اینورژن تراپی چیست؟
وارونه درمانی یا همان اینورژن تراپی یک روش غیر جراحی است که به منظور از بین بردن فشار گرانشی از ستون فقرات و ایجاد فضای بیشتر بین مهره های ستون فقرات طراحی شده است. این روش یک نوع کشش ستون فقرات است که فشردگی ستون فقرات را تسکین می دهد.
یک شکل یا ابزار معمول وارونه درمانی میز یا تخت اینورژن است. با استفاده از این ابزار بدن فرد می تواند کاملا وارونه شود. میز با هر زاویه ای که شما انتخاب کنید، حرکت خواهد کرد. اما زاویه ایده به گونه ای است که سرتان به سمت زمین قرار گیرد و و بدن کاملا وارونه شود.
طبق گفته های دکتر Lali Sekhon, حتی در یک زاویه ۱۵ درجه، بدن شما یک کشش عضلانی ملایم، فواید افزایش خون و گردش لنف را احساس خواهد کرد.
چه مدت زمانی را باید به صورت وارونه روی میز قرار بگیرید؟
معمولاً توصیه می شود که درمان از ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه شروع شود و سپس به تدریج زمان را به دو دقیقه افزایش دهید.
برای اطمینان بیشتر حتما در مورد این روش درمانی با یک فیزیوتراپیست مشورت کنید.
اینورژن تراپی برای درمان چه بیماری هایی سودمند است؟
معمولا افرادی که کمر درد دارند یا مبتلا به اسکولیوز، سیاتیک، دیسک کمر و… هستند، می توانند از این روش برای بهبود وضعیت بیماری شان استفاده کنند.
وارونه درمانی براي این اشخاص میتواند موثر باشد:
_ درد مزمن پائین کمر
_ گردش خون ضعيف
_ سیاتیک
_ اسکولیوز
تاریخچه وارونه درمانی
وارونه درمانی، به 400 سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد، هنگامیکه بقراط از یک سیستم نردبان و قرقره استفاده کرد که براي معلق نگه داشتن بیمار به صورت وارونه و برداشتن فشار از روی ستون فقرات طراحی شده بود. دکتر رابرت مارتین در دهه 1960، وارونه درمانی را وارد مسیر اصلی کرد. دکتر مارتین، یک پزشک، کایروپراکتور، و متخصص بیماري های استخوان در کالیفرنیا بود. وارونه درمانی در دهه 1980، محبوب شد. امروزه، وارونه درمانی در قالب میزهای وارونه و دیگر سیستم های وارونگی در مطب متخصصان پزشکی، سالن های ورزشی، و حتی منازل موجود است !
فواید وارونه درمانی
در این بخش فواید درمان را بررسی می کنیم :
1. کاهش کمردرد
مطالعه بر روی 47 نفر مبتلا به کمردرد مزمن و وارونه درمانی، آنها وارونه درمانی را در ست های سه دقیقه ای با زاویه های مختلف تمرین کردند.
این مطالعه نشان داده است که وارونه درمانی در 60 درجه، بعد از هشت هفته دردشان تسکین پیدا کرده است. همچنین انعطاف پذیری و قدرت بدنی آنها هم بهبود پیدا کرده است.
2. بهبود پیدا کردن سلامت نخاع
در این تئوری، وارونه درمانی می تواند فضای میان صفحات نخاعی شما را بهبود دهد و فشار را کمتر کند. فعالیت هایی مانند دویدن، نشستن و خم شدن می تواند بر روی این دیسک ها فشار ایجاد کند.
این فشار ریسک درد کمر، شکستگی ستون فقرات و پیچیدگی های دیگر را افزایش می دهد.
بیشتر مطالعاتی که به خوبی طراحی شده اند و وارونه درمانی را بی اثر می دانند ولی بعضی از مردم این شکل را از کشش را به عنوان یک درمان مکمل مفید برای کمر درد گزارش می دهند.
3. افزایش انعطاف پذیری
انجام وارونه درمانی ممکن است به معنی انعطاف پذیری بهتر هم باشد. حرکت های خیلی ریز در ستون فقرات در طول زمان ممکن است به داشتن بدن قوی تر کمک کند. ممکن است خم کردن و رسیدن به آن برای شما اسان تر می شود.
وارونه درمانی برای بهبود وضعیت بدنی در نظر گفته می شود و به خصوص اگر شما کار پشت میزی داشته باشید.
4. کاهش اسپاسم عضلانی
خیلی از مردم می گویند که وارونه درمانی روشی عالی برای کشش عضلات و رباط ها، کاهش اسپاسم ماهیچه و بهبود گردش خون است.
5. کمک به دفع سموم بدن
کشش باعث تحریک غدد لنفاوی می شود و جریان مایعات غدد لنفاوی را افزایش می دهد که بخشی از سیستم دفع ضایعات بدن است.
به طور مشابه، سلامت سلولی به گردش خون خوب برای رساندن تغذیه و دفع سموم بستگی دارد.
6. حفظ تعادل بیشتر
وارونه درمانی نیز به تسکین بیماری های حرکتی و استرس کمک می کند. علاوه بر این، بدن نسبت به جهت گیری فضای خود آگاه تر می شود و هنگامی که گوش داخلی در طول وارونگی تحریک می شود، تعادل خود را حفظ می کند.
7. کاهش نیاز به جراحی
ماهیت جاذبه صفر می تواند فشرده سازی را کمتر کند. واورنگی ممکن است به صورت بالقوه از معلولیت جلویگری کند و همچنین می تواند نیاز به جراحی نخاع را کاهش دهد.
شیوه های جایگزین وارونه درمانی:
می توانید فواید وارونه درمانی را از طريق حالت های خاصی از یوگا به دست آورید.
این ها شامل:
_ روی شانه ها ایستادن
_ روی سر ایستادن
_ روی دست ایستادن
_ حالت شخم
این موارد نیازمند راهنمايي از یک مربی یوگای تائید شده دارند.
مورد ديگر, یوگا هوایی است. ” یوگای هوایی ” بعنوان ” مبارزه با جاذبه ” شناخته ميشود که مربیان به شما کمک ميکنند تا درک بهتری از ژست و وضعیت بدنی داشته باشید.
هشدار
وارونگی، براي همه بی خطر نیست. اگر شما داروی رقیق کننده ی خون استفاده می کنید، براي استفاده از میز وارونه از پزشکتان اجازه بگیرید. شکستگی های جدید استخوان، ایمپلنت های اسکلتی و بیماري هایی مثل پوکی استخوان که استخوان ها را ضعيف می سازند، در معرض خطر اسیب ناشی از وارونگی قرار دارند.
بیماري های چشم، مثل چشم صورتی و گلوکوم هم موارد عدم استعمال براي وارونه درمانی هستند. فشار خون بالا، سکته مغزی، پارگی شبکیه، یا عفونت گوش میانی هم دلایلی براي جلوگیری از استفاده از میز هستند.
بیماري های قلبی – عروقی مثل فشار خون بالا یا سکته مغزی.
براي استفاده از شیوه وارونه درمانی با پزشکتان مشورت کنید.