فواید ورزش هندبال
هندبال می تواند روی سیستم های مختلف بدن تاثیرات مثبتی داشته باشد.
- آمادگی جسمانی: هندبال باعث افزایش سرعت، قدرت، استقامت، چابکی و انعطاف پذیری در فرد ورزشکار می شود.
- آمادگی روانی: خلا قیت و قدرت تصمیم گیری در ورزشکاران این رشته افزایش می یابد.
- افزایش سرعت عکس العمل: ورزشکاران این رشته نسبت به افراد عادی با سرعت بیشتری به تحریکات محیطی پاسخ می دهند.
- آمادگی فکری: افزایش قدرت تمرکز، اعتماد به نفس و توجه در این ورزشکاران بیشتر است.
- شادابی: کسب مهارت و بازی در این رشته باعث شادابی در بازکنان هندبال می شود.
هندبال در مدارس
هندبال یک رشته ورزشی مناسب برای دانش آموزان در تمام مقاطع تحصیلی است. این ورزش برای تمام سنین سرگرم کننده است، سبب تقویت تمام عضلات بدن می شود، به علت تحرک زیاد باعث تناسب اندام در دانش آموزان می شود، ورزش چندان گرانی نیست و جثه دانش آموز در موفقیت او در این ورزش موثر نیست، یعنی همه دانش آموزان با هر جثه ای می توانند در این ورزش پیشرفت کنند.
هندبال برای بانوان
هندبال ورزش مناسبی برای بانوان است. اگرچه بعضی از کارشناسان معتقدند که این ورزش کمی برای بانوان خشن است اما عده کثیری هم اعتقاد دارند که هندبال یکی از مناسب ترین ورزش ها برای حفظ تناسب اندام، سلامت و افزایش قدرت تفکر در خانم ها است.
هندبال علاوه بر اینکه یک ورزش سرعتی است و به سلامت قلب و عروق کمک می کند، یک ورزش قدرتی نیز می باشد که در تقویت عضلات مختلف بدن نقش مفیدی دارد.
مزایای بازی هندبال
ورزش هندبال به دلیل تحرک زیادی که بازیکنان در آن دارند ویژگی های ورزش های اساس مانند دو میدانی و ورزش های دسته جمعی را دارا می باشد. علاوه بر این می توان از هندبال برای بدست آوردن آمادگی های جسمانی همچون سرعت، چابکی، استقامت، مهارت، دقت، قدرت و هماهنگی بین اعصاب و عضله استفاده کرد.
ویژگیهای ورزشهای اساسی مثل دو و میدانی و نکته های فنی بیشتر ورزشهای دسته جمعی را داراست و مزیت دیگر برای کسب آمادگیهای جسمانی نظیر سرعت، چابکی، استقامت، مهارت، دقت، قدرت و هماهنگر بین اعصاب و عضله ها مورد استفاده قرار می گیرد.
هندبال و بدنسازی :
چون هندبال یک ورزش قدرتی است و احتیاج به قدرت دارد ، لذا می بایستی در این ورزش به مساله ی بدن سازی عمومی و بدنسازی در پست های مختلف بازی تکیه ی فراوان شود . از این رو در کشور های اروپایی که هندبال بسیار رایج است ، از این ورزش به عنوان بدنساز استفاده و مادر ورزش های توپی نامیده می شود .
گروه های عضلانی درگیر در هندبال
عضلات کمر : این عضلات با همکاری عضلات پشت ، عضلات راست و مایل شکم عمل می کنند . قدرت عضلات کمر شرط اصلی برای انجام پرتاب هایی است که با خم کردن کمر انجام می گیرد .
عضلات شانه :این عضلات با همکاری عضلات سینه ای بزرگ و دلتوئید عمل می کند . به وسیله ی عمل این عضلات است که مخصوصا عمل دور خیز دادن دست ها و پرتاب کردن صورت می گیرد .
عضلات آرنج : این عضلات با همکاری عضلات راست کننده و خم کننده دست ها عمل می کنند . آن ها از چرخش بیش از حد مفصل آرنج جلوگیری کرده و باعث گردش آرنج می شوند .
عضلات مچ و دست :این عضلات با همکاری عضلات ساعد ، به خصوص عضلات راست و خم کننده دست و عضلات راست و خم کننده انگشت ها عمل می کنند . عملکرد عضلات مچ دست به خصوص در هنگام دریافت توپ و در هنگام پرتاب مچ دست ، بسیار مهم هستند .
عضلات تهیگاه : این عضلات با همکاری عضلات بزرگ و متوسط باسن و نیز عضله کمر عمل می کنند . آن ها عمل راست و کشیده کردن پارا به خصوص در هنگام تکیه دادن آن ونیز در هنگام پرش، مطلوب کرده . در هنگام پرتاب پرشی به پهلو تاثیر مثبتی در عمل خم کردن کمر روی پای تکیه گاه دارد .
عضلات ران :این عضلات با همکاری عضلات باسن باعث می شوند که بتوانیم پاهارا کشیده به طرف جلو یا عقب تاب دهیم و یا آن ها را به طرف داخل یا خارج بچرخانیم .
عضلات ساق پا :کار گروهی عضلات دو قلو و خم کننده انگشتان پا باعث عملکرد صحیح در هنگام انجام حرکات پرشی می شوند
4 سال پیش