معایب و مضرات ورزش کشتی برای کودکان
ورزش کشتی از باسابقه ترین رشته های ورزشی می باشد که در نزد ملل گیتی از دوران باستان به شکل های مختلف ورزش کشتی برگزار شده است و تقریباً می توان گفت در هیچ یک از ایل و قبیله و شهر و روستایی نیست که ورزش کشتی برای مردم آشنا نباشد. با اطمینان می توان این را گفت که کشتی گرفتن و زور آزمایی از دوران نخستین ظهور انسان ها بر روی کره زمین مورد توجه بوده است و معمولا در اوغات فراقت یا در جنگها به شکلی طبیعی و غریزی ورزش کشتی برگزار می شده است. در ورزش کشتی هیچ سلاحی برای مبارزه وجود ندارد و این قدرت بدنی و توانایی فرد است که وی را به مقام قهرمانی می رساند. افراد زیادی برای این که فرزندشان مرام پهلوانی و جوانمردی را از همان ابتدا فرا بگیرد و یک ورزش سنتی را بیاموزد او را به کلاس کشتی می فرستند. اگر چه کشتی برای کودکان مزایای زیادی دارد، اما نمی توان از معایب آن و صدماتی که کودکان هنگام انجام این ورزش با آن مواجه می شوند چشم پوشی کرد. کشتی نیاز به حداقل امکانات ورزشی دارد و حضور هر کس به راحتی درآ ن امکان پذیر است. زمانیکه انسان در سنین نوجوانی است، وزن بدن به دلیل عاری بودن از چربی سبک است، بدن از انعطاف زيادی بهره مند است.
کشیدگی عضلات و تاندون ها
با توجه به اینکه در ورزش کشتی بدن فرد حرکات کششی زيادی را حین تمرین و رقابت تحمل ميکند ، احتمال کشیدگی عضلات پشت پا و کشاله ران وجود دارد . رگ به رگ شدن و پیچ خوردن مچ پا که منجر به کشیدگی تاندون ها ميشود هم در کشتی گیران دیده ميشود .
خون مردگی نواحی گوناگون بدن
از ديگر مشکلاتی که براي کشتی گیرها رخ ميدهد ، پیدایش خون مردگی در نواحی مختلف بدن است. با توجه به اینکه کشتی گیرها دائم با هم درگیر هستند و یکدیگر را روی تشک کشتی می کوبند، این وضعیت بوجود می ايد .
بیماری پوستی و قارچ
در صورتی که لباس کشتی گیر نو یا تمیز نباشد و وی پیش از ورزش حمام نکرده باشد، یا اینکه یکی از کشتی گیرها به بیماری های پوستی یا قارچ مبتلا باشد، احتمال انتقال بیماری پوستی و قارچ به علت تماس مکرر بین کشتی گیرها افزایش پیدا ميکند .
آسیب به سر و صورت
سر و صورت کشتی گیر در معرض اسیب پذیری جدّی هستند. ضربه های شدیدی که به سر وارد ميشود امکان دارد باعث آسیب ها جدّی برای وی شود که با سرگیجه و وضعیت تهوع پیدایش ميکند .
بروز اسیب های زانو در کشتی گیران
ميزان بروز اسیب های زانو در کشتی گیران بالا است( تقریبا مانند فوتبال)، ولی شدت آن کم تر است، احیانا به علت حرکات پیچشی و خم شدن بی اندازه زانوها، اسیب منیسک( خصوصا قسمت خارجی آن) در این ورزش از همه رشته های ديگر شایعتر است.
برای محدوده سنی ۱۰ تا ۱۵ بازی والیبال، بازی بسکتبال و بازی هندبال که میتواند باعث افزایش رشد قدی بچه و استواری بدنی وی شود مناسب هستند.
برای ورزش های رزمی و ورزش هایی مثل کشتی بهتر است ۱۵ سال به بالا را در مد نظر داشته باشید.
بعد از ۱۵ سال رشد بچه کم تر دچار مشکل ميشود و بدن وی استواری بیشتری برای پيش گيری از آسیب های احتمالی خواهد داشت.
سن مناسب برای ورود به کشتی
اگر با وجود تمامی معایب این ورزش بر انتخاب آن مصمم هستید باید به چند نکته توجه کنید.کودکانی که بین 10 تا 15 سال سن دارند بهتر است به ورزش هایی مثل والیبال، بسکتبال و یا هندبال بپردازد. این ورزش ها آسیب های کمتری داشته و موجب تاثیر گذاری بر رشد قدی کودک نیز می شود. بنابراین والدین باید توجه کنند که پس از سپری شدن 15 سالگی انتخاب کشتی بلامانع است. اما قبل از آن برای ایجاد آمادگی جسمانی می توانند با ورزش هایی که نام برده شد کودک را برای این ورزش آماده تر کنند. لذا برای تمامی ورزش های رزمی مانند کشتی بهتر است کودکان بعد از سن 15 سالگی اقدام کنند.علت تاکید بر این سن به این دلیل است که پس از 15 سالگی رشد اندام های کودک تقریبا کامل شده و این ورزش نمی تواند صدمات جدی تری ایجاد کند. مضاف بر اینکه بدن کودک نیز به استقامت و مقاوت قابل قبولی برای تن به تن شدن رسیده است.
همراهان عزیز ساعدنیوز ، امیدواریم استفاده لازم از این مطلب را برده باشید.لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.