بررسیها نشان می دهد که «حجاب اختیاری» مطالبه پنجم زنان کشور است و در واقع رفع تبعیض و نابرابری، اشتغال، آزادی حق انتخاب و فقر زدایی چهار مطالبه پیش از آن را تشکیل می دهد.
به گزارش سایت خبری ساعدنیوز و به نقل از ایرنا، عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت : رفع تبعیض، اشتغال، آزادی حق انتخاب، فقر زدایی و حجاب اختیاری از مطالبات اولویت بندی شده زنان کشور است.
به گزارش تار نمای حزب کارگزاران سازندگی،خانم مدرس زاده که در هشتمین جلسه کانون زنان این حزب با محوریت موضوع « نابرابری های جنسیتی» و بررسی کنش ها و واکنش های فعالان این حوزه سخن می گفت، افزود: بررسیها نشان می دهد که «حجاب اختیاری» مطالبه پنجم زنان کشور است و در واقع رفع تبعیض و نابرابری، اشتغال، آزادی حق انتخاب و فقر زدایی چهار مطالبه پیش از آن را تشکیل می دهد.
به گفته وی، محققان به تحلیل موضوع دختران انقلاب پرداختند و اظهار داشتند این حرکت یک «جنبش بدون خشونت» است که در آن زنان خواهان آن هستند که به آنها به عنوان یک انسان عاری از لطافت زنانه نگاه شود.
برپایه این گزارش، خدیجه توفیقیان نیز به بررسی موضوع حجاب از منظر قرآنی پرداخت و گفت : در آیه 31 سوره نور و آیات 33 و 59 سوره احزاب نیز به موضوع حجاب پرداخته شده است و در قانون مجازات اسلامی نیز ماده 638 به موضوع حجاب اشاره شد که به موجب آن هر کس آشکارا در انظارعمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از 10 روز تا 2 ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می گردد.
وی افزود : همچنین در صورتی که فرد آشکارا مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نیست، ولی عفت عمومی را جریحه دار می کند، فقط به حبس از 10 روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
وی اظهار داشت: در تبصره این ماده نیز آمده است «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظارعمومی ظاهر شوند به حبس از 10 روز تا دو ماه یا از 50 هزار تا 500 هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد».
برپایه این گزارش، همچنین در این نشست موضوع «تبعیض در دفترچه های کنکور سال 1396» مطرح شد که توسط سوسن فقیه مورد بررسی قرار گرفته بود.
بر اساس این بررسی، در دفترچه کنکور سال 1396 ظرفیت پذیرش در گروه زبان های خارجی (67 زن و 214مرد)، علوم تجربی (855 زن و 1298 مرد)، علوم ریاضی (599 زن و 1308 مرد)، علوم انسانی (1937 زن و 3487 مرد) و در رشته آموزشی علوم ورزشی (136 زن و 217 مرد) اعلام شده بود.
به علاوه، پیشنهاد شد با توجه به «اصل مساوات و برابری همگان» که در قانون اساسی مورد تأکید قرار گرفته و «حقوق نابرابر زنان و مردان» در برخورداری از فرصتها برخلاف این اصل و اعمال آن فقط در موضوع مجازاتها، عادلانه بودن این موضوع در نشستهای آتی مورد بررسی کانون زنان قرار گیرد.
در پایان نشست، فائزه هاشمی موضوع تصویب طرح «تشکیل پارلمان اصلاح طلبان» را مطرح و تأکید کرد که ما خواهان و پیگیر حضور 30 درصدی زنان در این پارلمان هستیم.