فرمت بازی شطرنج به گونه ای است که به رشد مهارت پیش بینی و ارزیابی حرکات محاسبه شده بعدی کمک می کند. به گفته محققان، این بازی موجب افزایش خلاقیت و تمرکز می شود. در ادامه به برخی فواید بازی شطرنج اشاره می شود.
تقویت قدرت مغز: بازی شطرنج با به چالش کشیدن مغز، موجب تحریک رشد دندریت های می شود که مسئول ارسال سیگنال های مغزی به کل بدن هستند. از اینرو وجود دندریت های بیشتر موجب افزایش ارتباط عصبی می شود.
ورزش مغز: طبق مطالعات، شناسایی شکل ها و موقعیت های بازی تخته ای به فعال سازی هر دو نیمکره مغز کمک می کند. از اینرو شطرنج بازها برای واکنش سریع به موقعیت ها در بازی، از هر دو طرف مغزشان استفاده می کنند.
افزایش IQ: بازی شطرنج موجب بهبود عملکرد کلی مغز می شود. این مسئله به تدریج موجب بهبود میزان IQ مغز می شود.
پیشگیری از بیماری آلزایمر: با افزایش سن، ورزش مغز برای توانایی روبه نزول مغز مهم است. طبق نتایج تحقیقات، افرادی که در بازی های فکری مهارت دارند کمتر مبتلا به آلزایمر می شوند.
روند بهبود سریع از سکته یا ناتوانی جسمی: شطرنج موجب بهبود مهارت های حرکتی می شود و بدین ترتیب روند بهبود از سکته یا ناتوانی تسریع می شود. با استفاده از مهارت های فکری در بازی شطرنج، توانایی های شناختی هم در کنار مهارت های حرکتی ایجاد می شوند.
عضو انجمن پزشکان ورزشی معتقد است که شطرنج و تمرینات هوازی با شدت متوسط سبب پیشگیری از آلزایمر می شود.
سعادت مهر در گفت وگویی، با بیان این که ورزش منظم خطر ابتلا به آلزایمر را تا پنجاه درصد کاهش می دهد، افزود: ورزش های ذهنی مانند شطرنج و تمرینات هوازی با شدت متوسط در پیشگیری از آلزایمر بسیار موثر است.
وی گفت: آلزایمر بیشتر در بانوان و افراد بالای 65 سال دیده می شود. ضربه های ناگهانی، اضافه وزن و کم تحرکی، انزوا و گوشه گیری، بیماری هایی مثل دیابت، کلسترول و فشار خون بالا، کم خوابی و استرس از عوامل ایجاد آلزایمر بشمار می رود که تمام موارد ذکر شده با 30 دقیقه
ورزش منظم روزانه قابل پیشگیری است. همچنین بالارفتن فعالیت قلبی و ذهنی مغز را وادار می کند تا ارتباطات تازه ای را به وجود بیاورد که این ارتباط به کاهش سرعت زوال عقل و آلزایمر کمک می کند.
سعادت مهر خاطرنشان کرد: مواد غذایی مثل قند و شکر، کربوهیدرات های تصفیه شده و بدون سبوس مثل نان و برنج سفید و فست فود ها احتمال ابتلا به الزایمر را افزایش می دهند و در مقابل غذاهای سرشار از امگا3 یا چربی های مفید مثل ماهی های قزل آلا و ماهی تن این احتمال را کاهش می دهند. همچنین مواد غنی از اسید فولیک و منیزیم مغز را در برابر آلزایمر مقاوم می کنند.
وی اضافه کرد: بیماری آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن نام ها و آدرس ها آغاز و کم کم تا جایی پیش می رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می کند. این بیماری یک بیماری مزمن، پیش رونده و تحلیل برنده سلول های مغزی است که به اختلال شناختی در فرد منجر می شود. فرد مبتلا در شناخت زمان، مکان و اشخاص دچار اختلال می شود و حافظه اخیرش از کار می افتد. در این بیماران بافت مغز تحلیل می رود، بافت و جرم مغز کوچک می شود و پلاک های پیری بافت مغز را احاطه می کند.
عضو انجمن پزشکان ورزشی گفت: ورزش منظم تا حد زیادی می تواند از افراد در برابر بیماری آلزایمر محافظت کند. ورزش در افراد مسن علاوه بر سلامت جسم و بدن باعث سلامت روح و روان هم می شود. از نتایج تاثیر مثبت ورزش بر روح و فکر انسانها جلوگیری از آلزایمر در کهنسالی است. ورزش کردن باعث بهبود گردش خون در فرد به ویژه در سیستم سلول های مغزی و عصبی می شود که این امر ترشح بهتر و موثر تر پروتیین و اسید کولین در این سلول ها را به همراه خواهد داشت.
-
محصولات تخصصی درمانی و آرایشی ضدجوش
-
پیشنهاد بیوتی بلاگرها برای خریدلوازم آرایش
وی ادامه داد: از جمله ورزشهای مفید برای افراد مبتلا به آلزایمر پیاده روی روزانه، دوچرخه سواری جهت بهبود تعادل و افزایش خونرسانی به مغز، شنا جهت ایجاد شادابی، احساس آرامش و بهبود عملکرد قلب و ریه هاست.
سعادت مهر در پایان افزود: ورزش مداوم، شرکت در کلاس های گروهی در کنار رژیم غذایی سالم، خواب باکیفیت و از همه مهمتر مدیریت استرس می تواند در پیشگیری از آلزایمر بسیار مفید واقع شود.