چه بخواهیم چه نخواهیم همه ما موهای زائدی در بدنمان داریم، خیلی طبیعی است و نباید نگران باشید حتی اگر طرفدارشان نباشید، با این حال اگر موقعیت و بافت آن تغییر کرده باشد ممکن است نشانه ای از یک مشکل سلامتی باشد و این مقاله به شما خواهد گفت که چرا؟ما فهمیدیم که چه چیزی باعث تغییر در رشد موهای بدن می شود و چه زمانی شما باید به متخصص مراجعه کنید پس اجازه دهید بگوییم که کدام بخش های بدن مو دارد.
موهای ظریف، موهای ریز و خیلی نازکی هستند که اساساً کل بدن را می پوشاند, مشکلی نیست چون به ندرت متوجه آن می شوید.موی ضخیم، خیلی بلند تر، ضخیم تر، قوی تر و معمولاً تیره تر از موی ظریف است و در زمان بلوغ شروع به رشد می کند، این نوع مویی است که وقتی بدن ما دچار تغییرات هورمونی جدی می شود شروع به رشد می کند و این چیزی است که شما باید مراقب آن باشید.
هیرسوتیسم یا پرمویی در زنان مشکلی است که طبق آمارها بیش از 2درصد جمعیت زنان کشورمان با آن درگیرند. این موضوع برای خانم ها که به حکم طبیعت توجه بیشتری به ظاهر خوددارند خیلی آزاردهنده است.پیش از وارد شدن به بحث هیرسوتیسم، باید بگوییم از نظر بافت شناسی روی پوست انسان سه گونه مو رشد می کند؛ یکی موهای دوران جنینی هستند که پس از تولد از میان می روند. دیگری موهای ظریف و کرک مانندی که تقریبا تمام سطوح پوست انسان را پوشش می دهند و در نهایت، موهای ترمینال یا موهای ضخیم تیره و مجعدی که زیر بغل و ناحیه تناسلی انسان و در صورت و بدن مردها دیده می شوند.
منظور، زیادی رشد مو از همین نوع آخر است. به عبارتی، موهای ضخیم در نواحی بیشتری از بدن رشد کرده باشند. این نواحی معمولا شامل کشاله ران، زیر شکم و اطراف ناف، بین سینه ها، روی چانه و بالای لب است.رشد این موهای ضخیم به سطح هورمون های جنسی مردانه (آندروژن ها) که در زنان از تخمدان ها و غدد فوق کلیوی ترشح می شوند، مرتبط است. وجود مقدار محدودی از این هورمون های آندروژن در تمام زنان کاملا طبیعی است، اما زیادی آن باعث رشد بیش از حد موهای ضخیم می شود. در هیرسوتیسم گاهی سطوح هورمونی طبیعی است و علیت برای آن پیدا نمی کنیم که به آن، هیرسوتیسم با علت نامعلوم (ایدیوپاتیک) می گوییم.
علت ایجاد موهای زائد چیست؟
بسیاری از زنان موهای زیادی بر روی بدن دارند که به دلیل زمینه ژنتیکی در فامیل میباشد، در مورد این موها نباید نگران باشند، در واقع اختلال هورمونی وجود ندارد.سایر زنان دچار موهای زائد میشوند که علت آن سطوح بالای هورمونهای مردانه (آندروژنها) است.تستوسترون مهمترین مهمترین هورمون مردانه (آندروژن) است.سطوح بالای آن در مردان طبیعی است.زنان بطور طبیعی هورمون مردانه کمی نسبت به مردان دارند.شایعترین وضعیتی که منجر به تولید بیش از حد هورمون مردانه در زنان میشود، سندرم تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک میباشد. این وضعیت همچنین منجر به عادتهای ماهانه نامنظم، افزایش وزن، آکنه، و سایر علائم میشود.موهای زائد در اثر علل جدی تری مثل (تومورهای تخمدان یا تومورهای غدد فوق کلیه که در راس کلیه ها قرار دارند) بوجود می آیند، اما این علل بسیار نادرند.