میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی گلوتاتیون

  پنجشنبه، 07 اردیبهشت 1402   زمان مطالعه 1 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی گلوتاتیون
گلوتاتیون با رادیکال های آزاد بدن مبارزه می‌کند. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی گلوتاتیون بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

گلوتاتیون، آنتی‌اکسیدانی قوی است که به صورت طبیعی در سلول‌های بدن یافت می‌شود. کهولت سن، آلودگی‌های محیطی و بیماری باعث اختلال در فرایند تولید این اسیدآمینه در بدن می‌شود. ارزش این پروتئین تا حدی است که به آن لقب «مادر آنتی‌اکسیدان‌ها» را داده‌اند. راز جلوگیری از پیری، استفاده از این پروتئین است. گلوتاتیون یک آنتی اکسیدان قوی، موثر در سم زدایی فاز I کبدی، دارای نقش در سنتز DNA و پروتئین ها، انتقال آمینواسید ها، فعالیت آنزیم ها و عملکرد سیستم ایمنی است.

داروی گلوتاتیون

میزان مصرف داروی گلوتاتیون


  • کمکی شیمی درمانی: 600 میلی گرم در روز، عضلانی، روزهای 2-5 شیمی درمانی، 1/5 گرم بر متر مربع وریدی قبل از شیمی درمانی

  • ناباروری مردانه: 600 میلی گرم عضلانی روز در میان تا دو ماه

  • خوراکی: 250 میلی گرم روزانه

  • دامنه دوز: 50-600 میلی گرم در روز

  • استنشاقی: 600 میلی گرم NEB دوبار در روز

مکانیزم اثر داروی گلوتاتیون


گلوتاتیون یک آنتی اکسیدان قوی، موثر در سم زدایی فاز I کبدی، دارای نقش در سنتز DNA و پروتئین ها، انتقال آمینواسیدها، فعالیت آنزیم ها و عملکرد سیستم ایمنی است. یک تری پپتید با نقش های مختلف درون سلول است که به داروها متصل می شود تا حلالیت آنها را بالا ببرد، کوفاکتور تعدادی از آنزیم هاست، در بازآرایی پیوند دی سولفیدی پروتئین ها کارایی دارد و پراکسید ها را کاهش می دهد.

اثر فارماکوکینتیک داروی گلوتاتیون


  • جذب گلوتاتیون: تحقیقات نشان می‌دهد که گلوتاتیون از نظر خوراکی فعال نیست و همان تعداد محدود قرص ها و کپسول ها نیز در بدن جذب می شوند.

سخن آخر

گلوتاتیون یک آنتی اکسیدان مهم است که در درجه اول توسط خود بدن ساخته می‌شود، اما در منابع غذایی نیز یافت می‌شود. متأسفانه، سطح این آنتی اکسیدان، به دلیل عوامل زیادی چون پیری، رژیم ضعیف غذایی و سبک زندگی بی تحرک می‌تواند کاهش یابد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها