ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

مقایسه خودرو / مقایسه کامل پژو پارس TU5 با تارا + ویدئو

مقایسه خودرو / مقایسه کامل پژو پارس TU5 با تارا + ویدئو
ساعدنیوز: دو گزینه پژو پارس (پرشیا سابق) و محصول نوین‌تر به نام تارا، در کنار خانواده سمند و دنا از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین سدان‌های سایز کوچک بازار کشور هستند که در قالب مقایسه پژو پارس TU5 با تارا، دو نمونه بسیار نزدیک به هم از آن‌ها، یعنی پژو پارس ELX سفارشی و تارا V1P با پیشرانه‌ و گیربکس‌های مشابه را به‌صورت رو در رو به چالش می‌کشیم.

به گزارش سرویس مجله خانواده ساعدنیوز، پیش از هجوم گسترده کراس‌اوورها در دهه گذشته، بازار خودرو کشور نشان داد که کلاس سدان‌های سایز کوچک تولید داخل را به عنوان محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین گروه از خودروها می‌شناسد. در حقیقت محبوب‌ترین کلاس از خودروها در ایران متعلق به سدان‌های سایز متوسط است، اما از آنجایی که صنعت خودروسازی داخلی گزینه‌ای از این سبد را تولید نمی‌کند، قرعه پیروزی به نام سدان‌های سایز کوچکی افتاد که از قضا حجم محبوبیت آن‌ها از آن شرکت ایران خودرو (ایکو/IKCO) است.

مشخصات فنی

پارس یا همان پرشیا، خودرویی است که آغاز تولید آن به سال 1379 بازمی‌گردد. خودرویی تغییر‌یافته و شکل‌گرفته بر پیکره پژو 405 که با تغییرات ظاهری و فنی بسیار همراه شد تا محبوبیت خود را در بازار ایران و مخصوصا در بین قشر جوان و میان سال حفظ کند. تحریم‌های پی در پی و بومی‌سازی پیشرانه‌های شناخته‌شده از جمله TU5 و XU7، موجب شد تا این خودرو در ستاپ‌های فنی مختلفی به تولید برسد. نمونه مورد بررسی پژو پارس با عنوان پارس ELX سفارشی شناخته می‌شود که عملا به سیستم انتقال نیروی پژو 206 تیپ 5، یعنی پیشرانه TU5 و گیربکس دستی 5 سرعت بهره می‌گیرد، اما پلتفرم آن همان نمونه قدیمی است که باعث اختلاف وزن بیشتر این خودرو در برابر تارا می‌شود.

در مقابل تارا خودرویی نسبتا نوظهور است که بر اساس پلتفرم FP1 گروه خودروسازی پژو/سیتروئن (PSA) در دوران برجام محقق شد. با خروج فرانسوی‌ها از برجام به هنگام اعمال تحریم‌های جدید، ایکو این پلتفرم را با اعمال برخی تغییرات به نسخه ملی IKP1 تغییر داد تا به‌جای پژو 301، خودرویی با نام تارا خلق شود.

این خودرو نیز از پیشرانه TU5 بهره می‌گیرد با این تفاوت که نسخه به‌کاررفته در تارا با کد کامل TU5P (TU5 پلاس) به عنوان نسخه تقویت‌شده و بهبودیافته از سوی ایران خودرو یاد می‌شود که با داشتن 0.5 واحد تراکم بیشتر در مقایسه با پارس (تراکم 11 به 1 در تارا در برابر 10.5 به 1 در پارس) دارای اندک توان و گشتاور بیشتر است. همچنین، تریم V1P (V1 پلاس) تارا نیز به‌جای گیربکس 5 سرعت دستی، از گیربکس 6 سرعت دستی بهره می‌گیرد که ضمن داشتن یک ضریب دنده اضافه‌تر، از تقسیم ضرایب دنده بهتری برخوردار است که بر میزان مصرف سوخت و شتاب‌گیری اولیه آن در مقایسه با پارس تاثیر محسوسی گذاشته است.

از دیدگاه باقی مشخصات، هر دو خودرو را بر روی کاغذ باید یکسان تصور کرد. هر دو خودرو در محور جلو از سیستم تعلیق مک فرسون استرات و در محور عقب از محور پیچشی بهره می‌گیرند و هر دو خودرو دارای ترمز‌های دیسکی در هر دو محور هستند.

با این وجود هنوز تفاوت‌های قابل توجهی میان دو خودرو وجود دارد که معمولا از نظرها نهان است. به عنوان مثال تارا از سیستم فرمان با کمک برقی استفاده می‌کند که باعث می‌شود توان بیشتر پیشرانه ارتقایافته آن با خلوص بیشتری صرف به حرکت درآوردن خودرو شود. درحالی که پارس به سیستم هیدرولیکی استاندارد پژو مجهز است و بخشی از توان موتور را صرف راه‌اندازی سیستم هیدرولیک فرمان می‌کند. با وجود شباهت طراحی در تعلیق محور عقب، نمونه به‌کاررفته در تارا دارای طراحی جدید‌تر، عملکرد بهتر و دوام بالاتر است. از این رو سواری تارا به عنوان یک خودرو مدرن‌تر در مقایسه با پارس قدیمی، یک سر و گردن بالاتر قرار می‌گیرد.

مشخصات کلی

پژو پارس ELX سفارشی

تارا V1P

نوع موتور خودرو

خطی بنزینی (TU5)

خطی بنزینی (TU5P)

حجم موتور

1.6 لیتر

1.6 لیتر

سیلندر / سوپاپ

4 / 16

4 / 16

تنفس موتور

طبیعی

طبیعی

قدرت

105 اسب بخار

113 اسب بخار

گشتاور

142 نیوتن.متر

144 نیوتن.متر

گیربکس

5 سرعته دستی

6 سرعته دستی

محور محرک

دیفرانسیل جلو

دیفرانسیل جلو

شتاب

13.2 ثانیه

12.5 ثانیه

سرعت

190 کیلومتر بر ساعت

190 کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

7.24 لیتر در 100 کیلومتر

7.06 لیتر در 100 کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو 5

یورو 5

فرمان

هیدرولیک

برقی

بدنه

سدان سایز کوچک

سدان سایز کوچک

نوع رینگ

آلومینیومی

فولادی

ابعاد و ظرفیت ها

پژو پارس ELX سفارشی

تارا V1P

طول

4498 میلی‌متر

4519 میلی‌متر

عرض

1704 میلی‌متر

1748 میلی‌متر

ارتفاع

1410 میلی‌متر

1466 میلی‌متر

فاصله محورها

2669 میلی‌متر

2652 میلی‌متر

وزن خالص

1214 کیلوگرم

1170 کیلوگرم

تعداد سرنشین

5 نفر

5 نفر

ظرفیت صندوق

470 لیتر

640 لیتر

حجم مخزن سوخت

66 لیتر

50 لیتر

قطر رینگ

15 اینچ

15 اینچ

طراحی ظاهری

پژو پارس در زمان عرضه به بازار، با استفاده از المان های طراحی متمایز و خروج از حالت چهارگوش پژو 405 دهه 1990 با بهره‌گیری از خطوط و زوایای نرم، توانست به سرعت در دل ایرانیان جا باز کند. البته فراموش نکنیم که طراحی جعبه مانند 405 از سوی موسسه طراحی پینینفارینا ایتالیا انجام گرفته بود. اما بر خلاف انتظار عموم، طراحی متمایز به‌کاررفته در پارس که به عنوان فیس لیفت 405 در ایران معرفی شد نیز از المان‌های طراحی پژو 406 (جانشین رسمی 405 در خط تولید پژو) الهام مستقیم گرفت که طراح آن نیز از قضا همان شرکت پینینفارینا بود.

به دلیل عدم عرضه گسترده محصولات نوین‌تر پژو پس از مدل 405 در ایران، پارس با داشتن طراحی نسبتا به‌روز خود بسیار مورد استقبال قرار گرفت. اما حالا با گذر بیش از دو دهه از عرضه پارس با ظاهری که دیگر تغییر نیافت، این خودرو در عین جذابیت، محبوبیت و تناسبات هندسی بسیار در قطعات بدنه، دیگر نمی‌تواند تعلق خود به دهه 1980 و 1990 را مخفی کند. تنها دلیلی که پارس همچنان در بازار ایران محبوب و پرفروش است، همان دلیل مشابه به برادر کوچک‌تر یعنی پژو 206 است. آن هم چیزی نیست جز قیمت معقول در کنار طراحی میانه‌رو و بدون تاریخ انقضا.

اگرچه پارس همانند 206 سالیان درازی در ایران عرضه شده و جاپای خود را به خوبی محکم کرده‌اند، اما قدیمی بودن طراحی بیشتر محصولات روز صنعت خودروسازی ایران، ایکو را بر آن داشت تا با دسترسی به پلتفرم جدید پژو 301، تلاش خود را در عرضه یک خودرو نوین به بازار کشور را به اجرا درآورد. حاصل کار خودرویی با نام تارا است که اگرچه در تصاویر تبلیغاتی بسیار زیبا، نوین، متمایز و جذاب جلوه کرد، اما در عمل نتوانست جذابیت تصاویر رسمی خود را تکرار کند.

دلیل اصلی عدم رعایت تناسبات هندسی در نسخه تولیدی، یا به عبارت دیگر، دست‌کاری بیش از حد تصاویر رسمی خودرو در زمان پیش از عرضه است. این دقیقا همان مشکلی است که برای خانواده دنا و بیشتر خودروهای مونتاژی بازار ایران پیش آمده است. کاهش ارتفاع خودرو در تصاویر پیش از رونمایی موجب پهن‌تر و جسور جلوه کردن خودرو می‌شود، در حالی که نسخه تولیدی با داشتن ارتفاع قابل توجه از سطح زمین با ریم و تایرهای کوچک، دقیقا برعکس تصاویر رسمی حالتی خنگ و عقب‌مانده به خود می‌گیرد.

با این حال طراحی عقب تارا با چراغ‌های LED پیوسته با طراحی گرافیکی خرپایی، اولین اقدام یک خودروساز داخلی برای بهره‌گیری از سبک طراحی کاملا متمایز و جدید بود که به شکل عجیبی از سوی مشتریان مورد استقبال قرار نگرفت و ایکو در نسخه‌های بعدی بخش متصل این چراغ را به ناچار حذف کرد.

نمای جلو تارا نیز از طراحی جدید برای چراغ‌های اصلی، زیرسپر با خطوط متمایز، خط شخصیت جانبی زاویه‌دار و خط شانه تمیز و پیوسته از چراغ جلو تا چراغ عقب بهره گرفت. طراحی تارا بی‌مانند، منحصر به فرد و بی‌نظیر نیست، اما برای ایکو، یک خط مشی جدید به حساب می‌آید و نشان از علاقه این خودروساز برای تغییر سبک طراحی از محصولات قدیمی به محصولات جدید امروزی دارد.

در بحث مقایسه پژو پارس TU5 با تارا، آنچه در هر دو خودرو در ذوق می‌زند، ابعاد نامتناسب ریم‌ها و تایرها با ابعاد بدنه و کیفیت کلی مونتاژ است که در شکاف قابل توجه میان قطعات بدنه دیده می‌شود. در نهایت هر دو خودرو محصولات اقتصادی روزمره عرضه‌شده در بازار داخلی، در بازه قیمتی کنترل‌شده و با حاشیه بسیار است که بر اساس تجربه، از این بهتر نخواهد شد.

طراحی داخلی

ایکو به منظور حفظ تراوت این طراحی بسیار قدیمی 405 و پارس که حالا بسیار قدیمی به حساب می‌آید، تلاش زیادی کرد تا با طراحی مجدد و استفاده از متریال متمایز، کابین پژو پارس را با دوران تولید هماهنگ کند. در نتیجه استفاده از طراحی جدید در داشبرد، استفاده از تریم داخلی دو رنگ و عرضه برخی امکانات آپشنال نظیر نمایشگر لمسی سیستم مولتی مدیا، گیج‌های کلاستر با طراحی متمایز، سر دنده جدید و روکش متفاوت صندلی‌ها و رودری‌ها، حس و حال تازه‌ای به نسخه‌های مدرن‌تر پارس ببخشد.

اگرچه ایکو در ارائه طراحی و کابین جدید بسیار موفق عمل کرد، اما کیفیت بسیار پایین متریال به‌کاررفته، کیفیت مونتاژ فاجعه‌بار و سر و صدایی که تقریبا از کیلومتر صفر از قطعات پلاستیکی داخل کابین به گوش می رسد، نفس داستان را به شدت زیر سوال برد.

در مقایسه تارا با پژو پارس TU5 در بحث کابین، تارا نیز از دیدگاه کیفیت متریال و سبک طراحی داخلی حرف چندانی برای زدن ندارد، چراکه سبک طراحی کابین با تریم پلاستیکی نقره‌ای مات، کلید‌های کنترلی دایره‌ای، نمایشگر لمسی کوچک و کلاستر دایره‌ای آنالوگ، بیننده را بسیار به یاد ترکیب چیدمان و طراحی نمای داخلی خانواده برلیانس، ساندرو و تندر 90 می‌اندازد. اما کیفیت مونتاژ قطعات کابین در تارا اندکی بالاتر است و استفاده از تریم داخلی دورنگ می‌تواند حس و حال کابین معاصر و بسیار ساده این خودرو را دگرگون کند.

