تداخلات دارویی نالترکسون
لفلونوماید , جفیتینیب , اپیوم , اکسی مورفون , آتوواکون/ پروگوانیل , دیفنوکسین , برملانوتید , آکامپروسات
ضد دردهای مخدر و بی هوش کننده های مخدر: آنتاگونیزه شدن اثرات این داروها
لفلونوماید: افزایش ریسک آسیب کبدی
مصرف در بارداری
C ( داروهای گروه C فقط باید با تجویز پزشک مورد مصرف قرار بگیرد. خطرات ناشی از مصرف این گروه از داروها هنوز رد نشده است و یا اینکه مطالعات انسانی انجام نشده است و پزشک زمانی که احساس کند فواید مصرف این گروه از داروها از مضرات احتمالی آن بسیار بیشتر است و مصرف آن برای بیمار ضروری است تجویز انجام می دهد. )
دارو های مشابه نالترکسون
نالوکسان
نکاتی که باید قبل از استفاده از این دارو بدانید
اگر هنوز از داروی مخدر استفاده می کنید و یا دچار علائم ترک ناگهانی و شدیدی هستید، از داروی یاد شده استفاده نکنید.
در صورت بروز حساسیت در فرد مصرف کننده و یا موارد زیر، وی نباید از این دارو استفاده کند:
- اگر فرد دچار علائم ترک مصرف مواد مخدر و یا الکل شده است.
- اگر فرد در طی ۱۰ روز گذشته از داروهای مخدر ( از جمله فنتانیل، ویکودین، اکسی کانتین و بسیاری موارد دیگر ) استفاده کرده است. یا
- اگر فرد درطی ۱۴ روز گذشته از متادون یا بوپرنورفین (Subutex، Butrans، Suboxone، Zubsolv) استفاده کرده است.
اگر شما این موارد زیر را دارید از یک پزشک یا دکتر داروساز بپرسید که آیا مصرف این دارو بی خطر است:
- ابتلای به بیماری های کلیوی؛
- بیماری های کبدی؛ یا
- وجود یک اختلال خونریزی یا لخته شدن خون مانند هموفیلی.
مشخص نیست که این دارو به یک جنین به دنیا نیامده آسیب برساند یا نه . اگر باردار یا در حین درمان، باردار شدید، به پزشک خود اطلاع دهید. معلوم نیست که این دارو می تواند از طریق شیر مادر منتقل شود و به کودک شیرخوار آسیب برساند یا نه. پس توصیه می شود که این دارو همزمان با تغذیه کودک شیرخوار خود و همچنین به جز با اطلاع و مشورت با ایشان در مورد خطرات ناشی از دریافت آن، این دارو را مصرف نکنید. جدای از موارد یاد شده این دارو برای مصرف توسط افراد زیر ۱۸ سال تأیید نشده و مصرف آن توصیه نمی شود.
هشدارها
- به بیماران باید خطر آسیب های کبدی هشدار داده شود و توصیه شود اگر علائم هپاتیت حاد را تجربه کردند، با پزشک خود مشورت کنند. مصرف نالترکسون هیدروکلراید باید در صورت بروز علائم هپاتیت حاد قطع شود.
- افسردگی، خودکشی، اقدام به خودکشی و افکار خودکشی در تجویز نالترکسون هیدروکلراید در درمان وابستگی به مواد مخدر گزارش شده است. بیماران وابسته به الکل و مواد مخدر، که نالترکسون هیدروکلراید مصرف می کنند، باید از نظر افسردگی یا افکار خودکشی پایش شوند.
در هنگام مصرف این دارو باید از چه مواردی اجتناب کنید؟
از مصرف مواد مخدر اجتناب کنید به خصوص اینکه از این روش برای غلبه بر اثرات این دارو استفاده کنید. این امر حتی ممکن است منجر به کما و مرگ در فرد مصرف کننده شود. با توجه به بروز عوارض جانبی شدید، در هنگام مصرف این دارو از مصرف الکل و نوشیدنی های الکلی اجتناب نمایید. قبل از استفاده از این داروهای مصرف برای درمان سرماخوردگی، سرفه، اسهال یا درد، با توجه اینکه این داروها ممکن است حاوی مواد مخدر یا الکل باشند، در این زمینه با پزشک مشورت کنید.مصرف این دارو ممکن است تفکر یا پاسخ دهی شما را مختل کند. اگر شما در حال رانندگی و یا در حین انجام هر کاری هستید که نیاز دارد که به گوش باشید، هوشیار باشید.
چه داروهایی مخدر و یا شبیه مخدرند و مصرف همزمان آنها با نالترکسون ممنوع است؟
هرگونه مواد مخدر اعم از تریاک، هروئین، کراک، بوپرنورفین و ترکیبات آن(تمجیزک، افروز)، نورجیزک، و یا هر ماده غیر قانونی با ترکیب و عملکرد نامعلوم، بعلاوه داروهای ذیل: هرگونه ترکیب کدئین دار(DHC)، ترامادول و ترکیبات آن(بایومادول)، دیفنوکسیلات، مورفین، برخی داروهای مسکن مورد استفاده در بیمارستانها و درمانگاهها، برخی ترکیبات مورد استفاده در بیهوشی و الکل و نوشیدنیهای الکلی
چه کسانی نمی توانند داروی نالترکسون مصرف کنند؟
مصرف این دارو در کسانیکه به تازگی مواد مخدر استفاده نموده اند(حداقل در طی هفته قبل) و یا در طی ۳ روز آینده داروهای مخدر دریافت خواهند نمود، ممنوع است. همچنین زنان باردار و بیماران دارای اختلالات کبد و کلیه تحت نظارت پزشک متخصص مربوطه می تواند آنرا مصرف کنند .
در شرایط اورژانس چگونه از خطر مصرف و تجویز داروهای فوق، توسط سایر پزشکان پیشگیری کنم؟
به شما پس از شروع مصرف نالترکسون یک کارت داده خواهد شد که در آن به مصرف نالترکسون توسط شما و داروهای ممنوع برای شما اشاره شده است که شما باید این کارت را همیشه تا پایان مصرف دارو همراه خود داشته باشید.
درصورت مصرف مواد و یا داروهای مخدر قبل یا بعد از مصرف نالترکسون چه اتفاقی برایم خواهد افتاد؟
البته نوع واکنش هر فرد بسته به شرایط جسمانی و سابقه و میزان و نوع مصرف مواد و مقدار ماده مصرفی متفاوت است. با این حال در صورتی که مقدار ماده مصرفی کم باشد اثرات مصرف شامل احساس نئشگی و سبکی در بیمار بوجود نخواهد آمد.
متاسفانه برخی از بیماران بدلیل ولع شدید و سایر مشکلات روحی روانی به مصرف خود ادامه می دهند تا به حالت نئشگی برسند اما به جای نئشگی دچار علائم دیگری می شوند که مسمومیت موادنام دارد و ابتدا با عرق سرد، احساس بی قراری شدید، ناآرامی و خمیازه، درد بدنی شروع شده و سپس با دل پیچه و اسهال، تهوع و استفراغ، افزایش ضربان قلب، فشار خون، تنفس تند و در نهایت حالت روحی روانی خاصی بنام احساس مرگ قریب الوقوع و حتی در شرایط خاصی ممکن است با فوت بیمار همراه باشد. در اینصورت بیمار می بایست خیلی سریع خود را به نزدیک ترین مرکز درمانی برساند.