فواید ریواس
- مقوي قلب و اعصاب است.
- با تحريك ترشح نمك هاي صفراوي از كبد، باعث تنظيم جذب چربي از روده مي شود.
- باعث كاهش خونريزي از معده و روده مي شود.
- به رفع اختلالات قاعدگي كمك مي كند.
- ورم ملتحمه چشم را كاهش مي دهد.
- به ترميم جراحات، زخم هاي چركي سطحي و سوختگي هاي پوستي كمك مي كند.
- مسرت بخش است و باعث رفع افسردگي مي شود.
- لوزالمعده را وادار به ترشح انسولين كرده و قند خون را كاهش مي دهد.
- كاهنده چربي و كلسترول خون است و از ايجاد لخته در رگ ها جلوگيري مي كند.
- مصرف مداوم آن باعث تصفيه خون و رفع جوش و دمل مي شود.
- كاهنده شهوت است.
- زخم هاي دهان را درمان مي كند.
- سرگيجه و وزوز گوش را كاهش مي دهد.
- فيبر و پتاسيم موجود در آن سوخت و ساز بدن را بالا مي برد و باعث كاهش وزن مي شود.
- اسيد معده را متعادل مي كند.
- برطرف كننده استرس، ترس و وسواس است.
مراقب باشيد سردي تان نكند!
طبع ريواس از لحاظ طب سنتي سرد است اما اگر با مقداري شكر يا عسل مصرف شود از سردي آن كاسته مي شود. اين گياه منبع غني از ويتامين ها و املاح معدني به شمار مي آيد و اثرات معجزه آسايي بر سلامت دارد. ريواس قابض است و باعث تقويت معده و كبد مي شود و دفع باكتري هاي مضر از دستگاه گوارش مي شود. با اين حال زياده روی در مصرف آن مي تواند دردسرساز شود. همچنين براي بيماران تب دار و بی اشتها مفيد است و يرقان، ضعف و سستي را برطرف مي کند. براي اين منظور كافي است 100 گرم آب ريواس خام را به همراه آب هويج يا كرفس، خيار و سيب (يك سوم آب ريواس و دو سوم آبميوه ها يا سبزي هاي ذكر شده) بنوشيد.
علاوه براينها، ريواس به كاهش حالت تهوع و درمان اسهال هاي صفراوي (با مزاج گرم) كمك مي كند. ساقه هاى زيرزمينى آن نيز (معروف به ريوند) در رفع يبوست و كاهش علائم بواسير تاثيرگذارند و معده را ضد عفونى مى كنند.
مضرات ریواس
واس یکی از غنی ترین منابع کلسیم اگزالات است. کلسیم اگزالات رایج ترین شکل اگزالیک اسید در گیاهان است. براساس یک باور سنتی، ریواس نباید پس از بهار برداشت شود، زیرا سطح اگزالیک اسید آن از بهار تا تابستان افزایش می یابد.
این ترکیب به طور خاص در برگ های ریواس فراوان است. اما بسته به نوع ریواس ممکن است ساقه های آن نیز مقادیر بالایی اگزالیک اسید داشته باشند. کلسیم اگزالات بالا می تواند موجب بروز هیپراگزالوری شود. هیپراگزالوری وضعیتی حاد است که با تجمع کریستال های کلسیم اگزالات در برخی اندام ها رخ می دهد. این کریستال ها می توانند موجب بروز سنگ کلیه شوند و درنهایت به بروز نارسایی کلیوی بینجامند.
واکنش همهٔ افراد به اگزالات خوراکی یکسان نیست. برخی افراد به طور ژنتیکی بیشتر در معرض بروز مشکلات سلامتی ناشی از اگزالات هستند.
کمبود ویتامین B۶ و افزایش دریافت ویتامین C نیز می تواند فرد را بیشتر در معرض عوارض ناشی از اگزالات قرار دهد.
همچنین شواهد جدید حاکی از آن است که در افرادی که مشکل کمبود برخی باکتری های مفید گوارشی را دارند این وضعیت حادتر است. جالب است بدانید که برخی باکتری های گوارشی مانند اگزالوباکتر فرمیژنز می توانند به خنثی کردن و کاهش سطح اگزالات کمک کنند.
اگرچه موارد مسمومیت غذایی با ریواس نادر است، اما حتما آن را در مقادیر متعادل مصرف کنید و از مصرف برگ های آن خودداری کنید. همچنین پختن ریواس می تواند اگزالات آن را بین ۳۰ تا ۸۷ درصد کاهش دهد.
منبع: سایت بیتوته