میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی پلی اتیلن گلیکول

  سه شنبه، 29 فروردین 1402   زمان مطالعه 2 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی پلی اتیلن گلیکول
پلی اتیلن گلیکول به عنوان ملین و مسهل موجب تحریک حرکات روده می‌شود. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی پلی اتیلن گلیکول بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

داروی پلی اتیلن گلیکول در دسته داروهای گوارشی قرار دارد که به عنوان ملین و مسهل موجب تحریک حرکات روده می شود و می تواند برای تمیز کردن روده ها از مدفوع، قبل از عمل هایی مثل کولونوسکوپی و رادیوگرافی با باریم، مورد استفاده قرار گیرد. از دیگر موارد مصرف داروی پلی اتیلن گلیکول می توان به درمان یبوست مزمن نیز اشاره نمود. این دارو به صورت پودر و به منظور تهیه محلول در دسترس بیماران قرار می گیرد. توجه داشته باشید که یک ساعت قبل از داروی پلی اتیلن گلیکول (Polyethylene Glycol) باید از مصرف مکمل های ویتامین، مواد معدنی و دیگر داروها خودداری شود.

پلی اتیلن گلیکول

میزان مصرف داروی پلی اتیلن گلیکول


برای مصرف داروی پلی اتیلن گلیکول باید با مطالعه دفترچه راهنمای دارو، آن را به طور دقیق و مطابق با نکات تجویز شده، استفاده نمایید. توجه داشته باشید که پودر پلی اتیلن گلیکول را باید به طور کامل در آب حل نمایید و از افزودن هرگونه طعم ‌دهنده مثل شکر، عسل یا شیرین کننده های مصنوعی، آبمیوه و دیگر نوشیدنی ها به این محلول خودداری نمایید. همچنین قبل از اندازه گیری دوز دارو، شیشه محتوی محلول را به خوبی تکان دهید و پس از آن مطابق با تجویز پزشک دارو را در فواصل زمانی مشخص، مصرف نمایید. همراه با داروی پلی اتیلن گلیکول(Polyethylene Glycol)، دستورالعمل هایی در مورد مواد غذایی که از ابتدای مصرف دارو خورده اید، وجود دارد که با توجه به برند های مختلف تولید دارو ممکن است این دستورالعمل ها متفاوت باشد، فراموش نکنید که این توصیه ها را با دقت مطالعه نمایید.

در صورتی که کمتر از یک ساعت از آخرین وعده غذایی که غذای جامد میل کرده اید می گذرد، نباید از محلول پلی اتیلن گلیکول استفاده نمایید. بهترین اثربخشی این دارو می تواند 2 تا 4 ساعت پس از آخرین وعده غذایی باشد. تا حدود یک ساعت پس از مصرف محلول پلی اتیلن گلیکول، اولین مدفوع آبکی ظاهر خواهد شد. مصرف دارو را تا پایان مقداری که پزشک برای شما تجویز نموده است باید ادامه دهید. قبل، بعد و در زمان مصرف پلی اتیلن گلیکول، مایعات فراوان از جمله آب، آب گوشت، قهوه سیاه و چای بنوشید؛ اما از مصرف غذاها یا نوشیدنی هایی که دارای پالت به رنگ قرمز و ارغوانی هستند، خودداری نمایید.

مکانیزم اثر داروی پلی اتیلن گلیکول


پلی اتیلن گلیکول یک ملین اسموتیک است که باعث نگهداری آب در مدفوع و افزایش دفعات اجابت مزاج می‌شود. دلیل فارماکولوژی استفاده از پلی اتیلن گلایکول در بیماری‌های گوارشی، به رابطه معکوس وزن مولکولی آن با جذب روده‌ای مربوط می‌شود. پلی اتیلن گلیکول تا وزن مولکولی 3000 عملا هیچگونه جذب روده ای ندارد.

اثر فارماکوکینتیک داروی پلی اتیلن گلیکول


  • شروع اثر: خوراکی: 24 تا 96 ساعت.

  • جذب: جذب پلی اتیلن گلایکول کم است.

  • دفع: 93% آن از طریق مدفوع و 2/0% از طریق ادرار دفع می‌شود.

سخن آخر

کاربرد پلی اتیلن گلیکول به عنوان یک ماده سازگار با محیط زیست مورد استفاده قرار می گیرد. PEG به بافت های موجودات زنده نیز آسیب وارد نمی کند. داروی پلی اتیلن گلیکول با ورود به بدن موجود زنده دستگاه ایمنی را تحریک نمی کند. این ماده زیست تخریب پذیر بوده و توسط میکروب‌های هوازی و بی هوازی قابل تجزیه است.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها