گردن درد یکی از مشکلات معمول مربوط به سلامتی است که معمولاً موقتی می باشد و طول مدت آن در حدود یک تا دو هفته است که با مشاهده درد گردن باید درمان درد گردن شروع شود. از علل گردن درد اغلب در نتیجه کشیدگی عضلات ایجاد می شود. یکی از دلایل دیگری که در بعضی موارد باعث درد گردن می شود، التهاب غدد به خاطر عفونت های ویروسی یا سایر عفونت ها است. در این حالت لازم است بیمار علل درد گردن خود را به دقت تحت کنترل داشته باشد. در صورتی که درد بیمار دائمی بوده یا به تدریج تشدید شود، این موضوع می تواند نشانه ای از ایجاد یک مشکل جدی تر برای فرد باشد و برای درمان گردن درد خود باید اقدام نماید.
علائم و نشانه های گردن درد
گردن درد معمولاً با گرفتگی عضلات و گرفتگی گردن همراه است. گاهی اوقات درد در ناحیه گردن با حرکت دادن آن یا چرخاندن سر تشدید می شود. سایر علائم همراه با بعضی از انواع گردن درد شامل بی حسی، احساس سوزش، حساس شدن، درد به صورت تیر کشیدن، احساس سیری، ایجاد مشکل در بلع غذا، تپش قلب، وجود صدای وزوز در سر، گیجی یا عدم تمرکز، و التهاب غدد لنفاوی است.
علت ها و دلایل گردن درد
گردن یکی از اندام های انعطاف پذیر بدن است که وزن سر را بر روی خود تحمل می کند. به همین خاطر گردن می تواند مستعد وارد شدن آسیب و بروز شرایطی باشد که باعث ایجاد درد و محدودیت حرکتی می شود. علل گردن درد می تواند به دلیل مسائل زیر باشد:
- کشیدگی عضلات: استفاده بیش از حد از عضلات گردن در فعالیت هایی مثل ساعت ها خم شدن بر روی کامپیوتر یا تلفن همراه می تواند باعث کشیدگی عضلات گردن و علت درد گردن باشد. حتی فعالیت های سبک مثل مطالعه کردن در حالت دراز کش در رخت خواب یا سایش دندان ها به یکدیگر نیز می تواند باعث ایجاد کشیدگی در عضلات گردن شود.
- فرسایش مفاصل: مشابه سایر انواع مفاصل بدن، مفاصل گردن نیز با افزایش سن و گذشت زمان دچار فرسایش می شوند. علاوه بر این ابتلا به بیماری هایی مثل استئو آرتریت می تواند باعث از بین رفتن بالش (غضروف) بین استخوان ها (مهره ها) شود و علت درد گردن شود . بدن شما در ادامه ممکن است زائده های استخوانی ایجاد کند که این زائده ها نیز بر حرکت مفصل تاثیر گذاشته و باعث ایجاد درد می شوند.
همانند دیگر اعضای بدن، استخوان های گردن نیز با افزایش سن دستخوش تغییراتی خواهند شد. سطح استخوان ها ، ناهموارتر خواهد شد. دیسک هایی که استخوان های ستون فقرات را پوشش می دهند، آب خود را از دست خواهند داد. رباط هایی که استخوان ها را در محل خود نگه می دارند، انعطاف پذیری شان کاهش می یابد. ممکن است براثر آرتروز گردن و یا ایجاد خارهای استخوانی، سطح استخوان ها ناهموار گردد، درنتیجه حرکت رباط ها و دیسک های بین مهره ای با مشکل مواجه خواهد شد. ممکن است کانال نخاعی تنگ تر شود و بر روی نخاع و اعصابی که به بازوها منتقل می شوند، فشار بیشتری وارد شود. ضربه به گردن و یا ستون فقرات نیز می تواند اعصاب را تحت فشار قرار دهد. درد ناشی از این عوامل ممکن است از ناراحتی خفیف تا دردهای شدید و فلج کننده متغیر باشد.
