خواص پر سیاوش برای تقویت مو

  سه شنبه، 11 آبان 1400   زمان مطالعه 4 دقیقه
خواص پر سیاوش برای تقویت مو
بهترین عامل در بهداشت و سلامت مو در درجه اول تغذیه سالم و جریان گردش خون در پوست سر می باشد ماساژ و استفاده از مواد موثر روی پوست سر نه تنها رشد مو را تسریع می کند بلکه از مو محافظت و نگهداری کرده و از ریزش غیر معمول مو می کاهد.

فکر می کنید گیاهان دارویی توانایی حل کردن مشکلات مو را دارند؟ از گذشته های دور تا به امروز، طبیعت منشأ بسیاری از راهکارهای مؤثر زیبایی بوده است. استفاده از گیاهان یکی از راه حل های طبیعی برای درمان انواع بیماری ها است. از درمان پوست خشن و زبر گرفته تا درمان خشکی پوست سر. اما بهتر است بدانید که گیاهان دارویی به رشد مو نیز کمک می کنند. که در این مقاله به بررسی گیاه پرسیاوش می پردازیم پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

معرفی گیاه پر سیاوش

پرسیاوشان با نام علمی Adiantum capillus veneris گیاهی علفی، سرخسی و پایا می باشد.

این گیاه دارای شاخه های سیاه، سخت، باریک و براق به درازای تقریبا ۲۰ سانتی متر، و برگ های کوچکی مانند برگ های گشنیز، به صورت بریده بریده دارد. ساقه و گل و میوه و دانه ندارد. ریشه اش از لحاظ دارویی بی ارزش است.

گیاه پرسیاوشان را بیشتر می توانید کنار جوی و چاه های قدیمی که در نواحی مرطوب و سایه دار قرار دارند پیدا کنید.

پرسیاوشان از نظر طبّ قدیم ایران، معتدل است. در طب گذشته از گیاه پرسیاوشان در درمان سرفه و علائم سرماخوردگی و ریزش منطقه ای مو استفاده می شده است. به جهت خواص ضد ریزش مو که در پرسیاوشان قرار دارد در تولید شامپوهای اختصاصی به کار رفته می شود.

روغن پرسیاوشان که با اسامی چون سنبل، سرانیون، پرسیاوشو، ساق الاسود و… معرف می باشد و از تیره بسفایح است. روغن گیاهی است که در نواحی مرطوب و معتدل زمین و در ایران در نواحی شمالی و در کنار حلقه چاه ها و کنار جویبارهای مناطق کوهستانی و در بعضی از نقاط دیگر ایران رشد می کند.

گیاه پرسیاوشان از نظر طبّ قدیم ایران، معتدل است دارای خواص دارویی بسیاری است و در ایران پراکندگی وسیعی دارد.این گیاه دارای شاخه های سیاه، سخت، باریک و براق ، برگ های کوچک، است.ساقه و گل و میوه و دانه ندارد. ریشه اش از لحاظ دارویی بی ارزش است.

در طب گذشته از گیاه پرسیاوشان در درمان سرفه و علائم سرماخوردگی و ریزش منطقه ای مو استفاده می شد. این گیاه دارای خواص درمانی بسیاری بوده که سم زدایی کبد، کمک به درمان زردی یا یرقان و کمک به دفع راحت سنگ های کلیوی از جمله آن ها است.

پرسیاوشان دارای موسیلاژ، قند ، اسید گالیک ، تانن، اسانس و ماده ای تلخ به نام کاپیلارین Capillarine است.

گیاه پرسیاوش

گیاه پرسیاوش و تاثیر آن بر مو

در قدیم از پرسیاوشان برای درمان ریزش مو استفاده می شده. پرسیاوشان یک گیاه علفی و داروی گیاهی می باشد که می توانید برای رویش مو، محکم کردن موهایتان , رشد بهتر مو و .. از آن استفاده کنید.

ماساژ با جوشانده آن باعث سیاه شدن مو و تقویت آن می گردد. برای این که نتیجه بیشتری راجع به تقویت مو بگیرید می توانید سوخته پرسیاوشان را به صورت ضماد روی سر بگذارید.

۱-برای محکم کردن ریشه ی مو و بلند کردن موی سر خاکستر پرسیاوشان را با روغن مورد مخلوط کرده به سر بمالند.

۲-برای درمان شوره سر خاکستر پرسیاوشان را با عرق مورد مخلوط کرده به سر بمالند.

۳- برای رفع موخوره پرسیاوشان را در عرق بید جوشانده صاف نموده با روغن زیتون مخلوط کرده سپس موها را ماساژ دهید.

۴- ضماد سوخته آن جهت جلوگیری از ریزش مو و رویاندن آن کاربرد دارد. .

برای تقویت مو می بایست ضماد سوخته ای از این گیاه فراهم نموده و روی موهایتان مالش دهید. همچنین برای تقویت مو و رشد موها، برگ تازه ی پرسیاوشان را به صورت پماد تهیه کنید و روی سر مالش دهید یا این که از دم کرده ی آن مصرف کنید. خاکستر آن را با آب ترکیب نمایید و به موهای خود مالش دهید. این کار باعث از بین رفتن شوره سر می شود.

اگر ریزش منطقه ای مو دارید، یا دچار ریزش سکه ای شده اید، روغن پرسیاوش میتواند کمک خوبی برای شما باشد. این روغن برای تقویت پیاز مو بسیار کار آمد است و مناسب به شمار می رود. همچنین موخوره را هم میتواند به راحتی رفع کند.

برای دم کردن این گیاه فقط از برگ های آن استفاده مي شود. درون یک ظرف، یک پیمانه آب را روی دو قاشق چای خوری برگ پرسیاوشان خشک و یا در صورت تازه بودن برگ ها، یک چهارم پیمانه بریزید. وقتی مخلوط جوش آمد بگذارید به مدت پنج دقیقه آهسته بجوشد. مخلوط را درون یک صافی بریزید. اگر می خواهید جوشانده شما شیرین باشد کمی عسل درون آن بریزید و برای طعم بهتر نیز می توانید چند قطره آب لیمو درون آن بچکانید. توجه: قبل از استفاده از این گیاه دارویی، با یک پزشک مشورت کنید. از جوشانده این گیاه به طور مداوم استفاده نکنید برای این کار می توانید 10 روز از آن استفاده کنید و 5 روز فاصله بگذارید و مجدد آن را مصرف کنید. تنها یک فنجان از این جوشانده را در روز بنوشید مگر در مواقع بیماری های حاد مانند سرماخوردگی حاد یا آنفلوآنزا، که مصرف سه فنجان در روز به مدت 4 روز مجاز است. پرسیاوشان دارای خواص دارویی بسیاری می باشد شما میتوانید پرسیاوشان را از عطاری ها بصورت خشک تهیه کنید.

برگ گیاه پرسیاوش

عوارض مصرف در مورد روغن پرسیاوشان

به دلیل خواص ضد بارداری این گیاه زنان باردار نباید از ان استفاده کنند.

مصرف بیش از اندازه از ان باعث استفراغ می شود. مصرف بیشتر ان باعث ضعف عضلانی،کماو حتی اسیب به چشم می شود. بعضی از سرخس ها حاوی مواد سمی هستند در نتیجه از بی خطر بودن انها مطمعا شوید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها