درمان‌های دارویی کووید ۱۹ چیست؟

  چهارشنبه، 11 تیر 1399 ID  کد خبر 87852
درمان‌های دارویی کووید ۱۹ چیست؟
ساعد نیوز: یک داروساز در مورد درمان های دارویی کووید ۱۹، گفت: هیچ دارویی درمان قطعی کووید ۱۹ نیست.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا، دکتر محسن صنیعی در مورد ویروس کووید ۱۹ و ابعاد آن، اظهار کرد: با وجود چند ماه گسترش این بیماری همه گیر و انجام تحقیقات گسترده در مورد این ویروس، همچنان بسیاری از ابعاد این ویروس و بیماری ناشناخته مانده و همه زوایای آن مشخص نیست.

وی افزود: پزشکان هنوز در مورد فرآیند دقیق این بیماری ویروسی اتفاق نظر ندارند و عده ای این بیماری را ویروسی و شبیه آنفلوانزا و عده ای دیگر آن را یک ویروس تاثیرگذار بر خون می دانند.

این داروساز با بیان اینکه شیوه ابتلای افراد به کووید ۱۹ در چهار فاز ملایم، متوسط، حاد و بحرانی تقسیم بندی می شود، تصریح کرد: تقریبا ثابت شده که میزان و مقدار ورود ویروس به بدن، بر شدت و ضعف ابتلا به این بیماری تاثیر دارد.

صنیعی ادامه داد: اگر حجم زیادی ویروس وارد بدن شود، سیستم ایمنی بدن قادر به غلبه بر ویروس به نخواهد بود، از سویی دیگر با ورود حجم کمتر ویروس به بدن، سیستم ایمنی وظیفه مقابله را به خوبی انجام داده و در دفع ویروس موفق خواهد بود.

ضرورت رعایت بهداشت برای کاهش ورود ویروس به بدن

وی اهمیت رعایت بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی را از این منظر مهم تلقی کرد و گفت: در صورت رعایت بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی به شیوه صحیح، می ‍ توان از ورود مقدار زیاد ویروس به بدن و به تبع آن ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.

به گفته این داروساز، به هرحال ویروس وارد بدن می شود و اگر در حجم کم باشد، بدن توان غلبه دارد، اما در صورت ورود بیش از حد ویروس، سیستم ایمنی با شکست مواجه و بدن درگیر بیماری می شود؛ به همین دلیل کادر درمان به جهت مواجهه با بیماران متعدد و احتمال ورود مقادیر زیاد ویروس بیشتر در معرض خطر هستند و رعایت بهداشت و فاصله گذاری اجتماعی همین نقش بازدارنده در ابتلا به بیماری را دارد.

صنیعی در توضیح روش های درمان دارویی بیماری کووید ۱۹، اظهار کرد: بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در چند فاز ملایم تا حاد تقسیم بندی می شوند. دسته اول بیماران، افرادی هستند که در نمونه برداری از حلق و بینی تنها تست PCR آنها مثبت است و علائم دیگری ندارند، برای این دسته از بیماران درمان دارویی خاصی داده نمی شود و معمولا پزشک مصرف مایعات، استراحت برای بهبود بیماری و قرنطینه خانگی به منظور جلوگیری از گسترش ویروس را تجویز می کند.

وی ادامه داد: در حالتی که بیماری یک گام جلوتر رفته و ویروس بر بدن غلبه می کند، درمان های دارویی نیز انجام می شود. از ابتدای شیوع بیماری، داروی هیدروکسی کلروکین تجویز می شد که یک داروی ضدمالاریا است و با وجود اثرات کاهش سطح ایمنی، با مکانیسم نامشخص بر روند بهبود بیماری کووید ۱۹ تاثیرگذار است.

صنیعی اضافه کرد: زمانی که بیمار وارد فاز حاد کووید ۱۹ می شود، برای درمان از طیف وسیعی از داروها استفاده می شود از جمله دگزامتازون، فاوی پرایور، آزیترومایسین و رمدسیویر. لازم به ذکر است که مصرف دگزامتازون در افراد سالم و یا در مراحل اولیه بیماری نه تنها مفید نیست، بلکه به جهت کاهش سطح ایمنی می تواند خطرناک باشد. بنابراین از مصرف بی رویه این دارو اکیدا باید اجتناب کرد. نکته مهم این است که داروی دگزامتازون در مراحل حاد بیماری مناسب است و برای بیماران با شدت کمتر ابتلا نباید تجویز شود.

هیچ دارویی درمان قطعی کووید ۱۹ نیست

این داروساز با بیان اینکه در موارد حاد بیماری که در اصطلاح به آن طوفان سایتوکاینی گفته می شود، پزشکان برای سرکوب بیماری از داروهای بازدارنده استفاده می کنند و در این صورت مصرف کورتون هم تجویز می شود.

وی در توضیح طوفان سایتوکاینی، گفت: به دنبال سرکوب ویروس در بدن، سلول های ایمنی که در محل ورود ویروس حضور یافته اند مقادیر افزایش یافته IFN- I برای جبران تولید می کنند که باعث فراخوانی ماکروفاژ و نوترفیل بیشتر به محل التهاب می شود. در نهایت شاهد طوفان سایتوکاینی هستیم؛ پدیده ای که در آن مقادیر زیاد سایتوکاین به سرعت در پاسخ به عامل عفونی تولید می شود. این پاسخ افسارگسیخته باعث تخریب بافت ریه و نقص عملکرد آن در تبادل گازهای تنفسی می شود.

صنیعی با بیان اینکه افراد کمی وارد فاز حاد بیماری کووید ۱۹ می شوند، یادآور شد: در فاز حاد بیماری، معمولا داروی فاوی پیراویر که داروی ضد ویروس است، تجویز می شود. این دارو در ژاپن ارائه شد و هنوز تایید اف دی ای ندارد، اما کشورهای چین و ژاپن اعتقاد به تاثیر این دارو در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ دارند.

وی با تاکید براینکه دیگر روش های درمانی این بیماری هنوز تایید و اثبات نشده است، خاطرنشان کرد: آنچه مشخص است، اینکه نهایتا غلبه بر ویروس بر عهده سیستم ایمنی بدن است و داروها تنها می توانند بدن را در مبارزه با ویروس کمک کند.

به گفته این داروساز، دلیل اینکه کووید ۱۹ افراد دارای بیماری زمینه ای و سن بالا را بیشتر دچار عوارض این بیماری و حتی مرگ می کند، به دلیل کاهش سیستم ایمنی بدن این افراد و کاهش توان مقابله سیستم ایمنی در مبارزه با این ویروس است، خصوصا اینکه بدن با حجم بالایی از این ویروس مواجه شود.

وی در مورد روش های تقویت سیستم ایمنی بدن، اظهار کرد: نقش ویتامین های مختلف در مورد این بیماری مطرح شد و در این میان حرف های ضد و نقیض وجود دارد. عده ای مصرف زینک را در درمان و پیشگیری از این بیماری موثر می دانند و عده ای دیگر معتقدند که زینک گیرنده ویروس را فعال می کنند و نقش منفی در ابتلا به بیماری دارد، همچنین در مورد مصرف ویتامین سی، عده ای معتقدند که نقش بازدارنده دارد و برخی دیگر می گویند ویتامین سی عوارض ریوی ایجاد می کند.

صنیعی تاکید کرد: آنچه مشخص است، اینکه تعداد پزشکانی که تاثیر ویتامین سی و زینک را در مورد این بیماری مفید می دانند، بیشتر است. در مورد مصرف ویتامین ها نکته مهم و حیاتی ویتامین دی است که کمبود آن در بدن می تواند باعث بروز فاجعه شود و با توجه به کمبود این ویتامین در اغلب افراد جامعه مصرف ویتامین د۳ از اهمیت ویژه ای برخوردار است.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
(عکس) امکانات فوق العاده برج روما رزیدنس، محل زندگی علی دایی / از آمفی تئاتر گرفته تا سونا و جکوزی و سالن بیلیارد! + تصاویری از داخل واحدها (10 نظر) تصاویری جالب و نوستالژیک از دوره دانشجویی مریم میرزاخانی در ایران/ مدال افتخار المپیاد بر گردن بانوی دانشمند (5 نظر) (فیلم) سربازی که صحنه رابطه نامشروع فرح و فریدون جوادی را دید، مغازه هدیه گرفت!!! (3 نظر) لحظه باورنکردنی شکار یک عقاب توسط خرس گرسنه در نوک درخت!+ فیلم (1 نظر) فراجا: مأمور خاطی پلیس بازداشت و معلق از خدمت شد (1 نظر) استقبال عجیب دانش آموزان دختر از شهردار زنجان+عکس/ به صف شدن دختران برای تعظیم؟ (1 نظر) شهرداری کرمانشاه مجسمه پاندای کونگ‌فوکار را به آغوش مردم ایران بازگرداند/ رفته میکاپ کرده اومده😂+عکس (1 نظر) دزدی از غرفه ویتنام و ترکیه در نمایشگاه کتاب تهران / فرهنگی‌ترین رویداد کشور در تیررس دله دزدها! (1 نظر) لوازم آرایش یک خانم شاغل که همیشه باید با خود داشته باشد (1 نظر) فرح پهلوی در چه شرایطی برای سگ سالومه مجری منوتو گریست؟ + ویدئو (1 نظر) از واکنش همایون شجریان به خیانتش تا صف طولانی امضای سروش صحت در حواشی داغ امروز سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1403 اعتراف چندش و عجیب اهالی قبیله آدم‌خوارها: من گوشت یک مرد و یک زن را خورده‌ام!+ویدیو فال انبیاء روزانه پنجشنبه 27 اردیبهشت ماه 1403 سلفی بامزه و سر صبحی شبنم قلی خانی با دختر یکی یدونه‌اش، شانا خانوم+عکس/ ماشالله بزرگ شده😍 طراحی چهره رهبر معظم انقلاب بر روی برگ درخت توسط این هنرمند+ویدئو/ منحصربفرد و بی نقص
دیگران می‌خوانند   
فال شمع روزانه امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 وزارت ارشاد ناشران مجازی را غافلگیر کرد تقویت میل و عملکرد جنسی با این 10 ماده غذایی شگفت انگیز! فال قهوه با نشان روز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403 فال روزانه امروز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403 فال حافظ با تفسیر امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403+فیلم کبد چرب را با این میوه های شگفت انگیز درمان کنید! چگونه از افتادگی سینه‌ها جلوگیری کنیم؟ نگاهی به تیپ جوان پسند و امروزی احمدرضا عابدزاده در مراسم عروسی دخترش نگار+عکس/ بهش میخوره داماد باشه تا پدر عروس هم اکنون بارش شدید تگرگ در حرم رضوی/ مردم در منازل خود بمانند حیرت کاربران از صدای بهشتی و دلنشین فرشید نوابی مهران در سریال جدال با سرنوشت / شاهکار دیدنی آقای بازیگر سلفی عابدزاده با ستاره دربی 6 تایی رونمایی از خانواده جدید ستاره سادات قطبی و بچه های قد و نیم قد! چه خانواده پرجمعیتی+عکس فال ابجد روزانه یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 راه اندازی خط تولید آب معدنی {0 تا 100 هر آنچه باید بدانید!} جدیدترین ویدئو از وضعیت خیابان های مشهد بعد از بارش سیل آسا ویدیوی عجیب که در یک روز 12 میلیون لایک گرفت؛ خوردن یک ظرف 100 لیتری پُر از توت‌فرنگی در 12 ساعت+ویدیو سفر به ترکیه با بودجه محدود روش آسان طرز تهیه ترشی گوجه سبز با رب انار 6 روش فوق العاده برای پرپشت شدن گل حسن یوسف موخوره را با این 6 روغن از بین ببرید! | سلامت و زیبایی مو؛ با این روغن های طبیعی 10 خواص معجزه آسای زردچوبه برای سلامت و شادابی پوست پست عاشقانه علی سرابی برای همسرش مارال بنی آدم و کامنت معنادار سحر دولتشاهی+عکس آموزش کشیدن مرحله به مرحله خط چشم برای تازه کارها واکنش های جالب کودک یک ساله ای که برای اولین بار دنیا را دید! از ذوقش بغضم ترکید+ ویدئو تصویری زیرخاکی از مهدی قایدی در سال 1386 سکانس خاطره انگیزی که مادر لیلا حاتمی نقش همسر امیر کبیر را ایفا کرد/ روحش شاد+فیلم رونمایی شاهرخ استخری از چهره جدید و سبیل دارش+عکس/ و سبیلی که اصلا به آقای بازیگر نمیاد! رونمایی از چهره هانیه غلامی در 22 سالگی وقتی که از دانشگاه فارغ التحصیل شد / چقد ظریف و زیباست ماجرای هانیه غلامی و علیرضا طلیسچی/ دختران جوان با فحش سرازیر شدند! گریه های بهنوش طباطبایی به یاد پدرش آتیلا پسیانی: من بعد رفتنش یتیم شدم+فیلم حمل بار دریایی و هوایی: پرکاربرد ترین روش های حمل و نقل بین المللی خرید میز جلو مبلی چوبی جدید در سایت دکورال تصویر جالب از کودکی مهدی طارمی در زنگ ورزش مدرسه+ عکس چرا لباس فرم می پوشیم؟ جدید ترین و ترسناک ترین تصویر از سیاهی آسمان مشهد در نیمه روز/ سیل هولناک در راه است محمدرضا گلزار در استوری قلب عاشقانه نشان داد/ مخاطب این حرکت عاشقانه کیست؟ میدونستید کسی که کاشت ناخن رو مد کرد یه آقا بوده؟ وقتی سالهاست مردی ولی ناخنکارا از ایده تو پول درمیارن+فیلم آهنگ جدید و البته خیابانی بنیامین‌به نام فاتح‌ شدم+ویدئو رونمایی از مهریه های عجیب و هوش پران برخی تازه عروس ها؛ از 1200 نان بربری تا چشم‌هاﻯ داماد!
تیتر امروز   
فال شمع روزانه امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
فال قهوه با نشان روز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403
فال روزانه امروز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403
فال حافظ با تفسیر امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403+فیلم
فال ابجد روزانه یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
رونمایی از مهریه های عجیب و هوش پران برخی تازه عروس ها؛ از 1200 نان بربری تا چشم‌هاﻯ داماد!
عشق عمیق این پسر 19 ساله به پیرزن 76 ساله میلیاردر به ازدواج ختم شد! +عکس
جورجینا رودریگز با جدایی از رونالدو صاحب این چیزها می‌شود!!
وزارت ارشاد ناشران مجازی را غافلگیر کرد
پست مشکوک منوچهر هادی درباره یکتا ناصر ؟! +عکس
(ویدئو) آهنگ جدید "میخانه " حمید هیراد +لینک دانلود و متن آهنگ/تو مرا پیرم کردی ز جهان سیرم کردی...
این زن در آذربایجان غربی پسر 7 ماهه و دختر 6 ساله اش را به قتل رساند +عکس
تنبیه بدنی ؛ زخم‌های عمیق بزرگسالان دیروز بر روان بزرگسالان امروز
چرا نمایندگان موافقت رهبر انقلاب و مراجع تقلید را با مصوبه تعطیلی شنبه اعلام کردند؟ / دور زدن قانون یا تحت فشار گذاشتن شورای نگهبان؟!
بیوگرافی و زندگی خصوصی کیوان ساکت اف، تازه داماد سینمای ایران و همسرش+ تصاویر جذاب و دیدنی
منتخب روز