- تحت فشار قرار گرفتن اعصاب: فتق دیسک گردن یا ایجاد زائده های استخوانی در مهره های گردن می تواند باعث وارد شدن فشار به عصب و خارج شدن آن از محل صحیح در ستون فقرات شود.
- آسیب دیدگی: تصادف رانندگی از پشت اغلب باعث ایجاد ضربه شلاقی به گردن و یا رگ به رگ شدن گردن می شود که این حالت زمانی است که سر به سرعت به سمت عقب و سپس به جلو حرکت می کند. این شرایط می تواند باعث ایجاد کشیدگی در بافت نرم گردن شود. آسیب شلاقی گردن زمانی رخ می دهد که گردن شخص با شدت و فشار زیادی به طور ناگهانی به سمت عقب و سپس جلو حرکت کند. آسیب شلاقی گردن اکثرا پس از برخورد شدید در تصادفات اتومبیل اتفاق می افتد
- بیماری ها: ابتلا به بعضی بیماری های خاص همچون آرتریت روماتوئید، مننژیت یا سرطان می تواند باعث ایجاد گردن درد شود.
درمان خانگی گردن درد با پوزیشن دلفین در یوگا
پوزیشن دلفین باعث می شود که احساس راحتی بیشتری داشته باشید، تعادل در بدن تان افزایش پیدا کند و بالاتنه تان تقویت شود. تداوم در تمرین دلفین به شما کمک می کند تا بتوانید حرکات بیشتری را انجام دهید.ستون فقرات و شانه های شما نیز تقویت می گردد و قدرت دست ها و مرکز بدن هم بالا می رود اما چگونه باید پوزیشن دلفین را انجام داد؟ کافی است که مراحل زیر را دنبال کنید:
- پوزیشنی شبیه به پشت میز داشته باشید. انگشتان خود را باز کنید؛ دست های شما باید به اندازه عرض شانه از دیگر فاصله داشته باشد.
- پیشانی تان را به آرامی پایین بیاورید. انگشتان پای خود را جمع کنید و لگن تان را بالا بیاورید.
- انگشتان دست، کف دست و پیشانی را روی زمین فشار دهید و لگن تان را بالا و پایین کنید تا جایی این کار را تکرار کنید که ستون فقرات صاف شود.
- پاها باید فاصله ای به اندازه عرض لگن داشته باشند و انگشتان پا نیز باید به سمت جلو باشند.
- برای احساس کشش در قسمت پشت پا، کف پا را به زمین فشار دهید.
- سعی کنید ساق پا را صاف نگه دارید و کمی زانوهای تان را خم کنید تا کمر صاف بماند.
- اجازه دهید که سر و گردن از قسمت شانه آزاد باشد. پیشانی را هم می توانید روی زمین استراحت دهید.
- نفس بکشید و کمی آن را نگه دارید.
- برای آزاد شدن از این پوزیشن، به آرامی زانوی خود را خم کنید. لگن را به عقب برده و کم کم به حالت اول برسید.
- نفس خود را بیرون داده و استراحت کنید.
- اگر پوزیشن را درست انجام دهید، تفاوت زیادی را احساس می کنید.
فواید پوزیشن دلفین
پوزیشن دلفین فواید زیادی دارد. پوزیشن دلفین باعث ریلکس شدن گردن، آزاد شدن شانه و قسمت بالای کمر می شود، ستون فقرات را تقویت می کند، باعث کشش همسترینگ می شود، قدرت بالا تنه بدن را افزایش می دهد و سیستم عصبی را تحریک می کند.
اگر اخیراً التهاب مزمن یا آسیب در قسمت شانه، کمر یا دست داشتید، از انجام این حرکت خودداری کنید.
امیدوارم از محتوای ورزش درمانی نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل گردن درد هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش دنیای ورزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .