رفع جوش صورت با رژیم غذایی سالم

  چهارشنبه، 29 مرداد 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
رفع جوش صورت با رژیم غذایی سالم
جوش‌های پوستی می‌توانند به علت‌های متفاوتی ایجاد شوند؛ از استرس گرفته تا نوسانات هورمونی. با این‌حال، همه این افراد علاوه بر جدی گرفتن روش‌های درمانی موضعی و دارویی،‌ می‌توانند از مواد غذایی خاص برای مقابله با جوش‌ها و شفاف‌سازی پوست خودشان استفاده کنند.

آیا درمان جوش صورت با مواد غذایی واقعیت؟ آیا با تغییر در نوع برنامه غذایی میتوان از بروز جوش در صورت جلوگیری کرد؟ متخصصین درمان های گیاهی بر این اصل باور دارند که زندگی سالم درمان خیلی از بیماری هاست. و ما با خوردن بعضی از مواد غذایی باعث بوجود آمدن آکنه میشویم. بنابراین با حذف بعضی از خوراکی ها و استفاده از میوه ها و سبزی های خاص میتوانید پوستی صاف و بدون جوش داشته باشید.

در رژیم غذایی ضد جوش چه چیزی بخوریم ؟!

با قطع مواد غذایی مضری که بهشان اشاره کردیم به پوستی تقریباً بهتر دست یافته اید .مخصوصا اگر قبلاً در رژیم روزانه خود از آنها تغذیه میکردید .اما اگر شما کلاً سالم غذا میخورید چه باید کرد؟آیا غذاهایی وجود دارند که مستقیماً با جوشهایتان مبارزه کنند؟ تحقیقات در این زمینه در ابتدایی ترین مراحل قرار دارد اما با این حال شواهدی در دست است که با توجه به آنها ۵ ماده غذایی را به شما معرفی میکنیم :

ماهی ها یا تخم کتان:

رژیم غذایی غلط مقادیر بالایی امگا۶ دارد، که با التهاب در ارتباط است. با افزایش مقدار دریافتی امگا ۳در رژیم غذاییتان مثل آنهایی که در روغن ماهی ،تخم کتان و مواد مشابه است ،باعث کاهش التهاب و بهبود در شیوع جوش شوید .

چای سبز:

چای سبز با داشتن مقادیر زیاد آنتی اکسیدان شما را در مقابل عوامل استرس زای خارجی محافظت میکند .در طول روز چای سبز بیشتری بنوشید .

صدف:

تحقیقات زیادی نشان میدهد که روی معدنی (mineral zinc)باعث کاهش جوش میشود .بهترین راه دریافت روی از مواد غذایی است و همانطور که میدانید مقدار بیشتر از ۱۰۰ میلی گرم از آن که توسط قرص ها دریافت شود عوارض جانبی در پی دارد.

صدف ،دانه های گرم برشته ،جگر گوساله ،گوشت کبابی ،کدو تنبل پخته ،دانه های کوبیده شده و تخم هندوانه از منابع خوب دریافت این ماده هستند .

آبمیوه ها:

خوردن مقادیر زیادی میوه و سبزیجات باعث پاک شدن پوست از جوش میشود.
یکی از بهترین راه های دریافت آنها آبمیوه هاست . بتاکاروتنهای موجود درآن باعث کاهش چربی پوست و دارای خاصیت ضد التهابی است .سبزیجات با برگهای تیره و توتهای تیره (بری)از مواد خوب هستند .

مواد غذایی پروبیوتیک:

این مواد هم با خاصیت ضد التهابی در روده و نهایتاً در بدن باعث کاهش شیوع جوش میشوند و به گفته دانشمندان شواهد خیلی زیادی برای صحت آن در دست است.

ماست ،کفیر،ترشی کلم،شکلات تلخ ،سوپ سویا ،خیار شور،تمپه(خوراک اندونزیایی) کیمچی و چای کامبوجا از موارد بسیار خوب مواد غذایی پروبیوتیک هستند.

قطعاً موارد بسیار زیاد دیگری نیز در کنار رژیم غذایی بر شیوع جوشها مؤثرند و رژیم غذایی فقط یکی از آنهاست .در کنار رژیم غذایی مناسب که عوامل تشدید کننده جوش را ازبین میبرد .فاکتورهای دیگری برای کمک به بهبود کامل جوشهایتان وجود دارد .

در رژیم غذایی ضد جوش چه چیزی بخوریم ؟!

