به گزارش سرویس مجله خانواده ساعدنیوز، کلسترول بالا یکی از مشکلات شایع سلامتی در جوامع امروزی است که در صورت عدم کنترل به طور جدی بر سلامت قلب و عروق تاثیر میگذارد. این وضعیت به معنی افزایش سطح کلسترول در خون است و میتواند منجر به تشکیل رسوبات چربی در دیوارههای شریانها شود و جریان خون را مسدود کند. یکی از مهمترین سوالاتی که فرد مبتلا به کلسترول بالا با آن مواجه میشود، این است که برای پایین آوردن کلسترول خون چی بخوریم و چگونه آن را درمان کنیم!
بدن برای عملکرد درست به مقدار کمی کلسترول نیاز دارد. اما ممکن است چربی اشباع بیش از حد در رژیم غذایی ما وجود داشته باشد که منجر به افزایش سطح کلسترول بد یعنی LDL میشود. در واقع میتوان گفت کلسترول بالا نتیجه سبک زندگی نادرست و عدم رعایت رژیم غذایی سالم است.
زمانی که چربی خون LDL بیش از حد معمول باشد، باعث ایجاد پلاک در عروق میشود و ریسک ابتلا به بیماری قلبی را افزایش میدهد. کلسترول خوب یا HDL نوعی دیگر از کلسترول خون است که کمک میکند تا بدن شما کلسترول بد را از خون پاک کند. اگر میخواهید که کلسترول LDL خون را پایین بیاورید و کلسترول HDL را بالا ببرید باید رژیم غذایی درست و اصولی داشته باشید.
کلسترول بدن باید از 200 میلیگرم در دسیلیتر کمتر باشد. متخصصان معمولا 190 میلیگرم در دسیلیتر (mg/dL) یا بالاتر در بزرگسالان و 160 میلیگرم در دسیلیتر یا بالاتر در کودکان را به عنوان هیپرکلسترولمی میشناسند. این عارضه معمولا به ندرت علائم مشخصی ایجاد میکند؛ با این حال برخی افراد دارای کلسترول بالای 200 با نشانههای زیر مواجه میشوند:
درد قفسه سینه
احساس درد در ساق پا هنگام راه رفتن
تنگی نفس و خستگی غیر عادی
ایجاد برآمدگیهای کوچک روی پوست، مخصوصا روی دست، آرنج، زانو یا اطراف چشم
رسوب کلسترول مومی در پوست یا تاندونها (گزانتوم)
سرگیجه و سبکی سر
تهوع، استفراغ و سوءهاضمه
رسوب زرد رنگ و کوچک کلسترول در زیر چشم و اطراف پلک
افراد زیادی به دنبال جواب این سوال هستند که چگونه کلسترول را پایین بیاوریم. وقتی صحبت از چربی خون میشود، اغلب ما به دنبال غذاهای مفید برای کلسترول بالا هستیم. این در حالی است که برای کاهش سریع کلسترول باید علاوه بر رعایت رژیم غذایی مناسب، انجام برخی اقدامات را جدی بگیرید؛ از جمله:
تحرک و فعالیت بدنی منظم
مصرف میانوعده سالم
دوری از استرس
توجه به برچسب و ترکیبات اولیه مواد غذایی
اجتناب از مصرف دخانیات و الکل
کاهش وزن
کنترل میزان غذا
مصرف میوه و سبزیجات تازه
گنجاندن ماهی در رژیم غذایی
مصرف مغزها و دانههای مفید برای چربی خون
استفاده از چربیهای غیر اشباع