نکاتی که قبل از مصرف ابیراترون باید در نظر گرفته شود
بعضی داروها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد. بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی آبیراترون ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
- اگر دچار فشار خون بالا، و یا کاهش عنصر پتاسیم در خونتان هستید.
- اگر دچار مشکلات قلبی و عروقی هستید.
- اگر هر نوع مشکل کبدی و یا کلیوی دارید.
- اگر در حال حاضر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمام داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
- اگر نسبت به داروی خاصی حساسیت و آلرژی داشته اید.
چه داروهایی مصرف زیتیگا را تحت تاثیر قرار می دهند؟
داروهای دیگر از جمله داروهای تجویزی و مصرف بیش از حد ضد دارو، ویتامین، و محصولات گیاهی ممکن است با ابیراترون تداخل داشته باشد . به هر یک از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی به خود در مورد تمام داروهایی که شما استفاده در حال حاضر و یا هر داروی شما شروع و یا استفاده از آن را متوقف کرده اید، خبر دهید.
تداخلات دارویی
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
سایر داروها می تواند به حذف آبیراترون از بدن تأثیر می گذارد و درنتیجه روی کارکرد داروی آبیراترون تأثیر می گذارد. این داروها عبارت اند از: ریفامایسین ها ((rifamycins (مانند ریفابوتین (rifabutin)، داروهای درمان حملات صرع (مثل کاربامازپین (carbamazepine)، فنی توئین(phenytoin)، فنوباربیتال (Phenobarbital)).
در هنگام مصرف این دارو باید از چه مواردی اجتناب کنم؟
اجتناب از مصرف مکمل های گیاهی حاوی مخمر سنت جان در زمان که مصرف این دارو
این دارو می تواند به مایعات بدن (ادرار، مدفوع، استفراغ) منتقل شود. مراقبان باید دستکش خانگی لاستیک را در حین تمیز کردن مایعات بدن بیمار ، دست زدن به سطل زباله و یا لباس های شسته شده آلوده و یا تغییر پوشک بپوشند. دست خود را قبل و بعد از در آوردن دستکش بشویید. لباس های خاکی و ملحفه ها را دور از دیگر از لباس به طور جداگانه، بشویید.
عوارض جانبی این دارو
اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند : راش پوستی یا کهیر ( با یا بدون تب یا درد مفاصل ) ؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو ، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید .
هشدارها
- نارسایی آدرنوکورتیکال : داشتن عفونت همزمان با مصرف داروی ابیراترون, استرس یا قطع مصرف روزانه کورتیکواستروئیدها ممکن است باعث نارسایی آدرنوکورتیکال شود. در مصرف مداوم ابیراترون بایستی بیمار از جهت علائم این اختلال مدام تحت نظر باشد چراکه در مصرف مینرالوکورتیکوئیدها این علائم پوشانده می شود. گهگاه قبل یا حین یا حتی بعد از دوره های پر استرس نیاز به افزایش دوز کورتیکواستروئیدها وجود دارد.
- سمیت کبدی: مواردی از هپاتیت, نارسایی حاد کبدی و حتی مرگ گزارش شده است. معمولا طی 3 ماه اول درمان افزایش مشخص در آنزیم های کبدی ایجاد می کند و ممکن است نیاز به قطع دارو به صورت موقت یا دائم باشد. آنزیم های کبدی و بیلی روبین در 3 ماه ابتدایی درمان باید به صورت دوره ای هر دو هفته و بعد از آن ماهانه کنترل شود. افزایش بیش از 20 برابری آنزیم های کبدی یا 10 برابری بیلی روبین نشان دهنده سمیت کبدی است و ادامه درمان بی خطر نخواهد بود.
- در بیماران مبتلا به اختلالات شدید کبدی نباید استفاده شود و در اختلالات با شدت متوسط دوز دارو باید کاهش یابد.
- افزایش مینرالوکورتیکوئیدها: با مهار آلفا هیدروکسیلاز ممکن است افزایش مینرالوکورتیکوئیدها و علائم افزایش فشارخون, کاهش پتاسیم و احتباس آب و مایعات اتفاق بیفتد. بیمار باید حداقل به صورت ماهانه بررسی شود. مصرف همزمان با کورتیکواستروئیدها این عوارض را کاهش می دهد.
- قلبی عروقی: احتمال افزایش فشارخون, کاهش پتاسیم و احتباس آب و مایعات وجود دارد. بیمار بایستی تحت نظر باشد و در بیماران قلبی خصوصا نارسایی قلبی, سابقه انفارکتوس میوکارد اخیر یا آریتمی بطنی با احتیاط مصرف شود. بیمار باید حداقل ماهانه تحت بررسی فشارخون و الکترولیت ها باشد.
- تداخل با غذا و دارو : معمولا داروی ابیراترون تداخلات زیادی دارد و در مصرف همزمان با داروهای مهارکننده آنزیم سیتوکروم باید جانب احتیاط رعایت شود.
مصرف در بارداری
X ( مصرف در بارداری ممنوع است)