پیرچشمی به شرایطی اطلاق می شود که به علت افزایش سن و کاهش پدیده تطابق فرد برای انجام فعالیتهای بینایی در فاصله نزدیک دچار مشکل شده و برای اصلاح آن نیاز به عینک نزدیک یا پیرچشمی دارد.در فرد دچار پیرچشمی که معمولا از دهه چهل سالگی شروع و حداکثر آن در دهه پنجاه سالگی است، اگر دید دور بیمار خوب و بدون عینک باشد فقط برای نزدیک بینی دچار مشکل می گردد ولی در افرادیکه نزدیک بین هستند و برای دید دور عینک می زنند، در سن پیرچشمی برای مطالعه عینک خود رابر می دارند و در افراد دوربین که فاصله دور را بهتر از نزدیک می بینند باید از دو عینک یکی برای فاصله دور و یکی برای دیدن در فاصله نزدیک با قدرت بالاتر استفاده نمایند. در افراد دچار آستیگماتیسم که برای دید دور عینک می زنند در سنین پیرچشمی علاوه بر عینک دور از عینک نزدیک همراه با اصلاح آستیگماتیسم استفاده می نمایند.
دلایل بروز پیرچشمی
هنگامی که پا به دهه پنجاه زندگی می گذاریم، ماهیچه هایی که لنز چشم را نگهداری می کنند، ضعیف می شوند. ماهیچه های ضعیف شده نمی توانند عدسی چشم را به راحتی به حرکت درآورند، در نتیجه نوری که از سمت اشیاء به چشم می رسد را به درستی روی شبکیه متمرکز نمی کند و بنابراین اجسام به وضوح دیده نمی شوند. به عبارت ساده تر می توان گفت در پیرچشمی قدرت تمرکز خود را روی اجسام خارجی از دست می دهیم.
به صورت کلی تغییراتی در بدن به دلیل افزایش سن ایجاد می شود که اجتناب ناپذیر هستند و برگشت پذیر نیستند، پیرچشمی یکی از آنها می باشد. این مشکل مسئله نگران کننده و حادی نیست و به راحتی اصلاح یا درمان می شود.
مشکلات ناشی از پیرچشمی
چنانچه مشکل پیرچشمی دارید و به موقع و به درستی از آن جلوگیری و یا آن را درمان نکنید، دچار مشکلات و اختلالاتی خواهید شد. این مشکلات که ناشی از پیرچشمی هستند را برای شما نام می بریم.
- زیاد شدن اختلال تاری دید برای جسم های نزدیک
- نمره آستیگمات چشم بالا می رود
- اختلاف قدرت بینایی در دو چشم زیاد می شود
- امکان ناسازگاری با درمان های تجویز شده متخصص چشم پزشک
- سردرد و سوزش چشم ها
- احساس خستگی شدید در چشم ها
تفاوت های پیرچشمی و دوربینی
همان طور که گفته شد اصطلاح پیرچشمی زمانی است که عدسی چشم سفت و سخت شده و دیگر نمی تواند همانند گذشته به راحتی تغییر شکل دهد و برای تمرکز و دیدن اجسام از خود انعطاف نشان دهد. به همین علت خواندن و مشاهده در محدوده نزدیک برای فرد سخت تر می شود. این در حالی است که در اصطلاح دور بینی اندازه عدسی چشم کوتاه تر از حالت نرمالش می شود. این بیماری یا همان هایپروپیا یک مشکل انکساری تلقی می شود که فرد در دیدن اجسام نزدیک با مشکل مواجه می شود. از جمله علائم دور بینی می توان به:
- تاری دید
- اشکال در دیدن اجسام نزدیک
- در بسیاری از موارد تنبلی چشم
- هزینه عمل کمرا پیرچشمی
فمتو لیزیک کمرا
در دهه گذشته روش کمرا که یک درون کاشت (inlay ) مطمئن و تأثیر گذار در درمان پیر چشمی است ابداع گردید. ساختار کمرا به شکل حلقه هایی با ضخامت بسیار کوچک (5 میکرون) است ، کمرا از مواد پلیمری سازگار با بدن انسان ساخته می شود. اصولاً کمرا برای کاهش وابستگی فرد به عینک و یا حذف کلی عینک برای دید نزدیک بیمار استفاده می شود. سوراخ کمرا همچون دور بین عمل کرده و باعث واضح تر شدن دید نزدیک و ثابت ماندن وضوح دید دور بیمار می شود. در اکثر جراحی های فمتو لیزیک کمرا، چشم غالب، مورد جراحی قرار گرفته و کمرا در آن کار گذاشته می شود در نتیجه هر دو چشم در دید دور مشکل نداشته و چشم غالب نیز از دید نزدیک مطلوبی برخوردار خواهد شد. در جراحی کمرا بخیه و بیهوشی در کار نیست و مدت زمان جراحی کمتر از 15 دقیقه است و افراد بطور معمول 48 ساعت پس از جراحی فعالیت روزانه خود را از سر می گیرند. برای هزینه های عمل کمرا برای درمان پیرچشمی باید با دکتر متخصص خود گفتگو نمایید.