن مفید است. نارگیل به دلیل دارا بودن خواص ضدویروسی و ضد باکتریایی از بدن در برابر انواع ویروس ها و باکتری های مضر محافظت کرده و مصرف آن در درمان شدیدترین بیماری های عفونی مانند عفونت گلو، عفونت ادرار و کرم های روده مفید است.
10- جلوگیری از دیابت
جلوگیری از دیابت یکی دیگر از خواص نارگیل برای سلامتی بدن است. نارگیل افزایش ناگهانی سطح گلوکز و انسولین بعد از مصرف وعده های غذایی را کاهش می دهد. ممکن است قند خون افراد مبتلابه دیابت با صرف هر وعده ی غذایی به میزان زیادی تغییر کند؛ این تغییرات برای بدن خطرناک است. مصرف این میوه می تواند در جلوگیری از تغییرات خطرناک قند خون مؤثر باشد. نارگیل در تنظیم روند جذب گلوکز نقش دارد و فرایند جذب را راحت تر می کند.
11- مناسب برای بارداری
نارگیل یکی از میوه های حاوی اسیدفولیک است که از برخی نقص های هنگام تولد در نوزادان جلوگیری می کند. نقص لوله ی عصبی شرایطی است که در آن لوله ی عصبی در جنین یا وجود ندارد و یا به درستی تشکیل نمی شود. پزشکان در دوران بارداری برای خانم ها، مکمل های اسیدفولیک تجویز می کنند تا تکامل لوله ی عصبی جنین به درستی انجام شود. نارگیل به اندازه ی کافی اسیدفولیک دارد و می تواند سلامت مادر و جنین را تضمین کند.
خواص نارگیل برای بدنسازی و ورزش کارها
یکی از خواص نارگیل خشک تامین آب مورد نیاز بدن است. شاید در نگاه اول نارگیل میوه ای بدون آب و خشک به نظر برسد اما بدنسازان و ورزشکاران بعد از انجام ورزش های سنگین و ازدیاد تعریق، آب بدنشان کم می شود و باید این کمبود آب را جبران کنند. نوشیدن آب نارگیل پیش از شروع تمرینات به تقویت بدن و جبران کمبود آب کمک شایانی می کند.
آب نارگیل الکترولیت های بسیار قوی دارد که باعث هیدراتاسیون بدن می شود. نوشیدن آب نارگیل باعث جبران کمبود آب بدن به دلیل تعریق بیش از حد می شود. خاصیت نارگیل خشک با ارزش غذایی میوه خشک برابر است و ورزشکاران در هر گروه سنی که هستند با خوردن چیپس نارگیل می توانند مواد غذایی مورد نیازشان را تامین کنند.
تقویت و افزایش انرژی، خاصیت نارگیل خشک
نارگیل به دلیل داشتن فیبر و چربی بالا، ارزش غذایی چشمگیری دارد. همچنین در نارگیل خشک به میزان قابل توجهی ویتامین B6 و آهن دیده می شود و مواد معدنی از جمله مس، روی و منگنز نیز به اندازه کافی در نارگیل خشک وجود دارد. همین ارزش غذایی باعث افزایش انرژی بدن می شود. همچنین نارگیل خشک به دلیل سوزاندن چربی در طول شبانه روز به اندازه 5 درصد انرژی بدن را افزایش می دهد. به یاد داشته باشید با قرار دادن نارگیل در برنامه غذایی روزانه و با کنترل اشتها به غذای کمتری نیاز خواهید داشت بدون اینکه با افت قند واجه شوید. یکی دیگر از خواص نارگیل خشک تقویت و بهبود عملکرد تیروئید در بدن است و از علائم خستگی به میزان قابل توجهی کم خواهد شد.
روند پیری پوست را کند می کند
بزرگ ترین نگرانی همه ی انسان ها و به خصوص خانم ها ظاهر شدن علائم پیری بر روی پوست است. چین وچروک، لکه های پوستی و افتادگی پوست در فرآیند پیری اتفاق می افتد با افزایش سن سیستم خون رسانی و سیستم لنفاوی بدن دچار تغییر می شود و این تغییرات می تواند به ساختار پوست آسیب وارد کند.
مصرف نارگیل به چند طریق می تواند برای سلامت پوست و جلوگیری از پیری زودرس مفید باشد. این میوه خاصیت مرطوب کنندگی خوبی دارد چراکه حاوی بسیاری از روغن های طبیعی و اسید لوریک است. علاوه بر این می تواند به حفظ و تنظیم PH پوست کمک کرده و پوست را نرم و روشن می کند. همچنین نارگیل حاوی مقداری خوبی ویتامین c است که می تواند فرایند بازسازی پوست را بهبود بخشد و به درمان آکنه و جای جوش کمک می کند.
نارگیل حاوی سیتوکینین است که برای حفظ حالت کشسانی پوست و جلوگیری از افتادگی پوست مفید است.
عصرانه های سالم با میوه خشک
ارزش غذایی نارگیل خشک شده بسیار زیاد و استفاده از آن در رژیم غذایی همیشه ایده خوبی است. دسر های متنوعی با آن تهیه می شود که می توان به پودینگ ژله ای نارگیل اشاره کرد. این دسر که در اصل یک دستورالعمل چینی است با پودر نارگیل و یا نارگیل خشک تزیین میشه و طعم آن طرفداران زیادی دارد. اگر در زمره کسانی هستید که بافت میوه خشک را نه دوست دارند و نه می توانند هضم کنند، ایده شیر نارگیل واقعی برایتان مناسب تر است. این کار نه تنها در هضم غذا نیز به شما کمک می کند بلکه می توانید از آن در کنار شیر در تهیه دسر، بستنی استفاده کنید.
موارد منع مصرف نارگیل خشک
- نارگیل به دلیل داشتن مواد مغذی و چربی زیاد چاق کننده است؛ لذا افراد چاق باید در مصرف آن پرهیز کنند.
- این میوه به طبع گرم داشتن، ممکن است در گرم مزاجان مشکلاتی ایجاد کند. این گونه افراد باید آن را با میوه های ترش مصرف کنند.
- نارگیل دیرهضم است، بنابراین کسانی که دچار ناراحتی های گوارشی هستند، باید هنگام مصرف آن مراقب باشند.
- با این که روغن نارگیل یک روغن گیاهی است، اما دارای مقدار زیادی چربی اشباع می باشد؛ به همین جهت افراد دارای چربی خون بالا و بیماران قلبی نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.