تاثیرات شگفت انگیز موزیک در ورزش
موسیقی سرچشمه خوبی برای انرژی و انگیزه گرفتن در ورزش به شمار می آید. اگر به دنبال یک عامل انگیزه بخش برای دویدن روی تردمیل و انجام ورزش های مختلف هستید، موسیقی را امتحان کنید؛ البته نه هر نوع موسیقی. انتخاب آهنگ در این زمینه کاملاً سلیقه ای است اما اگر تصمیم دارید روزانه با انگیزه بیشتری ورزش کنید، باید بدانید چه نوع موسیقی سبب افزایش انگیزه شما هنگام ورزش خواهد شد. با مطالعه این بخش از ورزش و سلامت نمناک، برای افزایش انگیزه در ورزش از امروز این نوع موسیقی را امتحان کید.
فواید موزیک ورزشی و دلیل بهتر ورزش کردن با موسیقی
گوش دادن به موسیقی در طول تمرین به ایجاد انگیزه بیشتر در افراد کمک می کند اما با این موضوع که چرا موسیقی این احساس را در ما بر انگیخته می کند و مزایای گوش دادن به آن در طول تمرین چیست کمتر آشنا هستیم. چه بخواهیم بدویم، چه تمرینات قدرتی انجام دهیم یا در کلاس بدنسازی شرکت کنیم، موسیقی کار را راحت تر می کند. با مطالعه ی این بخش از ورزش و سلامت نمناک متوجه اثرات مثبت و فواید موزیک ورزشی خواهید شد.
بهتر ورزش خواهید کرد
هنگامی که آهنگ دلخواهتان را حین ورزش گوش می دهید، احساس شادابی بیشتری می کنید زیرا موسیقی بدون آنکه متوجه شوید انرژی بیشتری به شما برای دویدن، دوچرخه سواری و شنای سریعتر می دهد. موسیقی برای ورزشکاران مانند یک ماده مخدر قانونی است که می تواند استقامت را تا 15 درصد افزایش دهد.
سرگرم می شوید
یک فایل از آهنگ های مورد علاقه می تواند تمرین های پیش پا افتاده را به چیزی تبدیل کند که در واقع بدنبال آن هستید، پس از همین امروز شروع کنید.
ورزش را لذت بخش تر می کند
اگر به ورزش علاقه ندارید و تنها به خاطر تناسب اندام، کاهش وزن و یا حجیم کردن عضلات به تمرینات ورزشی می پردازید، بی شک در چنین شرایطی ورزش و باشگاه رفتن کار چندان ساده ای نخواهد بود. با گوش دادن به موسیقی مورد علاقه خود هنگام تمرینات ورزشی می توانید ذهن را از این که در حال انجام تمرینات ورزشی هستید دور کرده و ورزش را به فعالیتی لذت بخش تر از آن چه به نظر می رسد تبدیل کنید.
ذهن را از خستگی دور می کند
گوش دادن به موسیقی در طول تمرینات منظم مانند دویدن، موسیقی می تواند توجه ورزشکار را را نسبت به احساس خستگی منحرف کند. این تکنیکی است که بسیاری از دوندگان ماراتن و ورزشکاران ورزشهای سه گانه به آن به عنوان مسئله ای مهم و مجزا می نگرند.
درد را کاهش می دهد
گوش دادن به موسیقی نیاز به داروهای مسکن و درد بعد از عمل را کاهش می دهد. اگرچه موسیقی جایگزین دارو برای کنترل دردهای مزمن نیست اما ممکن است در طی ورزش فرد را از دردهای طبیعی دور کند. بنابراین، به ورزش کردن بیشتر، ترغیب می شوید.
به طور طبیعی شادی را افزایش می دهد
موسیقی به طور طبیعی باعث افزایش ترشح دوپامین (انتقال دهنده عصبی )می شود، پس گوش دادن به موسیقی در طول تمرین می تواند باعث افزایش ترشح دوپامین و سروتونین (انتقال دهنده عصبی تقویت کننده خلق و خو) و در نهایت شادی شود.
محیط آموزشی بهتری را ایجاد می کند
موسیقی می تواند به دلیل وجود تشابهاتی بین ریتم و حرکات بدن انسان مفید واقع گردد و سبب افزایش راندمان شرکت کنندگان در تمرینات ورزشی شود. موسیقی قادر است اکتساب مهارتهای حرکتی را افزایش داده و محیط آموزشی بهتری را ایجاد نماید.
استرس و اضطراب را کاهش می دهد
در مطلب فواید موزیک پیش از این در نمناک خواندید که گوش دادن به موسیقی مناسب در حین تمرینات کششی یا یوگا(موسیقی بدون کلام) می تواند به شما کمک کند تا در طول روز استرس را کاهش دهید و آرامش بیشتری داشته باشید.
تمرکز را افزایش می دهد
گوش کردن به موسیقی زمان انجام تمرینات ورزشی سبب افزایش تمرکز روی تمرینات می شود اگر مشغله فکری زیادی دارید، و به هرچیزی از شام شب گرفته تا مشکلات روزمره فکر می کنید، برای افزایش تمرکز هنگام تمرینات ورزشی موسیقی گوش دهید. موسیقی به خاموش کردن صداهای ذهن و محیط اطراف کمک کرده و سبب می شود تمام حواس خود را به فعالیتی که در حال انجام آن هستید معطوف کنید.
سیستم ایمنی را تقویت می کند
همانطور که قبلا گفته شد موسیقی باعث بهبود خلق و خو و کاهش استرس می شود که به نوبه خود تأثیر مثبتی بر ایمنی بدن دارد، بنابراین با تقویت سیستم ایمنی و کاهش سطح استرس دیگری نیازی به نگرانی در مورد بیماری ها و یا حفظ رژیم تناسب اندام نیست.
زمان سریع می گذرد
شاید انجام تمرین یک ساعته، طولانی به نظر برسد اما وقتی ورزش همراه با گوش دادن به آهنگ باشد زمان سریعتر می گذرد. در یک تمرین 60 دقیقه ای می توان 15 آهنگ مورد علاقه (اگر طول هر یک از آنها تقریباً 4 دقیقه باشد) را گوش داد.
ضربان قلب را کاهش می دهد
برای کاهش ضربان قلب شدید هنگام انجام تمرینات ورزشی موسیقی آهسته و ملایم گوش کنید، اینگونه موسیقی به کاهش ضربان قلب کمک کرده زیرا کمک می کند تا حرکات به صورت طبیعی آهسته تر شوند.
وزنتان را سریعتر کاهش می دهد
گوش دادن به موسیقی سبب می شود ورزش دیگر برای شما سخت نباشد و تبدیل به فعالیتی لذت بخش شود و بهتر وزنتان را کاهش دهید. همچنین زمان صرف غذا نیز موسیقی ملایمی در فضا پخش کنید تا با ایجاد فضایی آرام بخش آرام تر غذا بخورید و زودتر سیر شوید.
به دویدن کمک خواهد کرد
دویدن خود را با یک آهنگ خوب هماهنگ و سرعت خود را حفظ کنید، حتی استقامت خود را بهبود ببخشید. آهنگ هایی با سرعت 140-160 در دقیقه برای دویدن مناسب هستند.
مغز را تمرین می دهد
در طول تمرین با گوش دادن به موسیقی نه تنها جسم بلکه می توانید مغز خود را درگیر کنید. بخشی از مغز میزان صدا و سرعت را رمزگشایی می کند در حالی که قسمت های دیگر توسط شعر تحریک می شود. پخش موسیقی منجربه بهبود سرعت پردازش اطلاعات در مغز می شود و در نهایت منجربه بهبود عملکرد حافظه می شود.
انتخاب موسیقی صحیح برای ورزش
طبق مطالعات انجام شده گوش دادن به موسیقی ها با ریتم تند تر بین 170 تا 190 بیت در هر دقیقه می تواند تاثیر بسیار عالی روی افزایش ضربان قلب بگذارد و تاثیر ورزش شما را افزایش دهد. معمولاً افراد در طول ورزش یا در سکوت هستند یا با آهنگ های آرام، معمولی یا ریتم تند ورزش می کنند. به طور کلی هرچقدر بیت موسیقی سرعت بیشتری داشته باشد، انجام ورزش راحت تر می شود زیرا تحقیقات نشان می دهد که عوامل محدود کننده در ورزش کردن معمولاً ذهنی است، نه فیزیکی. الگو های ریتمیک موسیقی می تواند اجرای حرکت و ایجاد یک بازخورد خوب را برای افراد راحت تر کند. در فضای ورزش موسیقی های خاصی هستند که از لحاظ استراتژی می توانند پاسخ خوبی را در بدن شما ایجاد کنند و باعث می شوند که شکل بدنی بهتری داشته باشید و حوصله بیشتری برای ورزش به خرج دهید و در نتیجه اثر کلی ورزش و تمرکز و توجه شما روی آن افزایش پیدا خواهد کرد.
پیشنهاد می کنیم موسیقی های بدون کلام را انتخاب کنید و از پخش موسیقی هایی که خواننده در آنها، زمین و زمان را به هم می دوزد، اجتناب کنید. صدای موسیقی نباید به اندازه ای بلند باشد که به گوش اسیب رساند یا باعث کاهش تمرکز شخص از توجه به محیط اطراف خویش شود. در آخر تمرینات ورزشی که می خواهید ضربان قلبتان کاهش پیدا کند، می توانید موسیقی آهسته و ملایم گوش کنید، اینگونه موسیقی به کاهش ضربان قلب کمک کرده زیرا کمک می کند تا حرکات به صورت طبیعی آهسته تر شوند.
بدنتان را رها کنید تا با ریتم موسیقی حرکت کند
اکثر افراد به صورت غریزی، تمرینات و حالات شان را هماهنگ با موزیک پیش می برند. اما اینکه چه سبک آهنگی به وجود آورنده ی این غریزه و هیجان است، به مدل فرهنگ ها و شخصیت افراد بستگی دارد. اگر تصمیم دارید روزانه با انگیزه بیشتری ورزش کنید پلی لیست خود را با آهنگ های کوبنده پر کنید تا هم از ورزش و هم از موسیقی لذت ببرید. مغز انسان با این واکنش تکامل یافته که هرجا موزیک باشد، حرکت نیز هست زیرا ارتباط مستقیمی بین نورون های شنیداری و حرکتی وجود دارد. شما با صدای بلند شنیدن قبل از پردازش صدا از جا می پرید، این یک مدار رفلکسی است که می تواند با صدای موسیقی نیز فعال شود. سبک موسیقی، سرعت یا تمپوی موسیقی می تواند موتور توانایی بدن انسان را تقویت کند و باعث روانی انجام حرکات ورزشی گردد. آهنگ می تواند در قالب یک مترونوم بوده و به شخص کمک نماید تعادل سرعت را حفظ نماید، کمترین خطا ها را انجام دهد و انرژی کمتری نیز مصرف کند.برخی دانشمندان بر این باورند که وقتی شما به موزیکی که علاقه دارید گوش می دهید حال شما خوب می شود و هیجانی خواهید شد که موجب بهبود عملکرد شما خواهد.
آثار درمانی موسیقی
ضمن انجام یک دسته آزمون، این دانشمندان اطلاعات مربوط به سوخت وساز مانند میزان دریافت اکسیژن وتغییرات تنش ماهیچه را اندازه گیری کرده و از شرکت کنندگان در مورد میزان تلاشی که انجام می دادند پرسیدند. پژوهشگران دریافتند که اکثریت داوطلبان وقتی خود ضمن کار، موسیقی می نواختند فشار کار را بسیار کمتر احساس می کردند. افزون بر این، نتایج اندازه گیری های مربوط به سوخت وساز نشان داد که ضمن نواختن موسیقی، ماهیچه های شرکت کنندگان انرژی کمتری مصرف می کردند و ازنظر فیزیولوژیکی مؤثر و کارآمدتر بودند. این امر حاکی از آن است که تکنولوژی توسعه یافته به عنوان تکنولوژی جدید ورزش های قهرمانی احتمالاً به آن علت که بانشئه موسیقایی می توان به بروز کنترل حرکتی منتسب به هیجان شد، مناسب و مطبوع تر است. این یافته ها نوعی پیشرفت به شمار می آید و به این مسأله اشاره دارد که می توان ازقدرت موسیقی درزمینه ی درمان کمک گرفت. آنچه که در این زمینه بیشتر اهمیت دارد آن است که دانشمندان معتقدند این بینش دارای پیامدهای مهم درنحوه ی نگاه به اهمیت موسیقی درآفرینش جامعه ی انسانی است. این نکته را باید به خاطر داشت که آداب اعتقادی دربسیاری از جوامع بشری با پس زمینه ی موسیقی همراه است. تأثیر فرو تعدیلی فعالیت موسیقایی بر کوشش و تلاش هنوز علت نامکشوف توسعه ی موسیقی درانسان است و نواختن موسیقی ضمن انجام کار جسمانی، سبب واماندگی کمتر می شود. اما دراین زمینه برای روشن شدن آثار موسیقی هنوز درهای ناگشوده به پژوهش بیشتری وجود دارد.