میوه بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است. در واقع، رژیم غذایی در میوه با تمام انواع منافع سلامت، از جمله کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مرتبط است. با این حال، برخی از مردم علاقمند به محتوای قند میوه هستند و نگران هستند که خوردن بیش از حد از آن ممکن است مضر باشد.
پس چه مقدار میوه باید هر روز بخورید تا سالم باشید؟ آیا می توان مقدار زیاد مصرف کرد؟ این مقاله به بررسی پژوهش حاضر در موضوع می پردازد.
چه مقدار میوه در طول روز مصرف کنیم؟
مصرف میوه – در مقادیر کم یا زیاد – فواید زیادی دارد اما توصیه کلی محققان در مورد مقدار مصرف روزانه میوه و سبزیجات حداقل 400 گرم یا 5 وعده 80 گرمی می باشد.
یک وعده 80 گرمی معادل یک قطعه کوچک میوه به اندازه توپ تنیس و برای میوه و سبزیجات قابل اندازه گیری با فنجان معادل 1 فنجان می باشد.
محققان معتقدند این مقدار خطر مرگ در اثر بیماری های قلبی، سکته مغزی و سرطان را کاهش می دهد.
برخی مطالعات نشان داده مصرف بیش از 5 وعده میوه در روز فایده بیشتری ندارد در حالی که بعضی ادعا می کنند خطر مرگ و میر در افرادی که 2 برابر این مقدار میوه در روز مصرف می کنند به حداقل خواهد رسید.
توجه داشته باشید این مطالعات روی کل میوه ها و سبزیجات انجام شده بنابراین مصرف میوه بین 2 تا 5 وعده در روز می تواند کافی باشد.
ناگفته نماند سازمان های مختلف در این باره نظرات متفاوتی دارند، به عنوان مثال وزارت کشاورزی آمریکا توصیه کرده بزرگسالان هر روز به طور متوسط 2 وعده میوه مصرف کنند در حالی که انجمن قلب آمریکا روزانه 4 تا 5 وعده میوه را توصیه می کند.
آیا مصرف زیاد میوه برای سلامتی مضر است؟
فواید فراوان میوه برای سلامتی بدن غیر قابل انکار است اما آیا مصرف بیش از حد آن نیز به همان اندازه برای بدن مفید است و یا ممکن است خطراتی به دنبال داشته باشد؟
اولین نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که به طور کلی مصرف بیش از حد میوه کامل کار دشواری است زیرا آب و فیبر فراوان موجود در میوه ها باعث می شود خیلی زود احساس سیری کنیم و به همین دلیل حتی اگر بخواهیم هم معمولا نمی توانیم یک مرتبه مقدار زیادی میوه بخوریم.
با این حال مطالعات نشان داده افرادی که به مدت 2 هفته و حتی چندین ماه روزانه 20 وعده میوه مصرف کرده اند دچار مشکل خاصی در سلامتی نشده اند و حتی تعداد کمی از نتایج حاکی از آن است که مصرف این مقدار میوه فوایدی نیز به دنبال داشته است.
بنابراین می توان گفت خوردن میوه زیاد در کل عوارض جانبی به دنبال نخواهد داشت.
میوه سرشار از مواد مغذی مهم است
اگرچه ترکیبات مغذی موجود در انواع مختلف میوه ها با هم متفاوت است اما همه میوه ها حاوی مواد مغذی بسیار مهمی می باشند که برای سلامتی بدن ضروری است.
میوه ها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف به خصوص ویتامین C، پتاسیم و فولات می باشند که افراد زیادی از کمبود آن ها رنج می برند.
فیبر فراوان موجود در میوه های مختلف فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد و از آن جمله می توان به کاهش کلسترول، احساس سیری طولانی مدت و کاهش وزن تدریجی اشاره کرد.
میوه ها دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی نیز هستند، آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مقابله کرده و سلامت سلول ها را تضمین می کنند و به همین دلیل رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها روند پیری را کند و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش می دهد.
با این وجود از آن جا که میوه های مختلف از نظر مقدار مواد مغذی با هم تفاوت دارند مهم است انواع مختلف میوه را در رژیم غذایی خود بگنجانیم تا از حداکثر فواید آن ها بهره مند شویم.