بادی کلاسیک چیست؟
می توان گفت رشته (Classic Physique) یا همان بادی کلاسیک یک رشته جدید در بدنسازی است. بادی کلاسیک در سال ۲۰۱۶ توسط کمپانی المپیا نیز معرفی شد و “دنی هستر” ۴۱ ساله اولین قهرمان این رشته شد. در این رشته بدنسازان تمرینات حجم و عضله سازی انجام می دهند، اما هدف اصلی در بادی کلاسیک بر خلاف رشته پرورش اندام، درشت و حجیم سازی عضلات نیست؛ بلکه نکته مهم در این رشته زیبایی اندام و جذابیت بصری آن است. بنابراین بیشترین تمرکز بر روی زیباسازی بدن و زنده کردنِ بدنسازی کلاسیک وجود دارد.
-
در رشته ی بادی کلاسیک معیار براساس قد و وزن می باشد،یعنی علاوه بر قد،وزن هم مهم است.
-
مثلا در رده ی قدی ۱۸۰+ سانتیمتر،وزن افراد باید در حدود ۸۶ کیلوگرم باشد.
-
معیار داورها برای امتیاز دادن، بیشتر عضلات کشیده و داشتن کات عمقی و مناسب است.
- در این رشته همانند بادی بیلدینگ نباید عضلات خیلی گرد و حجیم باشند وگرنه در رقابت ها، کسانی که عضلات حجیم و خیلی گرد دارند به صورت خودکار مقلوب کسانی که عضلات کشیده تری دارند میشوند.
- اصولا افرادی که دارای تیپ بدنی اکتومورف و مزومورف هستن میتوانند بیشتر در این رشته موفق باشند.
بادی کلاسیک در بدنسازی مناسب چه افرادی است؟
این رشته برای آقایانی مناسب است که قصد دارند به صورت حرفه ای و عضلانی بدنسازی را انجام دهند، اما نمی خواهند مثل بدنسازان رشته پرورش اندام، بدنی درشت و حجیم داشته باشند. رشته بادی کلاسیک بر روی تناسب عضلات و تقارن آنها تأکید دارد و به تفکیک عضلاتی که موجب زیبایی بدن می شوند هم می پردازد. به طور خلاصه در رشته بادی کلاسیک تمرکز بر تناسب و زیبایی بدن در کنار قدرت عضلانی است.
بادی بیلدینگ و تفاوت آن با بادی کلاسیک
بادی بیلدینگ یا پرورش اندام یکی از مهم ترین رشته های بدنسازی (و شاید مهم ترین آنها) است که با تمرینات بدنسازی سنگین و رژیم های غذایی سختگیرانه، ورزشکار را تبدیل به یک بدنساز عضلانی خیلی درشت می کند. بدنسازان حرفه ای پرورش اندام به دلیل داشتن بدن های خیلی حجیم و بزرگ (که از دید برخی شاید نازیبا باشد) و گاهی استفاده از داروهای هورمونی مانند استروئیدها مورد نقد و سرزنش قرار می گیرند. در مسابقاتی که برای رشته بادی بیلدینگ برگزار می شود؛ شرکت کنندگان براساس وزن دسته بندی می شوند؛ بنابراین افرادی با قد کوتاه تر شانس بیشتری برای موفقیت دارند. چون امکان نمایش عضلات در فرد کوتاه قد بیشتر است. در حالی که در رشته بادی کلاسیک، شرکت کنندگان براساس دو فاکتورِ قد و وزن دسته بندی می شوند. معیار داوری در رشته بادی بیلدینگ، عضلات بسیار حجیم و گرد، بالانس خوب بدن و کات عضلانی خوب است، درحالی که در رشته بادی کلاسیک، داوری بر حسبِ عضلات کشیده، کات عمقی، تناسب و زیبایی اندام و وکیوم شکم ورزشکاران با عضلات حجیم است. در نتیجه در رشته بادی بیلدینگ معمولا تیپ بدنی آندومورف ها موفق تر هستند و در رشته بادی کلاسیک تیپ های بدنی اکتومورف و مزومورف شانس بیشتری برای موفقیت دارند.
فیزیک چیست و تفاوت آن با بادی کلاسیک
فیزیک چیست؟ رشته فیزیک یک دسته کاملا جدید در مسابقات بدنسازی است و در سال ۲۰۱۳ معرفی شد. در رشته فیزیک داوران به ویژگی هایی مانند ورزیدگی عضلات و زیبایی اندام ورزشکاران توجه زیادی دارند. به عبارت دیگر در این رشته بیشترین تمرکز بر روی بدنی با ساختار جذاب و نسبت چشمگیر عرض شانه به کمر است. به این ترتیب که هرچه ورزشکار عرض شانه اش بیشتر و عرض کمرش کمتر باشد، امیتاز بیشتری دریافت می کند. پرورش عضلات بازوها، سرشانه، سینه، پشت و ساق در رشته فیزیک اهمیت دارد. بدنسازان فیزیک در مسابقات از شلوارکی که تا سر زانوی آنهاست؛ استفاده می کنند، بنابراین اهمیت زیادی به پرورش عضلات چهار سر ران داده نمی شود؛ چون این قسمت زیر لباس قرار می گیرد و پنهان است. در رشته فیزیک نمایش T و V بدن از اهمیت بالایی برخوردار است و تقارن در عضلات شکمی و مورب شکمی نمایان است. در مسابقات مربوط به رشته فیزیک، ورزشکاران براساس قد دسته بندی می شوند، درحالی که همان طورکه گفته شد دسته بندی در بادی کلاسیک براساس قد و وزن است.
تفاوت بدنسازی با فیتنس و بادی کلاسیک
اگر میخواهید بدانید ورزش فیتنس چیست و یا تفاوت فیتنس و بدنسازی و بادی کلاسیک در چیست و فیتنس و بدنسازی چه شباهت هایی دارند ، در این مقاله با ما همراه باشید. این رشته ها علی رغم تفاوت های بسیار زیاد ، باز هم دارای شباهات زیادی اند. از این جهت میتوانید پایه ای مشترک برای هردو قائل شوید با این حال در روش ها، تغذیه و بسیاری از موارد دیگر با هم تفاوت ها و شباهت هایی دارند. در ادامه آن ها را با هم بررسی می کنیم . شاید گفتن این نکته هم بد نباشید که در علم بدنسازی به فیتنس ، فیزیک هم گفته میشود و همچنین به بدنسازی ، پرورش اندام نیز میگویند!
-
حجم عضلات
این تفاوت عمده ترین تفاوت ظاهری بدنسازی و فیزیک هستند. در بدنسازی حجم عضلات به نسبت فیزیک بسیار بیشتر است و این حجم غیر طبیعی عضلات ممکن است برای برخی بیننده ها خوشایند نباشد و زیبایی دلخواه آنان را به همراه نداشته باشد دیگر دلیل هم برآمدگی بیش از حد رگ ها در عضلات است که تا حدودی از زیبایی آنها می کاهد و اما در رشته فیزیک ورزشکاران از جذابیت بیشتری برخوردار هستند که به همین دلیل سالانه شاهد بیشتر و بیشتر شدن شرکت کننده ها و طرفداران این رشته هستیم.
-
تمرینات
بدیهی است ک در رشته فیزیک تمرینات سبک تر با تعداد بالاتری صورت میگیرد و از ورزشهای هوازی بیشتر استفاده می شود اما در بدنسازی ورزشکاران برای دستیابی به حجم بالایی از عضلات تمرینات سنگین تری را انجام می دهند و صد البته آسیب پذیری بیشتری نسبت به ورزشکاران رشته فیزیک دارند.
-
رژیم غذایی
در رشته فیزیک ورزشکاران بییشتر از مواد مغذی حاوی پروتئین مثل تخم مرغ و گوشت و لبنیات و منابع حاوی فیبر مانند انواع حبوبات و غلات در کنار مکمل های پروتئین و ویتامین استفاده میکنند اما در بدنسازی ورزشکاران بیشتر رژیم خود را با کربوهیدرات و پروتئین پر میکنند.
-
فیگور های نمایش عضلات
متاسفانه تنوع این حرکات و حالات در رشته فیزیک بسیار کمتر است که امید است در آینده این رشته از این نظر پیشرفت بسزایی داشته باشد.
شباهت فیتنس و بدنسازی و بادی کلاسیک
بدنسازی و فیتنس هر دو یک پایه و اساس دارند که تناسب و قرینه بودن عضلات است.
یعنی تمامی عضلات گردن، شانه و سر شانه، بازو ها، سینه، شکم و ران ها در حالت انقباض باید از یک ریتم متناسب برخوردار باشند پس تمام این ماهیچه هار در طول تمرین تحت انقباض قرار می گیرند تا از نمایش بی نقصی برخوردار شوند که از این لحاظ هر دوی این رشته ها در یک راستا قرار دارند.
چند نکته درباره رژیم غذایی بادی کلاسیک
٪۸۵ بدنسازی بستگی به تغذیه شما دارد. به این صورت که مواد غذاییِ مصرفی شما، مهم ترین نقش را در رسیدن به هدفتان خواهد داشت. رژیم غذایی شما از انواع تمریناتی که انجام می دهید و حتی مکمل هایی که استفاده می کنید؛ بسیار مهم تر است. شما ممکن است سه بار در هفته وزنه بزنید. اگر حرفه ایی هستید شاید مثلا شش بار درهفته این تمرین را انجام دهیدو یا ممکن است هفته ای ۲ تا ۳ بار تمرینات کاردیو انجام دهید. اما، به این نکته باید توجه داشت که چند بار در هفته غذا می خورید؟ بیشتر افرادی که بدنسازی کار می کنند وعده های غذایی شان را به بیش از سه وعده در روز افزایش می دهند. بسیاری از بدنسازان ۶ وعده در روز غذا می خورند. این یعنی در هر هفته ۴۲ فرصت مختلف برای تناسب اندام و سلامتی وجود دارد. علاوه بر این، از آنجا که امروزه غالب وعده های غذایی ما به لحاظ کالری، متراکم است؛ یک میان وعده ساده می تواند یک تمرین را “خنثی و بی اثر” کند! برای مثال یک انسان ۹۰ کیلویی با دویدن یک کیلومتر حدود ۱۵۰ کالری می سوزاند. این اتفاق خوبی است، اما فرض کنید این فرد نود کیلویی بعد از دویدن تصمیم می گیرد یک اسموتی تازه بخورد. این توقف و خوردن اسموتی می تواند تمام تاثیرات مثبت دویدن را او بگیرد و تمرین او را بی اثر کند. بنابراین آنچه مصرف می کنید تاثیر مستقیم بر نتیجه و هدفتان دارد. در رشته بادی کلاسیک کیفیت و حجم غذا اهمیت بسیار زیادی دارد. ورزشکار باید با رعایت دستورات غذایی، در بیشتر ایام سال، آمادگی بدنی ۶۰ در صدی خود را حفظ کند. ورزشکاران این رشته از استروییدها و هورمون های رشد کمتری استفاده می کنند. بنابراین در مسائل مربوط به تغذیه، حساسیت و سختگیری بیشتری وجود دارد. بادی کلاسیک برای حفظ تناسب اندام و وکیوم شکم خود باید به رژیم غذایی شان پایبند باشند.
سخن پایانی
در این مطلب فیتامین سعی داشتیم ساده ترین پاسخ ها را برای این پرسش ها به شما ارائه کنیم. این که بادی کلاسیک چیست و با بدنسازی چه ارتباطی دارد. تفاوت رشته بادی کلاسیک با فیزیک و بادی بیلدینگ چیست و موارد دیگر. همچنین از رژيم غذایی این ورزش و درباره یکی از شاخه های ورزش بدنسازی توضیحاتی دادیم.