ساخت شیشه واکسن، معضلی بزرگ‌تر از خود واکسن کووید-۱۹!

  سه شنبه، 10 تیر 1399 ID  کد خبر 87586
ساخت شیشه واکسن، معضلی بزرگ‌تر از خود واکسن کووید-۱۹!
ساعد نیوز: با شیوع کووید- ۱۹ در جهان و نیاز به واکسن، تهیه شیشه ویال واکسن نیز به یک چالش بزرگ برای شرکت‌های داروسازی تبدیل شده است.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا، بحران کووید- ۱۹ همچنان ادامه دارد و پژوهشگران سراسر جهان سعی دارند تا واکسنی برای مقابله با این بیماری پیدا کنند. کروناویروس تاکنون میلیون ها نفر را مبتلا کرده و بسیاری از مبتلایان را نیز از بین برده است. در حال حاضر، بیش از ۱۴۰ واکسن در حال آزمایش هستند که بیشتر آنها در مراحل پیش بالینی قرار دارند.

در هر حال، تولید یک واکسن ایمن و موثر فقط گام نخست به شمار می رود. رها شدن از این بیماری همه گیر، به ابداع بهترین نوع واکسن، ریختن آنها در ظرف مناسب، حمل و نقل آنها در سراسر جهان و بردن آنها برای افراد آسیب پذیر نیاز دارد.

از آنجا که کووید-۱۹ تقریبا همه انسان های روی زمین را تهدید می کند، میزان واکسن مورد نیاز بسیار زیاد خواهد بود و شاید بتوان این میزان را بین هفت تا ۱۵ میلیارد دوز پیش بینی کرد. در نظر گرفتن این موضوع ضروری است که شاید برخی از واکسن ها عملکرد خود را با تزریق دو دوز انجام دهند. با وجود تلاش های بی سابقه ای که در این مدت کوتاه رو به افزایش گذاشته، سازندگان واکسن عقیده دارند که این بزرگترین تنگنایی است که تاکنون با آن رو به رو شده اند.

"پاسکال سوریوت"(Pascal Soriot)، مدیرعامل شرکت داروسازی "آسترازنکا" (AstraZeneca)، در مصاحبه خبری که ماه گذشته برگزار شد، گفت: چالش پیش روی ما، ساخت واکسن نیست، بلکه ویال های آن است. در حال حاضر در جهان، ویال کافی برای پر کردن واکسن وجود ندارد.

شرکت آسترازنکا با "دانشگاه آکسفورد"(University of Oxford)، برای ساخت واکسن کووید- ۱۹ همکاری می کند. این شرکت فقط یکی از شرکت های دارویی است که به مشکل ظروف نگهداری واکسن می پردازد. شرکت آلمانی "AG Schott" که یکی از تولیدکنندگان بزرگ شیشه پزشکی است نیز اخیرا در مصاحبه ای گفت که درخواست هایی از سوی سازندگان واکسن مبنی بر ساخت یک میلیارد ویال دریافت کرده که دو برابر میزان تولید آنها در سال جاری است.

سازندگان معمولا موجودی اضافی شیشه تولید نمی کنند

شیشه پزشکی، محکم است اما در هر حال امکان شکستن آن وجود دارد؛ در نتیجه سازندگان معمولا موجودی اضافه ای از این شیشه ها تولید نمی کنند. آنها فقط براساس درخواست شرکت های داروسازی، شیشه می سازند. شرکت های داروسازی معمولا تا زمانی که از کارکرد واکسنی مطمئن نباشند، ساخت شیشه را سفارش نمی دهند.

در هر حال، با وجود شرایط کنونی جهان و شیوع سریع کروناویروس، وضعیت معمولی نیست. دولت ها و سازمان های غیرانتفاعی برای افزایش ظرفیت تولید واکسن و انجام دادن آزمایش های گسترده، بودجه های قابل توجهی را در اختیار سازندگان می گذارند تا شرکت های فردی مجبور نباشند با خطر پرداخت هزینه آزمایش و تولید واکسن مواجه شوند. آنها همچنین به آزمایش نانوفناوری مشغول هستند تا در صورت امکان برای هدف خود از آن استفاده کنند و از تولید به شیوه سنتی فاصله بگیرند.

