ساعدنیوز
ساعدنیوز

 عوامل تأثیر گذار در چاقی که ما از آنها بی خبریم

 عوامل تأثیر گذار در چاقی که ما از آنها بی خبریم
بامدرن شدن زندگی روز به روز برتعداد افراد چاق که در دنیای ماشینی به یک معضل تبدیل شده‌ است فزونی می یابد،آمار منتشر شده حاکی ازآن است که این معضل یقه تعداد زیادی ازمردم راگرفته است.مشکلات زیادی چون‌ بیماری‌های قلبی؛ مغزی و گوارشی دستمایه این معضل است که در صورت عدم درمان به آنهامبتلا خواهید شد. جهت آشنایی باراههای درمان این مشگل ماراهمراهی کنید

عوامل موثر در چاقی که ما از آنها بی خبر هستیم!

متاسفانه با ماشینی شدن زندگی روز به روز بر تعداد افراد چاق افزوده می‌گردد و چاقی به عنوان معضل دنیای امروزه شناخته می‌شود. بر اساس آمار منتشر شده درصد بسیار زیادی از مردان و زنان از معضل چاقی رنج می‌برند. چاقی عامل مشکلات و بیماری‌های بسیار زیادی چون بیماری‌های قلبی؛ مغزی و گوارشی نیز هست که در صورت عدم درمان چاقی به آن مبتلا خواهید شد. خوشبختانه روش‌هایی مانند جراحی چاقی جهت درمان این بیماری در حال حاضر در دسترس هستند. اما ما در این مقاله با توجه به اهمیت موضوع قصد داریم تا در خصوص عوامل موثر در چاقی توضیحاتی را ارائه نمائیم تا بدانیم چه علل و عواملی در ابتلا به چاقی موثر هستند.

عوامل مؤثر در چاقی

همه ما به خوبی می‌دانیم که چاقی و اضافه وزن تنها روی ظاهر ما تأثیر ندارد، بلکه در اثر چاقی، بیماری‌های مختلفی هم در کمین سلامتی ما می‌نشینند. عوامل مختلفی وجود دارند که باعث اضافه وزن ما می‌شوند؛ عواملی که گاهی از آنها بی‌خبر هستیم.

شناسایی این عوارض چاقی به ما کمک می‌کند که راحت‌تر با چاقی و اضافه وزن مبارزه کرده و به این ترتیب سلامت خود را برای همیشه تضمین کنیم. سؤال اصلی که ذهن بسیاری از ما را به خود مشغول کرده است، این است که چرا چاق می‌شویم؟ درابتدا بایستی دلایل بروز این معضل واضافه وزن رابدانیم...

دلایل بروز چاقی و اضافه وزن را بیشتر بشناسیم

پیش از پرداختن به علل بروز چاقی، باید با یک قانون مهم آشنا شویم؛ قانونی که بارها درباره آن شنیده‌ایم، اما آنطور که باید به آن توجه نکرده‌ایم.

“چاقی، ناشی از مصرف بیش از حد غذا و تحرک کم است. ”

بدیهی است هنگامی که مقدار زیادی مواد غذایی و کالری را به‌ویژه از طریق چربی‌ها و قندها وارد بدن می‌کنیم، اما فعالیت بدنی کافی برای سوزاندن انرژی به‌دست آمده را نداریم، دچار چاقی و اضافه وزن می‌شویم. جسم ما عادات و رفتارهای ما را به معرض دید می‌گذارد و این چاقی نیز در اثر عادات نادرست ما بروز پیدا می‌کند.

در ادامه عواملی که باعث اضافه وزن می‌شوند را بیشتر بررسی خواهیم کرددریافت کالری بیش از حد؛ دشمن بزرگ تناسب اندام

ارزش غذایی غذا با واحدهایی به نام کالری اندازه‌گیری می‌شود. اما ما در طول روز به چه مقدار کالری نیاز داریم؟

به‌طور کلی یک مرد فعال از نظر جسمانی روزانه به 2500 کالری و یک زن فعال از نظر جسمانی به حدود 2000 کالری در روز نیاز دارد.

شاید در نگاه اول این میزان کالری کمی زیاد به نظر برسد، اما با خوردن مواد غذایی مختلف به راحتی می‌توان به آن دست پیدا کرد. به‌عنوان مثال خوردن همبرگر بزرگ، سیب زمینی سرخ کرده و میلک شیک حدود 1500 کالری به بدن ما می‌رساند که برای بسیاری از ما این حجم کالری تنها یک وعده غذایی است. صبر کنید؛ این تمام ماجرا نیست!

معضل دیگر این است که بسیاری از ما فعالیت بدنی کافی نداریم و در نتیجه کالری دریافتی به‌عنوان چربی در بدن ما ذخیره می‌شود.

ژنتیک؛ بهانه‌ای پیش پا افتاده یا واقعی؟

بسیاری از ما زمانی که می‌بینیم تلاش‌های ما برای کاهش وزن مؤثر واقع نمی‌شود، یک بهانه خوب می‌آوریم: “چاقی من ارثی است یا من ژن چاقی دارم! ” در حالی که برخی شرایط نادر ژنتیکی وجود دارد که باعث چاقی و اضافه وزن می‌شوذ از جمله این شرایط می‌توان به سندروم پرادر- ویلی اشاره کرد.

درواقع هیچ دلیل خاصی وجود ندارد که ما نتوانیم وزن خود را کاهش دهیم. البته برخی از رفتارهای ما مانند اشتهای زیاد از والدین به ارث می‌رسد و به طبع کاهش وزن را دشوارتر می‌کند. با این وجود در بیشتر موارد چاقی به علل محیطی مربوط می‌شود؛ عادات غذایی نادرستی که از دوران کودکی یاد گرفته‌ایم.

بیماری‌های خاص از عوامل موثر در چاقی

در برخی موارد بیماری‌های زمینه‌ای ممکن است به افزایش وزن کمک کنند. در ادامه به معرفی برخی از این بیماری‌ها خواهیم پرداخت.

کم کاری غده تیروئید

این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که غده تیروئید بدن به‌اندازه کافی هورمون تولید نمی‌کند.

سندروم کوشینگ

این بیماری یک اختلال نادر است که منجر به تولید بیش از حد هورمون‌های استروئیدی می‌شود. با این حال اگر این بیماری به‌درستی تشخیص داده شود، سدی در برابر کاهش وزن نخواهد بود.

عوارض داروها

برخی از داروها مانند کورتیکو استروئیدها، داروهای صرع و دیابت و برخی داروهای مورد استفاده برای بیماری‌های روانی مثل داروهای ضدافسردگی یا داروهای اسکیزوفرنی نقش موثری در افزایش وزن و چاقی دارند. جالب است بدانید گاهی افزایش وزن ممکن است از عوارض جانبی ترک سیگار باشد.

رژیم غذایی نامناسب از مهم ترین عوامل موثر در چاقی

چاقی یک شبه اتفاق نمی‌افتد! بلکه در طول زمان و به‌تدریج در اثر رژیم غذایی نامناسب و شیوه زندگی نادرست رخ می‌دهد.

اگرچه بارها در رابطه با تأثیر رژیم غذایی شنیده‌ایم، اما بد نیست بار دیگر نکات مهم در رابطه با عادات غذایی سالم را یادآوری کنیم.

• مصرف بیش از حد فست فود یا غذاهای فرآوری شده که حاوی مقدار زیادی قند و چربی هستند

• نوشیدن بیش از حد الکل؛ الکل حاوی مقدار زیادی کالری است که افرادی که به نوشیدن الکل اعتیاد دارند، معمولاً اضافه وزن را تجربه می‌کنند

• نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه یا آب میوه‌های فراوری شده

• مصرف حجم غذای زیاد گاهی اقوام یا دوستان ما به خوردن بیشتر غذا تشویق می‌کنند یا هنگامی که در رستوران هستیم، وسوسه می‌شویم که دسر یا غذای بیشتری سفارش دهیم

• پرخوری در اثر افسردگی؛ برخی افرادی که با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنند، برای اینکه احساس بهتری داشته باشند، به پرخوری پناه می‌برند

عادات غذایی مهم‌ترین دلیل بروز اضافه وزن و چاقی است. ما این عادات را از کودکی و از خانواده خود می‌آموزیم؛ عاداتی که در صورت عدم اصلاح آنها کم کم باید خود را برای بیماری‌های خاصی که در اثر اضافه وزن به وجود می‌آید، آماده کنیم.

تحرک و فعالیت بدنی کم فعالیت بدنی کم از دیگر علل بروز چاقی است؛ به‌خصوص در افرادی که شغل آنها به‌گونه‌ای است که باید ساعت‌ها پشت میز بنشینند.

اما به کمک راهکارهای ساده می‌توان مانع کم تحرکی شد. به‌عنوان مثال تنها کافی است به‌جای استفاده از وسیله نقلیه، پیاده به خانه بازگردید یا دوچرخه سواری را امتحان کنید.

بسیاری از ما تمایل داریم که به‌جای ورزش کردن، ساعت‌ها تلویزیون تماشا کنیم، بازی‌های رایانه‌ای را دنبال کنیم یا وقت خود را در اینترنت بگذرانیم.

درست به همین خاطر است که انرژی به‌دست آمده از مواد غذایی را نمی‌سوزانیم و این انرژی به‌صورت چربی در بدن ما ذخیره می‌شود.

وزارت بهداشت توصیه می‌کند که بزرگسالان حداقل 150 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط در هفته داشته باشند. به‌عنوان مثال پیاده‌روی سریع یا دوچرخه‌سواری مناسب خواهد بود. البته نیازی نیست که 150 دقیقه ورزش را تنها در یک جلسه انجام دهیم. این امکان را داریم که آن را به دوره‌های کوتاه‌تر، مانند روزی 30 دقیقه در 5 روز هفته تقسیم بندی کنیم.

معرفی دیگر عوامل مؤثر در چاقی

دلایلی که تا به الان معرفی شدند، مهم‌ترین علل بروز چاقی هستند. با این حال اضافه وزن ممکن است در اثر عوامل دیگر نیز اتفاق بیفتد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

بارداری

افزایش وزن در دوران بارداری شایع است. با این حال برای برخی از خانم‌ها کاهش وزن بعد تولد نوزاد نیز سخت به نظر می‌رسد.

کمبود خواب

شاید شما هم تا به حال شنیده باشید که کمبود خواب باعث افزایش وزن می‌شود. در واقع کمبود خواب یا حتی خوابیدن بیش از حد باعث تغییر هورمون‌هایی می‌شود که اشتها را کنترل می‌کنند.

استرس

جالب است بدانید بسیاری از عوامل خارجی که بر خلق و خوی ما تأثیر می‌گذارند، به‌طور مستقیم در افزایش وزن تأثیر دارند. اغلب ما هنگامی که با شرایط پرتنش مواجه می‌شویم، به دنبال مصرف غذاهای پرکالری هستیم.

میکروبیوم

باکتری‌هایی در روده ما زندگی می‌کنند که با توجه به نوع مواد غذایی که مصرف می‌کنیم، باعث افزایش یا کاهش وزن می‌شوند.

همه این عوامل دست به‌دست هم می‌دهند و باعث افزایش وزن و چاقی می‌شوند. و از عوامل موثر بر چاقی به شمار می‌آیند.

البته برخی از آنها عواملی هستند که ما نقشی در کنترل آنها نداریم. با این حال باید بدانید که رفتار و عادات غذایی مناسب دو فاکتور مهمی است که بر همه موانع پیش روی شما فائق می‌آید.

کلام آخر

عوامل متعددی باعث اضافه وزن و چاقی می‌شوند؛ از رژیم غذایی و کم تحرکی گرفته تا افسردگی و بیماری‌های خاص. برخی از این عوامل تحت کنترل ما و برخی دیگر خارج از کنترل ما هستند.

آنچه مهم است رفتارها و عاداتی است که ما در ادامه زندگی در پیش می‌گیریم.

رژیم غذایی مناسب و تحرک کافی دو عامل ساده و در عین حال مهمی هستند که سلامت جسمی و روحی ما را تضمین می‌کنند.

انتهای پیام.

خبرنگار: مجید قاسم زاده

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
پزشک رهبر معظم انقلاب: به رهبری توصیه کردیم که میوه بخورند اما ایشان بعد از پرسیدن قیمت میوه‌ها ارزانترین میوه را انتخاب کردند که همه مردم توان خرید آن را دارند+ویدئو (1172 نظر) خداداد عزیزی: 17 سالم بود آرزو داشتم چلوکباب بخورم؛ واقعا تو یخچالمون هیچی پیدا نمیشد؛ مادرم بخاطر بی پولی فوت کرد / مصاحبه تکان دهنده خداداد+ ویدئو (107 نظر) اقدام قابل تقدیر بازیکن تیم ملی؛ مهدی طارمی هزینه تحصیل دختر دانش آموزی که مدیر از مادرش درخواستی غیرمنتظره کرده بود را برعهده گرفت (100 نظر) الهام حمیدی: تا حالا بوتاکس نکردم؛ مخالف عمل زیبایی نیستم اما احساس می‌کنم برای من زوده+ ویدیو (98 نظر) محمود احمدی‌نژاد: مهران مدیری به من پیغام داد که من یه سریال ساختم و مجوز نمیدن پرسیدم و به من گفتند این داره دوره ریاست‌جمهوری تو رو نقد میکنه+ویدیو (84 نظر) واکنش تحسین برانگیز هادی چوپان به حمله اسرائیل: شهادت برای مادرمان ایران تسلیت ندارد تبریک دارد/ پرسنل غیور ارتش و نیروی انتظامی شهادت هم رزمتان مبارک! (62 نظر) خلاقیت خنده دار مادر شیرازی برای طراحی پرچم ایران روی قرمه سبزی حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس! (57 نظر) ترافیک چهره‌های سیاسی کشور در مراسم دامادیِ پسر علی لاریجانی؛ از قدردانی داماد از فرزند رهبر معظم انقلاب به خاطر حضور در مراسم تا چهره شاد علی مطهری به عنوان دایی داماد+عکس (59 نظر) ناصرالدین‌شاه: این شهر زن‌های بسیار خوشگل دارد /دخترهای مثل حوری را نگاه می‌کردم و افسوس‌ها می‌خوردم (53 نظر) پریوش نظریه: من به خاطر دخترم جدا شدم/ ما آدم هم نبودیم اصلا چیز شرم آوری نیست/ ترجیح دادم که بچم تو یه محیط آروم بزرگ بشه+فیلم (40 نظر) خلاقیت جذاب و هوشمندانه شهرداری در ایجاد دستگاهی برای گرم کردن دست شهروندان در زمستان+عکس/ ذهن پویا در خدمت به مردم👌 (37 نظر) علی دایی: اگر مطالباتم را از فدراسیون بگیرم برای اینکه ثابت کنم به این پول نظری ندارم یک یتیم‌خانه می‌سازم؛ زمانی که دانشجو بودم کارگری می‌کردم+عکس (36 نظر) نگاهی به کیک تولد محمود احمدی نژاد با خلاقیت بی نظیر اُوستا قنّاد در طراحی کیک با عکس آقای سیاستمدار و شمع تولد 61 سالگی/ مبارکاا باشه (35 نظر) اکبر عبدی: شاید 4،5 سال دیگه زنده باشم ولی اونقدر پول جمع کردم که خانواده‌ام نیاز مالی نخواهند داشت، من نیاز به پول کسی ندارم +ویدیو (32 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز یک میوه فروش بامرام شیرازی حماسه آفرید/ به ایشون باید گفت فرشته زمینی+عکس (31 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 10 آبان ماه 1403
10 روش عالی برای پرورش خلاقیت کودکان + بایدها و نبایدهای پرورش کودک با ذهن خلاق
فال حافظ با تفسیر امروز پنج شنبه 10 آبان 1403 + فیلم
آسان ترین روش برای طرز تهیه کباب تابه‌ای خانگی + نکات تکمیلی برای پخت کباب تابه‌ای مجلسی
فال ابجد روزانه پنجشنبه 10 آبان 1403
پربازدیدشدن ازدواج جنجالی یک مرد 43 ساله؛ یک مدرسه را به عقد خود درآورد!+عکس
متلک سنگین یک نماینده مجلس مشهور به سعید جلیلی بعد از قاف بودجه ای: "او نمی داند که بودجه را با کدام ج می نویسند!"
رامین رضائیان نقره داغ شد! موسیمانه با هیچ کس شوخی ندارد/ غیبت ستاره 100 میلیاردی استقلال مقابل تراکتور با تصمیم آقای سرمربی
10 درمان خانگی و بدون ضرر برای از بین بردن شپش موی سر؛ معضلی که در پاییز گریبان‌گیر والدین دارای فرزند مدرسه‌ای می‌شود
شبنم قلی خانی: کارت عروسی‌ را همسرم طراحی کرد در پایان هم نوشتیم خواهشمندیم از آوردن هرگونه دوربین خودداری کنید!
نظر رهبر معظم انقلاب درباره تصاویر پروفایل؛ آیا قرار دادن عکس زنان به عنوان تصویر پروفایل اشکال شرعی دارد؟
همه چیز درباره بی خوابی شبانه، علل و تکنیک­‌های درمان / درمان سریع بی خوابی با روش‌های خانگی
کشف شهر گمشده و «اهرام» پنهان در جنگل‌های مکزیک
راهنمای خرید بهترین شوینده پوست چرب / معرفی 4 محصول پرفروش و کاربردی برای شتشوی پوست چرب
انتخاب جنین های باهوش تر ممکن میشود!
منتخب روز   
انتخاب جنین های باهوش تر ممکن میشود! حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / جنگ واقعی بین عقرب زهری و تارانتولا پیشنهاد وسوسه‌انگیز دختر جوان، پسر دکوراتیو را راهی زندان کرد پایان گروگانگیری 4 روزه در نقطه صفر مرزی /گروگان 4 روز در اتاقک کامیون زندانی بود سکانس عاشقانه عاشق شدن قباد سر سفره عقد و بی قراری های فرهاد/ بی من چه شیرین می روی من دوستت دارم هنوز + فیلم 7 مورد از عجیب ترین واقعیت های زمان از ماموت ها گرفته تا اهرام مصر و ایستگاه های فضایی/باور کردنشون سخته! اعترافات دردناک زنی که همسرش را کشت: پدرم مرا به شوهرم فروخته بود پایان شوم دوستی اینستاگرامی/ آزیتا دختر 17 ساله 48 ساعت بیهوش بود تا اینکه معجزه رخ داد غمگین ترین و دردناک ترین سکانس فیلم عاشقانه شهرزاد/ مرگ جمشید خان در آغوش رفیق صمیمی اش با حسرت لبخند شهرزاد اشکال حک شده روی دیوار که نشان میدهند مصری‌های باستان شکل وسایل نقلیه آینده را پیش بینی کرده اند! رقابت عشقی دو پسر جوان رنگ خون گرفت پشت پرده شهر ممنوعه چین و رازهایی که در قلب پکن نهفته‌ است!