دهان و دندان مراقبت بسیار زیادی را می طلبد. اگر این مراقبت به خوبی صورت نگیرد، به مرور زمان شاهد پوسیدگی دندان ها و در نهایت از دست دادن آن ها هستیم. درمان های دندانپزشکی هزینه بالایی دارد؛ بنابراین عاقلانه است که با صرف زمان کمی در روز به حفظ سلامت دندان ها کمک کنیم. برای این کار در درجه اول مسواک زدن سه مرتبه در روز و به دنبال آن استفاده مرتب از نخ دندان توصیه می شود. اگر بخواهید مراقبت از دندان هایتان را تکمیل کنید، پیشنهاد می شود از دهانشویه ها استفاده کنید. این محلول های آبی رنگ برای حفظ سلامت دندان و لثه ها می توانند موثر واقع شوند.
نحوه استفاده از دهانشویه :
ممکن است بسته به مارک دهانشویه ای که استفاده می کنید، دستورالعمل های محصولات متفاوت باشد. همیشه دستورالعمل های بسته را دنبال کنید.
در اینجا دستورالعمل های اساسی برای اکثر انواع دهانشویه ها آورده شده است.
1. ابتدا دندان های خود را مسواک بزنید:
دندان های خود را کاملاً مسواک و نخ دندان بزنید.اگر در حال مسواک زدن با خمیردندان حاوی فلوراید هستید، قبل از استفاده از دهانشویه مدتی صبر کنید. دهانشویه می تواند فلوراید غلیظ موجود در خمیر دندان را از بین ببرد.
2. چه مقدار از دهانشویه استفاده کنید :
دهانشویه موردنظر خود را درون فنجان تهیه شده با محصول یا یک لیوان اندازه گیری پلاستیکی بریزید. معمولاً بین 3 تا 5 قاشق چایخوری است.
3. آماده ، چرخش ، آبکشی کنید :
فنجان را داخل دهان خود خالی کرده و آن را به مدت 30 ثانیه در دهان خود بچرخانید. آن را قورت ندهید.
4- آن را تف کنید :
دهانشویه را داخل سینک بریزید.
چند بار باید از دهانشویه استفاده کرد؟
دهانشویه جایگزینی برای مسواک زدن و نخ دندان نیست. همچنین برای تمیز نگه داشتن دهان لازم نیست از دهانشویه استفاده کنید. اکثر محصولات دهانشویه توصیه می کنند بعد از مسواک زدن و نخ دندان ، دو بار در روز از آنها استفاده کنید.
دهانشویه چگونه کار می کند؟
مواد تشکیل دهنده موجود در هر فرمول دهانشویه کمی متفاوت است - محصولات مختلف برای مقاصد مختلف کار می کنند. دهانشویه به جلوگیری از پلاک و التهاب لثه کمک می کند . اما از آنجا که فرمول ها بسیار متفاوت هستند و استفاده از دهانشویه به طور کلی با یک روال بهداشت دهان و دندان گره خورده است ، به طور قطعی نمی توان گفت که چه مقدار به این کمک می کند یا کدام فرمول بهترین است.دهانشویه با استفاده از مواد ضد عفونی کننده مانند الکل ، منتول و اکالیپتول باکتری ها را از بین می برد. این مواد در شکافهایی بین دندانها و مکانهای غیر قابل دسترسی مانند قسمت پشت دهان که باکتریها می توانند در آنجا جمع شوند ، از بین می برد.
عوارض احتمالی استفاده از دهانشویه
هر چند استفاده از دهان شویه دندان ها و لثه ها را سالم تر می کند، اما بهتر است از عوارض احتمالی آن نیز آگاه باشید:
- دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین در صورت استفاده درازمدت دندان ها را لکه و دهان را بدمزه می کنند.
- مصرف بلندمدت دهانشویه های حاوی الکل دهان را خشک می کند و باکتری های خوب را از بین می برد. به علاوه این دسته از دهانشویه ها به مرور زمان لثه را تحریک می کنند.
- به خاطر داشته باشید که دهانشویه جایگزینی برای مسواک زدن و نخ دندان محسوب نمی شود و تنها زمانی اثر مطلوب را به جا می گذارد را که پس از تمیز کردن فیزیکی به کار برده شود.