اداره "پژوهش و توسعه پیشرفته زیست پزشکی" یا "باردا"(BARDA) که به "وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا"(HHS) وابسته است، تاکنون حدود ۲.۲ میلیارد دلار بودجه در اختیار شرکت های سازنده واکسن از جمله آسترازنکا، "جانسون و جانسون"(Johnson & Johnson) و "مدرنا" (Moderna) قرار داده است. این شرکت ها در نطر دارند تا با همکاری "موسسه ملی سلامت آمریکا"(NIH)، مرحله سوم آزمایش های خود را در همین تابستان آغاز کنند. هدف آنها این است تا شکاف میان زمان اثبات کارکرد واکسن و زمان آغاز ارائه آن را پر کنند.

علاوه بر انتخاب واکسن موثر، غلبه بر کمبود شیشه نیز موضوع بسیار مهمی است. کمبود شیشه واکسن، یکی از مشکلاتی است که طی دوره شیوع کروناویرس، به وضوح دیده می شود. "ریک برایت"(Rick Bright)، ایمنی شناس آمریکایی و رئیس پیشین باردا در ماه آوریل، کمبود شیشه واکسن را اعلام کرد و گفت که بین ماه های ژانویه و مارس، درخواست های مکرر و ناموفقی از مقامات دولتی داشته است تا برای تامین منابع مورد نیاز ایمنی سازی از جمله، سوزن، سرنگ و ویال شیشه ای اقدام کنند.

امضای قراردادهایی به ارزش ۳۴۷ میلیون دلار با دو شرکت آمریکایی سازنده ویال

باردا نهایتا در ماه ژوئن موفق شد قراردادهایی به ارزش ۳۴۷ میلیون دلار با دو شرکت آمریکایی سازنده ویال امضا کند. یکی از این شرکت ها موسوم به "کورنینگ"(Corning)، سابقه ای طولانی در همکاری با سازندگان واکسن دارد. شیشه های پیرکس ساخت این شرکت، در سال ۱۹۵۰ برای ارائه واکسن فلج اطفال به کار رفت. یک سخنگوی این شرکت در مصاحبه ای گفت: اکنون کورنینگ، ماهانه میلیون ها ویال تولید می کند. این شرکت انتظار دارد که با کمک بودجه باردا، این رقم را در سه سال آینده تا ۱۰ برابر افزایش دهد.

در هر حال، این اقدامات به زمان نیاز خواهند داشت. متخصصان باور دارند راه اندازی یک کارخانه جدید که قابلیت تولید سالانه ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون ویال را داشته باشد، حداقل بین شش تا هشت ماه زمان خواهد برد. این ایده، زمانی محقق می شود که سازندگان ویال شیشه ای بتوانند مواد اولیه مورد نیاز برای این خطوط تولید را به دست آورند. شیشه های پزشکی باید بتوانند نوسانات دما را تحمل کنند و عناصر شیمیایی واکسن را ثابت نگه دارند.

ساخت شیشه های پزشکی به گونه خاصی از ماسه نیاز دارد که در سواحل و بستر رودخانه پیدا می شود

ساخت شیشه های پزشکی، به گونه خاصی از ماسه نیاز دارد که در سواحل و بستر رودخانه یافت می شود. دانه هایی که به قدر کافی فشرده شده اند، به هم می چسبند تا یک شیشه جامد محکم را تشکیل دهند. این نوع ماسه که در بسیاری زمینه ها از جمله ساخت پنل های خورشیدی به کار می رود، تقاضای بالایی دارد و همین موضوع موجب شده تا معادن غیرقانونی استخراج ماسه در سال های اخیر رونق بسیار بگیرند.

این که آیا سازندگان واکسن، با مشکل شیشه روبرو می شوند یا خیر، بستگی به این دارد که با چه سرعتی به واکسن دست پیدا کنند. "پراشانت یاداو"(Prashant Yadav)، پژوهشگر "مرکز جهانی توسعه"(CGD) گفت: اگر بتوانیم در اوایل سال آینده به واکسن دست پیدا کنیم، گمان نمی کنم که نیازی به نگرانی در مورد شیشه باشد. از سوی دیگر، اگر ویال را به قدر کافی در اختیار نداشته باشیم، نمی توانیم واکسن را به صورت گسترده توزیع کنیم.

باردا برای برطرف کردن کمبود مواد مورد نیاز، با شرکتی همکاری می کند که فناوری ساخت ویال آن، بر زنجیره سنتی تبدیل ماسه به شیشه تکیه ندارد. این شرکت به جای روش سنتی، در فرآیند تولید از یک لایه باریک سیلیکات مورد استفاده در فناوری میکروچیپست ها استفاده می کند تا داخل ظروف پلاستیکی را بپوشاند. "کریستوفر ویکارت"(Christopher Weikart)، از دانشمندان شرکت "SiO۲ Materials Science" که قراردادی به ارزش ۱۴۳ میلیون دلار با باردا امضا کرده است، گفت: ما از بهترین شیشه و پلاستیک استفاده می کنیم تا از مزایای هر دو برای ساخت یک ماده ترکیبی بهره ببریم.

شرکت SiO۲ در سال های اخیر، ظروف پلاستیکی قابل توجهی ابداع کرده است. این شرکت ابتدا در سال ۱۹۶۰، ظروف دسته داری برای شیر ساخت و سپس به ساخت تیوب های جیبی آبنبات روی آورد. پس از آن در سال ۲۰۱۱، با تولید ظروف مخصوص دارو، به صنعت داروسازی وارد شد.

پلاستیک به تنهایی نمی تواند برای بسته بندی کارآمد داروها مناسب باشد. ویژگی هایی که موجب می شوند پلیمرهای پلاستیکی، سبک و بادوام باشند، آنها را در برابر ورود هوا نیز آسیب پذیر می کنند. هوا، آب، گازها و مایعات می توانند به سادگی در آنها نفوذ کنند. خود پلیمرهای پلاستیکی نیز می توانند به داروها نفوذ کنند و به آلودگی آنها منجر شوند. هر دو مشکل مذکور می توانند میزان ایمنی و کارآیی دارو را تا زمان رسیدن آن به بیمار تغییر دهند.

ویکارت و گروهش در پژوهش خود، به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه می توان یک ظرف پلاستیکی ساخت که چنین مشکلاتی را نداشته باشد. آنها پاسخ خود را در پلاسما یافتند. پلاسما، حالت چهارم ماده است که در کنار حالت های جامد، مایع و گاز قرار می گیرد.

ویال پلاستیکی می تواند کمک کند

ویکارت و گروهش، روشی را مهندسی کردند و ارائه دادند که می تواند به جذب هوای داخل ظروف پلاستیکی از جمله ویال و سرنگ بپردازد و آن را با گاز سیلیسیم دی اکسید جایگزین کند. سپس آنها در فشار بسیار پایین، یک میدان الکترومغناطیسی را در سر تا سر ظرف به کار بردند تا گاز را به پلاسما تبدیل کنند. مولکول های سیلیکا و اکسیژن طی این فرآیند، بسیار واکنشی عمل کردند و به سطح پلیمر متصل شدند. نتیجه این فرآیند، تشکیل لایه ای از سیلیکای خالص است.

ویکارت ادامه داد: یک مولکول اکسیژن، ماده ای بسیار کوچک است؛ در نتیجه برای بیرون نگه داشتن آن، به یک مانع بسیار محکم نیاز داریم. به همین دلیل، این مانع را از شکل بسیار متراکم سیلیکا می سازیم.

لایه سیلیکا بین یک لایه چسبنده پیچیده می شود تا بتواند به پلاستیک متصل شود و یک ورقه سیلیکا ادغام شده با کربن نیز می تواند از حل شدن شیشه در محتویات ظرف جلوگیری کند. این پوشش مبتنی بر پلاسما، کمتر از نیم میکرون ضخامت دارد و پهنای آن مانند پهنای موی انسان است.

شرکت SiO۲ پیش از همه گیری کووید- ۱۹، سالانه حدود ۱۴ میلیون ویال پلاستیکی برای شرکت های داروسازی می ساخت اما هنوز به بازار واکسن وارد نشده است. "لاورنس گانتی" (Lawrence Ganti)، مدیر تجاری SiO۲ گفت: شرکت ما از زمان امضای قرارداد با باردا، ۱۲۳ کارمند دیگر نیز استخدام کرده و اکنون در نظر دارد سالانه ۴۰ میلیون ویال تولید کند. این شرکت قصد دارد ۱۰۰ نفر دیگر را نیز استخدام کند و تا ماه نوامبر، حدود ۱۲۰ میلیون ویال ارائه دهد.

به گفته گانتی، SiO۲ قصد دارد ویال ها را در اختیار پنج شرکت تولیدکننده واکسن از جمله شرکت مدرنا بگذارد تا به ارائه درمان کووید- ۱۹ بپردازند.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
(عکس) امکانات فوق العاده برج روما رزیدنس، محل زندگی علی دایی / از آمفی تئاتر گرفته تا سونا و جکوزی و سالن بیلیارد! + تصاویری از داخل واحدها (10 نظر) تصاویری جالب و نوستالژیک از دوره دانشجویی مریم میرزاخانی در ایران/ مدال افتخار المپیاد بر گردن بانوی دانشمند (5 نظر) (فیلم) سربازی که صحنه رابطه نامشروع فرح و فریدون جوادی را دید، مغازه هدیه گرفت!!! (3 نظر) استقبال عجیب دانش آموزان دختر از شهردار زنجان+عکس/ به صف شدن دختران برای تعظیم؟ (1 نظر) شهرداری کرمانشاه مجسمه پاندای کونگ‌فوکار را به آغوش مردم ایران بازگرداند/ رفته میکاپ کرده اومده😂+عکس (1 نظر) دزدی از غرفه ویتنام و ترکیه در نمایشگاه کتاب تهران / فرهنگی‌ترین رویداد کشور در تیررس دله دزدها! (1 نظر) لوازم آرایش یک خانم شاغل که همیشه باید با خود داشته باشد (1 نظر) فرح پهلوی در چه شرایطی برای سگ سالومه مجری منوتو گریست؟ + ویدئو (1 نظر) از واکنش همایون شجریان به خیانتش تا صف طولانی امضای سروش صحت در حواشی داغ امروز سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1403 اعتراف چندش و عجیب اهالی قبیله آدم‌خوارها: من گوشت یک مرد و یک زن را خورده‌ام!+ویدیو لحظه باورنکردنی شکار یک عقاب توسط خرس گرسنه در نوک درخت!+ فیلم فال انبیاء روزانه پنجشنبه 27 اردیبهشت ماه 1403 سلفی بامزه و سر صبحی شبنم قلی خانی با دختر یکی یدونه‌اش، شانا خانوم+عکس/ ماشالله بزرگ شده😍 طراحی چهره رهبر معظم انقلاب بر روی برگ درخت توسط این هنرمند+ویدئو/ منحصربفرد و بی نقص عکسی از درختکاری آیت الله جنتی در حیاط شورای نگهبان
دیگران می‌خوانند   
تغییر چهره هوش پران محمد سریال لحظه گرگ و میش با استایل فشن و امروزی/ اصلاً قابل شناسایی نیست!+عکس اشک های جانسوز لیلا حاتمی بر سر خانه ابدی مادرش زری خوشکام+عکس کتک‌کاری جیگر وسط برنامه به خاطر یک شوخی!+ فیلم پست مشکوک منوچهر هادی درباره یکتا ناصر ؟! +عکس ماجرای جالب آشنایی ستاره سادات قطبی و همسرش شهرام شکیبا برای ازدواج: گفت سلام دخترم و ...+ویدیو لیلا حاتمی دقایقی پیش در مراسم تدفین مادرش زری خوشکام+ویدیو/ چقدر سخته آماده کردن خانه ابدی عزیزترین کس زندگیت رو ببینی! 2 سگ با پاپیون مهمان ویژه عروسی خانم بازیگر ایرانی ! / شیدا خلیق و مجری داماد ترکاندند + عکس ها دقایقی همراه با کوهنوردی با صلابت آیت الله هاشمی رفسنجانی+ویدیو/ از نوشیدن آبِ آبشار تا نوشتن یادگاری روی تخته سنگ استایل فوتبالی کیوان ساکت تازه داماد سینما و بهرام افشاری/ لباتون همیشه خندون +عکس لحظه کشف و ضبط 73 کیلو طلا در فرودگاه از یک زن+ویدیو/ جاسازی در کالسکه بچه تنبیه بدنی ؛ زخم‌های عمیق بزرگسالان دیروز بر روان بزرگسالان امروز واکنش احساسی ایمان صفا به ازدواج جنجالی کیوان ساکت و شیدا خلیق+عکس (ویدئو) آهنگ جدید "میخانه " حمید هیراد +لینک دانلود و متن آهنگ/تو مرا پیرم کردی ز جهان سیرم کردی... شاهکار منحصربفرد شهرداری شیراز در جان بخشی دوباره به درخت خشکیده متناسب با حال و هوای این شهر +عکس/ آدم هاج و واج میمونه از این همه زیبایی خاطره واقعی مهران مدیری از درگیری تک نفره با مخوف‌ترین باند گروگانگیری تهران!+ویدیو این زن در آذربایجان غربی پسر 7 ماهه و دختر 6 ساله اش را به قتل رساند +عکس دکوراسیون و تزئینات خانه لاکچری و لوکس فریبا نادری با چیدمان زیبا و منحصر به فرد/ چقدر خوش سلیقه+عکس حمله دسته جمعی کلاغ‌ها به شاهین شکاری در انتقام به شکار دوست‌شان+ فیلم ابتکار مادر شیدا خلیق در تبریک تولد دختر تازه عروسش با این عکس بامزه از کودکی خانوم بازیگر+ عکس/ چقدر ناز بوده بچگاش ژیلا صادقی مجری پُرحاشیه تلویزیون مهمان کافه المیرا شریفی مقدم/آرزوی ژیلا صادقی برای خانم مجری +عکس چرا نمایندگان موافقت رهبر انقلاب و مراجع تقلید را با مصوبه تعطیلی شنبه اعلام کردند؟ / دور زدن قانون یا تحت فشار گذاشتن شورای نگهبان؟! ابتکار خنده دار و خلاقانه جوان ایرانی در ساخت تردمیل خانگی با مایع ظرفشویی و آب+ویدیو/ مغز نیست که دنیای ایده های نابه😂 روایت مریم مومن از طلاق پدر و مادرش و قول پدرش برای برگشت مجدد که عملی نشد+ویدیو نگاهی به کیک تولد ساده و سفید رنگ شجاع خلیل زاده ستاره تیم ملی/ بعد ازدواجش آب رفته زیر پوستش جذاب تر شده هزارماشالله+ عکس اتاق خواب اروپایی و امروزی مینا مختاری، همسر بهرام رادان با طراحی مدرن+عکس/ انصافا سلیقه خاصی داره! حلقه نامزدی ظریف و تک تاش شیدا خلیق، تازه عروس سینمای ایران/ مدرن، شیک و باکلاس+عکس شیراز گردی محمود پاک نیت تقی خان سریال گیلدخت و همسرش واقعی اش در روز شیراز بیوگرافی و زندگی خصوصی کیوان ساکت اف، تازه داماد سینمای ایران و همسرش+ تصاویر جذاب و دیدنی سلام و احوال پرسی محمود احمدی نژاد و آیت الله جنتی در یک مراسم+ عکس عکس خیلی خنده دار از دورهمی مرغ ها در یخچال عروس+عکس/فقط یه سبزی کمه برا غیبت کردنشون...😂 عکسی از درختکاری آیت الله جنتی در حیاط شورای نگهبان سلفی بامزه و سر صبحی شبنم قلی خانی با دختر یکی یدونه‌اش، شانا خانوم+عکس/ ماشالله بزرگ شده😍 لحظه باورنکردنی شکار یک عقاب توسط خرس گرسنه در نوک درخت!+ فیلم حیرت داوران برنامه صداتو از خوانندگی بینظیر و متفاوت این جوان خوش تیپ+ویدیو/ ساده بگم ساده بگم دهاتی‌ام! اولین تصاویر از مراسم عروسی شیدا خلیق و بازیگر پوست شیر / دیزاین ورودی عمارت با گلهای طبیعی تبریک تولد عاشقانه تازه داماد سینمای ایران به همسرش شیدا خلیق/ چه مرد جنتلمنی+عکس تلاش تحسین‌برانگیز در یزد برای زنده نگه داشتن یک درخت در حین دیوارکشی!+ عکس استایل جذاب و جوان‌پسند داریوش فرضیایی، عموپورنگ خوش انرژی در 50 سالگی/ ماشاءالله پوستش چقدر صافه+عکس به من فحاشی کنید به پرسپولیس نه؛ کجا بودید وقتی دایی به چلسی و میلان گل زد؟ تشکر سپند امیرسلیمانی از مردم بابت تبریکاتشان بخاطر ازدواجش و بیان دلیل منتشر نکردن عکسهای بیشتر از مراسم عقدشان+ویدیو
تیتر امروز   
پست مشکوک منوچهر هادی درباره یکتا ناصر ؟! +عکس
(ویدئو) آهنگ جدید "میخانه " حمید هیراد +لینک دانلود و متن آهنگ/تو مرا پیرم کردی ز جهان سیرم کردی...
این زن در آذربایجان غربی پسر 7 ماهه و دختر 6 ساله اش را به قتل رساند +عکس
تنبیه بدنی ؛ زخم‌های عمیق بزرگسالان دیروز بر روان بزرگسالان امروز
چرا نمایندگان موافقت رهبر انقلاب و مراجع تقلید را با مصوبه تعطیلی شنبه اعلام کردند؟ / دور زدن قانون یا تحت فشار گذاشتن شورای نگهبان؟!
بیوگرافی و زندگی خصوصی کیوان ساکت اف، تازه داماد سینمای ایران و همسرش+ تصاویر جذاب و دیدنی
به من فحاشی کنید به پرسپولیس نه؛ کجا بودید وقتی دایی به چلسی و میلان گل زد؟
گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش / یخچال کله قندی 270ساله در حوالی پایتخت
نحوه عجیب قرار دادن واگن‌های مترو کرج با شکافتن سقف تونل+فیلم
متلاشی شدن یک شبکه شیطان پرستی در شهرستان شهریار تهران
قبر‌های لاکچری و مجلل جولان می‌دهند
از مراسم ازدواج شیدا خلیق با کیوان ساکت‌اف تا خاکسپاری مادر لیلا حاتمی در حواشی داغ امروز جمعه 29 اردیبهشت 1403
امام جمعه تهران با تعطیلی روز شنبه‌ مخالفت کرد
فوتبالیست ها و بازیگران مشتری این خودروی تاریخی هستند
در خانه این سیاستمدار خبری از فرش و مبلمان نیست/از زندگی در خانه ای با 13 بچه تا دامادی متولدِ کشور غربی که به حوزه علمیه رفته
منتخب روز