در این مطلب میخوانید:
استفاده از تردمیل چه تأثیری بر سلامتی دارد؟
چطور باید از تردمیل استفاده کنیم؟
چه تردمیلی برای ورزش کردن مناسب است؟
مزایا و معایب استفاده از تردمیل و تأثیر آن بر سلامتی و لاغری
مزایای استفاده از تردمیل چیست؟
استفاده از هر وسیله ای، مزایا و معایبی دارد که قبل از خرید باید به آن توجه کرد. مزایای استفاده از دستگاه تردمیل هم به شرح زیر است:
کار کردن با تردمیل برای همۀ افراد در هر سنی آسان است و روشی راحت برای ورزش کردن در منزل و باشگاه به شمار می رود.
سطحی که در تردمیل روی آن راه می روید، هموار است و هنگام استفاده از آن، برخلاف پیاده روی و دویدن در پارک و مسیرهای بیرون از خانه، با پستی ها و بلندی ها و موانع پیش بینی نشده روبه رو نخواهید شد. به همین دلیل با کیفیت بهتری به ورزش کردن خواهید پرداخت.
با ورزش کردن روی تردمیل، امکان کنترل ابعاد مختلف ورزش مانند سرعت شروع و ادامۀ ورزش کردن، زاویۀ دویدن روی سطح وسیله، و زمان لازم برای گرم و سرد کردن بدن کاملا تحت کنترل خواهد بود.
بعضی از انواع تردمیل ها اطلاعاتی دربارۀ وضعیت جسمانی مانند ضربان قلب در اختیارتان می گذارند که به بهتر ورزش کردن، کمک شایانی می کند.
به کمک این دستگاه در منزل، میزان کالری بیشتری نسبت به ورزش های دیگری می سوزانید که در منزل انجام می شوند.
همۀ افراد خانواده می توانند از تردمیل برای ورزش کردن و حفظ سلامتی خود بهره ببرند.
معایب استفاده از تردمیل چیست؟
همان طور که گفته شد، خرید هر وسیله باید با آگاهی و بررسی ابعاد مختلفی همراه باشد. خرید تردمیل هم قطعا معایبی به همراه دارد. بد نیست به این معایب توجه کنید تا با سنجش میزان معایب و مزایا، ببینید کفۀ کدام یک سنگینی می کند وتصمیم گیری بهتری انجام دهید:
قیمت دستگاه های تردمیل کمی بالاست؛ شاید خرید آن متناسب با بودجۀ تمام خانواده ها و افراد نباشد.
تردمیل وسیلۀ حجیم و بزرگی است و فضای زیادی از منزل اشغال می کند.
استفاده از بعضی از انواع تردمیل به دانشِ کار کردن با وسایل برقی و دیجیتالی نیاز دارد. شاید همه نتوانند تنظیمات آن را به خوبی یاد بگیرند.
ورزش کردن با تردمیل، شما را محدود به دو نوع ورزش کردن یعنی دویدن و پیاده روی می کند.
شیوۀ استفاده از تردمیل چیست؟
کسب آمادگی برای استفاده از تردمیل تقریبا شبیه به آماده شدن برای دویدن عادی است: باید به تدریج به استقامت بدن خود اضافه کنید. یادتان باشد درصورتی که دچار مشکلات مفاصل و کمر هستید، قبل از اینکه به سراغ خرید تردمیل بروید حتما با پزشک تان دربارۀ استفاده از این وسیله مشورت کنید.
قبل از شروع کار کردن با این دستگاه، کفش مناسبِ دویدن تهیه کنید، آب کافی بنوشید و با لباسی مناسب روی تردمیل بروید. یادتان باشد که دست ها را به حالت دویدن عادی، به طرفین بدن بگیرید. بعضی از دستگاه های تردمیل مجهز به یک میله هستند و امکان اینکه وسوسه شوید طی دویدن روی دستگاه، آن میله را با دست بگیرید، زیاد است. پس حواس تان باشد که این کار را نکنید.
حتما شیوۀ کار کردن با بخش های دیجیتالی دستگاه را یاد بگیرید تا بتوانید شیب سطح دویدن و سرعت را به درستی تنظیم کنید. قبل از شروع تمرین ورزشی، پنج دقیقه بدن تان را گرم کنید. بعد از اینکه یک تا دو هفته از تمرینات اولیه تان با این دستگاه گذشت، اقدام به افزایش سرعت و شدیدتر کردن ورزش با تردمیل کنید تا به بدن تان آسیبی وارد نشود.
تردمیل بخرید یا نخرید؟
در خرید تردمیل دچار تردید هستید؟ نمی دانید که خرید تردمیل واقعا تصمیم خوبی است یا خیر؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت تردمیل وسیلۀ خوبی است، با شبیه سازی درست و اصولیِ دویدن و پیاده روی به مفاصل تان فشار وارد نمی کند، در همۀ فصول و باوجود باران و برف هم می توانید در منزل از آن استفاده کنید، به جای مراجعه به باشگاه و صرف زمان و انرژی، در منزل هم امکان ورزش کردن وجود دارد؛ همچنین، امکانات متعددی مانند ارائۀ برنامۀ ورزشی مناسب، اعلام ضربان قلب و تنظیم سرعت دویدن هم در آن تعبیه شده است. چه چیزی از این بهتر؟!
باوجود این، برای خرید تردمیل باید نکاتی را بدانید؛ از همه مهم تر، باید بودجۀ خود را بسنجید و ببینید که چه نوع تردمیلی برای تان مناسب تر است. فقط یادتان باشد برای بهره بردن از هر وسیله ای باید حتما راه استفاده از آن را بدانید و براساس نیازهای خود، مدل های مختلف را انتخاب کنید. در غیر این صورت، استفاده از تردمیل یا هر وسیلۀ دیگری برای تان مفید که نیست، مضر هم خواهد بود.
با انواع تردمیل آشنا هستید؟
تردمیل انواع مختلفی دارد. تردمیل ها به دو دستۀ کلی «دستی» و «برقی» (موتوردار) تقسیم می شوند. در ادامه، هریک از این مدل ها را شرح می دهیم:
-
تردمیل دستی
تردمیل های دستی در گذشته بسیار مشهور و پرطرفدار بودند. این وسایل ساده هستند و برای کسانی مناسب اند که تازه ورزش را شروع کرده اند یا به دنبال ورزش جدی و حرفه ای نیستند. تردمیل های دستی موتور ندارند و با نیروی برق کار نمی کنند. در نتیجه، برای به حرکت درآوردن آنها باید سطحی را که روی آن می ایستید (اصطلاحا «کمربند غلتان») با نیروی پاهای خود به حرکت درآورید.
سرعت حرکت کمربند تردمیل وابسته به شیوۀ به حرکت درآوردن آن از سوی شماست. هرقدر سریع تر راه بروید، سطح زیر پای تان هم سریع تر حرکت می کند. این نوع از تردمیل ها بیشتر مناسب راه رفتن هستند و برای دویدن چندان کاربرد ندارند.
-
تردمیل برقی
در خرید تردمیل به این نکته توجه کنید که تردمیل های برقی هم به دو نوع تقسیم می شوند:
در نوع اول، تنظیم صفحۀ حرکت آن با دست امکان پذیر است. قبل از رفتن روی صفحۀ این تردمیل باید زاویۀ آن را به صورت دستی تنظیم کنید چون موتور بالابرندۀ صفحه ندارد. این محصولات نسبت به گروه دیگری که در ادامه معرفی می شود، ارزان تر هستند و معمولا امکان تنظیم صفحۀ حرکت تردمیل در دو یا سه سطح وجود دارد. منظور از این صفحه، همان صفحه ای است که روی آن می ایستید و پیاده روی یا دویدن را شبیه سازی می کنید.
نوع دیگری از تردمیل های برقی هم وجود دارد که با فشار یک دکمه، زاویۀ صفحۀ ایستادن روی تردمیل را در چندین حالت برای تان تنظیم می کند. این نوع دستگاه ها امکانات بیشتری دارند و برای ورزشکاران حرفه ای تر مناسب اند.
هر دو نوع از تردمیل های برقی دارای مدل های مختلفی هستند. این تفاوت و تنوع از وجود انواع گوناگونِ موتور در دستگاه ها ناشی می شود. واضح است که هرچه موتور قوی تر باشد، دستگاه هم قوی تر خواهد بود. تردمیل های برقی امکانات متعددی دارند. مثلا می توانید بنا به قدرت موتورشان، درجۀ سرعت را به میل خودتان تنظیم کنید. این تردمیل ها برای استفاده در منزل و ورزش کردن در سطوح ورزشی گوناگون بسیار کاربردی و مفیدند.
در خرید تردمیل باید به چه نکاتی توجه کنید
حال که با انواع تردمیل آشنا شدید باید با ویژگی های مختلف این دستگاه هم آشنا شوید تا در خرید تردمیل به بهترین انتخاب و گزینۀ ممکن دست پیدا کنید.
۱. قابلیت جمع و تا شدن
قابلیت جمع و تا شدن وسیله هم یکی از مهم ترین نکاتی است که باید در خرید تردمیل درنظر بگیرید؛ به ویژه اگر کمبود فضا دارید، نیاز به خرید دستگاهی که به راحتی جمع می شود و بعد از استفاده، فضای زیادی اشغال نمی کند هم بیشتر می شود.
البته چنین قابلیتی معمولا در تردمیل هایی با صفحات کوچک تر وجود دارد. دقت کنید که کوچک بودن صفحۀ راه رفتن و دویدن می تواند کارایی وسیله را کاهش بدهد. پس به بهای رسیدن به فضای بیشتر در منزل، از کیفیت ورزش کردن تان کم نکنید.
۲. تحمل حداکثر وزن
یادتان باشد که تردمیل ها ظرفیت های تحمل وزن مختلفی دارند. پس باید قبل از خرید تردمیل بدانید سنگین ترین میزان وزنی که تحمل خواهند کرد، چقدر است. فرضا اگر چند نفر در منزل تان از تردمیل استفاده خواهند کرد، باید به سراغ گزینه ای بروید که وزنِ سنگین ترین فرد را هم تحمل می کند. تردمیل ها معمولا تا سقف ۱۸۰ کیلو هم وزن افراد را تحمل می کنند.
۳. ضمانت نامه فروش
در هنگام خرید تردمیل حتما به ضمانت نامه فروش هم دقت کنید. حواس تان باشد که برخی از ضمانت نامه ها شرایط و بندهایی دارند که تنها بعد از خرید محصول و باز کردن جعبه اش، از آنها آگاه می شوید.
پس قبل از خرید، در اینترنت یا از طریق فروشنده و خریداران دیگر دربارۀ بندهای ضمانت نامه اطلاعات کسب کنید. این اطلاعات باعث می شود دقیقا بدانید ضمانت موتور، بخش های مختلف، تعمیرات و تعویض قطعات تردمیل با چه شرایطی انجام می شود.
۴. قیمت تردمیل
تردمیل وسیلۀ ارزانی نیست. برای خرید آن باید حداقل ۴ میلیون تومان کنار بگذارید. هرقدر امکانات آن بیشتر شود، مبلغ هم بالاتر می رود و باید اسکناس های بیشتری خرج کنید. در هر حال، تصمیم گیری و انتخاب با شماست که یک تردمیل ۴ میلیون تومانی بخرید یا ۴۰ میلیون تومانی. یادتان باشد که درنظر گرفتن نیازهای شخصی و نیز فضایی که می توانید در آن تردمیل را نگهداری کنید، از همه چیز مهم تر است. پس حتی اگر گران ترین و پیشرفته ترین تردمیل بازار را هم خریداری کنید باز ممکن است چندان کاربرد و استفاده ای برای تان نداشته باشد. یادتان باشد در انتخاب تردمیل به دنبال رفع نیازهای شخصی تان باشید و شرایط خودتان را بسنجید.