تاثیر کم خوابی بر سلامت پوست و مو
همان طور که گفتیم اهمیت خواب بر پوست و مو تقریبا بر هیچ کسی پوشیده نیست. در بسیاری از موارد کم خوابی با مشکلات پوست و مو از جمله جوش صورت یا ریزش مو در ارتباط است. در تحقیقات انجام شده بسیاری از زنانی که در طول شبانه روز تنها ۱ الی ۲ ساعت کمتر از حد استاندارد می خوابند از پوست کدرتر پر چروک تری نسبت به دیگران برخوردارند.
کاهش تمرکز، ضعف حافظه، پیری زودرس، شکنندگی موها، سکته مغزی، کاهش قدرت باروری در مردان، خستگی مزمن، دیابت نوع ۲، ضعف سیستم ایمنی و بسیاری دیگر از جمله پیامدهای کم خوابی هستند که نه تنها پوست و مو بلکه تمام بدن را با چالش مواجه می کنند.
بهترین زمان خواب برای سلامت پوست و مو
در این مقاله در خصوص اهمیت خواب بر پوست و مو و اثرات بی خوابی بر پوست صحبت کردیم، اما بهترین زمان خواب برای پوست شاداب، چه موقع است؟ براساس تحقیقات صورت گرفته خواب شبانه چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی به مراتب بهتر از خواب روزانه است. به همین دلیل توصیه شده تا در ساعات آغازین شب به خواب بروید و صبح زود بیدار شوید. در واقع بازه پیشنهادی بسیاری از کارشناسان ۱۰-۱۱ الی ۶-۷ صبح است که با توجه به سبک زندگی خود می توانید الگوی خوابتان را تنظیم کنید.
این تفکر که شب دیرتر به خواب بروید و از آن طرف صبح دیرتر از خواب بلند شوید اشتباه است. در واقع اگرچه شما بازه ۸ ساعته را به خواب رفته اید اما کیفیت خواب روز با شب قابل مقایسه نیست. علت این موضوع نیز به ترشح هورمون ملاتونین و ماده موثر کلاژن مربوط می شود. توجه داشته باشید برای اینکه شادابی و جوانی پوست و موی شما در طول شبانه روز حفظ شود، باید حداکثر ساعت ۱۱ شب به خواب بروید. بازه زمانی ۱۰-۱۱ الی ۶-۷ صبح بهترین زمان برای ترمیم و بازسازی پوست و مو است.
عوارض حاد کم خوابی
1. کاهش تمرکز و توجه
2. کاهش حافظه
3. ضعف سیستم ایمنی و 3 برابر شدن احتمال سرماخوردگی
4. کاهش حس سیری و افزایش حس ضعف و گرسنگی
5. افزایش میزان تغییرات خلق و خو
6. افزایش روند پیری پوست
7. افزایش احتمال تصادف به دلیل کاهش هماهنگی چشم و دست و کاهش تمرکز
8. کاهش تراکم بافت مغز
عوارض مزمن کم خوابی
1. کاهش تعداد اسپرم ها
2. افزایش احتمال چاقی به دلیل بروز اختلال در هورمون های کنترل کننده اشتها
3. افزایش احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 به دلیل کاهش حساسیت به انسولین
4. افزایش احتمال ابتلا به ناراحتی های قلبی- عروقی؛ از جمله فشارخون، تصلب شرایین، نارسایی قلبی و سکته
5. افزایش 4 برابری سکته مغزی
6. افزایش احتمال ابتلا به سرطان کولورکتال
7. افزایش احتمال ابتلا به سرطان های بدخیم پستان
نکاتی برای شما که بر اثر بی خوابی موهایتان کم شده
الگوی خواب خود را تنظییم کنید و سعی کنید روزانه در یک ساعت مشخص بخوابید و این روال را دنبال کنید. کارکردن در شب می تواند باعث ریزش مو شود بنابراین مهم است که زمان خواب خود را به حداکثر برسانید و عادت های خوب خوابیدن داشته باشید . زود خوابیدن ، خواب خوب را تضمین می کند.
پیشگیری از حواس پرتی هنگام خواب و قبل از آن مهم است . قبل از خواب از تماشای تلویزیون یا کار با لپ تاپ خودداری کنید زیرا نور شدید باعث بی خوابی می شود. همچنین گوش دادن به موسیقی با صدای بلند قبل از خواب و استعمال سیگار ، محرک بی خوابی محسوب می شوند.
بالشت خود را عوض کنید . بالشتی با رویه نخی باعث گره خوردن موهایتان شده و احتمال شکستگی آن ها را افزایش می دهد. رویه ابریشمی انتخابی خوب می باشد.استرس را در زندگی روزمره خود کاهش دهید زیرا باعث بی خوابی می شود . با ترک سیگار و انجام یوگا استرس تان را کاهش دهید .شکستگی موهایتان را به حداقل برسانید و از بستن آن ها به صورت دم اسبی و شانه زدن آن ها به سمت عقب خودداری کنید زیرا باعث فشار اضافی بر روی موها می شود .