آپشن ها و امکانات

صحبت از آپشن‌ها و امکانات رفاهی و ایمنی به هنگام قیاس دو خودرو اقتصادی تولید داخل و در این مطلب مقایسه پژو پارس TU5 با تارا، موضوعی کلیشه‌ای و بعضا خنده‌دار است، چرا که آنچه از دیدگاه آپشن و امکانات در صنعت خودروسازی کشور می‌شنویم، بیشتر به ویژگی‌های اجباری صنعت خودروسازی جهانی شباهت دارد تا قابلیت‌هایی برای افزایش سطح آسایش و ایمنی سرنشینان.

با این حال پارس ELX سفارشی TU5 با سیستم تهویه اتوماتیک، فرمان مجهز به کلیدهای کنترلی کروز کنترل و سیستم صوتی دارای نمایشگر مولتی مدیا، سنسور دنده عقب، دوربین دنده عقب، سیستم هشدار کاهش باد تایرها، تنظیم برقی پشتی صندلی‌های ردیف جلو، ریم‌ها آلیاژ آلومینیوم، سنسور نور و سنسور باران عرضه می‌شود.

اما تارا با تعلق به بازه زمانی جدیدتر و استفاده از پلتفرم مدرن یک خودروساز اروپایی، قابلیت‌های بیشتری چون سیستم صوتی و تصویری پیشرفته‌تر با قابلیت نمایش صفحه تلفن همراه هوشمند (Mirror Link)، سیستم روشنایی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع از داخل کابین، سیستم روشنایی در روز (DRL)، سیستم روشنایی ترک خودرو، بالابر شیشه راننده مجهز به آنتی‌ترپ (توقف حرکت شیشه در صورت گیرکردن)، فرمان برقی با قابلیت تنظیم برقی زاویه غربیلک در دو جهت، زیر آرنجی ردیف ردیف دوم، رودری‌های جدید، کروز کنترل به همراه محدود کننده سرعت (Speed Limiter)، سیستم راهنمای تعویض دنده، آنتن کوسه‌ای و صندوق پران از روی ریموت را مضاف بر ویژگی‌های بیان شده در پارس به همراه دارد. جالب آن است که تارا در تریم مورد بررسی این مقاله به ریم‌های آلومینیومی مجهز نیست.

پژو پارس ELX سفارشی

تارا V1P

کروز کنترل

دارد

دارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد

ندارد

کنترل ایستایی در سربالایی

ندارد

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

ندارد

ندارد

کنترل کشش

ندارد

دارد

کنترل پایداری

ندارد

دارد

اتو پارک

ندارد

ندارد

سنسور جلو

ندارد

ندارد

سنسور عقب

دارد

دارد

رادار نقطه کور

ندارد

ندارد

رادار تغییر لاین

ندارد

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد

ندارد

رادار تصادف عقب

ندارد

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد

دارد

توزیع نیروی ترمز

دارد

دارد

ترمز کمکی

ندارد

ندارد

ترمز اضطراری

ندارد

ندارد

ترمز پارک برقی

ندارد

ندارد

پدال شیفتر

ندارد

ندارد

اتولایت

دارد

دارد

چراغ روز

ندارد

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

دارد

گرم‌کن فرمان

ندارد

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد

دارد

ناوبری

دارد

دارد

نمایشگر هدآپ

ندارد

ندارد

دوربین عقب

دارد

دارد

دوربین 360 درجه

ندارد

ندارد

کیسه هوا

دارد

دارد

ورود بدون کلید

ندارد

ندارد

استارت بدون کلید

ندارد

ندارد

تهویه اتوماتیک

دارد

دارد

صندلی برقی راننده

دارد (فقط پشتی)

ندارد

صندلی برقی سرنشین جلو

دارد (فقط پشتی)

ندارد

گرمکن صندلی جلو

ندارد

ندارد

سردکن صندلی جلو

ندارد

ندارد

ماساژور صندلی جلو

ندارد

ندارد

آینه بغل برقی

دارد

دارد

گرم‌کن آینه بغل

ندارد

ندارد

پانوراما

ندارد

ندارد

سانروف

ندارد

دارد

خرید پارس TU5 یا تارا V1P

خوشبختانه مقایسه پژو پارس TU5 با تارا و انتخاب میان این دو گزینه برای خرید خودرو بسیار ساده و مشخص است. پژو پارس خودرویی تست‌شده، محبوب و مورد پسند افراد جوان و میان‌سال است و بازار هدف بزرگی را تامین می‌کند. در عین حال یک خودرو قدیمی با کیفیت مونتاژ بسیار پایین است. ازاین‌رو فروش خودرو از خانواده پارس به دلیل وجود مشتریان فراوان به‌راحتی امکان‌پذیر است.

اگر موضوع زیبایی را به‌عنوان یک فاکتور شخصی کنار بگذاریم، قیمت تارا اختلاف چشمگیری با قیمت پژو پارس TU5 دارد و اختلاف قیمت ماشین میان تارا با پژو پارس به اندازه‌ای کم است که نتوانیم چشمانمان را به پلتفرم پیشرفته‌تر و آپشن‌های مضاعف تارا ببندیم.


برای مشاهده سایر مطالب مربوط به خودرو با سرویس مجله خودرو ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (2 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر) جشن پرشکوه سال نو میلادی در کشور های مختلف/ بازیگران ایرانی و خارجی در تب و تاب سال 2025 بغض مهران مدیری با اشعار عاشقانه و ناب "نیما یوشیج" اشک به چشمانتان می آورد / خشک آمد کشتگاه من... کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی باید از سرنوشت تلخ قالیباف درس بگیرد؟! مهران مدیری: مردم دارن همدیگرو تیکه تیکه می کنند / معلومات روابط اجتماعی را اصلاح می کند و به زندگی سالم دست پیدا می کنید+ ویدئو
تیتر امروز   
با پول 1 خانه در تهران، چند خانه در آمریکا می‌توان خرید؟/ اول حدس بزنید بعد مطلب رو بخونید
محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند
قابل توجه چای خورها؛ این چای منجر به ناباروری و سرطان می شود / از نوشیدن آن جدا خودداری کنید
هشدار جدی: به هیچ عنوان نباید در این ساعت آب بخورید!
برنامه هسته‌ای ایران یا جاه‌طلبی پنهان غرب؟؛ مکرون دوباره ژست قهرمان می‌گیرد!
ورود آقایان به یادگار امام ممنوع/ جریمه‌های سنگین و محرومیت‌های حساس برای تراکتور و نساجی!
تصمیم مهم ترامپ درباره استرداد محمد عابدینی با پادرمیانی جورجیا ملونی
درآمد نجومی رونالدو در عربستان بازهم خبرساز شد/ ابرستاره جهان بالاتر از نیمار و بنزما
تجدید خاطرات لیونل مسی با بچه محل های قدیمی/ تعطیلات لذتبخش ابرستاره جهان در آرژانتین+عکس
جنایت باورنکردنی در شمال کشور، فقط بر سر پاکت عروسی
واکنش جنجالی نمایندگان به ادعای آیت الله علم الهدی درباره استخدام جاسوس از مجلس شورای اسلامی!
پشت پرده کشف جسد یک زن در فردیس کرج چه بود؟
سرانجام تلخ و ناگوار دوست پسر بازی یک مادر میانسال!
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز سه‌شنبه 18 دی 1403 + جدول
از بوکسور عاشق تا قصاب کرمانشاهی؛ کسانی که بخاطر غلامرضا تختی خودشان را کُشتند!
منتخب روز   
(ویدئو) رونمایی از موزیک ویدئوی شاد و جذاب قسمت آخر جوکر / به نظرتون برنده گلوریا هاردیه؟ رونمایی از اولین عکس آناهیتا درگاهی در پشت صحنه جدیدترین کارش، فیلم «های کُپی»+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/مروری بر سلاخی‌های وحشتناک حیوانات توسط اژدهای کومودو/ از بزغاله و میمون گرفته تا گاوهای شاخ‌دار ذکر امروز با حاج آقا دانشمند؛ 110 مرتبه اگر این رو بگید برکت به زندگیتون می آید + ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد خونین شیر و کروکودیل/ زندگی هنوز ادامه دارد! بارش برف و یخبندان تاریخ در آمریکا؛ 5 نفر جان باختند / طوفان خطرناک آخرالزمانی آمریکا را درنوردید مهم‌ترین عناوین ورزشی سه‌شنبه 18 دی 1403 در یک نگاه! / استقلال هنوز هم به دنبال علی کریمی (ویدئو) به نام خدا، متخصص قلب هستم/ شیرین زبونی‌های هلیا، دختر طلای سریال «سوجان» اطلاعیه پلیس راهور: بارش برف در جاده‌های 8 استان با کاهش دید و لغزندگی سطح جاده‌ها / رانندگان احتیاط کنید شاخص آلودگی هوا امروز سه شنبه 18 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها خلاقیت خاص و باورنکردنی هنرمند ایرانی در محله‌های قدیمی شیراز غوغا به پا کرد خر واقعی شرک مرد؛ پایان یک عصر برای دانکی محبوب و خاطرات شرک+ عکس
آخرین ویدیو ها