لویی ویتون خودش را با پای پیاده به پاریس رساند و فعالیت برند خود را با ساخت چمدان آغاز کرد. این برند اکنون به عنوان یکی از لوکس ترین برندهای دنیا شناخته می شود. برند لویی ویتون مالتیه یا به اختصار، لویی ویتون که برخی به آن LV نیز می گویند، در سال ۱۸۵۴ توسط لویی ویتون در فرانسه بنیان گذاری شد. این شرکت کالاهای لوکس بسیاری از جمله چمدان، اجناس چرم، کفش، ساعت، جواهرات و زیورآلات، عینک آفتابی و نوشت افزار تولید می کند و در طراحی اکثر آن ها از لوگوی معروف خود یعنی LV استفاده می کند. لویی ویتون یکی از بزرگ ترین خانه های بین المللی مد جهان است که محصولات خود را تنها در فروشگاه های لوکس و همچنین از طریق فروشگاه اینترنتی خود عرضه می کند. این برند به عنوان یکی از باارزش ترین برندهای لوکس لقب گرفته و ارزش آن تا سال ۲۰۱۳ حدود ۲۸.۴ میلیارد دلار تخمین زده شده است. این برند در ۵۰ کشور دنیا بیش از ۴۶۰ شعبه دارد.
داستان شکل گیری برند لویی ویتون
داستان برند لویی ویتون از آنجایی آغاز می شود که در سال ۱۸۳۷، یک پسربچه ی ۱۶ ساله به نام لویی ویتون خودش را با پای پیاده به پاریس رساند و نزد جعبه ساز و متخصص بسته بندی به نام موسیو مارشال به یادگیری در این حرفه پرداخت. در آن زمان کالسکه ، قایق و قطار از جمله راه های اصلی برای حمل و نقل بودند و چمدان ها به دلیل ظاهر نامناسبی که داشتند به سختی حمل می شدند. به همین دلیل افرادی که به مسافرت می رفتند از یک فرد حرفه ای درخواست می کردند تا وسایل آن ها را بسته بندی و از آن ها محافظت کند. لویی ویتون خیلی زود با اصول اولیه ی جعبه سازی و بسته بندی آشنا شد و توانست مهارت زیادی در این زمینه کسب کند. این درس ها سرآغازی بودند برای اینکه او بتواند تجارت بسیار تخصصی خود را در صنایع دستی یعنی طراحی و ساخت چمدان های مورد علاقه ی مشتری ها راه اندازی کند. او به مدت ۱۷ سال در این حرفه آموزش دید تا اینکه سرانجام توانست کارگاه خودش را راه اندازی کند.
قفل های Tumbler
در دهه ۱۹۰۰ افرادی که مسافرت می کردند، لوازم ضروری خود را در چمدان های تخت حمل می کردند و اغلب اوقات مورد حمله ی دزدها قرار می گرفتند. بنابراین لویی ویتون که استاد چمدان سازی بود، تصمیم گرفت به مشتری های خود کمک کند تا از کالاهای خود محافظت کنند. بنابراین در سال ۱۸۸۶ لویی ویتون و پسرش جورج ویتون از قفل های جدیدی برای چمدان های خود استفاده کردند. آن ها چندین سال روی قفل های خود کار کردند و آن ها را توسعه دادند تا درنهایت جورج توانست سیستم انقلابی خود را اختراع کند. او در روزنامه های عمومی، هری هودینی، شعبده باز معروف آمریکایی را به چالش کشید و از او خواست که سیستم قفل چمدان های لویی ویتون را بشکند و از داخل آن بیرون بیاید. هودینی از این چالش استقبال نکرد؛ اما سیستم تهیه ی قفل ها به اندازه ای منحصربه فرد و کارآمد بود که امروزه نیز از همان تکنیک برای ساخت قفل چمدان استفاده می شود.
برند لویی ویتون در سال ۱۹۱۳ ساختمان خود را در خیابان شانزه لیزه پاریس افتتاح کرد. این فروشگاه در آن زمان به عنوان یکی از بزرگ ترین فروشگاه های عرضه کننده ی کالاهای مسافرتی شناخته می شد. این برند همچنین شعبات خود را در بمبئی، واشنگتن، لندن، اسکندریه و بوئنوس آیرس افتتاح کرد. طراحی و ارائه ی محصولات جدید ادامه داشت تا اینکه جرج ویتون در سال ۱۹۳۶ درگذشت و بعد از آن پسرش گاستون لویی ویتون اداره ی امور شرکت را بر عهده گرفت. در سال های مدیریت او شرکت رشد خوبی داشت و هر سال به تعداد شعبه های آن افزود می شد؛ به طوری که در سال ۱۹۷۷ دو واحد از فروشگاه های لویی ویتون درآمد سالیانه ۱۰ میلیون دلار داشتند.
تبلیغات لویی ویتون
لویی ویتون برای تبلیغ برند خود از هنرپیشه ها، خواننده ها و بازیگران معروف استفاده می کرد و آگهی های تبلیغاتی خود را در مجله ها و بیلبوردهای تبلیغاتی شهرهای مختلف منتشر می کرد. این برند برای تبلیغات خود از راه های دیگری نیز استفاده می کرد؛ به عنوان مثال پوسترهای تبلیغاتی که در دهه ی ۸۰ توسط رازیا طراحی می شدند، بسیار در میان مردم محبوب شدند. اولین تبلیغ ویدئویی این برند، یک ویدئوی ۹۰ ثانیه ای به نام «زندگی تو را کجا خواهد برد؟» بود که به ۱۳ زبان مختلف ترجمه شد.