شیر گاو

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۰ انجام شد، نشان داد بین شیر و جوش صورت ارتباط مستقیمی وجود دارد. محققان هنوز به درستی به علت این ارتباط پی نبرده اند، اما نظریاتی در این مورد وجود دارد که نشان می دهد شیر گاو، قندخون را افزایش می دهد. این امر می تواند التهابات پوستی را افزایش دهد که این خود منجر به جوش صورت می شود. از طرفی شیر گاو، سطح انسولین خون را بالا می برد که باعث چربی پوست (سبوم) می شود. بسیاری از شیرهایی که در بازار وجود دارند از گاوهای باردار دوشیده شده اند، بنابراین شامل هورمون هایی هستند که می تواند محرک تولید «سبوم» باشد. از طرفی چون شیر دارای هورمون رشد است، می تواند باعث رشد بیش از حد سلول های پوست شده و به طور بالقوه باعث مسدود شدن منافذ پوست شود. در سال ۲۰۰۵، پژوهشگران مطالعه ی موردی در همین زمینه انجام دادند که نشان داد: شرکت کنندگان نوجوانی که شیر بیشتری نوشیده بودند، جوش های بیشتری نسبت به نوجوانانی که شیر کم تری نوشیده بودند یا اصلا شیر ننوشیده بودند، داشتند.

۲. شکر

ممکن است با خودتان فکر کنید که شکر چه ارتباطی می تواند با جوش صورت داشته باشد، اما پژوهشگران به تازگی به این نتیجه رسیده اند که ممکن است واقعا ارتباطی بین جوش صورت و خوردن شکر وجود داشته باشد. البته این بدان معنا نیست که به ازای خوردن یک شیرینی کوچک حتما پوست تان یک جوش خواهد زد، اما به هرحال با پرهیز از خوردن شکر، حتما احتمال جوش زدن پوست صورت کم تر خواهد بود. تصور کنید در طول یک روز یک بطری نوشابه و یک بسته آبنبات بخورید؛ چه اتفاقی خواهد افتاد؟ حجم زیادی قند وارد خون تان می شود که سطح قندخون تان را به یکباره بالا می برد. احتمالا بعد از چند ساعت پوست تان با زدن یک جوش، عکس العمل نشان می دهد. پس می توانیم بگوییم که شکر هم یکی از مواد خوراکی است که می تواند در زدن جوش صورت مؤثر باشد. پس سعی کنید مواظب مقدار مواد شیرینی که طی روز می خورید، باشید تا میزان قندخون تان در حالت نرمال باقی بماند.

۳. غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند

غذاهایی که دارای قند زیادی هستند، در بدن به سرعت شکسته شده و تجزیه می شوند. این اتفاق ترشح انسولین را تحریک کرده و سطح قندخون را به سرعت افزایش می دهد. این رویداد موجب نوسانات هورمونی و التهاب در بدن می شود و بدن با جوش زدن نسبت به این مسئله عکس العمل نشان می دهد. همان طور که حتما خودتان متوجه شده اید، درباره ی مواد غذایی مثل: نان سفید، غلات صبحانه ی تصفیه یا فرآوری شده، برنج سفید، چوب شور، چیپس سیب زمینی، کلوچه و کیک صحبت می کنیم، پس ساده ترین راه حل این است که این مواد غذایی را با مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین مثل سبزیجات، غلات سبوس دار، سیب زمینی شیرین و بسیاری از میوه ها جایگزین کنید.

۴. مواد غذایی بی ارزش (تنقلات)

تقریبا به همه ی همان دلایلی که برای مواد غذایی شیرین گفتیم، نوسانات هورمونی، التهابات و بالارفتن سطح قندخون، اگر تلاش می کنید پوست روشن و شفافی داشته باشید، باید خوردن تنقلات و مواد غذایی بی فایده برای بدن را متوقف کنید.

۵. فست فود ها

غذاهای چرب به خصوص فست فودها که به طور معمول حاوی چربی های مضر هستند، به سرعت بدن را دچار التهاب کرده و پوست صورت با جوش زدن نسبت به این التهابات عکس العمل نشان می دهد. میزان این التهابات می تواند آنقدر جدی باشد که حتی حملات آسم در دوران کودکی را هم تشدید کند. پس اگر در مسیر رفتن به یک فست فود هستید، عزم تان را جزم کنید و فقط یک سالاد سفارش دهید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها