لاکوزامید به همراه سایر داروها برای درمان تشنج جزئی که یک نوع از صرع است به کار می رود. تشنج جزئی شامل طیفی از علائم است که به دلیل فعالیت های الکتریکی غیرطبیعی در مغز به وجود می آید. این فعالیت های الکتریکی در بخش کوچکی از مغز ایجاد می شود بنابراین علائمی که ایجاد می کند به صورت موضعی می باشد. از آنجایی که بخش های مختلف مغز قسمت های متفاوتی از بدن را کنترل می کنند بنابراین اختلال الکتریکی بر ناحیه مشخصی از بدن تأثیر گذار خواهد بود. در برخی مواقع این اختلالات الکتریکی به سایر نقاط مغز نیز گسترش پیدا می کند و تشنج عمومی را پدید می آورد.لاکوزامید برای درمان تشنج های نسبی که ممکن است به حالت عمومی نیز گسترش یابد تجویز می شود. این دارو سبب کاهش فعالیت های غیر الکتریکی مغز می شود.
مقدار مصرف لاکوزامید
لاكوزامید در ابتدا در دوزهای خوراكی 50 میلی گرم دو بار در روز ، با دوز كلی 100 میلی گرم در روز تجویز می شود. دوز را می توان حداكثر دوز 200 تا 400 میلی گرم در روز افزایش داد. آزمایشات بالینی نشان داد که دوز 600 میلی گرم در روز موثرتر از دوز 400 میلی گرم در روز نیست ، اما منجر به واکنش های جانبی بیشتری می شود.لاکوزامید می توانداز طریق تزریق در غلظت 200 میلی گرم در 20 میلی لیتر یا توسط محلول خوراکی در غلظت 10 میلی گرم در میلی لیتر تجویز شود.
برای استفاده در کودکان:دوز مصرفی در کودکان براساس وزن بدن است.
- بین 11 کیلوگرم و کمتر از 30 کیلوگرم: هر روز 6 - 12میلی گرم
- بین 30 کیلوگرم و کمتر از 50 کیلوگرم: هر روز 4 – 8 میلی گرم در هر کیلوگرم
- برای 50 کیلوگرم و بالاتر: با 50 میلی گرم دو بار در روز شروع کنید و دوز را بطور هفتگی تا رسیدن به دوز توصیه شده افزایش دهید
روش مصرف داروی لاکوزامید
- قبل از شروع درمان با داروی لاکوزامید (Lacosamide) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار لاکوزامید از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک متخصص مغز و اعصاب برایتان تجویز کرده است، استفاده نموده و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
- این دارو را به طور منظم و در ساعات مشخصی از روز مصرف نمایید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز داروی لاکوزامید، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کرده و چنانچه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی به یاد آوردید، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچ گاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
- پزشک ممکن است درمان با داروی لاکوزامید را با دوز کم شروع کرده و به تدریج آن را افزایش دهد.
- از قطع ناگهانی و خودسرانه داروی لاکوزامید بپرهیزید. ممکن است لازم باشد پزشک دوز شما را به تدریج کاهش دهد (قطع ناگهانی این دارو ممکن است باعث بدتر شدن تشنج شود).
- در صورت بدتر شدن کنترل تشنج (مانند افزایش تعداد حملات) در اسرع وقت به پزشکتان اطلاع دهید.
- فرم خوراکی این دارو را می توانید همراه با غذا یا بدون آن مصرف نمایید.
- قرص لاکوزامید را به طور کامل ببلعید و از خرد کردن، جویدن یا تقسیم کردن آن خودداری نمایید.
- اگر از فرم مایع داروی لاکوزامید استفاده می کنید، دوز دقیق دارو را با استفاده از ابزارهای مخصوص اندازه گیری، اندازه گرفته و مصرف نمایید و هرگز از قاشق های آشپزخانه استفاده نکنید زیرا ممکن است دوز صحیح دارو را دریافت نکنید.
- فرم تزریقی داروی لاکوزامید به صورت وریدی و معمولاً به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به آرامی تزریق می شود.
- اگر از فرم تزریقی لاکوزامید در خانه استفاده می کنید، نحوه صحیح تزریق را از کادر درمان بیاموزید.
نکات مهم درخصوص نحوه صحیح مصرف دارو لاکوزامید
- مصرف بیش از مقدار توصیه شده:اگر بیش از اندازه لاکوزامید مصرف کردید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید و از رانندگی اجتناب کنید. ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:
- سرگیجه، احساس دل آشوبه (حالت تهوع) یا بیماری (استفراغ)، حمله (تشنج)، مشکلات ضربان قلب مثل ضربان قلب کند، تند یا نامنظم، کما یا افت فشار خون با ضربان قلب سریع و عرق کردن
- چنانچه یک یا چند نوبت مصرف دارو را فراموش کردید:اگر کمتر از ۶ ساعت از زمان مقرر مصرف دوز گذشته است، به محض یادآوری آن را مصرف نمایید.اگر بیش از ۶ ساعت از زمان مقرر مصرف دوز گذشته است، دیگر قرص را مصرف نکنید در عوض لاکوزامید را در زمان بعدی که به طور معمول مصرف می کردید، استفاده نمایید.برای جبران دوز فراموش شده، از دو برابر کردن دوز داروی خود خودداری کنید.
- اگر مصرف دارو را متوقف کردید:بدون مشورت پزشک مصرف لاکوزامید را متوقف نکنید، به این دلیل که ممکن است صرع شما دوباره بازگردد یا بدتر شود.اگر پزشک شما تصمیم داشت درمان شما با لاکوزامید را متوقف کند، به شما نحوه کاهش تدریجی دوز را خواهد آموخت.چنانچه سوالات بیشتری درخصوص مصرف این دارو دارید با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.
عوارض جانبی لاکوزامید
- دو بینی، توهم.
- احساس سرگیجه، گویی ممکن است بیهوش شوید؛
- ضربان قلب سریع، کند ،لرزش در قفسه سینه؛
- تنگی نفس؛
- تب، دانه دانه شدن پوست، غدد متورم، علائم آنفلوانزا؛
- کبودی، سوزش شدید، بی حسی، درد، ضعف عضلات؛
- حالت تهوع، درد بالای معده ، خارش، از دست دادن اشتها، ادرار تیره، مدفوع خاکستری رنگ ، زردی (زرد شدن پوست یا چشم ها)؛
- درد پایین کمر، ادرار تیره یا خونی،ورم پاها، افزایش وزن سریع،
- کمتر از حد معمول ادرار کردن.
- سردرد، سرگیجه؛
- مشکلات بینایی؛