برگ زیتون به حدی در مصر باستان اهمیت داشت که آن را به عنوان سمبلی از قدرت بهشتی می دانستند. آنها نه تنها روغن زیتون را برای مومیایی پادشاهانشان استخراج می کردند بلکه از آن به عنوان یک مدافع قوی در مقابل بسیاری از بیماری ها نیز استفاده می کردند. این درخت به حدی مهم بوده است که از آن با نام درخت زندگی در انجیل نام برده شده است و به حدی برای آن احترام قائل بودند که به موسی گفته شده بود مراقبت کنندگان از این درخت از تکالیف نظامی معاف شوند.
در دهه 1880 وقتی که از زیتون برای مبارزه با مالاریا استفاده شد و سپس در اوایل دهه 1900 دانشمندان یک ترکیب تلخ با نام اولئوروپین از آن استخراج گردید که معتقد بودند باعث مقاومت درخت زیتون در مقابل بیماری و آفات می شود. بعدها در همان دهه مشخص شد که اولئوروپین در برگ های این درخت می تواند باعث کاهش فشار خون در حیوانات شده و جریان خون را در شریان های کرونری افزایش داده، آریتمی را تسکین بخشیده و مانع بروز اسپاسم های عضلات داخلی شود.
ترکیبات برگ زیتون
- سکوایریدوئید (اولئوروپین و مشتقات آن)
- هیدروکسی تیروسول
- پلی فنول ها (ورباسکوزید، آپیژنین-7-گلوکوسید و لوتئونین-7-گلوکوسید)
- تریترپن ها شامل اولئانولیک اسید
- فلاونوئیدها (روتین و دیوزمین)
فشار خون چیست؟
فشار خون نیرویی است که از طرف خون به دیواره رگ ها وارد می شود. خونی که قلب آن را به داخل شریان ها پمپ می کند تا با کمک آن ها به همه نقاط بدن برسد. افزایش فشار خون که «هایپرتنشن» نیز نامیده می شود بیماری خطرناکی است زیرا باعث می شود تا قلب با فشار و سختی بیشتری کار کرده و هم چنین عاملی برای سخت شدن جداره رگ ها یا «آترواسکلروز» است. این آسیب ها در نهایت به نارسایی قلب منتهی می شود.
فشار خون بر اساس مقدار و میزان خطری که برای سلامتی افراد دارد به چند دسته تقسیم می شود:
۱- نرمال; کمتر از ۸۰/۱۲۰ میلیمتر جیوه
۲ - قبل از ابتلا به فشار خون ۱۳۰-۸۹/۱۲۰-۸۰ میلیمتر جیوه
۳- فشار خون- خفیف ۱۵۹-۹۹/۱۴۰-۹۰ میلیمتر جیوه
۴- فشار خون - متوسط ۱۷۹-۱۰۹/۱۶۰-۱۰۰ میلیمتر جیوه
۵- فشار خون شدید ۱۸۰ / ۱۱۰ میلیمتر جیوه
راه های مختلفی برای درمان فشار خون وجود دارد که در این مقاله قصد داریم یکی از بهترین راه های سنتی و گیاهی را خدمتتان معرفی کنیم پس تا پایان این مقاله از ساعد نیوز با ما همراه باشید.
تاثیر برگ زیتون برای درمان فشار خون
روش های استفاده از برگ زیتون
در نظر داشته باشید که طعم برگ زیتون کمی تلخ است. برای برطرف کردن طعم تلخ آن می توانید از یک شیرین کننده یا طعم دهنده مناسب مانند نعناع استفاده نمایید. ضمناً یکی از فرآورده های این محصول کپسول زیتونکس می باشد که از عصاره برگ درخت زیتون تهیه شده است. این محصول باعث گشادی عروق، ممانعت از تجمع پلاکت ها و دفع ادرار می شود. در نتیجه برای کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب و عروق می تواند قابل توصیه باشد. همچنین عرق برگ زیتون هم محصولی دیگر از برگ زیتون می باشد که می تواند روزی دو فنجان صبح و عصر میل شود. همراهان گرامی می توانند از خاصیت برگ زیتون به روش های زیر استفاده نمایند.
1. چای برگ زیتون
- 30 گرم برگ زیتون را در یک لیتر آب ریخته و تا زمانی که مقدار آب به نصف برسد، بجوشانید.
- روزی دو فنجان از محلول حاصل را میل نمایید (یک فنجان صبح و یک فنجان عصر).
- می توانید آن را داغ یا با یخ همراه با یک برش لیمو مصرف نمایید.
2. تنتور (خیسانده) برگ زیتون
تنتور برگ زیتون می تواند به آب یا آبمیوه اضافه شده و در زمان ضرورت مصرف شود.
مصرف سنتی: 2 تا 3 میلی لیتر مصرف 2 تا 3 مرتبه در روز و یا آنگونه که توسط متخصص داروهای گیاهی تجویز شده است.
3. پودر برگ زیتون
پودر برگ زیتون می تواند به اسموتی ها اضافه شده، به صورت کپسول درآید یا با کمی آب یا آبمیوه ترکیب شود. دوز معمولی مصرف برگ زیتون حدود یک تا دو گرم پودر برگ زیتون تا سه بار در روز می باشد.
عوارض مصرف برگ زیتون
اگر شما داروهای فشار خون مصرف می کنید و یا فشار خونی پایینی دارید، قبل از مصرف برگ زیتون حتماً با پزشک تان مشورت نمایید.