ساعدنیوز
ساعدنیوز

تاریخچه ادوبی، بزرگترین طراح اپلیکیشن

  دوشنبه، 13 دی 1400   زمان مطالعه 15 دقیقه
تاریخچه ادوبی، بزرگترین طراح اپلیکیشن
اَدوبی، (Adobe Incorporated) یک شرکت آمریکایی چندملیتی سازنده نرم‌افزارهای رایانه‌ای است که در سال 1982 توسط چارلز گسچه و جان وارناک تأسیس شد. عمده فعالیت این شرکت در تولید نرم‌افزارهای طراحی و گرافیک است. ساختمان مرکزی این شرکت درشهر سن خوزه ایالت کالیفرنیا قرار دارد. در این متن قصد داریم به بررسی تاریخچه این شرکت معروف بپردازیم با ما همراه باشید.

ادوبی برند بزرگی است که تقریبا همه ی فعالان اکوسیستم گرافیک دیجیتال و حتی همه ی کاربران دنیای کامپیوتر، نام آن راحداقل یک بار شنیده اند. ادوبی (Adobe Inc) شرکت نرم افزاری آمریکایی با بازار بین المللی است. مرکز مدیریت این شرکت در سن خوزه کالیفرنیا قرار دارد. ادوبی در طول تاریخ با تمرکز روی نرم افزارهای گرافیکی و ابزارهای تولید محتوای چندرسانه ای، نامی ماندگار از خود بر جای گذاشته است. فتوشاپ، مشهورترین نرم افزار این شرکت در میان کاربران دنیای کامپیوتر، حداقل یک بار توسط هرکدام از آنها استفاده یا نامش شنیده شده است.

بزرگترین برند دنیای گرافیک دیجیتال، اکنون علاوه بر نرم افزارهای قبلی خود، تمرکز زیادی روی نر افزارهای تحت وب دارد. علاوه بر فتوشاپ، ادوبی آکروبات ریدر و فرمت مشهور PDF از نام های وابسته به این برند بزرگ هستند. ادوبی، توسط کارمندان سابق مرکز تحقیقات زیراکس پارک ساخته شد و امروز با ۱۷ هزار کارمند در سرتاسر جهان، یکی از بزرگ ترین برندها محسوب می شود.

مرکز مدیریت ادوبی

تاریخچه تأسیس ادوبی

ادوبی هم یکی از آن شرکت های گاراژی دنیای فناوری است. جان وارناک، کارمند سابق زیراکس بود که با هدف توسعه ی زبان برنامه نویس پست اسکریپت، از این شرکت جدا شد. او در دسامبر سال ۱۹۸۲ شرکتش را در گاراژ خانه تأسیس کرد. چارلز گسچه، همکار وارناک در تأسیس شرکت بود. چارلز نیز زیراکس را با همان هدف ترک کرد.

جان وارناک و چارلز گسچه

جان و چارلز، نام ادوبی را از روی نهر Adobe Creek در لوس آلتوس، محل زندگی وارناک انتخاب کردند. این نهر، از پشت خانه ی وارناک عبور می کرد. لوگوی اولیه ی شرکت نیز توسط همسر وارناک یعنی ماروا وارناک طراحی شد که یک طراح گرافیست بود.

اپل در آن سال ها همکاری نزدیکی با زیراکس و کارمندان زیراکس پارک داشت. آن ها حتی در سال ۱۹۸۵، مجوز استفاده از زبان پست اسکریپت را برای پرینترهای خود خریداری کردند. این انتقال مجوز، به نوعی شروع عصر انتشارات کامپیوتری بود.

به هرحال، استیو جابز که متوجه پتانسیل های بالای زیراکس و کارمندان آن بود، در همان شروع فعالیت، پیشنهاد خرید ادوبی را به بنیان گذاران ارائه کرد. قیمت پیشنهادی او، ۵ میلیون دلار بود. بدیهی است که وارناک و گسچه با این پیشنهاد مخالفت کردند. البته، سرمایه گذاران آن زمان ادوبی، بنیان گذاران را مجبور کردند تا با جابز همکاری کنند.

بالاخره، استیو جابز مدیران ادوبی را راضی کرد. او ۱۹ درصد از سهام شرکت را به قیمتی ۵ برابر ارزش کل آن خرید. به علاوه، او حق مجوز پست اسکریپت را نیز برای ۵ سال پیشاپیش پرداخت کرد. این فروش سهام و دریافت هزینه ی پیشاپیش مجوز، ادوبی را به اولین شرکت سیلیکون ولی با سوددهی در سال اول فعالیت، تبدیل کرد. بنیان گذاران ادوبی از کارمندان سابق زیراکس پارک بودند.

وارناک و گسچه در روزهای اول فعالیت، مدل های مختلف کسب وکار را امتحان کردند. آنها انواع ایده ها از کسب وکار متمرکز بر خدمات کپی تا سیستم اختصاصی برای دفاتر چاپ و انتشار را در نظر داشتند. پس از مدتی، آنها تصمیم گرفتند تا تمرکز خود را روی نرم افزارهای مخصوص چاپ بگذارند. زبان پست اسکریپت با نام Adobe PostScript، اولین محصول آنها بود.

Adobe PostScript

پست اکسریپت اولین استاندارد واقعی چاپ توسط کامپیوتر بود. این زبان، الگوریتم هایی برای توضیح فرم حروف در بسیاری از زبان های زنده را شامل می شد. ادوبی پس از مدتی و در سال ۱۹۸۸، خدمات مخصوص چاپ زبان کانجی را نیز به سرویس های خود اضافه کرد. بنیان گذاران این شرکت، برای افزایش اعتبار زبان پست اسکریپت، با تولیدکنندگان تجهیزات تایپ و پرینت نیز همکاری کردند.

همکاری با شرکت های دیگر فعال در حوزه ی تایپ و چاپ، مرحله ی مهمی از پیشرفت فعالیت های ادوبی بود. آنها در ابتدا برای همکاری به Compugraphic از بزرگ ترین شرکت های فعال در حوزه ی حروف چینی مذاکره کردند اما به توافق نرسیدند. هدف بعدی، شرکت Linotype بود که همکاری با آن، مجوز استفاده از فونت های Helvetica و Time New Roman را برای ادوبی به همراه داشت.

تا سال ۱۹۸۷، پست اسکریپت به استانداردی جهانی تبدیل شد که ۴۰۰ نرم افزار و ۱۹ شرکت چاپ از آن استفاده می کردند. وارناک زمانی در توضیح انعطاف این زبان گفته بود که امکان پیاده سازی استانداردهای هنرهای گرافیکی در سیستم های چاپ اداری، با این زبان وجود دارد.

فونت های کامپیوتری و نرم افزارهای ادوبی

اولین محصولات ادوبی پس از عرضه ی پست اسکریپت، فونت های کامپیوتری و استانداردهای آنها بود. اولین محصول آنها به صورت یک فونت اختصاصی بانام Type 1. Apple برای این شرکت عرضه شد. پس از آن، استاندارد TrueType توسعه یافت که مقیاس پذیری و کنترل دقیق الگوی پیکسلی فونت ها را فراهم می کرد. مجوز این استاندارد نیز به مایکروسافت فروخته شد. پست اسکریپت به عنوان زبان رابط کامپیوتر و پرینتر، اولین محصول ادوبی بود

ورود ادوبی به بازار مصرف کنندگان عادی در میانه های دهه ی ۱۹۸۰ انجام شد. اولین محصول آنها، Illustrator بود که به عنوان یک نرم افزار طراحی برداری برای مکینتاش طراحی شد. ایلاستریتور که از دل نرم افزار توسعه ی فونت این شرکت بیرون آمد، قدم بزرگی در مشهور شدن پرینترهای لیزری مجهز به پست اسکریپت برداشت. رشد ادوبی به حدی بود که آنها در همان سال های ابتدایی، به فکر عرضه ی عمومی سهام افتاند. بازار نزدک در آگوست سال ۱۹۸۶ میزبان این شرکت شد.

ادوبی Illustrator

سال ۱۹۸۹، مصادف بود با عرضه ی محصولی که به پرچمدار ادوبی تبدیل شد. نرم افزار ویرایش گرافیکی فتوشاپ، در آن سال برای مکینتاش عرضه شد. نسخه ی ۱.۰ فتوشاپ، به پایداری لازم رسیده بود و با بازاریابی عالی ادوبی، به سرعت بازار را تحت سلطه ی خود درآورد.

۴ سال بعد، نقطه ی عطف بزرگ بعدی در تاریخ ادوبی ایجاد شد. آنها فرمت PDF یا Portable Document Format را به همراه نرم افزار Adobe Acrobat معرفی کردند. پی دی اف امروز به استانداردی جهانی در سیستم ایزو تبدیل شده است.

دهه ی ۱۹۹۰ علاوه بر فرمت جهانی پی دی اف، با معرفی نرم افزارها و سرویس های بزرگ دیگر و همچنین خرید شرکت های متعدد از طرف ادوبی نیز همراه بود. آنها در سال ۱۹۹۱ نرم افزار ویرایش ویدیوی Adobe Premier را معرفی کردند. در سال ۱۹۹۲، شرکت OCR Systems توسط آنها خریداری شد.

سال ۱۹۹۴، خرید بزرگ بعدی ادوبی رقم خورد. شرکت Aldus از بزرگان دنیای نرم افزارهای گرافیکی در آن سال ها بود. آنها نرم افزار PageMaker و After Effects را توسعه داده بودند که هر دو، به ادوبی تعلق گرفت. به علاوه، امتیاز فرمت مشهور فایل های چاپی یعنی TIFF نیز با این خرید، به ادوبی منتقل شد.

شرکت های بعدی که در سال های پایانی قرن بیستم توسط ادوبی خریداری شدند، پایه های این شرکت را در صنعت گرافیک و چاپ کامپیوتری محکم تر کردند. LaserTools Corp یکی از این شرکت ها بود که در سال ۱۹۹۲ به ادوبی پیوست. پس از آن، Frame Tecknology و نرم افزار آنها یعنی FrameMaker به دارایی های ادوبی اضافه شدند. در سال ۱۹۹۶، شرکت Ares توسط ادوبی خریداری شد.

پنل نرم افزار FrameMaker

با شروع قرن ۲۱، برنامه های بلندپروازانه ی ادوبی با قدرت ادامه پیدا کردند. آنها در سال ۲۰۰۲ شرکت کانادایی Accelio را خریداری کردند که امروز به نام JetForm شناخته می شود. بزرگ ترین خرید ادوبی در آن سال ها، رقیب دیرینه یعنی ماکرومدیا بود. این خرید که به صورت تبادل سهام به ارزش ۳.۴ میلیارد دلار انجام شده، نرم افزارهای بزرگی را به مجموعه ی ادوبی اضافه کرد. از این میان، فلش و فری هند، بزرگ ترین اعضای جدید ادوبی بودند. بزرگترین خرید ادوبی، تصاحب رقیب دیرینه یعنی ماکرومدیا بود.

نرم افزارهای دیگر ماکرومدیا همچون ColdFusion (پلتفرم توسعه ی اپلیکیشن های تحت وب)، Contribute (ویرایگشر حرفه ای فایل های html)، سرویس Captivate (پلتفرم ساخت محتوای آموزشی)، Connect (سرویس ساخت ارائه و سخنرانی)، Director (پلفترم سخت اپلیکیشن های چندرسانه ای) Dreamweaver (سرویس مخصوص توسعه ی وب)، Fireworks (ویرایشگر فایل های بیت مپ و برداری)، FlashPaper (چاپ اسناد به صورت فایل های فلش یا پی دی اف)، Flex (کیت توسعه ی نرم افزار که بعدها به بنیاد آپاچی بخشیده شد)، HomeSuite (ویرایشگر HTML)، سرویس JRun (توسعه ی جاوا)، Presenter (ابزار آموزش از طریق ارائه ی صوتی تصویری) و Authorware (سرویس توسعه ی برنامه بر اساس فلوچارت) نیز به مالکیت ادوبی درآمدند.

خرید شرکت های جدید و جذب تیم های توسعه ای آنها، برخی از نرم افزارهای ادوبی را دچار تغییر و تحول کرد. برخی از آنها تغییر یا ادغام شدند و برخی دیگر نیز به تاریخ پیوستند. به عنوان مثال نرم افزار توسعه ی وب GoLive پس از ملحق شدن دریم ویور به ادوبی، از لیست سرویس های این شرکت حذف شد. البته کاربران گولایو برای خرید دریم ویور تخفیف دریافت می کردند و پشتیبانی از آنها نیز به صورت آموزش های آنلاین ادامه پیدا کرد.

پنل GoLive

ورود به دنیای آنلاین

سال های پایانی دهه ی ۲۰۰۰ با ظهور و گسترش نرم افزارهای تحت وب همراه بود. ادوبی از این قافله عقب نماند و در سال ۲۰۰۸ با رونمایی از سایت Acrobat.com، اولین سری از اپلیکیشن های تحت وب خود را عرضه کرد. این اپلیکیشن ها با تمرکز روی پروژه های تیمی طراحی شده بودند.

بحران سال ۲۰۰۸ گریبان ادوبی را نیز باوجود تمام پیشرفت ها گرفت. آنها پس از عرضه ی سرویس Creative Suite 4 در آن سال، به خاطر مشکلات مالی مجبور به تعدیل ۶۰۰ نفر از نیروهای خود شدند. در سال بعد نیز ۶۸۰ نفر از کارمندان اخراج شدند.

بحران های ادوبی در آن سال ها، به مسائل مالی و اخراج کارمندان ختم نشد. در سال ۲۰۱۰، اولین زمزمه ها در مورد ناامن بودن فلش، از طرف اپل مطرح شد و این شرکت، پشتیبانی از فرمت فلش را در گوشی های هوشمند خود متوقف کرد. استیو جایز، مدیرعامل وقت اپل معتقد بود فلش به اندازه ی کافی امن و پایدار نیست. به هرحال باوجود تمام مقاومت های تیم ادوبی و مدیران، جابز پستی کامل در مورد ایرادات فلش و برتری های HTML5 منتشر کرد که شروعی بر مسیر نابودی فلش شد. در نهایت، در نهم نوامبر سال ۲۰۱۱، ادوبی اعلام کرد که توسعه ی فلش برای دستگاه های موبایل را متوقف خواهد کرد. آنها پس از آن تمرکز خود را روی استفاده از HTML5 برای استفاده در موبایل ها گذاشتند.

خرید شرکت های نرم افزاری، باوجود تمام مشکلات در دهه ی ۲۰۱۰ نیز ادامه پیدا کرد. ادوبی، ابتدا شرکت Day Software و سپس DemDex را خریداری کرد. در آن سال ها، علاقه ی کاربران به اپلیکیشن های موبایل به سرعت در حال افزایش بود و ادوبی نیز این حرکت را درک کرد. آنها در سال ۲۰۱۱ اپلیکیشنی با نام Carousel معرفی کردند که برای تمام پلتفرم های آیفون، آیپد و مک، تجربه ای شبیه به نرم افزار دیگر این شرکت یعنی لایت روم فراهم می کرد تا عکس های خود را به راحتی ویرایش کنند. این سرویس بعداً به Adobe Revel تغییر نام داد.

خرید مهم بعدی، شرکت نرم افزاری Nitobi بود که با پلتفرم توسعه ی اپلیکیشن PhoneGap شناخته می شدند. خرید این شرکت، کدهای منبع فون گپ را در اختیار ادوبی قرار داد و در نهایت، ادوبی این سرویس را به آپاچی اهدا کرد. امروز، فون گپ با نام Apache Cordova فعالیت می کند.

اپلیکیشن PhoneGap

چالش ها و انتقادات

یکی از انتقادهای همیشگی به شرکت ادوبی، قیمت نرم افزارها و خدمات آن بوده است. نرم افزارهای این شرکت برای کشورهای خارج از آمریکا، بیش از دو برابر قیمت گذاری می شوند. برخی کاربران معتقدند اگر از استرالیا یک بلیط خریداری کنند و نرم افزار ادوبی را در آمریکا بخرند، ارزان تر از خرید آن نرم افزار در کشور خودشان خواهد بود!

به هرحال ادوبی باز هم قیمت محصولات خود را در کشورهای خارج از آمریکا، بالا نگه داشته است. حتی امضای ۱۰ هزار کاربر اروپایی برای کاهش قیمت این محصولات در آن قاره نیز فایده ای نداشت. ادوبی حتی با تغییر ارزش ارزهای کشورهای دیگر نسبت به دلار، قیمت محصولات خود را در خارج از آمریکا تغییر می دهد. قیمت نرم افزارهای Adobe در خارج از آمریکا بسیار بالاتر از این کشور است.

امنیت، زمینه ی انتقادهای تند دیگر نسبت به محصولات ادوبی محسوب می شود. هکرها در نرم افزار ادوبی ریدر این شرکت، نقص های امنیتی متعددی را کشف کرده اند. ادوبی فلش نیز تاریخچه ای طولانی در معایب امنیتی، کارکردی و سرعت و مصرف منابع سیستم داشت.

یکی از منفی ترین نقاط تاریخ ادوبی، کشف بدافزار در سرویس های Creative Suite 3 این شرکت بود. در آن زمان مشخص شد که این بدافزار، اطلاعات کاربران را به شرکتی با نام Omniture ارسال می کند. ادوبی پس از آگاهی مشتریان از این موضوع، تنها اعلام کرد که از آن به بعد باید بیشتر نگران امنیت نر م افزارها و خدمات خود باشد. پس از آن، یک مشکل امنیتی نیز در فتوشاپ CS5 کشف شد. ابتدا پچ امنیتی را برای این مشکل عرضه نشد اما انتقادات بالاخره ادوبی را مجبور به ارائه ی پچ کرد.

سرویس Creative Suite 3

بحران های امنیتی ادوبی، در سال ۲۰۱۳ و با نفوذ به سرویس های این شرکت، به اوج خود رسید. آنها در سوم اکتبر آن سال اعلام کردند که ۲.۹ میلیون اطلاعات و داده های حساس کاربران طی این نفوذ دزدیده شده اند. آمار کاربران آسیب دیده از این نفوذ ۳۹ میلیون نفر اعلام شد و مجرمان، رمزهای مخصوص فایل های رمزنگاری شده را نیز در اختیار گرفتند.

در یک نفوذ دیگر، فایلی ۳.۸ گیگابایتی شامل نام کاربری و رمزهای رمزگذاری شده و غیررمزگذاری شده ی ۱۵۲ میلیون کاربر ادوبی به سرقت رفته و در وب سایت AnonNews عرضه شد. شرکت های امنیتی با بررسی این نفوذ اعلام کردند که روش های ادوبی برای محافظت از اطلاعات کاربران و همچنین، روش های رمزگذاری اطلاعات، نواقص متعددی داشته است.

بسیاری از کارت های اطلاعاتی هدف نفوذ بالا، خریداران اشتراک سرویس های Creative Cloud بودند. ادوبی به کاربران آمریکایی این سرویس، عضویت رایگان را ارائه کرد اما کاربران غیرآمریکایی، چنین پیشنهادهایی دریافت نکردند.

سال های اخیر و وضعیت اکنونی ادوبی

ادوبی در سال های اخیر بحران های متعددی را از سر گذرانده است. باوجود رشد همیشگی و فروش بالای محصولات و خدماتی همچون پکیج های Creative Cloud، این شرکت چالش های زیادی را تجربه کرد. در سال ۲۰۱۷ یک نفوذ بزرگ به سرورهای این شرکت، کدهای منبع بسیاری از نرم افزارها را در اختیار مجرمان قرار داد که بعدا در اینترنت منتشر شدند.

نفوذ به ادوبی، علاوه بر کدهای نرم افزارها، اطلاعات کاربران را نیز تحت تأثیر قرار داد. ۱۵۰ میلیون گزارش از اطلاعات کاربران و همچنین اطلاعات ۴۰ میلیون کارت اعتباری، در این حمله فاش شدند. ادوبی نیز مانند هر شرکت بزرگ دیگر دنیای فناوری، در سال های اخیر به پدیده ی هوش مصنوعی علاقه مند شده است. در مارس سال ۲۰۱۸، این شرکت همکاری جدیدی را با انویدیا شروع کرد تا در توسعه ی هوش مصنوعی، از امکانات یکدیگر استفاده کنند. همکاری این دو شرکت، در جهت تقویت هوش مصنوعی سرویس Adobe Sensei و زیرساخت های یادگیری ماشین، برای پردازنده های گرافیکی انویدیا خواهد بود.

سرویس Adobe Sensei

همکاری انویدیا و ادوبی، سرعت پیاده سازی خدمات مبتنی بر Sensei را برای کاربران سرویس های Creative Cloud، افزایش می دهد. البته همکاری این دو شرکت سابقه ای ۱۰ ساله دارد. در این سال ها، تلاش بسیاری شد تا از قابلیت های پردازنده های گرافیکی برای هرچه بهتر شدن خدمات در نرم افزارهای ادوبی استفاده شود.

به عنوان مثالی از نتایج همکاری ادوبی با انویدیا می توان به بهبود هماهنگی لب با صدا در نرم افزار Character Animator و ویرایش هوشمند صورت در فتوشاپ اشاره کرد. نرم افزارها و خدمات دیگر همچون Adobe Stock و لایت روم نیز از قابلیت های حاصل این همکاری، استفاده کرده اند.

سنسی در سال های اخیر به قابلیت اصلی و زیرساختی محصولات ادوبی تبدیل شده است. این هوش مصنوعی، در مجموعه خدمات و نرم افزارهای ادوبی یعنی Experience Cloud ،Creative Cloud و Document Cloud استفاده می شود. هوشمندی سنسی در کمک به خلاقیت کاربران بسیار کارآمد است. این هوش مصنوعی، زبان تصاویر، طرح ها و انیمیشن ها را می فهمد. به بیان دیگر، توانایی تشخیص محتوای موجود در این المان ها، از قابلیت های سنسی هستند.

آخرین خرید ادوبی در این سال ها، سرویس تجارت الکترونیک مجنتو از شرکت Permira بود. این خرید به قیمت ۱.۶۸ میلیارد دلار و با هدف تقویت سرویس های Experience Cloud شرکت انجام شد. این سرویس ها در حال حاضر انواع خدمات آنالیز، تبلیغات و بازاریابی را به مشتریان ارائه می دهند.

سرویس تجارت الکترونیک مجنتو

ادوبی در طول سال های فعالیت، افتخارات متعددی را کسب کرد. این شرکت که اکنون در رتبه ی ۸۰ باارزش ترین برندهای فهرست فوربز قرار دارد، در سال های متعدد در بین برترین شرکت های مناسب برای کار، در آمریکا شناخته شد. این شرکت در حال حاضر حدود ۱۷ هزار کارمند دارد و آخرین گزارش ها، درآمد آنها را در سال ۲۰۱۷ حدود ۷.۳ میلیارد دلار اعلام کرد. این شرکت علاوه بر سن خوزه، مراکز تحقیقات و عملیاتی هم در شهرهای نیوتن، نیویورک سیتی، مینیاپولیس، لهی، سیاتل و سان فرانسیسکو دارد. شانتانو ناراین، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره ی کنونی ادوبی است.
پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
خلاقیت خنده دار اوستا بنا در طراحی پله حماسه آفرید/ وقتی فقط از یه نیم کره مغزت استفاده میکنی😂 (226 نظر) نگاهی به کالسکه ساده و بدون تجملات نوه رهبر انقلاب که هر ساله در راهپیمایی ها از آن استفاده میکنند+عکس (202 نظر) ساده ترین و بی ریاترین جشن تولدی که بچه های روستا برا دوست مریضشون گرفتن+عکس/ چه کیکی هم براش درست کردن😍 (99 نظر) خلاقیت هوشمندانه اُوستا بنّا در ساخت خانه 2 طبقه/ دکترای افتخاری حق توئه +عکس (89 نظر) تصویری از خانه ابدی همسر جوان فریبا نادری/ روحش شاد و یادش گرامی (77 نظر) خلاقیت منحصربفرد بقال تبریزی با نوشته جالب روی شیشه مغازه اش حماسه آفرین شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا +عکس (66 نظر) گشت و گذاری در روستای محل تولد محمود احمدی نژاد؛ از گلایه پسرعموی بقالش تا شغل آهنگری پدرش در روستا (58 نظر) رونمایی از نوزاد خوشگل و بامزه ریما رامین فر، همای پایتخت+عکس / عاشقانه های ریما و امیر جعفری ارزش صد بار دیدن رو داره👌 (58 نظر) خلاقیت خنده دار راننده کرمانی برای ضد سرقت کردن ماشین اش حماسه ساز شد+عکس/ سلطان امنیت منطقه در سطح خاورمیانه!🤣 (55 نظر) شبی که محمود احمدی نژاد مهمانِ خانه ابدی مادرش شد و در آن خوابید+عکس/روحش شاد و یادش گرامی... (51 نظر) سردار سلیمانی: یک دختر دارم که برای خودش چریک است؛ زمان جنگ خواستگاری رفتم و با همسرم ... (48 نظر) سفره غذای ساده و ناهار صمیمانه رهبر معظم انقلاب در دوران نقاهت بعد از ترورشان همراه مهمانانشان+عکس (43 نظر) برنامه عالی صداوسیما که توسط رهبر معظم انقلاب تحسین شد/ خیلی اوقات دلم نمی‌آید که برخیزم و بروم+عکس (42 نظر) رخت عزای علی دایی در خانه ابدی پدرش+عکس/ قامت خمیده شهریار ایران در حضور فامیل و آشنایان (37 نظر) حضور چهره های فوتبالی در بیمارستان و روحیه دهی به علی دایی در عیادت از اسطوره فوتبال+ عکس/ مهدی رحمتی، عادل فردوسی‌ پور، کارلوس کی‌روش و ... (35 نظر)
دیگران می‌خوانند   
بیوگرافی و زندگی خصوصی فرناز رهنما، نازنین سریال ساختمان پزشکان و همسرش+ تصاویر جذاب و دیدنی خیابانی کولاک به پا کرد؛ صحبت های بی سابقه جواد خیابانی با وزیر ورزش+ فیلم تمجید رهبر معظم انقلاب از طعم کیک خوشمزه مادر شهید ارمنی/هر کجا تو با منی من خوشدلم +ویدئو پیام خنده‌دار دانش آموز به معلم در روز معلم؛ اصلا با من مشکل دارید!+ عکس ضیافت باربیکیو همسر شاهرخ استخری در یک مهمونی دورهمی/ رژیم پَر😂+عکس نگاهی به حیاط بسیار ساده و بدون تجملات خانه مصطفی خمینی، پسر ارشد امام خمینی+ویدیو/ منزلی با بافت قدیمی و سنتی نگاهی به ماشین خوش رنگ امیرمحمد یزدانی ستاره کُشتی/ این ماشینو باید قاب کرد زد به دیوار +عکس خلاقیت خنده دار دانش آموز ایرانی که خودش را به عنوان کادو همراه ساعت مچی به معلمش داد/ خدایا چیه این نسل جدید😂 خلاقیت خنده دار یک دانش آموز ایرانی برای فرار از مدرسه حماسه آفرید+فیلم/ یعنی آدم میمونه تو کار این بچه ها... خلاقیت زیبا و دلنشین پیرمرد دوره گرد شیرازی در فروش میوه نوبرانه بهاری با وسیله حمل منحصربفردش +عکس/ سنتی و ساده😍 رونمایی از مادر جوان و کم سن و سال رهام هادیانِ گروه ماکان بند/ چقدرم باکلاس و مهربون+عکس رونمایی از مادربزرگ زیبای هانده ارچل بازیگر سریال مست عشق؛ وقتی خوشگلی رو از مامان بزرگت به ارث میبری/ خدا شانس بده والا😅 چهره رنگ پریده و بدون آرایش فریبا نادری در اتاق گریم +عکس خلاقیت هوشمندانه شهرداری تبریز در نصب بنر برای اَخم و تَخم معلم حماسه آفرید/ این تصویر زیبا رو فقط تو ایران میشه دید+عکس تمرینات سنگین ورزشی رامین رضاییان زیر نظر محمدرضا گلزار/ گلزار وارد فاز جدیدی از زندگیش شد+ فیلم شباهت بی‌حد و اندازه محمدطاها به برادر خوش صدایش علی طولابی/ ماشاءالله یکی از یکی زیباتر و خوشتیپ تر+ویدیو آیا در گرجستان فارسی صحبت می‌کنند؛ در گشت شهری تور تفلیس به مترجم نیاز داریم؟ ایده خلاقانه محمود احمدی نژاد در ایجاد جایگاه دیدارهای مردمی‌اش با یک درِ از جا کنده شده و یک نرده در کوچه‌شان+عکس نوآوری‌ های فناوری در سلامت: دسترسی و کیفیت عکسی زیبا و لورفته از بچه داری سردار آزمون، ابرستاره فوتبال ایران در فرودگاه/ چه دختر خوشگل و نازی! قمار: بازی با آتش یا دروازه ای به سوی ثروت؟ نگاهی به جشن تولد لاکچری نورا دختر دوم علی دایی با تم سیندرلا+عکس/ قیافه شهریار ایران با این کلاه دیدنی شده😍 کشف کله‌پاچه چهارهزارساله در گورستانی عجیب+ فیلم تیرگی بیکینی را چگونه برطرف کنیم؟ سیاه خان ، زشت ترین فرد تاریخ ایران+ فیلم نوه بامزه و شیرین ثریا قاسمی، خانم گل سریال گیلدخت در آمریکا/ ماشاءالله چقدر بانمک و ماهه+عکس فاتحه خوانی رهبر معظم انقلاب بر مزار پدر بزرگوارشان در مشهد+عکس/ تاریخ فوتشون چند روز قبل از تولد رهبری بوده این دختر ریش و سبیل دار هم بلاخره عروس شد! +عکس/فقط تغییراتشو ببین! آنکارا تسلیم سیل شد! به رخ کشیدن هنر آشپزی و پختن غذاهای رنگارنگ به سبک صبا راد+ویدئو/ ماشالله خانوم هنرمند خلاقیت منحصربفرد شاطر خوش‌ذوق کرمانی در پخت نان خرگوشی برای کودکان در صف نانوایی +عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😍 لحظه اعلام درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی از تلویزیون+ فیلم عکس‌های 48 سالگی «ملکه میسول سو» در سریال جومونگ 3 رونمایی مازیار لرستانی از تیپ پسرانه‌اش در 10 سالگی در تبریز+عکس 3 روز از مفقود شدن یسنا، دختر 4 ساله، گذشت/ اعزام بالگرد به منطقه خلاقیت منحصر بفرد در طراحی لیوان برای نسترن ها حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس شباهت بی حد و اندازه فرناز رهنما، نازنین سریال ساختمان پزشکان به مادرش/مگه داریم انقدر شباهت+عکس تصاویری از بازیگران نون خ 5 در مراسم تجلیل و نشست خبری سریال/ 7 نفر دست و پای‌شان شکست! رونمایی از پسر جنتلمن و دو متری شقایق فراهانی روی زانو های مامانش/ ماشالا اصلا بهش نمیاد همچین پسر بزرگی😳 وقتی حاضران مراسم خاکسپاری، خودشان زیر خاک دفن شدند +ویدئو
تیتر امروز   
بیوگرافی و زندگی خصوصی فرناز رهنما، نازنین سریال ساختمان پزشکان و همسرش+ تصاویر جذاب و دیدنی 3 روز از مفقود شدن یسنا، دختر 4 ساله، گذشت/ اعزام بالگرد به منطقه رسوایی بی بی سی درباره نیکا شاکرمی وارد فاز جدید شد! موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/ پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند+عکس زلزله سنگین در تهران چه فاجعه‌ای را رقم می‌زند؟ به این 5 دلیل کفش پاشنه بلند بپوشید قمار: بازی با آتش یا دروازه ای به سوی ثروت؟ دانلود آهنگ جدید "جاذبه" ماکان بند/ اصلا این روزا نیستم رو به راه نگو اصلا نپرس هی ازم چرا ...+فیلم کشف مومیایی های باستانی سالم در خوزستان/ جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما..+عکس کشاورز پاک دست 30 میلیارد تومان پول گمشده را به صاحبش بازگرداند! بورسیۀ اساتید و دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی غزه در دانشگاه شیراز روایت جدید از نحوه بازداشت نیکا شاکرمی در ون یخچالی/ ماجرای تجاوز جنسی قبل از فوت نیکا شاکرمی حقیقت دارد؟ چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟ پهپاد جدید ایران؛ «هیرو» یا «لانست»؟ استقبال کم‌سابقه سرمایه‌گذاران 103 کشور از ایران‌اکسپو2024
منتخب روز   
کشف کله‌پاچه چهارهزارساله در گورستانی عجیب+ فیلم سیاه خان ، زشت ترین فرد تاریخ ایران+ فیلم (ویدئو) 10 نوع از خطرناک ترین مارهای جهان که در ایران هم دیده شده اند/ کابوس شب یعنی اینا نگاهی به خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب شهرستان بستان آباد/ شعرهای مشهور استاد برای این روستاست +عکس عکس عروسی امیر جعفری و ریما رامین‌فر، همای سریال پایتخت فیک و تقلبی از آب درآمد / هوش مصنوعی داره وارد مراحل ترسناکی میشه! (عکس) تیپ و استایل فوق‌العاده شیک و لاکچری یاورِ سریال فاصله‌ها بعد از 14 سال در عربستان سعودی / ببینیدش نمی تونید بشناسید! فروش ویلای روف گاردن دار و استخر دار حسن جوهرچی، فرهاد سریال فاصله‌ها توسط دخترش در شمال ! / در منطقه‌ای تهرانی نشین!!! سلفی دونفره نعیمه نظام دوست با سلطان کمدی ایران که یکسال حق نداشت منتشرش کنه! / چه ست آدیداسی پوشیده مهران مدیری ... سلفی آسانسوری علیرضا نیکبخت با همسر دومش که بیشتر از جانش او را دوست دارد / کراش دهه هشتاد فوتبال ایران حالا مرد زندگی شده ... (عکس) تعجب کاربران خارجی فضای مجازی از حجاب کامل همسر ستاره لیورپول / دنیا با حجاب جای زیباتری نیست؟ (عکس) بیتابی همسر و فرزندان شهرام عبدلی، بازیگر نقش مهران در سریال فاصله‌ها، بر سر پیکر بی جان او / تو کاری با دلم کردی که فکرشم نمی کردم ... (عکس) همبازی بودن آقای بیاتی، خواستگار فهیمه در پایتخت 5 با بازیگر معروف در فیلم نوستالژیک دهه شصتی / روحش شاد ...