به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از رکنا ، در این نظرسنجی، نظر شرکت کنندگان در مورد هفت چهره سیاسی و نظامی مورد پرسش قرار گرفته است: سردار قاسم سلیمانی، محمدجواد ظریف، سید ابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، محمود احمدی نژاد، حسن روحانی و محمدجواد آذری جهرمی.
بر اساس گزارشی که از نتایج این نظرسنجی منتشر شده، سردار سلیمانی با اختلاف زیاد از ۶ چهره دیگر، در صدر قرار دارد. ۸۲% از شرکت کنندگان درباره سردار سلیمانی دیدگاه مثبت داشته اند. از سال ۲۰۱۶ میلادی که این پرسش وارد نظرسنجی های دانشگاه مریلند شد، سردار سلیمانی همواره در رده نخست محبوبترین چهره های ایرانی قرار داشته است.
در رده دوم محبوبترین افراد در این نظرسنجی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی قرار دارد. ۶۷% از شرکت کنندگان مجموعا دیدگاه مثبتی به ظریف داشته اند. در این میان، میزان افرادی که گفته اند دیدگاه «بسیار مثبتی» به ظریف دارند، از ۳۶% در ماه ژانویه ۲۰۱۸، به ۲۷% کاهش یافته است.
در این نظرسنجی میزان محبوبیت سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه رشد قابل توجهی داشته است. دیدگاه مثبت ۶۴% از شرکت کنندگان در نظرسنجی، وی را با اختلافی اندک، در رده سوم محبوبترین چهره های ایرانی قرار داده است. میزان محبوبیت وی در قیاس با ابتدای سال گذشته میلادی ۱۰% افزایش یافته است.
در رده بعدی، محمدباقر قالیباف شهردار سابق تهران قرار دارد. ۵۹% از شرکت کنندگان در نظرسنجی گفته اند که به وی دیدگاهی مثبت دارند. محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ایران هم با ۵۲%، در رده پنجم قرار دارد.
در حالی که میزان محبوبیت حسن روحانی رئیس جمهور ایران در نظرسنجی های پیشین با وجود روند نزولی همواره بیش از ۵۰% بوده، اما در نظرسنجی جدید مریلند، میزان محبوبیت روحانی تنها ۴۲% عنوان شده است که در قیاس با نظرسنجی پیشین کاهشی قابل توجه را نشان می دهد.
محمدجواد آذری جهرمی هفتمین فردی است که در این نظرسنجی در مورد محبوبیتش سؤال شده است. ۳۲% از شرکت کنندگان گفته اند که او را نمی شناسند، ۳۳% او را می شناخته اند و دید مثبتی به او داشته اند و ۳۱% هم گفته اند که به وی دید منفی دارند.
مرکز مطالعات بین المللی و امنیتی دانشگاه مریلند دور اول این نظرسنجی را به صورت مصاحبه تلفنی و در اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ انجام داده است. دور دوم این نظرسنجی در شهریور ۱۳۹۸ انجام شده است. موج سوم این نظرسنجی نیز در مهرماه ۱۳۹۸ انجام پذیرفته است. حاشیه خطای هر موج از این نظرسنجی ها ۳.۱ ± درصد می باشد.
5 سال پیش