برخی از بیماری های COPD عبارتند از
آسم ، برونشکتازی ، حساسیت های بیش از حد ، سرطان ریه ، فیبروز کیستیک ، سندرم دیسترس و معمولا افرادی که به این بیماری ها دچار شدند ، خیلی کم به سراغ ورزش می روند ، زیرا معتقدند که نمی توانند ورزش انجام دهند . اما پزشکان روی ورزش کردن این بیماران بسیار تاکید دارند. تحقیقات نشان داده که انجام تمرینات ورزشی می تواند در بهبود بیماری های مزمن تنفسی ، نقش بسزایی دارد. از طرف دیگر کم کردن فعالیت و نداشتن ورزش در زندگی ، باعث کاهش عملکرد قلب و عروق ، کاهش جریان خون و کاهش توده های عضلانی می شود ، به همین دلیل بیماری شما روز به روز بدتر می شود و برای نفس کشیدن انرژی بیشتری را از دست می دهید. در نتیجه ممکن است هنگام انجام دادن کارهای روزانه منزل مثل جارو کردن و یا بازی کردن با بچه ها ممکن است دچار سرفه و خس خس کردن شوید. این امر باعث می شود کیفیت زندگی شما افت کند ، باعث بی تحرکی روز افزون شما شود و رفته رفته باعث از دست رفتن حس استقلال و در نهایت افسردگی شما شود.
چگونه ورزش کردن باعث کاهش علائم بیماری های مزمن تنفسی می شود؟
ورزش کردن باعث نمی شود تا ریه شما سالم شود ، اما می تواند استقامت جسمی شما را افزایش دهد و باعث تقویت عضلات تنفسی شما گردد؛ در نتیجه به شما کمک می کند تا از نظر جسمی و روحی احساس بهتری داشته باشید و بتوانید بدون خستگی و با نفس کشیدن راحت تر در فعالیت های بیشتری شرکت کنید. اما برای تقویت عضلات قلبی ، عروقی و تنفسی ، نیاز به پشت کار و زمان زیادی دارید. داشتن یک برنامه ورزشی استاندارد و منظم می تواند به شما در این عمر کمک کند. بسیاری از افراد وقتی که تاحدودی حس می کنند تنفس بهتری دارند ، ورزش کردن را متوقف می کنند ، این امر کاملا اشتباه است زیرا حس تنگی نفس بعد از مدتی دوباره برمی گردد.
-
درمان اختلال مزمن تنفسی با ورزش
برای درمان اختلال مزمن تنفسی لطفا قبل از انجام هر گونه ورزش ، با پزشک خود صحبت کنید. زیرا اگر به بیماری مزمن تنفسی شدید مبتلا باشید ، دکتر ابتدا شما را به یک برنامه توانبخشی ریه ارجاع می دهد. همچنین اگر از کپسول های اکسیژن استفاده می کنید ، دکتر شما را راهنمایی می کند تا بدانید که چگونه جریان اکسیژن را در طول تمرین های ورزشی افزایش دهید.
-
تمرینات تنفسی
انجام دادن تمرینات تنفسی قبل از شروع ورزش کردن ، بسیار تاثیر گذار است. این تمرینات نیز باید به طور منظم و دقیق انجام شود و با انجام دادن این تمرینات تنفسی ، ورزش کردن تا حدودی برای شما آسان تر می شود.
در ادامه بهترین تمرینات تنفسی برای افراد مبتلا به بیماری های مزمن تنفسی را به شما معرفی می کنیم.
-
تنفس با لب های غنچه شده
تنفس با لب های غنچه شده برای درمان اختلال مزمن تنفسی: تنفس با لب های غنچه شده کمک می کند تا تنگی نفس شما کاهش یابد و نفس کشیدن را راحت تر کند. این نوع تنفس باعث آرامش افراد می شود ، هوای محبوس در ریه را آزاد می کند و به شما کمک می کند تا یاد بگیرید چگونه تنفس خود را کنترل کنید.
- نحوه انجام تمرین تنفس با لب های غنچه شده :
- گردن و شانه های خود را شل کنید .
- دهان خود را ببندید و به مدت دوثانیه از طریق بینی نفس بکشید ( دم از طریق بینی ).
- لب های خود را غنچه کنید.
- به مدت چهار ثانیه و از طریق دهان هوا را خارج کنید ( باز دم از طریق دهان ).
نکته: برای این تمرین ، لازم نیست که نفس عمیق بکشید. نکته مهم این است که تنفس به آرامی و با تمرکز انجام شود.
این تمرین را چهار یا پنج بار در روز تکرار کنید.
با ساخت اصولی کمد دیواری خونه ات را شیک و مدرن کن!
بیش از 1میلیون تومان تخفیف تکرارنشدنی این کفش چرم را ازدست نده!
-
تنفس هماهنگ
تنفس هماهنگ برای درمان اختلال مزمن تنفسی: در هنگامی که دچار تنگی نفس می شوید ، ناخو آگاه و با توجه به اضطراب به وجود آمده ، نفس خود را در سینه حبس می کنید. انجام تمرین تنفس هماهنگ می تواند به شما در هنگام اضطراب کمک کند.
نحوه انجام تمرین تنفس هماهنگ :
- از طریق بینی هوا را استنشاق کنید ( دم از بینی ).
- لب های خود را غنچه کنید.
- هوا را از طریق دهان بازدم کنید.
- این کار را مکرر انجام دهید تا اضطراب شما کاهش بیابد.
-
تنفس عمیق
تنفس عمیق برای درمان اختلال مزمن تنفسی: وقتی هوا در ریه ها محبوس شود ، ممکن است احساس تنگی نفس کنید ، و انجام یک تنفس عمیق می تواند هوای محبوس در ریه را رها کند. از طرفی این کار باعث می شود تا شما هوای تازه بیشتری وارد ریه خود بکنید.
نحوه انجام یک تنفس عمیق درست و مناسب :
در حالت نشسته ، دست های خود را روی پای هایتان بگذارید (برای باز شدن قفسه سینه).
- نفس عمیقی بکشید.
- نفس خود را حبس کنید و تا پنج بشمارید.
- به آرامی نفس خود را بیرون دهید ، تا جایی این کار را ادامه دهید که احساس می کنید تمام هوای درون ریه ها تخلیه شده.
این تمرین را نیز می توانید برای اثر بخشی بیشتر ، سه تا پنج بار در روز انجام دهید.
-
تنفس شکمی و یا تنفس از دیافراگم
تنفس شکمی برای درمان اختلال مزمن تنفسی: دیافراگم یکی از مهم ترین عضلات تنفسی است.معمولا افرادی که به بیماری های مزمن تنفسی مبتلا هستند ، اغلب از عضلات گردن ، شانه ، سینه و کمر خود برای تنفس استفاده می کنند.
تنفس از دیافراگ به افراد بیمار کمک می کند نفس های عمیق تری بکشند و بر روی عضله دیافراگم خود مسلط شوند.
نحوه انجام تنفس شکمی یا دیافرااگمی :
- به پشت بخوابید و زانو های خود را خم کنید.
- یک دست را روی سینه و دست دیگر را روی شکم خود قرار دهید.
- به آرامی از طریق بینی تنفس کنید.
- با اسفتاده از عضلات شکم خود شروع به تنفس کنید.
- اگر به درستی این کار را انجام دهید ، دستی که روی شکم است بالا می آید اما دستی که روی سینه است نباید تکان بخورد.
- با لب های غنچه شده و به آرامی شروع به بازدم کنید.
- هر چقدر که می توانید ان کار را تکرار کنید.
برای بهتر انجام دادن این کار از پزشک خود راهنمایی بخواهید تا او به شما نحوه درست این کار و تعداد تکرار مناسب شما را به شما نشان دهد.
-
تکنیک سرفه شدید
تکنیک سرفه شدید برای درمان اختلال مزمن تنفسی : تجمع مخاط در مجاری تنفسی ، یکی مشکلات بیماران مزمن تنفسی است. سرفه ، پاسخ طبیعی و غریزه ای نسبت به تجمع مخاط است و به همین دلیل این بیماران به طور مداوم سرفه می کنند.تکنینک سرفه شدید به شما کمک می کند تا از تکرار کردن سرفه جلوگیری کنید و مخاط را به طور کامل دفع کنید.
نحوه انجام سرفه شدید :
- راحت بنشینید.
- کمی عمیق تر از حالت معمول نفس بکشید .
- با استفاده از عضلات شکمی ، هوارا با سه فشار به بیرون پرت کنید.
برای اثر بخشی این تمرینات باید مکررا آن ها را انجام دهید. پس از این که یک بار تمرینی را انجام دادید، به عضلات و ریه خود استراحت دهید و به سراع تمرین بعدی بروید.
انتخاب ورزش مناسب برای اختلالات مزمن تنفسی
قدم بعدی در شروع ورزش کردن ، انتخاب ورزشی است که شما به آن علاقه دارید ، زیرا علاقه باعث می شود تا ورزش کردن برای شما لذت بخش شود.داشتن یک شریک ورزشی نیز می تواند ورزش را برای شما لذت بخش کند. بهترین ورزش های برای افراد مبتلا به بیماری های مزمن تنفسی ، ورزش های هوازی ، ورزش هایی که روی تقویت قسمت فوقانی بدن تمرکز دارند و تمرین با وزنه است ..
8 ورزش مفید برای افراد مبتلا به بیماری های مزمن تنفسی
- راه رفتن
- آهسته دویدن
- طناب زدن
- دوچرخه سواری
- اسکیت سواری
- ایروبیک کم اثر
- شنا کردن
- تمرین با وزنه
این را به یاد داشته باشید که همیشه قبل از ورزش کردن ، بدن خود را گرم کنید و بعد از آن نیز بدن خود را سرد کنید ، این کار باعث کاهش استرس در عضلات و مفاصل می شوند.
پیشنهاد ما به شما این است که برای شروع ، سی دقیقه و چهار بار در هفته ورزش کنید و به تدریج شدت و مدت تمرینات خود را افزایش دهید. افزایش تمرینات درمان اختلال مزمن تنفسی را علاوه بر اینکه برای شما لذت بخش تر خواهد، منجر خواهد شد زودتر نتیجه بگیرید.