میزان و نحوه مصرف داروی کتوکونازول

  پنجشنبه، 01 دی 1401   زمان مطالعه 5 دقیقه
میزان و نحوه مصرف داروی کتوکونازول
کتوکونازول برای درمان عفونت‌های قارچی خطرناک در بدن به کار می‌رود. کتوکونازول به دسته داروهای ضد قارچ آزول تعلق دارد و از رشد قارچ‌ها جلوگیری می‌کند. در این بخش به میزان و نحوه مصرف داروی کتوکونازول در ساعد نیوز می پردازیم .

داروی کتوکونازول می تواند موجب عوارض جانبی و تداخلات دارویی خطرناک (شاید کشنده) شود. به همین دلیل باید زمانی از این دارو استفاده شود که دیگر درمان ها جواب نداده باشند، در دسترس نباشند و یا نتوانید از آن ها استفاده کنید.

داروی کتوکونازول می تواند موجب مشکلات کبدی (شاید کشنده) شود. اگر هر کدام از علائم مشکلات کبدی مانند: تهوع یا استفراغ مداوم، درد معده، ادرار تیره، چشم یا پوست زرد رنگ، از دست دادن اشتها یا مدفوع به رنگ روشن را مشاهده کردید با فوریت های پزشکی تماس حاصل کنید. پزشکتان برای کاهش خطر مشکلات کبدی باید آزمایش عملکرد کبد را به صورت هفتگی تا پایان درمان با داروی کتوکونازول تجویز نماید. هنگام مصرف کتوکنازول از مصرف الکل خودداری کنید زیرا خطر ابتلا به مشکلات کبدی را افزایش می دهد.

کتوکنازول نباید با برخی از داروها مصرف شود زیرا تداخلات خطرناک دارویی و کشنده به وجود می آورد. این داروها عبارتند از سیزاپراید، دیسوپیرامید، دوفتیلید، درون درون، متادون، پیموزید، کوینیدین، رانولازین و … . مصرف این داروها با کتوکونازول بر روی تپش قلب (افزایش سطح کیوتیQT) تاثیر می گذارد. افزایش سطح کیوتی می تواند باعث تپش قلب نامنظم خطرناکی (به ندرت کشنده) شود. نشانه های آن عبارتند از سرگیجه شدید و غش کردن که نیازمند خدمات فوریت های پزشکی است.

پیش از مصرف کتوکونازول

درصورت داشتن حساسیت نسبت به کتوکونازول یا داشتن بیماری کبدی نباید از این دارو استفاده کنید.برای حصول اطمینان از مضر نبودن مصرف کتوکونازول در صورت داشتن هریک از موارد زیر به پزشک اطلاع دهید:

  • سابقه هرگونه بیماری کبدی
  • مشکلات مرتبط با غده آدرنال (فوق کلیه)
  • سابقه شخصی یا خانوادگی سندرم QT طولانی
  • درصورت مصرف برخی از آنتی بیوتیک ها، داروهای مرتبط با ریتم قلب، داروهای ضد میگرن، داروهای ضد مالاریا و یا داروهایی که برای درمان افسردگی یا بیماری های روانی بکار میروند.

مشخص نیست که کتوکونازول برای جنین مضر است یا نه. درصورتی که باردار هستید به پزشک اطلاع دهید.کتوکونازول میتواند وارد شیر مادر شده و به نوزاد شیرخوار آسیب برساند. درطول مصرف این دارو از شیر دادن به نوزاد پرهیز کنید.مصرف این دارو برای کودکان تنها با تجویز پزشک مجاز است.

کتوکونازول

نحوه مصرف کتوکونازول

برای حصول اطمینان از مضر نبودن مصرف کتوکونازول برای شما، ممکن است پزشک معالج انجام آزمایش خون را برای شما تجویز کند.درمورد نحوه مصرف دارو دستورات پزشک را مد نظر داشته باشید و دارو را کمتر و یا بیشتر از مقدار و زمان توصیه شده توسط پزشک مصرف نکنید.از قرار دادن این دارو در اختیار سایر افراد خودداری کنید. حتی اگر علایمی مشابه با بیماری شما داشته باشند.درطول مصرف کتوکونازول برای آگاه شدن از وضعیت سلامت و عملکرد کبد ممکن است آزمایش های متعدد خون لازم باشد.کتوکونازول را برای مدت زمانی که پزشک تجویز کرده است بطور کامل مصرف کنید. ممکن است پیش از اینکه عفونت بطور کامل درمان شود علایم بهبودی در بیمار ظاهر شود. متوقف کردن مصرف دارو میتواند سبب تشدید عفونت شود و این عفونت میتواند در برابر دارو های ضد قارچ مقاومت نشان دهد. کتوکونازول برای درمان عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی استفاده نمیشود.دارو را در دمای اتاق و دور از گرما و رطوبت نگهداری کنید.

در صورت فراموش کردن مصرف دارو

به محض متوجه شدن، داروی فراموش شده را مصرف کنید. اگر به نوبت مصرف بعدی دارو زمان اندکی مانده است از مصرف داروی فراموش شده پرهیز کنید. از مصرف داروی اضافی جهت جبران نوبت از دست رفته خودداری کنید. درصورت مصرف بیش از حد (اووردوز) فورا به مراکز درمانی یا اورژانس مراجعه نمایید.

مقدار مصرف کتوکونازول

  1. مقدار مصرف معمول برای بلاستومایکوزیس :بزرگسالان:مقدار اولیه:200 mg خوراکی یک بار در روز که در عدم پاسخ به 400 mg خوراکی یک بار در روز افزایش می یابد.مدت درمان:6 ماه(مدت درمان معمول برای عفونت سیستمیک).
  2. مقدار مصرف معمول برای بلاستومایکوزیس :کودکان: دو سال و بالاتر: 3.3 تا 6.6 mg/kg خوراکی،یکبار در روز. مدت درمان:6 ماه (مدت درمان معمول برای عفونت سیستمیک).

عوارض جانبی کرم کتوکونازول

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضه ای بروز نمی دهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می روند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با استفاده از کرم کتوکونازول با پزشک معالج مشورت نمایید: از جمله عوارض کرم کتوکونازول عبارتند از:

  • سوزش
  • قرمز شدن پوست
  • خارش
  • خشکی پوست
  • دانه های پوستی
  • اگر علائم دیگری در شما بروز کرد که احساس می کنید به دلیل استفاده از کرم کتوکونازول می باشد به پزشک خود اطلاع دهید.

شرایط نگهداری کرم کتوکونازول

  • دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.

علائم اوردوز کتوکونازول

اگر با مصرف داروی کتوکونازول دچار عوارض جدی ای نظیر مشکل تنفسی یا بیهوشی شدید با اورژانس تماس بگیرید. این دارو برای وضعیت فعلی شما تجویز شده است و در موارد دیگر عفونتی از آن بدون اجازه پزشک استفاده نکنید.

موقع شروع استفاده از این دارو باید برخی آزمایش های پزشکی مانند آزمایش عملکرد کبد و INR برای بررسی روند بهبود و تاثیرات عوارض جانبی باید انجام شود. برای اطلاعات بیشتر با پزشک تماس بگیرید. اگر دوز مصرفی داروی کتوکونازول را فراموش کردید، در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی، به یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده اید، نیازی به مصرف دو برابر داروی کتوکونازول نیست، و فقط دوز مقرر را مصرف کنید.

دارو را در یخچال نگهداری کرده و در طول دو هفته آن را مصرف کنید. از یخ زدگی دارو جلوگیری کنید و دور از دسترس اطفال نگهداری شود. پس از اتمام درمان باقی مانده دارو را دور بریزید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر