ورزش هوازی استقامت بدن را افزایش می دهد :
یکی از جنبه های مثبت ورزش هوازی این است که استقامت بدن را افزایش می دهد ؛ آیا تا به حال خرید رفته اید و در راه خسته شده اید ؟
یا متوجه می شوید وقتی از پله ها بالا می روید کمی نفس نفس می زنید ؟ این کمبود بنیه است. باید ورزش هوازی را به طور مرتب انجام دهید ؛ در طول زمان، ظرفیت ریه ها افزایش خواهد یافت و متوجه خواهید شد صعود از تپه ها و یا پله ها برای مدت طولانی مشکل کمتری ایجاد می کند و می توانید طولانی تر راه بروید و کمتر خسته شوید.
کمک به کاهش چربی :
به خاطر چیزی که می خوریم یا ساختمان بدن ، چربی در مناطق ناخواسته بدن جمع می شود.
بنابراین ورزش هوازی گزینه بسیار خوبی هستند با این وجود ، مهم است به خاطر داشته باشیم از دست دادن چربی موضعی نیست و بسیار زمان خواهد برد که در برخی مناطق دیده شود بنابراین باید بدانیم که باید ثابت قدم و صبور باشیم. ممکن است وزن را از شکم کم کنید، اما ممکن است قادر به دیدن آن نباشید تا زمانی که چندین ماه ورزش هوازی را بطور منظم با یک رژیم غذایی سالم انجام دهید.
ورزش های هوازی برای ذهن خوب است :
ورزش کردن کمک می کند تا قدرت بیشتری برای کاهش وزن بدست آوریم و حتی بیشتر تغذیه سالم داشته باشیم.
با این حال، برخی فواید وجود دارند که قابل مشاهده نیستند اما شما متوجه خواهید شد:مزایای روانی.
ورزش هوازی برای پاک کردن ذهن و رهایی از استرس زندگی بسیار خوب است :
وقتی ورزش می کنیم ، اکسی توسین آزاد می شود ، که ما را آرام می کند، و باعث می شود احساس شادی کنیم.
در نتیجه ورزش روزانه برای سلامت ذهنی بسیار مفید است این کار هم چنین به افزایش اعتماد به نفس شما و یا حفظ آن در سطح سالم کمک خواهد کرد به همین دلیل است که ورزش به شدت برای کسانی که اوقات سختی دارند و یا از افسردگی رنج می برند توصیه می شود.
اگر از اضطراب و یا حتی دندان های قورچه رنج می برید، می تواند به شما کمک کند.
پوکی استخوان
کاهش تراکم استخوان مشخصه ی این بیماری است که می تواند منجر به خطر بالای شکستگی شود.
خبر خوب این است که ورزش می تواند تراکم استخوان را بالا ببرد یا حداقل، سرعت رشد بیماری را در مردان و زنان پایین بیاورد.
شاید این راه حل برای همه جواب ندهد، گذشته از این، میزان و نوع دقیق ورزش های لازم برای بهره بردن از مزایا ناشناخته است، اما شواهد نشان می دهد ورزش به درمان بیماری پوکی استخوان کمک می کند.
در مورد کودکان هم خبر خوب این است، گویا تراکم استخوان کودکانی با فعالیت بیشتر بالاتر از کودکان کم تحرک است و این امر می تواند به پیشگیری از شکستگی استخوان کودکان در آینده کمک کند.
افسردگی
اثرات ورزش بر روحیه و خلق وخو برای بسیاری از ما که به طور منظم ورزش می کنیم، بدیهی است.
برخی از مطالعات به طور ویژه به بررسی اثرات ورزش بر افسردگی پرداخته اند.
