گردن درد یکی از شایع ترین مشکلاتی است که اکثر ما آن را تجربه کرده ایم. مطالعات نشان می دهد که 30 درصد از مردم گردن درد را تجربه کرده اند و به دنبال درمان و علت گردن درد هستند. زنان بیشتر از مردان دچار این آسیب شده اند. گردن شامل هفته بخش یا مهره است و دیسک هایی دارد که به عنوان ضربه گیر بین بخش ها عمل می کنند. مهره ها توسط 18 گروه از عضلاتی که از مهره ها محافظت می کنند و به آنها اجازه حرکت می دهند، حمایت می شوند.
چرا باید برای تقویت عضلات گردن ورزش کنیم؟
از مهم ترین و اصلی ترین فواید تقویت ماهیچه های گردن میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
داشتن ماهیچه های قوی گردنی در حفظ ژست خوب اهمیت دارد.
این ماهیچه ها تنها با ستون فقرات ارتباط ندارد بلکه مجموعه ای عصب دارندکه ورزیده نیستند.
به حفظ تعادل کمک می کند.
حرکات جنبشی بنیادی که مسئول تعادل حرکتی هستند به ورزش های مناسب نیاز دارند.
حفظ قوت این ماهیچه ها ازچرخشش گردن جلوگیری می کند.
بهبود کیفیت تنفس با این حرکات ایجاد می شود.
انعطاف گردن تاثیر زیادی در عملکرد تنفس مخصوصاً هنگام ورزش کردن داردماهیچه های که در انقباض عضلات تنفسی در طول فعالیت های ورزشی نقش دارندم مکن است آسیب ببینند.
به آزاد شدن استرس کمک می کند.
ورزش های تقویت گردن به آزاد شدن فشارهایی که در طول روز ایجاد می شود کمک می کند.
کامل شدن دوره های تقویت درکاهش درد و خشکی گردن موثر است.
حرکت اول: چرخش گردن
برای انجام این حرکت ورزشی روی یک صندلی بنشینید. سر را صاف و مستقیم نگه دارید. سپس سر را به طرف راست بچرخانید و به موقعیت اول برگردید و سر را به طرف چپ بچرخانید. این تمرین ورزشی را ۱۰ بار در روز برای هر طرف انجام دهید.
حرکت دوم: کج کردن گردن
روی صندلی بنشینید، سر را صاف نگه دارید، سپس به طرف چپ حرکت دهید و به موقعیت اول برگردید.این حرکت ورزشی را ۱۰ بار در روز و برای هر طرف تکرار کنید.
حرکت سوم: خم کردن گردن
سر را صاف نگه دارید، سپس گردن را به طرف پایین خم کنید تا جای که چانه به قفسه سینه برسد، این وضعیت را ۵ ثاینه نگه دارید و ۱۰ بار تکرار کنید.
حرکت چهارم: حرکت گردن به سمت عقب
برای انجام این حرکت ورزشی هم روی صندلی بنشینید، بدن صاف و بدون خمیدگی باشد، سپس سر را تا جای عقب ببرید تا چانه شما به سقف اشاره کند.این حرکت را ۱۰ بار در روز تکرار کنید.
حرکت پنجم: فشار و مقاومت
انگشتان خود را زیر چانه قرار دهید، سپس گردن را به طرف پایین حرکت دهید و با انگشتان مقاومت ایجاد کنید تا گردن خم نشود. این حرکت را ۵ ثانیه نگه دارید و ۵ بار تکرار کنید.
حرکت ششم: کشش
برای انجام این حرکت ورزشی صاف بایستید و دست ها را از پشت قلاب کنید، سپس شانه راست را پایین حرکت دهید و گردن به طرف چپ خم کنید. در عضلات جانبی گردن احساس کشش می کنید، این وضعیت را به مدت ۱۵ تا ۳۰ ثانیه نگه دارید و ۳ بار تکرار کنید، حرکت را برای طرف دیگر نیز انجام دهید.
ثابت ماندن کمر (استاتیک بَک)
- بر روی زمین دراز بکشید در حالی که پاهایتان روی یک صندلی قرار دارند و زانوها و باسن در زاویه نود درجه قرار گرفته اند (مطابق شکل)
- بازوهایتان را در یک زاویه 45 درجه با بدن، روی کف زمین قرار دهید.
این تمرین سر شما را در سطحی مشابه سطح شانه ها قرار خواهد داد و به عضلات گردن و قسمت فوقانی کمر اجازه می دهد آزاد باشند. تا زمانی که کمرتان در کف زمین قرار دارد، معمولاً 5 تا 10 دقیقه، در این حالت بمانید.
حالت کشش استاتیک
در حالت چهار دست و پا قرار گیرید در حالی که مچ دست ها در زیر شانه ها و زانوها در زیر باسن قرار گرفته باشند.
همان طور که روی دستان خود قرار دارید، حدود 15 سانتی متر به سمت جلو حرکت کنید سپس بدن خود را به سمت جلو حرکت دهید طوری که شانه ها درست روی مچ دست ها فشار وارد کند. در این حالت باسن باید حدود 15 سانتی متر جلوتر از زانوها باشد.
- آرنج های خود را به صورت راست و قفل شده نگه دارید و اجازه دهید شانه سقوط کند.
- اجازه دهید سرتان آویزان شود. این حرکت واقعاً مهم است زیرا به گردن اجازه می دهد آزاد باشد.
- شکم خود را رها کنید و اجازه دهید پشت کمرتان قوس بردارد.
- به مدت 2 دقیقه این حالت را حفظ کنید و اجازه ندهید آرنج هایتان خم شود.