موارد مصرف قرص کلیدینیوم سی
داروی کلیدینیوم سی ترکیبی است از داروهای کلردیازپوکساید و کلیدینیوم بروماید. کلردیازپوکساید, موجب کاهش اضطرابمی شود. در واقع این ترکیب بر روی مغز و اعصاب عمل می کند و یک اثر آرام بخشی دارد. کلردیازپوکساید به یک گروه از داروهای شناخته شده به نام بنزودیازپین ها تعلق دارد. از طرف دیگر کلیدینیوم بروماید موجود در قرص کلیدینیوم سی موجب کاهش علائم گرفتگی های معده و روده می شود. در واقع کلیدینیوم بروماید موجب کاهش حرکات طبیعی روده شده و به وسیله شل کردن عضلات معده و روده موجب تسکین گرفتگی آن می شود. کلیدینیوم بروماید به یک گروه از داروهای شناخته شده به نام آنتی کولینرژیک / ضد اسپاسم (گرفتگی) تعلق دارد. این دارو ممکن است جهت درمان بیماری های دیگری نیز تجویز شود.
قرص کلیدینیوم سی معمولا 3 تا 4 بار در روز (30 تا 60 دقیقه قبل از غذا و هنگام خواب) توسط پزشک برای درمان بیماری تجویز می شود. در صورتی که فرد از داروهای آنتی اسید استفاده می کند, توصیه می شود قرص کلیدینیوم سی را قبل از غذا و داروی ضد اسید را بعد از غذا مصرف کند. دوز این دارو براساس سن بیمار, وضعیت جسمی و پاسخ بیمار به این قرص مشخص می شود. برای درمان بیماری افراد مسن این دارو معمولا با دوز پایین شروع می شود تا عوارض جانبی آن به حداقل برسد.
قطع مصرف دارو
قطع مصرف این دارو می تواند موجب سندرم ترک گردد. احتمال این عواض با مصرف طولانی این دارو (مصرف مداوم بیش از 1 تا 4 هفته) افزایش می یابد. همچنین سابقه مثبتی از سوء مصرف الکل، مواد دارو و اختلالات شخصیتی نیز این احتمال را افزایش می دهد. علایم سندرم ترک این دارو عبارتند از:
- بی قراری
- سردرد
- مشکلات خواب
- تهوع و استفراغ
- افزایش حساسیت به نور و یا صدا
- تشنج
- افزایش ضربان قلب
- کاهش اشتها و درد شکم
- گرفتگی عضلات
- تغییرات خلقی
شدیدترین عوارض جانبی قرص کلیدینیوم سی
- اختلال در ادرار
- تکرر ادرار
- تاری دید
- اتساع مردمک چشم
- تغییرات یا ناتوانی در میل جنسی
- یبوست
- جدی ترین عوارض جانبی کلیدینیوم سی
- گرفتگی عضلانی فک, گردن و پشت
- کند شدن و یا مشکل در حرف زدن
- بی قراری دائمی و لرزش بدن
- تب
- اختلال در تنفس و بلعیدن
- بروز جوش های حاد پوستی
- زردی پوست و یا چشم
- نامنظم شدن ضربان قلب