زندگی شخصی لویی ویتون
لویی ویتون در تاریخ ۴ آگوست سال ۱۸۲۱ در منطقه ژورا، واقع در شرق فرانسه به دنیا آمد. اجداد او در حرفه های نجاری، کشاورزی و کلاه دوزی فعالیت می کردند. پدر او نیز یک کشاورز و مادرش کلاه دوز بود. زمانی که لویی ۱۰ سال داشت، مادرش فوت کرد و پدرش نیز با فاصله ی کمی از دنیا رفت. در اولین روز بهاری سال ۱۸۳۵ که هوا برای بیرون رفتن مساعد شده بود، لویی در سن ۱۳ سالگی خانه را با پای پیاده به مقصد پاریس ترک کرد. او بیش از ۲ سال سفر کرد و در این مدت هر کار عجیب و غریبی انجام می داد تا بتواند پول به دست آورد و در هر جایی که سقفی پیدا می کرد اقامت می کرد. او در نهایت در سال ۱۸۳۷ و در سن ۱۶ سالگی به پاریس رسید. در آن زمان مردم شهر پاریس بسیار فقیر بودند و این شهر در آستانه ی انقلاب صنعتی قرار داشت. شغل جعبه سازی و بسته بندی در آن زمان شغل بسیار محترمی بود و لویی ویتون نزد یکی از این افراد حرفه ای به شاگردی مشغول شد. تنها چند سال طول کشید تا ویتون در این شغل ماهر شد و نامش در میان مردم باکلاس آن زمان به عنوان یک فرد حرفه ای در کارش معروف شد. لویی ویتون در سال ۱۸۵۴ و در سن ۳۳ سالگی با امیلی پاریو که در آن زمان ۱۷ سال داشت، ازدواج کرد. او مدت کمی بعد از ازدواج مغازه ی موسیو مارشال را ترک کرد و کارگاه جعبه سازی و بسته بندی خودش را در پاریس راه اندازی کرد. او در خارج از فروشگاه خود تابلویی آویزان کرد که روی نوشته شده بود: «ایمن ترین بسته بندی کننده ی اشیاء شکستنی و متخصص در بسته بندی مد»
دلایل موفقیت برند لویی ویتون
جالب است بدانید که همه ی کیف های این برند دست دوز هستند و تولید هر کیف دستی یک هفته زمان می برد و این موضوع تا حدودی علت قیمت بالای محصولات آن را توجیه می کند. کیفیت محصولات این برند به اندازه ای زیاد است که شما با تهیه ی یکی از کیف های برند لویی ویتون می توانید بیش از ۲۰ سال از آن ها استفاده کنید؛ زیرا طراحی آن ها هیچ موقع قدیمی نمی شود و همه ی آن ها از مراحل سختی عبور می کنند تا کیفیت سنجی و وارد بازار شوند. شاید باورتان نشود،؛ اما کیف های این برند ضد آتش هستند و برای تست کردن مقاومتشان، به آن ها وزنه ۳.۵ کیلوگرمی متصل می کنند و از فاصله ی نیم متری پرتاب میکنند. تست کیفیت محصولات به همین جا ختم نمی شود. محصولات این برند از زیر انواع اشعه ها رد می شوند تا ثابت شود که در برابر رنگ رفتگی مقاوم هستند. همچنین زیپ محصولات LV قبل از اینکه در اختیار مشتری ها قرار بگیرند، ۵ هزار بار باز و بسته می شود. از جمله دیگر حقایقی جالب و دلیل متمایز شدن آن نسبت به بقیه برندها این است که محصولات لویی ویتون هیچ موقع حراج نمی شوند و اگر محصولی تا آخر فصل به فروش نرسد، از بین برده خواهد شد تا ارزش محصول و کلاس برند حفظ شود.
وضعیت کنونی برند لویی ویتون
کارگاه اصلی تولید محصولات در طی سال ها گسترش پیدا کرد و به محل اقامت خانواده ی ویتون تبدیل شد. امروزه محصولات چرمی این برند طبق سفارش مشتری ها در سراسر جهان در همان مکان تولید می شوند و خانه ی ویتون ها تبدیل به بخشی از موزه ی خصوصی شده است. از قرن ۱۹ تا به حال، لویی ویتون از مواد اولیه ی خلاقانه ای برای تولید محصولات خود استفاده کرده است که از جمله ی آن ها می توان روی، مس، چوب، کرباس، چرم های طبیعی از پوست گوساله، کروکدیل، تمساح، فیل، مارمولک، والروس، مار و فوک دریایی را نام برد.
برند لویی ویتون به عنوان یکی از باارزش ترین برندهای دنیا شناخته می شود و مایکل برک مدیرعامل آن است. این برند ۶ سال پشت سر هم اولین برند در میان ۱۰ برند تأثیرگذار دنیا بود. از آنجایی که این برند به عنوان یکی از برندهای لوکس دنیا به شمار می آید، محصولات تقلبی آن در بازار زیاد است و این شرکت با جدیت با آن ها مقابله می کند. آن ها تیمی از وکلا و آژانس های تحقیقاتی ویژه دارند که به طور تمام وقت روی این موضوع کار می کنند و از طریق دادگاه در سراسر دنیا با مجرمان برخورد می کنند. این شرکت تقریبا نیمی از بودجه ی ارتباطی خود را برای برخورد با محصولات تقلبی خرج می کند. این برند همچنین با طراحان و هنرمندان برجسته مانند تاکاشی موراکامی برای طراحی محصولات خود همکاری می کند. لویی ویتون تا سال ۲۰۱۴ حدود ۱۲۱ هزار نفر کارمند در سراسر دنیا داشت و همچنان به رشد خود ادامه می دهد.