یکی از تازه ترین این مطالعات نشان داد، ورزش میزان افسردگی را تا ۴۷ درصد کاهش می دهد (توصیه: ۳۰ دقیقه راه رفتن روی تردمیل یا دوچرخه سواری، ۳ تا ۵ روز در هفته، به مدت ۱۲ هفته). در صورت وجود افسردگی شدید، ورزش جایگزین درمان نیست، اما در افسردگی های خفیف، شواهد متقاعدکننده ای مبنی بر مفید بودن ورزش وجود دارند.
دیابت
در زمینه ی نقش تغییر سبک زندگی (رژیم غذایی و ورزش) در پیشگیری از دیابت، مطالعات بسیاری انجام شده است.
در یکی از این مطالعات، بیش از ۳۰۰۰ نفر شرکت کردند. این افراد با خطر بالای ابتلا به دیابت ، با تغییر سبک زندگی ، وزن کم کرده و طی سه سال، هر هفته ۱۵۰ دقیقه پیاده روی کردند (هر روز ۳۰ دقیقه). ریسک ابتلا به دیابت در این افراد، ۵۸ درصد کاهش یافت.
با در نظر گرفتن اینکه سالانه یک میلیون نفر به دیابت مبتلا می شوند، این میزان کاهش، چشمگیر است.
ورزش هوازی مقاومت به انسولین را هم بهبود می بخشد. مقاومت به انسولین حالتی است که بدن به درستی از انسولین استفاده نمی کند.
این حالت می تواند هم در افراد مبتلا به دیابت و هم دیگران رخ دهد. انسولین هورمونی است که به سلول های بدن برای تبدیل گلوکز (شکر) به انرژی کمک می کند.
بسیاری از مطالعات، اثرات مثبت ورزش بر مقاومت به انسولین را تأیید کرده اند.
در یکی از این مطالعات، ۲۸ زن چاق یائسه با دیابت نوع ۲، در مدت زمان ۱۶ هفته (هفته ای سه بار) به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه ورزش هوازی انجام دادند و حساسیت شان به انسولین ۲۰ درصد بهبود یافت.
بیماریهای قلبی عروقی
فهرست مطالعات انجام شده روی تأثیر ورزش هوازی در پیشگیری و کاهش وقوع بیماری های قلبی عروقی آنقدر زیاد است که کل این مقاله و احتمالا پنج مقاله ی دیگر را باید به بررسی آنها اختصاص داد. در یکی از مهم ترین این مقالات با حضور بیش از ۱۳۰۰۰ زن و مرد شرکت کننده ثابت شد، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی -عروقی در افرادی با حداقل سلامت جسمانی بسیار بیشتر است و در برخی موارد، مقدار این ریسک در مقایسه با افراد سالم، دو برابر است.
ورزش های هوازی به روش های مختلفی به پیشگیری از بیمارهای قلبی کمک می کنند.
دو مورد از مهم ترین مزایای این ورزش ها، کاهش فشار خون و مطیع تر کردن رگ های خونی است (مطیع تر کردن یعنی سفت شدگی کمتر رگ های خونی و پایین آمدن احتمال تجمع چربی و بسته شدن رگ ها). این یافته ها تا کنون بارها و بارها اثبات شده اند.
عملکرد شناختی
دانشمندان اخیرا به تأثیر ورزش هوازی روی عمل
کرد شناختی علاقمند شده اند. در آزمایشات انجام شده روی موش ها دریافتند حرکت روزانه ی موش ها روی چرخ های متحرک، رشد سلول های جدید مغزی آنها را ظرف ۱۲ روز تحریک می کند. سلول های مغزی انسان ها را نمی توان مستقما بررسی کرد، اما می دانیم میزان زوال عقل و آلزایمر در افراد مسنی که سه بار در هفته یا بیشتر ورزش می کنند، کمتر است.
در برخی از موارد، کاهش احتمال ابتلا به این بیماری ها به کمک ورزش به ۶۲ درصد می رسد. شواهد روزافزون حاکی از آن است که افراد فعال در آزمون های عملکرد شناختی از قبیل آزمون حافظه و روابط فضایی بهتر از افراد کم تحرک عمل می کنند.