پوست خشک، زبر و پوسته پوسته است و این باعث می شود وقتی پوست شما رطوبت کافی خود را از دست دهد، دچار پوسته ریزی شود. چنین پوستی اغلب سفت و آسیب دیده است. با این اوصاف، اگر دچار خشکی شدید شوید، ممکن است پوست شما ترک بردارد و این امر باعث بروز عفونت های پوستی شود.خشکی پوست اغلب باعث خارش می شود که بسیار عذاب آور است. همچنین وقتی قسمتی از بدن تان می خارد شما تحریک می شوید تا آن را بخارانید که این موضوع باعث آسیب به پوست تان می شود و خارش بیشتر به سرعت منجر به ایجاد یک حلقه آسیب زا به نام سیکل خارش خاراندن می شود.
در خرید کرم مرطوب کننده به چه چیزهایی باید توجه کنیم؟
کرم مرطوب کننده باعث سلامت و انعطاف پذیری پوست می شوند. بیشتر مردم به نقش مهم مرطوب کننده ها در مراقبت پوستی پی برده اند. هر چند با وجود اطلاعات فراوان و فروشندگانی که تلاش می کنند توجه شما را جلب کنند، طبیعی است که در انتخاب محصولات سردرگم شوید.
در حالی که معیارهای مهمی وجود دارد که شما باید در انتخاب مرطوب کننده به آنها توجه کنید. همچنین برای انتخاب کرم مرطوب کننده به یاد داشته باشید که ترجیحات و اولویت های شخصی نیز مهم هستند.
تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده
از لحاظ علمی، مرطوب کننده اصطلاح کلی است که برای انواع ترکیبات مرطوب کننده به کار می رود؛ از جمله:
- امولینت (emollients): چربی و روغن ها
- اسکوآلن (squalene): روغن
- هموکتانت ها یا ترکیبات جاذب الرطوبه (humectants)
- ترکیبات پوشاننده (occlusive)
اما در دنیای تجارت و بازار جهانی، کلیه اصطلاحات دستخوش تغییر شده اند. در واقع، کرم آبرسان و کرم مرطوب کننده از جمله واژه های تجاری هستند که برندهای مختلف از آنها تعریف های متفاوت و دل بخواهی ارائه می دهند. از آنجاکه هیچ استاندارد مشخص و ویژه ای برای تعریف یک آبرسان و یک مرطوب کننده وجود ندارد در بیشتر موارد، هر برندی طبق میزان رطوبت رسانی محصول خود به پوست افراد این دو اصطلاح را تفکیک می کنند.
اگر خواهان پوستی سالم و هیدراته در تمام طول سال هستید، فراموش نکنید که باید هر دو فرآیند آبرسانی و مرطوب سازی را روی پوست خود انجام دهید. پس به طور کلی محصولی را انتخاب کنید که حاوی هم مواد مرطوب کننده و هم مواد آبرسان باشد. البته نوع پوست در انتخاب یکی از این دو محصول بسیار مهم است. نکات مربوط به پوست خشک و چرب را در مقاله “تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده” بخوانید.
مواد مرطوب کننده
مرطوب کننده ها موادی با پایه روغن هستند که مواد پوشاننده (occlusive) مانند وازلین و روغن های معدنی و همچنین امولینت هایی چون استرها و روغن های گیاهی (روغن جوجوبا، روغن نارگیل و …) در برمی گیرند. این مواد روی پوست لایه ای را تشکیل می دهند که مانع از خارج شدن آب می شود. آنها همچنین در کاهش خشکی پوست و افزایش لطافت آن نقش مهمی دارند.
مواد آبرسان
آبرسان ها موادی تحت عنوان humectants (هموکتانت یا جاذب الرطوبه) همانند گلیسیرین، اسید هیالورونیک، آلوئه ورا و … هستند که آب را از هوا یا پوست شما جذب می کنند و بر روی پوست نگاه می دارند.
شرکت لافارر براساس مطالعات علمی انجام شده، برای انواع مختلف پوست، از ترکیبات متفاوتی از مواد مرطوب کننده و آبرسان استفاده کرده است، تا به بهترین نحو از پوست شما مراقبت شود.
ترتیب استفاده از محصولات مراقبت از پوست را رعایت کنید.
برای اینکه بهترین نتیجه را از محصولات مراقبت از پوست بگیرید، باید ترتیب استفاده از آنها را رعایت کنید. بر اساس تحقیقات، بهتر است که از رقیق ترین محصولات شروع کنید و به ترتیب تا غلیظ ترین آنها ادامه دهید. یعنی؛ ابتدا سرم، بعد روغن و سپس کرم را روی پوست خود بمالید. البته ضد آفتاب استثناء است. همیشه باید در آخر استفاده شود. ایده آل نیست که کرم ضد آفتاب را زیر لوسیون یا کرم مرطوب کننده قرار دهید.
زیرا طبیعت ضد آفتاب از جذب محصولات دیگر جلوگیری می کند. در واقع، شما می خواهید مواد مرطوب کننده به خوبی جذب پوست شوند، پس آنها را قبل از ضد آفتاب روی پوست خود بمالید.
روش صحیح استفاده از مرطوب کننده
همان طور که روی دستورالعمل محصول هم نوشته شده، برای اثربخشی بهتر باید مرطوب کننده ها را بعد از تمیزکردن و قبل از خشک شدن کامل پوست تان استفاده کنید. نمناک بودن پوست باعث جذب سریع تر مرطوب کننده می شود و به پوست کمک می کند تا آب را درون خود حفظ کند.اگر بعد از شستشوی صورت، بلافاصله از مرطوب کننده استفاده نمی کنید، این نه تنها یک عادت بد است، بلکه باعث آسیب دیدن پوست شما نیز می شود.اگر این روش برای روتین مراقبت از پوست شما مناسب نیست و یا از محصولات دیگری بعد از شستشوی صورت استفاده می کنید که به زمان بیشتری برای جذب نیاز دارند، می توانید پیش از استفاده از مرطوب کننده، کمی اسپری صورت (فیس میست) روی صورت تان بزنید.
از روغن های مخصوص صورت به جای مرطوب کننده استفاده نکنید.
در حالی که استفاده از روغن های صورت برای پوست های خشک و تحریک شده بسیار عالی هستند، اما نباید به جای مرطوب کننده از آن ها استفاده کرد.
مرطوب کننده ها حاوی مواد هومکتانت یا جاذب رطوبت هستند که مولکول های آب را به داخل پوست می کشانند، در حالی که محصولات روغنی حاوی مواد نرم کننده ای هستند که صرفاً سطح رویی پوست را درمان می کنند.
علاوه بر این، روغن های صورت می توانند روی سطح پوست، پوشش محافظ ایجاد کنند. بنابراین، اگرچه روغن های صورت همانند مرطوب کننده ها نمی توانند آب را به داخل پوست بکشند، اما به حفظ آن در پوست کمک می کنند. به همین دلیل، متخصصان توصیه می کنند اگر علاقه مند به استفاده از روغن صورت هستید، روغن را بعد از مرطوب کننده بمالید.با این حال، افرادی که پوست چرب یا مستعد آکنه دارند، باید هنگام استفاده از روغن های صورت احتیاط کنند، زیرا بسیاری از آن ها می توانند منافذ پوست را مسدود کنند.